Hantuchová má po pěti letech titul ze čtyřhry. Teď spěchá na antuku do Charlestonu

4. 4. 2011, 09:58
Aktuality 2
WTA MIAMI - Trojnásobná finalistka grandslamových turnajů Daniela Hantuchová se ve čtyřhře dočkala po dlouhých pěti letech celkově devátého titulu. Slovenská tenistka společně s Polkou Agnieszkou Radwaňskou vyhrály prestižní soutěž v Miami.
Daniela Hantuchová a A. Radwaňská

Sedmadvacetiletá Daniela Hantuchová se na společné spolupráci s o šest let mladší Agnieszkou Radwaňskou domluvila na začátku této sezony. A již na čtvrtém turnaji po svém boku získaly titul, když ve finále prestižního klání v Miami zdolaly nasazené trojky Liezel Huberovou a Naďu Patrovovou.

Soupeřky přitom na vyhrané fiftýny vyhrály 77-72. "Byl to skvělý zápas, který nakonec rozhodlo pár míčků v závěru. Proti těžším soupeřkám jsme hrát nemohly a jsme moc rády, že se nám zápas takhle povedlo," řekla rodačka z Popradu slovenské agentuře SITA. "S Agnieszkou si na dvorci skvěle rozumíme, baví nás to a pak se to projeví i ve výsledcích, protože hrajeme uvolněně," komentovala vítězství slovenská tenistka. "Původně jsme byly domluvené jen na turnaje v Dubaji a Dauhá, ale naše styly nám vyhovují a zatím si nemůžeme stěžovat," dodala Hantuchová.

Hantuchová naposledy triumfovala v roce 2006 na antuce v Římě, kde ještě startovala se svou dlouholetou partnerkou Ai Sugajamaovou. S Japonkou se dostala i do finále Australian Open a French Open, ale stejně jako po boku Španělky Sanchezové-Vicariové grandslamový titul ze čtyřhry žen nezískala. Nicméně v letech 2001 až 2005 ve společnosti čtyř různých partnerů zvítězila na všech grandslamech ve šmíšené čtyřhře.

Dvaadvacetiletá Radwaňská v deblu získala teprve druhý titul. Ten premiérový získala před čtyřmi lety v Istanbulu, kde se radovala společně s o rok mladší sestrou Urszulou.

Rychlý přesun na antuku do Charlestonu
Hantuchová se okamžitě po triumfu na Floridě přesunula do Jižní Karolíny do Charlestonu, kde ji na zelené antuce čeká obhajoba semifinále na podniku kategorie Premier. V prvním kole se utká s Ruskou Kudrjavcevovou, ve čtyřhře nastoupí společně s Kirilenkovou. Pro svěřenkyni Matěje Liptáka je turnaj zároveň přípravou na baráž Fed Cupu, ve které Slovenky příští víkend hostí silné Srbky. 

"Povrch bude jiný. Nevím, ani nemám čas si o Charlestonu něco myslet, je to hrozně hektické. Neletím tam s přehnanými očekáváními, ale budu se snažit udělat maximum. Myslely jsme, že bychom finále v Miami mohly hrát už v sobotu, měla bych tak času o den víc. Ale bylo pěkné, že jsme nastoupily po skvělém mužském finále," připomněla pro SITA více než tříhodinový souboj Djokoviče s Nadalem.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (3. 4. 2011)

Dvouhra - finále:
Hantuchová/A. Radwaňská (SR/Pol.) - Huberová/Petrovová (3-USA/Rus.) 7-6 2-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Dufam ze im to takto pojde nadalej skvela dvojica :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist