Hladíková v Rakousku neuspěla v kvalifikaci, teď je ve 2. kole

21. 7. 2009, 21:36
Aktuality 0
WTA BAD GASTEIN - Tři ze šesti českých tenistek postoupily v rakouském Bad Gasteinu do 2. kola. Po Benešová a Zahlavové-Strýcové uspěla také Tereza Hladíková, která v hlavní soutěži původně startovat ani neměla. Domácí Klaffnerovou porazila ve třech setech a podruhé v kariéře postoupila do 2. kola turnaje WTA.
Tereza Hladíková

Tereza Hladíková před rokem v Bad Gasteinu zvládla kvalifikaci a poprvé si zahrála turnaj WTA. A hned postoupila až do čtvrtfinále. Za uplynulý rok si ale v hlavní soutěži již nezahrála. Neuspěla ani v kvalifikaci letošního ročníku podniku v Bad Gasteinu, ale po odhlášení Italky Schiavoneové dostala druhou šanci a podruhé v kariéře bojovala o postup do 2. kola.

A uspěla i letos. Rakušanku Melanii Klaffnerovou porazila 6-4 2-6 6-4 a o zopakování loňského čtvrtfinále bude usilovat proti sedmé nasazené Němce Grönefeldové. Ta dnes vyřadila Ondráškovou.

Z Češek dnes neuspěly ještě Lucie Hradecká a Sandra Záhlavová. Naopak postup do druhého kola si kromě Hladíkové zajistily také Benešová a Zahlavová-Strýcová.

V podvečerních hodinách se podařilo zvládnout vstup do domácího turnaje nasazené trojce Sybille Bammerové. Vítězka z Prahy ve dvou setech porazila Italku Vierinovou.

- WTA BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (4-ČR) - Dulgheruová (Rum.) 7-6(5) 6-3
Hladíková (ČR) - Klaffnerová (Rak.) 6-4 2-6 6-4
Zahlavová-Strýcová - Záhlavová (ČR) 6-1 2-6 6-4
Llagosteraová (Šp.) - Hradecká (8-ČR) 6-2 6-2
Grönefeldová (7-Něm.) - Ondrášková (ČR) 6-4 6-3
Cornetová (1-Fr.) - Duqueová (Kol.) 4-6 7-6(3) 6-4
Bammerová (3-Rak.) - Vierinová (It.) 7-5 6-4
Rybáriková (6-SR) - Korytcevová (Ukr.) 6-3 6-1
Peerová (9-Izr.) - Schiechtlová (Rak.) 6-4 6-3
Švedovová (Kaz.) - Juríková (SR) 6-1 6-0
Meusburgerová (Rak.) - Fichmanová (Kan.) 6-4 6-3
Parmentierová (Fr.) - Klaschkaová (Něm.) 6-1 6-1
Mayrová (Rak.) - Dominguezová (Šp.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist