Montanes vyhrál páté finále v řadě, ve Stuttgartu mu vzdal Monfils

18. 7. 2010, 20:53
Aktuality 0
ATP STUTTGART - Čtyřikrát se dostal do finále a stále byl bez titulu. V roce 2008 ale vyhrál turnaj v Amersfoortu a dnes Albert Montaňes slaví na antuce ve Stuttgartu už pátý triumf. V pátém vítězném finále v řadě mu kvůli zranění vzdal Francouz Monfils.
Profily hráčů
Albert Montanes

Albert Montanes byl dlouho finálovým smolařem. V letech 2001 - 2007 se do boje o titul dostal čtyřikrát, ale ani jednou nezvítězil. To samé platilo ve čtyřhře ve které měl stejnou bilanci jako v singlu.

Osm finálových porážek zlomil až v květnu 2008, kdy po boku krajana Ventury vyhrál debl v Casablance. Pak v létě v Amersfoortu triumfoval poprvé i ve dvouhře a odstartoval skvělou sérii finálových vítězství. Turnajové vavříny získal ještě loni v Bukurešti a Estorilu, kde letos titul obhájil.

Bilanci zápasů o titul vylepšil dnes na antuce ve Stuttgartu, kde postupně vyřadil Petzschnera, Chelu, semifinalistu French Open Melzera, bývalou světovou jedničku a šampiona Roland Garros Ferrera a dnes také sedmnáctého hráče světa Gaela Monfilse.

Francouzský tenista měl v Německu už během týdne zdravotní problémy, které mu dnes nedovolily dohrát finálový zápas se španělským soupeřem. Za stavu 2-6 2-1 vzdal kvůli zranění kotníku, který si znovu zvrtl v závěru prvního setu. 

"Kotník byl horší a horší. Myslel jsem, že bych v zápase mohl pokračovat, ale nebyl jsem stoprocentně fit. V takovém zápase se potřebujete dobře hýbat, a to právě nešlo," litoval Monfils nedohrání prvního letošního finále.

30. hráč světa Montanes za vítězství inkasuje 61.000 dolarů a odveze si luxusní Mercedes. "Byl to fantastický týden. Je to velké vítězství pro mě i celé Španělsko," radoval se tenista z Pyrenejského poloostrova. "Pro Španělsko je to neuvěřitelný rok. Daří se nám e fotbale, basketbalu i tenisu. A já jsem šťastný, že k tomu pomáhám i já."

Devětadvacetiletý Montanes se stal šestým španělským vítězem turnaje ve Stuttgartu. Před ním v Německu triumfoval Rafael Nadal (2007, 2005), David Ferrer (2006), Alex Corretja (1997), Alberto Berasategui (1994) a José Higueras (1983).

- ATP 250 STUTTGART (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (18. 07. 2010)

Dvouhra - finále:
Montanes (5-Šp.) - Monfils (3-Fr.) 6-2 1-2 skreč M.

Čtyřhra - finále:
Berlocq/Schwank (Arg.) - Kas/Petzschner (3-Něm.) 7-6(5) 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist