Hájek v Barceloně dohrál, nestačil na Tsongu

21. 4. 2010, 14:43
Aktuality 5
Jan Hájek se ani v Barceloně nepodívá do třetího kola turnaje ATP. Český tenista, který letos na okruhu ATP ještě nevyhrál dva zápasy v řadě, podlehl favorizovanému Jo-Wilfriedu Tsongovi 3-6 a 2-6.
Jan Hájek

Šestadvacetiletý Jan Hájek měl v duelu s Jo-Wilfriedem Tsongou v každém setu jeden brejkbol, ale ani jednou neuspěl. Sám naopak přišel o podání celkem třikrát a zápas se světovou desítkou prohrál za hodinu a pět minut.

Šestaosmdesátý hráč světa letos čeká na prolomení nevýrazných výsledků. Na turnajích okruhu ATP se mu ještě nepodařilo přejít přes druhé kolo. Čtvrtfinále si olomoucký rodák zahrál jen na challengeru v americkém Sunrise.

Dnešní den byl v Barceloně poslední také pro někdejšího nejlepšího hráče světa Lleytona Hewitta. Ten nastoupil k druhému turnaji od operace kyčle a stejně jako v Houstonu se po vítězném vstupu s turnajem ATP rychle rozloučil.

Tentokrát nestačil na Argentince Eduarda Schwanka, který pro sebe nejprve v tie-breaku získal vyrovnaný úvodní set a díky jednomu proměněnému brejkbolu vyhrál druhou sadu 6-4.

Z favoritů dohrál Gonzalez
Fernando Verdasco je na domácím klání při neúčasti Nadala jedním z hlavních aspirantů na titul. Hned na úvod ho čekal nesnadný soupeř Richard Gasquet, španělský tenista však nezaváhal a po výhře 7-5 6-3 postoupil do 3. kola. O čtvrtfinále se utká s Rakušanem Melzerem.

Už 18. z dvaceti letošních utkání na antuce vyhrál Juan Carlos Ferrero. Třicetiletý Španěl postoupil přes Ukrajince Sergeje Stachovského, který za stavu 4-6 2-4 vzdal kvůli zranění kolena. Vítěz se v dalším kole utká s De Bakkerem.

Naopak překvapivě dohrál čtvrtý nasazený Chilan Fernando Gonzalez. Devětadvacetiletý Jihoameričan zaváhal už před 14 dny v Houstonu, nyní v Barceloně ale skončil bez jediné výhry. Gonzalez ve třech setech prohrál s o sedm let mladším domácím hráčem Ramosem-Vinolasem. Španělský tenista je v žebříčku až na 161. místě a hlavní soutěž hraje vůbec poprvé.

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 1,995.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Tsonga (3-Fr.) - Hájek (ČR) 6:3, 6:2, Verdasco (5-Šp.) - Gasquet (Fr.) 7:5, 6:3, Schwank (Arg.) - Hewitt (12-Austr.) 7:6 (7:3), 6:4, De Bakker (Niz.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7:6 (7:5), 6:3, García-López (Šp.) - Gabašvili (Rus.) 1:6, 7:6 (7:5), 6:4, Ramos-Vinolas (Šp.) - Gonzalez (4-Chile) 6:4, 6:7 (8:10), 6:3, Ferrero (7-Šp.) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 4:2 skreč, Ferrer (8-Šp.) - Granollers (Šp.) 7:5, 6:4, Melzer (11-Rak.) - O. Hernandez (Šp.) 6:7 (4:7), 7:5, 7:5, Bellucci (13-Braz.) - Hanescu (Rum.) 6:2, 1:6, 7:5, Gulbis (Lot.) - Chardy (Fr.) 6:3, 6:2, F. López (16-Šp.) - Istomin (Uzb.) 7:6 (9:7), 7:5, Bolelli (It.) - A. Martin (Šp.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:1).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
podivejte se kde byl hajek pred dvema roky a kde je ted muze byt rad ze s tsongou vubec hraje a nema cenu se divat na vysledek, uhral kolo a to je podle me na takovy turnaj dobry vysledek
Reagovat
BooOoo
ja myslim ze tolik co Honza by uhral kde kdo proti Tsongovi .. ale jinak ..
Reagovat
smazaný uživatel
Jejejejeje.To je škoda.:))))))))))Výsledek napovída,že jsi ho potrápil Honzíku.:))))
Reagovat
smazaný uživatel
ze potrapil:-D no uhral 5 her to je hrooozne mooc:-D tsonga musi byt urcite hrozne deprimovany ze urhal takto hrozny vysledek:-D
Reagovat
weak
josef22 zacina byt novym maskotem zdejsich diskuzi... o co mene toho vi, o to vice krici, kope, prska a urazi...
cim se zivis, pepiku, ze jsem tak smely? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist