Halepová je v semifinále, o druhé postupující se rozhodne zítra

23. 10. 2014, 16:58
Aktuality 39
Letošní Turnaj mistryň má první jistou semifinalistku. Ze základní skupiny postoupila při své premiéře Simona Halepová, kterou mezi nejlepší čtyři hráčky posunula dnešní výhra Sereny Williamsové nad Kanaďankou Bouchardovou. Williamsové však ani druhé vítězství v Singapuru nemusí stačit; o tom, kdo postoupí ze druhého místa, se rozhodne v duelu mezi Halepovou a Anou Ivanovičovou.
Simona Halepová (© WTA)

Simona Halepová byla téměř jistou postupující už před dnešním duelem mezi Serenou Williamsovou a Eugenií Bouchardovou. Rumunské tenistce k jistotě účasti v semifinále stačilo, aby Bouchardová uhrála jediný game, což se mladé Kanaďance podařilo hned v úvodní hře, v níž odvrátila tři brejkboly favoritky.

To dnes bylo ze strany Bouchardové na dlouho všechno. Williamsová poté získala jedenáct her v řadě a světová pětka až na poslední chvíli odvrátila hrozbu "kanára". Tomu sice zabránila, ale Američanka, jež se ve druhé sadě snažila o co největší ránu z podání, které létalo k nadšení diváků rychlostí až 205 km/h, poté zápas bez problémů doservírovala.

"Hodila jsem včerejšek za hlavu, trenér mi pomohl," řekla Williamsová, která včera musela překousnout svoji nejhorší porážku za posledních 16 let. "Řekl mi, že se musím soustředit na dnešek a na to, že jsem pořád ve hře. Opravdu jsem se cítila, jako bych už vypadla, takže to byla dobrá rada."

Zatímco Bouchardová, která při svém debutu na Turnaji mistrů získala pouhých 11 gamů, už je ze hry o titul, světová jednička má reálnou šanci postoupit. O semifinále by ji mohlo připravit dvousetové vítězství Any Ivanovičové nad Simonou Halepovou v zítřejším posledním zápase Červené skupiny, po kterém by se porovnával poměr získaných her Američanky a Srbky.

Výsledky - Turnaj mistryň (tvrdý povrch, dotace 6,5 mil. dolarů):
Červená skupina:
S. Williamsová (1-USA) - Bouchardová (5-Kan.) 6:1, 6:1
Tabulka:
1. Halepová 2 2-0 4:0  2
2. S. Williamsová 3 2-1 4:2  2
3. Ivanovičová 2 1-1 2:2  1
4. Bouchardová 3 0-3 0:6  0
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková/Mirzaová (3-Zimb./Indie) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA) 6:3, 2:6, 12:10
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
petrulinka
Tak jestli náhodou ta její prohra nesouvisí s tím, že hrála omylem na Turnaji mistrů, jak píšou tady v tom článku. Eugenie, Eugenie, příště se musíš lépe podívat, na jakém turnaji to vlastně hraješ! =D =D
Reagovat
VlS
Omylem se na TM dostat můžeš tak leda jako divák. Genie si ty body prostě uhrála a postoupila na TM z 6. pozice. Teď dostala napráskáno 3x v řadě, ale to jí nebere fakt SF a F grandslamů.
Naučíme se někdy nevynášet někoho do nebe abychom ho pi neuspěchu jinde neposílali do pekla?
Nemám Genie úplně rád, je trochu nafoukaná, strašně sebevědomá atd. Je to hezká holka a hraje výborně tenis. Tak z ní nedělejme někoho, kdo byl na TM omylem.
Reagovat
zpilat
turnaj mistrů!!!!
Reagovat
petrulinka
Já myslím, že by sis měl lépe přečíst, co jsem napsala a ještě předtím si přečíst poslední odstavec v tomto článku. Pak bys možná pochopil :-)
Reagovat
VlS
Tam není nic o tom, že by tam byla onylem, to je tvůj závěr.
Reagovat
zpilat
je tam napsané turnaj mistrů, ne turnaj mistryň, už si toho konečně všimni!!!! :-D
Reagovat
Fandina
petrulinka si dělala legraci z autorů článku ... Turnaj mistrů
Reagovat
VlS
No, tak v anglině je to jedno - ztraceno v překladu.
Reagovat
petrulinka
No aspoň někdo tady má smysl pro humor a nemá potřebu okamžitě útočit, aniž by si pořádně přečetl smysl psaného. Díky vážení!
Reagovat
petrulinka
Prosím tě, poposedni, protože ti asi někdo sedí na vedení. Tak znovu, pořádně si přečti poslední odstavec v tomto článku. Odkdy se můžou hráčky kvalifikovat na TURNAJ MISTRŮ?????? Řekla bych, že na Turnaj mistryň určitě, ale Turnaj mistrů asi těžko, ne?? Už ti to došlo? Ta ironie, která v tom byla?
Reagovat
rib
Tož Visu, co ti to visí na drátu? Petrulinka psala v nadsázce a jako když by ti pichla nožem pod žebro :-))))))
Reagovat
VlS
Asi bych si měl dát pauzu
Reagovat
Cico93
VlS palec hore.
Reagovat
petrulinka
Za co? Že neumí pořádně číst a nechápe ironii? Koukám, že ty asi taky ne :-)
Reagovat
Cico93
Aha;)), no, ale bolo tu x komentov o tom ako tam Evženka nepatrí, tak berme to tak, že to patrilo im;)
Reagovat
zpilat
Tak, tak: "Zatímco Bouchardová, která při svém debutu na Turnaji mistrů získala pouhých 11 gamů, už je ze hry o titul, světová jednička má reálnou šanci postoupit." to kdyby napsal nějaký tarpiščev, tak je to za 25.000USD :-D
Reagovat
petrulinka
Přesně tak jsem to myslela, díky :-)
Reagovat
VlS
No, tak to tedy bylo hodně tajnosnubné :-)
Reagovat
rib
palec nahoru za krásné slovo!!! Tajnosnubné... paráda
Reagovat
PetaM
Hele, to neřeš :) Člověk se může splést, ale 3x si stát za svým i když mu to tady vysvětluje 5 lidí, navíc to pak ještě zakecá tím, že je to ztraceno v překladu, tak jako no comment ...

Jinak máš pravdu, Genie by se měla prvně podívat, ve kterém městě a na jakém turnaji vůbec je :D Pak by možná pochopila, proč nedokázala ani jednou vyhrát :D
Reagovat
VlS
Tak teď si to teda rozsvítil, přesně jsi totiž napsal to, proč jsem na Petrulinku reagoval
Reagovat
tommr
a mohlo by svádět k tomu, že Halepová pořád ještě laboruje se zraněním stehna. Ve skutečnosti ale pokud vím je už úplně fit a hraje bez toho fáče ...
Reagovat
Davor1
zápas so Serenou som nevidel, ale proti Bouchard to zafačované mala...
Reagovat
PetaM
Zafajčované to má pořád ... I na tréninku.
Reagovat
smazaný uživatel
Simonka je v SF TM naprosto oprávněně. A její TP-hateři (sokolík aspol.) mohou puknout vzteky! :-D
Reagovat
ptpc
Presne tak. Je tam úplne oprávnene...
Reagovat
Chaloupka
Jestli ale Halepová zítra vypustí zápas a daruje postup Ivanovičové, tak v semifinále nemá co dělat, to je zřejmé.
Reagovat
blixa
Proč ? Je právem každé tenistky šetřit síly když má jistý postup. Není důležité vyhrát každé utkání ale vyhrát TM. Proč by měla brát ohledy na výsledky druhých ?
Reagovat
Chaloupka
Vynikající sportovec musí mít vynikající morálku, být příkladem mládeži. Pokud už je Halepová náhodou rozhodnutá, že daruje Ivanovičové hladkou výhru ve dvou setech, nemusí se ten zápas vůbec hrát. Potom ať se přijmou taková pravidla, že např. v tomto případě jistá postupující hráčka určí bez zápasu druhou postupující ze skupiny do semifinále, to je zřejmé.
Reagovat
blixa
Že musí ? Nic nemusí! Sportovec je královská princezna, zavaž mu střevíc ! :D Simona určitě nebude předem rozhodnutá, že zápas pustí, ale pokud jí to nepůjde, nemusí se rvát přes závit do posledního dechu. Nemá důvod. Stejně jako nevidím důvod k tvému prázdnému moralizujícímu tlachání.
Reagovat
Chaloupka
Musí mít vynikající morálku! Takový Valerij Borisovič Charlamov nikdy zápas nevypustil, to byl vynikající sportovec a ne princezna. Je povinností diváků, vyžadovat od sportovců vždy maximální výkon, pokud jim to zdraví dovoluje. Sport by měl být amatérský, protože nejde o žádnou práci, to je zřejmé.
Reagovat
VlS
Zápasy to chce komentovat po, ne před. Ani Simona nemusí mít zítra den a Ana ji může porazit, je totiž vynikající hráčka taky. Ani to nebude znamenat, že jí to Simona "pustila".
Kterákoliv z hráček může normálně prohrát prakticky s kteroukoliv jinou.
Reagovat
Chaloupka
Jde o to jak prohrát. Třeba takhle: Halepová - Ivanovičová 1:6 2:6 ?
Reagovat
blixa
Z hlediska postupu Any je úplně jedno, jestli to bude 6:1 6:0 nebo 7:6 7:6. Nechápu o co ti jde.
Reagovat
Chaloupka
Zřejmě nemáš morálku jako sportovní fanoušek, kterým vlastně ani nejsi. Potom tak vypadají sportovní výkony závodníků s jejich amorálními manýry, to je zřejmé.
Reagovat
Fanda67
P. Chaloupka je jediný morální fanoušek na světě, to je zřejmé :)))
Reagovat
Fandina
A co ty?
Reagovat
VlS
Ale proč o tom spekuluješ? I kdyby to bylo 2x 6:0 tak co? Nebo myslíš, že to Serena pustila Simoně? Taky to byl naprosto netipovatelnej výsledek. Jistě, může se projevit, že má svoje doma a nebude se štvát a riskovat zranění, protože nemusí, ale to má daleko k tomu to schválně pustit. A i kdyby to náhodou bylo součástí strategie, jak vyhrát TM ( odstranit si z cesty favoritku turnaje) tak co? Cílem je vyhrát TM, ne zápas.
Ale nemyslím, že by chtěl někdo schválně prohrát, výsledek v dalším zápasu je stejně ve hvězdách, nejsou to šachy, kde objetuješ dámu, abys mohl dát mat střelcem.
Reagovat
Davor1
Po dvoch zápasoch s prvou a piatou hráčkou sveta neskutočné skóre gemov 24-7 ;)
Zajtrajšie víťazstvo je dôležité len z jedného hľadiska- a to tých vyše 200 bodov k dobru. Či pôjde z prvého alebo druhého miesta je prakticky jedno.
Dúfam len, že sa jej do semi nejakým spôsobom nepripletie Sharapova, proti ktorej má Simona veľkú smolu. Osobne si prajem Agu, tak by som mal istotu, že budem mať aspoň jednu hráčku vo finále ;) Myslím, že Petru aj Caro by v semifinále takisto zvládla...hai Simona ! ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist