Hanescu kvůli nemoci svůj jediný titul neobhájí. Končí i Wawrinka

30. 7. 2009, 17:17
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Rumun Victor Hanescu loňské vítězství na turnaji ve švýcarském Gastaadu neobhájí. Utkání 2. kola s Francouzem Florentem Serrou vzdal poté, co prohrál první set 4-6. Překvapivě dohrál také nejvýše nasazený Stanislas Wawrinka, který podlehl Brazilci Belluccimu.
Victor Hanescu

Osmadvacetiletý Victor Hanescu se přesně před rokem dočkal ve Gstaadu premiérového titulu, dosud také jediného. Letos si zahrál potřetí ve finále, ale před 14 dny ve Stuttgartu ztratil dobře rozehraný zápas s Chardym. Před pár dny v Hamburku podlehl ve čtvrtfinále ve třech setech Davyděnkovi.

Nyní chtěl navázat na svůj loňské představení ve Gstaadu. V úvodním kole smetl Iva Mináře, dnes však prohrál s Francouzem Florentem Serrou první set 4-6 a do druhého už kvůli nevolnostem nenastoupil.

Serra tak vyhrál i druhé vzájemné střetnutí na okruhu ATP, když uspěl loni na French Open. Ve svém pátém letošním čtvrtfinále, které přešel jen na antuce v Casablance (prohrál až ve finále s Juanem Carlosem Ferrerem), se utká s Brazilcem Marcosem Danielem. Jihoameričan vyřadil Francouze Juliena Benneteaua.

Nicolas Kiefer hrál před rokem finále turnaje Masters v Torontu. Od té doby si ale nezahrál žádné čtvrtfinále. Nyní se ale do něj během 14 dní dostal podruhé. Na semifinále ze Stuttgartu se pokusí navázat i ve Gstaadu, kde dnes porazil Španěla Navarra 6-3 6-7 6-2 a postoupil do čtvrtfinále.

Německý tenista si o semifinále zahraje překvapivě s brazilským kvalifikantem Belluccim. Ten se postaral o vyřazení domácí turnajové jedničcky Stanislase Wawrinky, kterého porazil dvakrát 6-4.

Turnaj již pokračuje bez české účasti. Kromě již zmíněného Mináře skončil také Jan Hernych, který včera v zápase 2. kola nestačil na Andrejeva.

Vítěz turnaje získá 22.750 eur a připíše si 250 bodů do žebříčku.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (30. 07. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Bellucci (Braz.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6-4 6-4
Serra (Fr.) - Hanescu (4-Rum.) 6-4 skreč H.
Kiefer (6-Něm.) - Navarro (Šp.) 6-3 6-7(3) 6-2
Daniel (Braz.) - Benneteau (Fr.) 6-3 7-6(8)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Levinský/Polášek (ČR/SR) - Kiefer/Južnyj (Něm./Rus.) 6-3 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist