Hájek si v Hamburku zahraje druhé kolo s Ferrerem, Rosol končí

19. 7. 2010, 18:53
Aktuality 21
ATP HAMBURG - Jan Hájek se po úspěšném Davis Cupu v Chile poprvé objevil na okruhu ATP. Na antuce v německém Hamburku zdolal domácího Andrease Becka a narůst formy může potvrdit ve druhém kole proti Juanu Carlosu Ferrerovi. Naopak dohrál Lukáš Rosol, jenž marně usiloval o teprve druhou výhru v hlavní soutěži.
Jan Hájek

Jan Hájek byl minulý víkend při zraněních Berdycha a Štěpánka českou jedničkou ve čtvrtfinále Davisova poháru na půdě v Chile. Role se zhostil fantasticky a společně s Ivem Minářem a Lukášem Dlouhým poslal Čechy do semifinále. Sám vyhrál suverénně úvodní dvouhru proti Capdevillovi a následně po boku deblového specialisty Dlouhého získali rozhodující bod ve čtyřhře.

Úspěch musel zanedlouho sedmadvacetiletému hráči zvednout sebevědomí. Potvrdit formu se snaží tento týden na turnaji kategorie ATP World Tour 500 v Hamburku a první kolo proti domácímu Andreasi Beckovi zvládl.

Vítěz osmi challengerů Hájek, jenž letos obhájil titul v Prostějově, sice čtyřikrát ztratil svůj servis, klopýtnutí však dokázal napravit na returnu. S pomocí šesti es a žádné dvojchyby si po dvou hodinách a 12 minutách dokráčel pro vítězství 6-3 4-6 7-5.

V dalším kole narazí na bývalou světovou jedničku a vítěze Roland Garros Juana Carlose Ferrera. V zápase bude usilovat o třetí postup do 3. kola. Dosud byla tak daleko jen v roce 2007 na French Open a letos v Mnichově. Úspěchy sbírá na antuce.

S třicetiletým Ferrerem se utkal dvakrát před třemi lety. Na Australian Open vzdal hned v úvodu, ve Wimbledonu s favoritem ztratil vedení 2-0 na sety.

Teprve popáté se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace Lukáš Rosol. O druhou výhru na okruhu se snažil v souboj s Uzbekem Denisem Istominem, jenž letos na trávě pořádně zatopil finalistům Wimbledonu Nadalovi a Berdychovi.

Akcie pětadvacetiletého Čecha na vítězství dnes zvedal především antukový povrch, který Istominovi tolik nesedí. Rozehraný Rosol z kvalifikace hned v úvodu uzbeckému soupeři sebral servis a náskok si v prvním setu udržel. Pak ale nevyužil žádný z dalších pěti brejkbolů a slibně se vyvíjející utkání prohrál 6-3 4-6 3-6.

Istomin se v dalším zápase střetne s čerstvým šampionem z Bastadu Nicolasem Almagrem.

Ferrer a Monfils se odhlásili
Turnaj v Hamburku přišel o dva z favoritů. Kvůli zranění se odhlásili druhý nasazený David Ferrer a turnajová čtyřka Gael Monfils.

Španěl Ferrer má problémy s pravým ramenem, Francouz Monfils nebude hrát vinou zranění kotníku. Ten ho nenechal dohrát včerejší finále ve Stuttgartu. Do soutěže v německém přístavním městě nezasáhne ani Španěl Guillermo Garcia-Lopez, jenž má rovněž problémy s kotníkem.

"Kotník mě ještě bolí, nemohl bych hrát," napsal Monfils na Twitteru.

Za všechny tři nasazené hráče se do hlavní soutěže - a rovnou do druhého kola - podívají poražení z kvalifikace - Francouz Gicquel a Španělé Granollers a Navarro.

Nejvýše nasazeným hráčem je Nikolaj Davyděnko, kterému se však po zranění zatím nedaří. Po odhlášení dalších adeptů na titul patří mezi favority Melzer, Almagro, Ferrero či Montanes.

- ATP 500 HAMBURG (Německo, antuka, 450.000 eur) -
pondělní výsledky (19. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR) - A. Beck (Něm.) 6-3 4-6 7-5
Istomin (Uzb.) - Rosol (ČR) 3-6 6-4 6-3
Nieminen (Fin.) - Ch. Rochus (Belg.) 6-3 7-6(6)
M. Gonzalez (Arg.) - O. Rochus (Belg.) 6-4 5-7 6-2
Mayer (Něm.) - Cuevas (Urug.) 6-4 6-1
Starace (It.) - Phau (Něm.) 7-5 6-0
Fognini (It.) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 7-6(4) 6-4
Serra (Fr.) - Koroljov (Kaz.) 7-6(7) 6-3
Golubjov (Kaz.) - Zverev (Něm.) 7-5 6-1
Riba (Šp.) - Mathieu (Fr.) 1-6 6-0 6-3
Bolelli (It.) - Greul (Něm.) 7-6(4) 7-6(4)
Chardy (Fr.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
nando
Dá se někde sledovat Johnny proti Juanu Carlosovi ???
Reagovat
smazaný uživatel
vždyt říkali že se odhláasil s turnaje ne? a ted čumím že fakt hrají
Reagovat
smazaný uživatel
aha to byl david Ferrer a ne Ferrero :)
Reagovat
smazaný uživatel
we WB jen o chloupek unikl postup přes Murrayho, takže by pro něj Ferrer neměl být problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Z Brože si nic nedělejte; je to obyčejný neobjektivní elegánovec, kterému jde jenom o špinění ostatních hráčů, případně elegánových soupeřů. I když je sice pravda, že Lukáš Rosol, celkem neznámý tenista, vyhrál utkání na turnaji ATP pouze jednou, musím uznat, že je i navzdory tomu, na rozdíl od Brože, borec. Vlastně bych tím chtěl říct, že všichni profíci jsou výbornými tenisty, poněvadž jejich údery mají nejen dobrou razanci, ale u většiny i vysokou rotaci.

Když je ale ten nesympatický trotl Brož tak důležitej, mohl by poprosit Lukáše Rosola o to, jestli by si mohli zahrát. Avšak jsem si jistý, že by mu Lukáš naložil dvakrát 6-0, a místní šašek by odešel domů s pláčem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jseš tady zas? Zase s tou stejnou vylhanou "anti elegánovskou" písničkou viz. níže? můžeš prosim tě vysvětlit, co tě k tomu vede? Je to ohraný a dost nepochopitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže to máme:BjornBorg, Andrew, Petr, Maped, Sample, Armstrong, P.e.t.r.,... a teď Aaron. Kolik toho ještě vymyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je víc lidí, co mají víc nicků, takže zas všechno neházejte na jednoho ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nejde o počet nicků, ať jich má třeba 50, ale o to, jak s nima zachází. A vydávat se za fanouška opačného tábora a nádavat vlastním řadám pořád stejným způsobem, ale pod jinými jmény neustále dokola, je nemoc. Má velký podíl na tom, že diskuze pod články přestaly být o tenise a většinou se čte hlavně o nadávkách. Měl by se pravděpodobně začít léčit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já chápu o co vám jde, mě tyhle urážky hráčů taky nebaví. Ale jen říkám, že to všechno vážně nemusí být jeho nicky, je to víc lidí, kteří se schovávají pod více jmény a urážejí, nemyslím si, že je jen jeden ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i na to za chvíli přijde, poněvadž ačkoliv je Honza Hájek úplný slaboch, určitě je lepší než ten sebestředný arogant Federer, který nedokáže unést žádnou porážku a který si poslední dobou neví rady s nevyzpytatelnými hráči jako je Baghdatis nebo Berdych.
Reagovat
skott
odbornik Broz uz fusuje i do ATP:-)) vic takovych kvalitnich textu pane Broz...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Šášo, tak můj údajně chybný dojem oprav, takhle blafat bez uvedení argumentů umí každý. Pouze jsem kouknul na přehled jeho výsledků do programu OnCourt, jinak o něm nic nevím. Kdyby Rosol prohrával i na challengerech, tak neřeknu ani ň. Ale tohle opravdu není normální.
Reagovat
skott
Mohl bych, ale mam diskutovat s clovekem, ktery ho nikdy nevidel hrat a presto ma uz nazor?Chapu, ze je to tvuj styl, co nejvic zesmesnovat, urazet a rejpat, ale po dvou letech si jiz ponekud ohrany Brozi, zacinas nudit.Debatu muzes rozproudit i jinak:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za odpověď. Určitě nebude dlouho trvat a začneš se zase strefovat (..zesmesnovat, urazet a rejpat..) do tenistek, které nesnášíš. A taky to přežijeme.
Reagovat
skott
Opravil bych te.Ja jsem tady nikdy zadnou tenistku neurazel narozdil od tebe (viz. seznam vsech tvych sprostaren, ktery jsem ti u jednoho clanku pred nedavnem pripomnel a po kterem jsi se tady nekolik tydnu neukazal:-) A uz vubec bych si nedovolil psat takhle posmesne jako ty o nekom na zaklade nicnerikajicich statistik, aniz bych kdy videl nejaky jeho zapas.
Reagovat
nando
Tak si s Lukášem domluv match, klauna přeci musíš smáznout ne ???
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, co je tohle za klauna? Nějaký psychouš? V 25 letech jen jedna výhra na turnajích ATP a to ještě díky tomu, že v 1. kole díky losu trefil na jiného kvalifikanta. Z takové bilance musí být čím dál víc psychicky na dně. Jak koukám, na turnajích nižších úrovní toho vyhrává relativně dost, občas i nad docela známými tenisty. Pak jede na turnaj ATP a položí se jak hysterka.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Perla, přispěvěk totálně mimo. Když o Lukášovi nic nevíš, patrně si ho ani neviděl hrát, tak radši mlč.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty radši mlč, elegánovic čokle! Kdo může poslouchat někoho, kdo ani není člověk. :DDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist