Henman: Federer se může stát nejlepším v historii

5. 6. 2009, 09:44
Aktuality 12
Jaký je rozdíl mezi tím, být jedním z nejlepších hráčů všech dob a tím největším? Podle Tima Henmana pouhé dva zápasy. Právě ty chybí Rogeru Federerovi k poslednímu velkému titulu, který mu ještě chybí. Pokud ho získá, bude nejlepším tenistou historie, říká Henman.
Profily hráčů
Roger Federer a Tim Henman v roce 2006

Podle Henmana, bývalé světové čtyřky a jednoho z malé skupinky hráčů, kteří Rogera Federera porazili na "jeho" wimbledonském území, je Švýcar na nejlepší cestě zlomit prokletí Roland Garros a stát se šestým hráčem, který má ve sbírce všechny čtyři grandslamové tituly.

Federer dnes nastoupí proti Argentinci Juanu Martinovi del Potrovi, se kterým v pěti zápasech neztratil jediný set. Pokud ho porazí znovu, bude jediný krok od toho, aby mohl nad hlavu zdvihnout slavný Pohár mušketýrů. Tím by pak i vyrovnal rekord Peta Samprase, který za svou kariéru vyhrál 14 grandslamových titulů.

"Tím by se stal nejlepším hráčem všech dob. Moc doufám, že se mu to podaří, byla by to třešina na dortu," tvrdí Henman, který skončil s tenisem v roce 2007. "Kdybyste se mě zeptali, který můj soupeř byl nejlepší a jakého nejlepšího tenistu jsem kdy viděl hrát, byl by odpovědí na obě otázky. A je přitom tak skromný a zůstává nohama na zemi..."

I kdyby Federer titul v Paříži získal, nehrozí podle Brita, že by se vydal ve stopách Björna Borga a předčasně s tenisem skončil. "Má před sebou ještě bohatou kariéru, jeho hra ho tolik nevysiluje. Spíš bych se ptal, jak dlouho ještě vydrží Rafa, protože jeho hra je maximálně fyzická," dodává Henman. "(Federer) nevystavuje své tělo stresu a rozhodně si myslím, že vydrží hrát ještě další čtyři nebo pět let. Určitě bude chtít vylepšit svou bilanci na French Open a nezapomeňte, že je mu pořád teprve 27."

Komentáře

12
Přidat komentář
no1
snad ho dnes del potro posle domu
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Rogi Come on !!!! Ty to dokážeš!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ma absolutne pravdu. Nadal je sice teraz asi najlepsi hrac sveta ale ako dlho vydrzi mozno este vyhra 2 rolandy a jeden mimoantukovy GS a konci. Federer ak vyhra RG tak sa stane 1. v historii. Lebo hoci vyrovna Samprasa 14timi GS ho prekona tym ze ziskal vsetky zatial co Sampras nebol dalej ako v semifinale v Parizi. Takze prakticky ho nevyrovna ale rovno preskoci a verim ze tento rok este Roger vyhra Wimbledon a 6.ty US open a bude jednotka znova a bude mat 16 GS a nikto uz nebudem o nom pochybovat
Reagovat
no1
to bys chtel trosku moc
Reagovat
a.magerova
Je to sice trošku moc, ale člověk nemá mít malé cíle, natož Federer.
Ještě bych přidala zlato z OH 2012 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Klincujes !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho výsledok v Madride a na RG dal po nose vsetkym jeho neprajníkom. 20x semifinale GS nepretrzite za sebou.Fed ukazal, ze je skutocne hracom doterajsej historie. Niekomu sa to nepaci, nech je tak. Ale hlasov, ktorí ho obdivuju a praju mu, je neskutocne vela. Čo mna prekvapuje, aj z pomedzi jeho kolegov tenistov a najväcsich rivalov. Pred Henmanom, napr. Del Potro. To ukazuje, ze Fed je ozaj vynimocny svojim chovanim, vystupovanim aj hrou. Ja sa mozem len tesit, ze sa potvrdzuje moj nazor, Fed sa nevzda, kym bude chodit po svojich a bude to v jeho silach.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa strasne pacil vyrok Del Potra, ze vitaz ich dnesneho duelu, zdvihne v nedelu nad hlavu pohar. Ako vidiet, aj jemu je jasne, kto to bude...Aspon vidiet, ze aj on to rogerovi praje.
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON Fedex, už je to blízko !!
Reagovat
a.magerova
Jooooo Roger !!!
Reagovat
smazaný uživatel
"Nejlepším v historii" jak mě tahle fráze dokáže rozčílit to je jako dráždit býka červeným hadrem.
Reagovat
a.magerova
Nebo: hada bosou nohou? :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist