Djokovič nezastaven. Srb v Miami vyhrál tříhodinové finále nad Nadalem

3. 4. 2011, 22:32
Aktuality 73
ATP MIAMI - Novak Djokovič pokračuje ve famózním vstupu do sezony. Srbský tenista ve finále turnaje Masters 1000 v Miami porazil po více než třech hodinách 4-6 6-3 7-6 světovou jedničku Rafaela Nadala a na čtvrtém letošním turnaji získal 4. titul. Celkově si v roce 2011 připsal 24. vítězství bez jediné porážky.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič je nejlepším tenistou nové sezony. Odehrál 4 turnaje, 24 zápasů a dosud nenašel přemožitele. Ve finále Australian Open smetl Murrayho, V Dubaji Federera a na podnicích Masters 1000 v Indian Wells a Miami shodně 2-1 na sety Rafaela Nadala.

Do finále na Floridě vstoupil třiadvacetiletý Srb množstvím nevynucených chyb a rychlou ztrátou dvou servisů. Jeden si dokázal vzít zpět a ze stavu 1-5 snížit na rozdíl jediné hry, vývoj ale otočit nezvládl a stejně jako před 14 dny v Kalifornii první set se světovou jedničkou prohrál.

O osudu druhé sady se rozhodlo hned v úvodních třech gamech, které pro sebe v dlouhých výměnách urval Djokovič. Nerozhodila ho ani náročná třetí hra, v níž čelil brejkbolu a frustrovaně rozbil raketu. V této fázi ale hrál agresivněji a jistěji, obecenstvo dvakrát roztleskal přesnými loby, svůj náskok si pohlídal a vyrovnal.

Rozhodnout tak musel set třetí. V něm si nejlepší tenisté světa nevypracovali jediný brejkbol, diváky však zvedali ze sedaček parádními fyzicky náročnými výměnami. Logickým vyústěním byl tie-break, ve kterém již Nadalovi došly síly a Djokovič zápas po třech hodinách a 22 minutách ukončil vítězným úderem. 

Těch si rodák z Bělehradu připsal celkem 40, stejně jako nevynucených chyb. O rok starší Španěl zaznamenal vítězných míčů 25, chyboval šestatřicetkrát.

Již 24 zápasů bez porážky
Djokovič letos od startu sezony vyhrál už 24 zápasů a přiblížil se nejlepšímu výkonu od roku 1986 v podání Ivana Lendla, který tehdy prohrál až v 26. utkání. Od nejlepšího úvodu roku za posledních 30 let dělí Srba ještě 15 kroků, v roce 1984 vyhrál John McEnroe 39 duelů.

"Tohle byl jeden z nejlepších finálových zápasů, které jsem hrál," řekl Djokovič, "Nejsem neporazitelný. Nemyslím si, že bych nemohl prohrát, ale na kurtu si věřím, moje sebevědomí je obrovské a cítím, že hraji životní tenis," zopakoval klišé posledních dnů.

V Miami si svěřenec slovenského kouče Mariána Vajdy připsal sedmý titul z turnajů série Masters 1000, na okruhu ATP celkově dvaadvacátý. Stal se teprve sedmým hráčem, který v jedné sezoně vyhrál po sobě jdoucí americké turnaje v Indian Wells a Miami. Naposledy to dokázal před pěti lety Švýcar Federer.

Světová dvojka zároveň v žebříčku umaže dalších 760 bodů z téměř čtyřtisícové ztráty na vedoucího Nadala a během příštích dvou měsíců na evropských antukách může velmi reálně pomýšlet na atakování postu jedničky. 

Nadal, rodák z Mallorky, naopak neukončil poměrně dlouhé čekání na titul. Ten poslední získal loni v říjnu v Tokiu.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (03. 04. 2011)

Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 4-6 6-3 7-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

73
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
některý komenty jsou s prominutím fakt kraviny. Podle počtu GS je snad jasný kdo je nejlepší.... Každopádně Rafa, Novak a Roger jsou nej a dali modernímu tenisu víc než kdokoliv jiný.... už se moc těším na antuku...
Reagovat
smazaný uživatel
Ha, tak Sandra zabojovala a právě porazil v marbelle nasazenou Robertu Vinci. V podstatě první slušný výsledek od AO.
Reagovat
spaniel
Pěkné finále, velmi těsné. Obávám se, že na antuce se to překlopí spíš k Rafovi. Nic proti Novakovi, ale aby někdo byl šampion, musí udržet formu dlouhodobě, pár záblesků už tu bylo. Rakový Roger&Rafa jsou ve formě mnoho let. A Novak už měl záblesky, vždyˇmá i GS, ale pak vždy zase spadl. I když jeho současná šňůra je působivá. Ale uvidíme za rok, za dva jak na tom je.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastnit dva Grand není zablesk ! Opakovaně porazet Federera a dokonce i Nadala neni jen Forma !!! Fazona muze trvat tydny dva, mozna mesic, ale rozhodne né 4 mesice..... je to o jeho pohode, srovnaní si v hlavě, o tymu... Samozrejme teprve se uvidi co dal.
Reagovat
spaniel
Když porovnám 6 let dominance Federera se 4 měsíci Djokoviče, tak není o čem. Ještě musí hodně dokázat, aby byl s ním nebo Nadalem porovnávaný. Jestli ale stačí vyhlášení, že letos je nej, tak s tím souhlasím, dál bych ale nešel...
Reagovat
smazaný uživatel
Jakých šest let dominance? Federer dominoval 2004-7, což jsou čtyři roky. Dlužno dodat, že to byla převážně dominance nad Hewittem a Roddickem. :-) V roce 2009: a/ přísně vzato nedominoval, a b/ byl na čele jen díky Nadalově zranění.
Reagovat
spaniel
Doufám, že se nebudeš zlobit, ale s tebou diskutovat nehodlám...protože se to nedá. Nehodlám obhajovat nejlepšího tenistu historie, protože jeho statistiky mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dá. :-) Jenom musíš mít holt pořádné argumenty.
Reagovat
smazaný uživatel
A nejlepším tenistou historie samozřejmě zůstává Rod Laver. :-)
Reagovat
spaniel
OK,pojďme zkusit.

Světovou jedničkou byl samozřejmě 5 let V KUSE (už od 2003), ne 4 roky. Pak byl #1 ještě 2x. Ano, Rafa měl problémy, ale nikde není psáno, že by to znamenalo rozdíl. Možná ano, možná ne. Drží spousty dalších rekordů.

Laver je legenda, ale v jeho éře bylo všechno trochu jiné a tak se to i bere. Je rozdíl jít pokaždé do finále od kola 1, nebo jít hned do finále, navíc v době, kdy hrálo tenis na světě tak 1000x míň lidí. Myslím, že Lavera vytahuješ účelově ve stylu, když nedokážu že ten můj je lepší než Federer, tak vytáhnu Lavera.

Vyčítat někomu, že měl slabé soupeře je pod úroveň,ne? On za to přece nemůže, i kdyby to byla pravda. Myslím, že výkon Nadala je hodně ovlivněn Federerem, třeba by byl bez něj horší. Každopádně tento bod je čistá spekulace.

Můj názor je, že nejlepší tenis v historii hrál Federer 2006, věřím že Nole by jasně prohrál. Je to ale subjektivní. Je totiž rozdíl vracet se po x krát na vrchol, držet tolik rekordů, mít věk atd a dostávat se na vrchol mladý. Uvidíme jak se popere s psychikou Nole, až bude delší dobu jedničkou (jestli).
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, v tomhle se fakt mýlíš, na konci roku 2003 byl světovou jedničkou Roddick. Viz třeba: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ATP_number_1_ranked_singles_players#Year-end_number_1

Laver kromě toho, že dvakrát vyhrál všechny čtyři GS turnaje v kalendářním roce, má na kontě 11 GS titulů plus čtyři roky za sebou kraloval i profesionálům. Nevím, co míníš tím "jít hned do finále"; jestli tím narážíš na někdejší vyzývací finále, kdy vítěz další rok nastupoval jen k jednomu zápasu, tak v to éře Lvaera už bylo dávno zrušeno. Ve Wimbledonu jej zrušili tuším na začátku 20. let atd.

Federer nepochybně vyniká konzistencí výsledků na GS turnajích + jeho dominace v letech 2004-7 byla jedinečná. Není rozhodně jeho vinnou, že tehdy byla konkurence (až do postupného vzestupu Nadala) přece jen poněkud slabá (pomineme-li Safina a Nalbandiana, kt. byli oba konkurenceschopní a velmi silní hráči, ale buď je trápila zranění (Safin), nebo nevyrovnanost výsledků a určitá lemplovitost (Nalbandian). Přesto to má vliv na hodnocení této dominance. Třeba McEnroe v roce 1984 totálně dominoval, ale tato jeho sezona stojí nesrovnatelně výše než kterýkoliv z oněch Federerových roků -- nejen proto, že McEnroe v tom roce prohrál jen třikrát, ale jeho soupeři a konkurenty byli Lendl, Connors, Wilander apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hoši, na to uz namam sílu. Švycar si zatim zaslouzi označeni nejlepsiho hrace všech dob, ale pozor-nejlepsi tenista všech dob(statisticky) není nejlepším hračem své doby !!
Reagovat
smazaný uživatel
hloupej Matěj,to nejsou argumenty,ale Tvá hloupost...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že Nadal před zápasem mluvil o tom, že musí být "agresivní". :-)
Reagovat
tito
No co na to říct- měl respekt z Novaka, navíc v prvním setu se pokusil hned ze začátku útočit k lajnám, několikrát se vyhodil, začal hrát na jistotu a víme jak to dopadlo v setu druhém.Vyhrabal se z toho částečně až v setu třetím ale řeč těla byla jasná, oslavný gesta jen zcela ojediněle a s málo přesvědčivými emocemi...Prostě to nebyl Rafa jak ho známe.Může samozřejmě prohrát, /Novak hrál skvěle/ ale se svou včerejší hrou rozhodně nemůže být spokojen. Pravděpodobně se mu bude hrát lépe, když nebude v roli favorita.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, naše hráčky si zatím drží velmi dobré pozice v "Race":

9. Kvitová
23. Šafářová
26. Zakopalová
28. Hradecká
30. Strýcová
40. Benešová

http://www.wtatennis.com/page/RaceToSECSingles/0,,12781,00.html
Reagovat
steve79
Jo včera to byl jasně nejlepší zápas roku zatím. Rafa i Djokovic hrál skvěle. Djokovic ted má formu, že může Rafu porazit i na antuce. Dokonce ho včera přehrával i od základní čáry a to je už dost co říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní tenis a neuvěřitelná forma Djokera.Co víc si přát ve finále.Djoker je momentálně nejlepší tenista světa,to je bez diskuse.Přeji mu úspěchy taky proto,že ho trénuje Vajda,bohužel mám pocit,že Rogerova éra pomale odeznívá.Těším se na další turnajekde Novak s Rafem budou bojovat o světovou jedničku.
Reagovat
smazaný uživatel
celebrita Barney myslim vyckaval do momentu viezstvi Rafaela a pote by zautocil, ale zatim sorry. V Evrope tech poharu bude nekolik... A priste trochu vice odvahy-na portalu pred bojem
Reagovat
smazaný uživatel
píšu častokrat-prave Rafael je sučastí tech absolutnich mačů-on je ten, ktery je "vytvaří... s Federer, s Djokovič, s Murray... . Je to nenapodobitelny Frajer, co prohrava s gracií a pokorou./ Troufam napsat, ze jsem z vas podle vašich vyjadření nejdelsim fanouškem prave Novaka. Přiznavam, ze odvracel sem se již od nej mnohokrat ( pro jeho simulovaní, nebojovnost, skrečovaní, prodejnost-viz Head ) ale přitom daval mu ještě skrytě "šanci u meho tenisoveho srdce. Ve svem okolí uz sem platívával za věčně vymlouvajiciho a zhrzeneho fandu...proč zas ten Srb nevyhral ?! Ale dnes je vše jinak a dokonce nad mé očekavaní !!! Je to neuvěřitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli se dá někdo jako Ty nazývat fanouškem... Pravý fanoušek nikdy neztrácí víru... Nejsem žádný fanatik, uměla jsem vždy říct, kdy hrál na hrozně, kdy něco přehnal, atd... Ale fandila jsem i v jeho horších chvilkách a vždy věřila, že jeho chvíle teprva přijde... Stejně bych i reagovala na to, co je v závorkách... Ano, často říkám, že se mi nelíbí, že se často ošetřovat, atd... Ale připisuju to spíš tomu, že je vyplašený ze svého zdraví a že je prostě takový třasořitka v tomhle. Ale že by to byla vypočítavá svině, která naschvál simuluje a má z toho radost? Ne, na to ho znám nějaký pátek a rozhodně by z toho neměl dobrý pocit. Nechci se tu o tom přít, už jsem na toto téma vedla rozsáhlé debaty jinde, ale za tímto si prostě stojím...
Reagovat
smazaný uživatel
O jeho ferovosti a zdanlivé povaze jsem napsal uz dostatek... Věř, že zrovna ja, jsem ho nepřičetně, dlouhodobe prosazoval u široke tenisove veřejnosti. Ale je prece nepodstatné kdo dřív a kdo víc... Zatim dílčí uspech je ohromny
Reagovat
smazaný uživatel
No právě... Myslím, že ani tak není důležité kdo dřív, ale prostě kdo byl při něm i v tom špatném...:) Ale v poho...:) Jinak jsem tak rychle spočetla, nevim, zda je to dobře... Ale pokud Rafa opět celou antukovou část vyhraje a Djoko bude všude ve finále, tak ho nepředběhne... Rafa by vedl stále o 1070 bodů, či co...:) Nole by musel vyhrát RG. A pokud bude Rafa zdravý, tak těžko. I když jako správná fanynka věřím...:) Doufám, že ale na antuce s Rafou předvede stejně pěkné souboje jako v roce 2009, kdy byl Nole pro Rafu hodně kvalitním soupeřem... Ježiš jak já těžče tenkrát nesla Madrid... Nole hrál lépe, na statistiky byl lepší, ale přesto prohrál těsně v tiebreaku, ač měl i první matchball... To fakt naštvalo...:)
Reagovat
a.magerova
Oč větší bylo Tvé zklamání v Madridu 2009 v semi o to větší byla má radost z finále :-))
Taky razím zásadu : Fanouškem v dobrém i zlém (a neodvrátit se hlavně v období kdy se daří míň!!!)
Reagovat
smazaný uživatel
Nešlo o to daří/nedaří, ale spiš o nesympaticke manevry ktere předvadel....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, těžko říct... Někomu zas přišel on sympatický dřív, někdo si třeba teď myslí, že má nos víc nahoru...:) Mě se zas líbí, že už se třeba tolika nerozčiluje, ale to je tím, že se mu daleko víc daří... I když včera byla ta raketa taky zbytečná, ale to je prostě on...:) Ač mě s tím někdy vytáčí...:) Kolikrát mu to ale pomůže...:)
Reagovat
smazaný uživatel
hozeni rakety je super...:) Pišu, ze mel jen takove období....ted je "dokonaly...hrou, chovanim, skromnosti-ta mu neschazela nikdy
Reagovat
smazaný uživatel
to je o temperamentu,Já taky pořád házel a lámal rakety:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič to v sobě mel vždycky, klíčem bylo získat sebevědomí a víru ve vlastní schopnosti, což nabral po zisku DC, který byl takovým odrazovým můstkem.

Loni nebo předloni by takové zápasy ještě prohrával, teď si jednak a asi konečně svému úspěchu podřídil vše. Jak říkal Vajda v minulém díle Tennis Areny, byly časy, kdy si Djokovič říkal, že jsou na něj Roger a Rafa až příliš silní. Teď už si to nemyslí a je to vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
v druhém odstavci má být si jednak věří *
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, klíčové momenty s R+R prostě většinou nedával... Teď už je psychika v tomto směru v pořádku a hned to vypadá jinak...:)
Reagovat
smazaný uživatel
V soubuji nejlepších "obranářů" vydřel vítězství ten momentálně lepší!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkné finále, parádní tenis a více než vyrovnaný zápas, který skončil nejtěsnějším možným výsledkem. Výborné vyvrcholení celého turnaje. Jen mě překvapuje, kolik má najednou Djokovič gratulantů...po jeho hereckém představení proti Berdychovi, v rámci loňského ročníku Davis Cupu, se nehodil ani na hnůj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to je presny, kam vitr, tam plast :-)
ale to me ani neprekvapuje, pamatuju si, ze jsme tu bylo maaalo fanousku, snad ja a tommasino :-D
Reagovat
a.magerova
TO přece není o tom komu kdo fandí, ale o tom, že i když patříme do jiného fanklubu, dokážeme ocenit krásný tenisový zápas. Totéž bych dnes udělala i kdyby vyhrál Rafa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to tě potom šlechtí ;-)
Reagovat
a.magerova
A to fandím Rogerovi, kterého oba finalisté během posledních 14 dnů porazili, bohužel :-((
Reagovat
a.magerova
Sláva vítězi, čest poraženému!!! Krásný zápas !!!

A jestli někdo plakal, tak to určitě není ostuda !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já plakala jak želva... Ale radostí...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo v hre. K zapasu netreba moc slov- proste super super, 2 najlepsi hraci sucasnosti v 3 setovom dlhom zapase, ale tento zapas podla mna bol najdolezitejsi v tom ze islo o post 1-cky z 2-hladisk- Nole zmazal zas naskok Rafu pricom keby prehral tak Rafov naskok by bol o daco este vacsi, teraz bude rozdiel 3170 bodov, pricom Rafa obhajuje celu antukovu sezonu a Wimbledon, Novak na antuke malo a Wimbledon iba SF. Myslim ze prave tu sa rozhodlo o tom ze Nole sa stane jednotkou po Wimbledone- pripadne po RG ak by mal furt formu a zaroven 2. vec to ze Roger uz nebude nikdy jednotka lebo nie len Rafu ale aj Novaka musi predbehnut, co s vekom a formou ich 2-och vidim nerealne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak prepovidal tito "mame se na co tešit. Mozna neprekonatelny uspech Novaka !( serie vitezstvi ). Finale pamatné, uchvatné, strhujicí...
Reagovat
tito
Jojo, užij si dnešní večer. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole hlavně v tomto zápase dokázal ohromnou psychickou odolnost (větší než Nadal -- viz třeba dvojchyba v tiebreaku) a vyvrátil mýtus, že neumí podat svůj nejlepší výkon ve vedru či dusnu.

Mimochodem, vzhledem k tomu, jak perfektně skoro celé utkání (možná až na začátek) Djokovič umisťoval svůj druhý servis, je neuvěřitelné, že za celý zápas nespáchal ani jednu dvojchybu. Nahrávku tohoto zápasu by měla pečlivě studovat zejména Maria Šarapovová, kt. by se mj. mohla poučit, jak si lze postupně připravit míč k dokonalému útoku. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jj, jeho druhej servis byl vynikající, Nadal z něj nemohl vůbec zaútočit, to dokazuje i statistika ve třetím setu, kdy mu první servis vůbec nešel a nemusel čelit ani jednomu breakballu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přitom Nole byl ještě nedavno na dvojchyby expert...:)
Reagovat
smazaný uživatel
nechte toho,sem fanoušek tenisu i Rogera,ale Rafi mi bylo dnes líto,tak plakal,no to snad ke sportu patří,je to výbornej hráč i člověk...děkuji oboum za nádherný tenis,a o tom je sport...a néé samé urážky atd...
Reagovat
smazaný uživatel
thumb up!
Reagovat
Teo
Nadal velmi dobře, Nole výborně. Začíná se mi líbit čím dál víc a hlavně když na závěr něco pronese, nezní to vůbec špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to jsi přišel brzo...:) Svými projevy je mi sympatický už 4 roky...:) Fakt je skvělý, po těch letech, kdy se mi ti nevěřícní smáli, jak přichází úspěchy...:) Snad to potrvá a na antuce neudělá ostudu...:)
Reagovat
tito
Ja pravda, že minulý rok v létě jste / fanoušci Noleho/ zvažovali zda ještě fandit...:). Sakra ale mohl to ten Rafa dneska vyhrát :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda nikdy... A tak se pozná opravdový fanoušek... Vždy jsem tvrdila, že jednou bude světová jednička...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je smutný, že někdo jen fandí podle toho, jak se dotyčnému daří a že hodně fanoušku Nole získává až teď... Já mu fandím už od 7. příčky...
Reagovat
smazaný uživatel
J8 mu třeba fandil fanaticky taky dost dlouho, asi od Wimbledonu 2007, ale pomalu a jistě jsem s ním ztrácel trpělivost. Už nejsem takový fanatik a neprožívám zápasy jako v nedávné minulosti, přesto jsem rád, že se probral a ukazuje, co v něm vězí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky od Wimbledonu 07... V půlce 08 už jsem ho upřednostnila před našimi hráči...:) A víru jsem nikdy neztratila...:) A jsem za to ráda...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zjišťuji, že tenhle double zas tak vzácný není, dokázali to Courier (1991), Chang (1992), Sampras (1994), Rios (1998), Agassi (2001), Federer 2 x (2005 a 2006) a nyní Djokovič. Novak je ale první, komu se dvakrát za sebou podařilo porazit ve finále jednoho a téhož hráče, ještě k tomu aktuální světovou jedničku. Respect.

Před antukovou sezonou musí mít Novak sebevědomí jak blázen.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním setu se Novak zastřeloval, ve druhém už začal hrát svůj tenis a ve třetím přidal i Nadal na agresivitě a byl to parádní tenis z obou stran. Každopádně Djoko brzy světové number 1.
Reagovat
smazaný uživatel
ano..bohuzel to tak vypada
Reagovat
Pe3k
Pěkný zápas, zasloužený vítěz. Djoker má neskutečnou formu, jsem zvědavý na antuku. Snad bude hrát stejně dobrý tenis.

Nadal prohrál a zrovna teď plakal,,,Jsem zvědavý na ty fanoušky Nadala, kteří pomlouvali Federera za to, že se dojetím rozbrečel na AO 2009. Ted už nám poplakává i Rafa. Jeho jediné štěstí je, že začíná antuková sezona, jinak by jeho dlouhá série bez vyhraného turnaje pokračovala ještě dlouhou dobu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je docela podstatný rozdíl mezi tichými slzami někde v koutě a skutečně zžentilým brekotem, jaký tenkrát předvedl Federer, ještě ke všemu před mikrofonem.
Reagovat
tito
Kašli na něj....
Reagovat
Pe3k
Mě se brečící Roger taky moc nelíbí, ale nemůžu mu vyčítat, že ta chvíle pro něj byla tak emotivní. Dá se to víc pochopit, než že Nadal brečel teď když o nic nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to Federerovi zase až tak "nevyčítám", spíše mi vadí, za jakých okolností se do toho breku pustil. Totiž zatímco Nadal te´d těsně prohrál velmi vyrovnaný zápas, kt. mohl snadno dopadnou jinak, tenkrát na AO si Federer pátý set totálně prohrál sám. V takovým případě nejsou na místě slzy či brek, ale bejt na sebe totálně nakrklej.
Reagovat
Karolko2
Víte,je to sport na té nejvyšší úrovní a emoce jsou obrovské...představte si,že makáte jako blázen a stejně...
Víte,Rafa není můj kůň,jeho tenis je pro mě tak udřený,ale maká...a hraje skvěle,tak proč ne slzy,proč ne tyhle emoce.Je užasný,že i muží v takovém postavení a s takovými úspěchy umí plakat.Ať už je to Roger nebo Rafa.A vy co to kritizujete,myslím,že se prostě stydíte za své city a pocity a jsem ráda,že vedle mě jsou lidé,kteří vědí,že i slzy patří k životu a na nic se nehrají.A jinak pěkný tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Já v tomhle souhlasím spíš s Matejem, jsou slzy a slzy, pro Federera hodně znamenalo překonání rekordu Samprase, byl tak v dobrém slova smyslu posedlý vítězstvími, až to nezvládl. Ale proč ne, já taky projevuju city a emoce.

Který okamžik mě ale asi nejvíc dojal, byly drobné slzy a zklamání v tváři Roddicka po finále Wimbledonu 2009. Tam by ho bylo neskutečně líto a ukápla mi slza s ním.
Reagovat
Karolko2
jasan,je to subjektivní a my nevíme,co je pro koho tak moc důležitý a navíc nikdo z nás asi neví o jaké emoce jde.Hraju tenis rekreantský v klubu,kde hrála opravdu obrovská tenisová hvězda a když přijede a mluvíme o tenise,o emocích o grand slamech...kdo z nás dělá své povolání na tak vysoké úrovni.Proto se nesměju,když někdo pláče...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem se taky Federerovi tehdy nesmál, to ne. Jen mě to zaskočilo. A kterápak je to hvězda, jestli to není tajné.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Nolemu, uvidime jak dloho mu tahe forma vydrzi
Reagovat
smazaný uživatel
doufam, ze prilis dlouho ne, my, elegosfanatici, uz zas tolik casu nemame :-)
Ale cest obema, moc hezky zapas!
Reagovat
krbik13
...šak,tá antuka sa blíži. xDDD
Reagovat
tito
Ještě ve třetím setu jsem věřil, že by to Rafa mohl urvat ale Novak vyhrál zaslouženě. Gratuluji.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečné finále, u mě oba vítězové.
Reagovat
VlS
Tak nevím, 2. set hrál Rafa špatně, bez odvahy, nepřesně a prohrál ho naprosto zaslouženě a to Novak nemusel hrát na 100%. Kdyby Rafa 3. set odehrál jak s Berdychem, tak by vyhrál. Já z toho zápasu zase tak nadšenej nejsem, málo útočení a hry na síti, prostě do supertenisu tomu něco chybělo u obou aktérů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist