Halepová zachránila Serenu, Ivanovičová navzdory výhře končí

24. 10. 2014, 16:23
Aktuality 27
Ana Ivanovičová je po Marii Šarapovové druhou tenistkou, která dnes vyhrála svůj poslední zápas ve skupině, ale na Turnaji mistryň skončila. Srbská hráčka potřebovala v boji o semifinále porazit Simonu Halepovou 2:0 na sety, po jejím vítězství 7-6 3-6 6-3 tak z Červené skupiny vedle Halepové postupuje Serena Williamsová.
Ana Ivanovičová

V Červené skupině měla už před dnešním posledním zápasem jistotu semifinále Simona Halepová, kterou do dalších bojů poslal výsledek utkání mezi Serenou Williamsovou a Eugenií Bouchardovou. Právě s Halepovou bojovala o druhé postupové místo Ana Ivanovičová, která mohla vybojovat semifinále jen v případě výhry 2:0 na sety.

Ivanovičová neodstartovala duel s rumunskou soupeřkou dobře, brzy přišla o dva servisy v řadě a za stavu 2-5 byla blízko vyřazení z turnaje. Bývalá světová jednička se ale nadechla k velkému obratu - dvakrát si vzala podání zpět, v tie-breaku odvrátila setbol Halepové a zkrácenou hru získala poměrem 9-7.

Šance srbské tenistky na postup po vyhraném setu výrazně vzrostly, ale ve druhé sadě už Ivanovičová na soupeřku nestačila. Po další ztrátě servisu ještě dokázala snížit na 3-4, vzápětí ale o podání přišla znovu a Halepová čistou hrou srovnala na 1:1.

V tu chvíli získala jistotu postupu do semifinále Serena Williamsová, která má po dnešku navíc i jistotu, že počtvrté v kariéře (po letech 2002, 2009 a 2013) ukončí sezonu na místě světové jedničky. Stačilo jí k tomu vyřazení Šarapovové v základní skupině: Ruska totiž měla jako jediná šanci ji z čela žebříčku sesadit, pokud by Turnaj mistryň vyhrála a Williamsová by nepostoupila do finále.

Podobně jako Šarapovová, ani Ivanovičová se za stavu 1:1 na sety nevzdala, přestože už věděla, že na Turnaji mistryň končí. V rozhodující sadě si udržela všechna podání, v osmé hře se dostala do vedení 5-3 a utkání ukončila čistou hrou.

"Byl to hodně náročný zápas, (Halepová) je skvělá hráčka a první set byl opravdu těžký," řekla v rozhovoru na kurtu Ivanovičová. "I za stavu 2-5 jsem zahodila několik šancí, ale od té chvíle jsem zkoušela bojovat ze všech sil, a bylo úžasné, že jsem ten set otočila. Druhý set byl taky bitva, takže jsem ohromné, že jsem nakonec vyhrála," dodala Srbka, která v Singapuru končí navzdory dvěma výhrám ve skupině.

Serena Williamsová se o finále utká s dosud neporaženou Caroline Wozniackou, Halepovou čeká v pátečním programu Agnieszka Radwaňská.

Výsledky - Turnaj mistryň (tvrdý povrch, dotace 6,5 mil. dolarů):
Červená skupina:
Ivanovičová (7-Srb.) - Halepová (4-Rum.) 7:6 (9:7), 3:6, 6:3
Statistiky:
Esa: 2-6
Dvojchyby: 9-8
Úspěšnost 1. podání: 50 - 67 %
Brejkboly: 5/13 - 5/13
Vítězné údery: 33-31
Nevynucené chyby: 35-33
Konečná tabulka:
1. Halepová 3 2-1 5:2  2
2. S. Williamsová 3 2-1 4:2  2
3. Ivanovičová 3 2-1 4:3  2
4. Bouchardová 3 0-3 0:6  0

Komentáře

27
Přidat komentář
VlS
tohle jsi viděl?
Taylor Swift Shake It Off Music Video Parody - Ana Ivanovic Shake It Off
je to na YT
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, teď jsem si to pustil. Zajímavé, k čemu všemu Anička dokáže inspirovat... :)
https://www.youtube.com/watch?v=49gYJyUnrNg
Reagovat
smazaný uživatel
Nejenom, že je Anička oproti minulým sezonám tenisově lepší, ale taky je podle mě pořád krásnější. Tady jsou moc hezké fotky z dnešního zápasu (hlavně vsedě po tom vítězném voleji je úplně k sežrání)... :)
http://chile.as.com/chile/2014/10/24/album-01/1414161405_967636.html
Reagovat
pepin
Možná, že příští TM se bude rozhodovat podle krásy a pak bude mít asi šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona snad letos neměla šanci? Dvě vítězství většinou stačí na postup ze skupiny, ale bohužel to tam bylo zamotanější než obvykle. Naopak v Bílé skupině stačilo Agnieszce k postupu jedno vítězství...
Reagovat
pepin
Jenže na kdyby a bohužel se nehraje. Já o tom píši jinde, se svoji hrou a výkonem je škoda, že v tom semif. není. U takové marfuši, kdyby byla dnes odvážnější a šla párkrát na sít si pro bod, a příležitosti tam vyly, tak by také nechyběla. Ale to je kdyby.
Reagovat
smazaný uživatel
U Any stačilo málo, u Mashy ještě míň. To už tak někdy bývá...
Reagovat
pepin
Proto jsem to napsal o příštím roce, tam bude o titul královny krásy soutěžit s Buhar. a nebudou muset ani hrát tenis.
Reagovat
VlS
Jo, tam jak skončila na zadku a chechtala se jak uličnice byla k sežrání. Prostě ona se místo nějakýho šklebu dokáže krásně usmát. To je dar, to nenacvičíš.
Reagovat
FulnekUltras
má to holka od přirození... ;-)
Reagovat
Davor1
Serena, snáď sa Simone nejak odvďačíš, ako Aga Caro...mohla by si jej to napríklad pustiť v prípadnom finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden dáreček už jí poslala v základní skupině. Teď jsou si kvit.
Reagovat
Davor1
to ale nebolo od Sereny úprimné, keby mohla, tak by ju roztrhala v zuboch a dala jej dvoch kanárov, len to proste nešlo ;)
Kdežto Simona ju dnes mohla regulérne poslať domov a urobiť tak službu nielen sebe, ale aj Ane a Caro. Takže si myslím, že kvit si rozhodne nie sú ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím že Sereně je to stejně šumák, spíš věřím tomu, že by pustila do finále Karo, coby svou kámošku. Navíc se Karo v podstatě zasloužila o to, že Serena bude na konci roku jedničkou, takže teď by se zase po správnosti měla odvděčit Serena Karolínce ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála dnes dobře, některé výměny byla fantzie, hráli takový koukatelný tenis, škoda Any, dost bylo Sereny
Reagovat
FulnekUltras
Moc přeju Caro, ať zítra psychicky neselže a vyprovodí divošku domů...
Reagovat
tommr
jako fanda Petry bys měl spíš myslet na to, aby si Petra udržela od Wozniacký dostatečnej náskok. Kdyby Wozniacká nedejbože TM vyhrála tak by už dýchala Petře na záda ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hraje nejlíp pod tlakem :-) Takže taky fandím Caro. Ve druhé dvojici víc Simoně.
Reagovat
tommr
no dneska se pod tím tlakem úplně zhroutila ...
Reagovat
pepin
Nechci se mýlit, ale Serena je zdravě naštvaná, pochopila, že další hráčky z ní již takový respekt nemají a mám dojem, že to zítra odnese Caro. A pokud se zlepší na servisu tak to bude určitě nářez. Již proti B. bylo vidět jak je nažhavená a plná síly a výbušnosti. A určitě si bude přát do finále Simonu, toby byla řežba.
Reagovat
tommr
ted když Petra vypadla už nezbývá nic jinýho než doufat, že u Sereny se opravdu jednalo jen o přechodnou indispozici a že s Wozniackou v semifinále zamete. Nerad bych se zase dočkal toho, že se Wozniacká dostane před Petru nebo dokonce na post jedničky ...
Reagovat
Grape
Já si naopak přeju, aby Caro zítra vyhrála. Serenu uznávám, ale nikdy jsem jí nefandil a přeju si, aby její nadvláda už skončila nebo aby se o post jedničky aspoň bojovalo. Jestli se Caro na čas dostane před Petru bych neřešil, když bude hrát Petra dobře, tak se před ni zase časem posune. Celkově tady tohle fandění/nefandění podle toho kdo zrovna Petru ohrožuje mi není vůbec vlastní. Ze špičky mám kromě Petry nejradši Simonu, tak jí budu zítra taky fandit, i když vím, že v případě výhry Petru přeskočí.
Reagovat
tommr
Halepová mi tak nevadí - s tím, že se dřív nebo později dostane před Petru už jsem smířenej. Nerad bych ale, aby Petra vypadla z první čtyřky na úkor Wozniacký, protože to by pro ní mělo nepříjemný důsledky ...
Reagovat
Grape
No já si právě myslím, že by to až tak velký důsledky nemělo. U Petry to nasazení stejně nemá až tak velký vliv - když chytne tu svoji formu tak je stejně schopná porazit kohokoliv a na druhé straně nepříjemných překvapení s hráčkama mimo padesátku jsme tu už taky měli dost. Ale když už u toho jsme - v první polovině sezony moc bodů obhajovat nebude, věřím se v první čtyřce udrží.
Reagovat
FulnekUltras
Žebříček je sice hezká věc, ale i v tom tenise jsou některé ještě hezčí... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aně jsem to přála.
Reagovat
d@ve
Já jí to také moc přál..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist