Hradecká v Bad Gasteinu finále neobhájí

21. 7. 2009, 15:34
Aktuality 0
Před rokem tu slavila jeden z největších úspěchů své dosavadní kariéry, letos se s turnajem loučí už v prvním kole. Lucie Hradecká v Bad Gasteinu nezopakuje svou loňskou cestu do finále, hned v úvodu ji vyřadila Španělka Llagosteraová. Lépe se dařilo Ivetě Benešová a Barboře Zahlavové-Strýcové, které si postup do druhého kola vybojovaly.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v Bad Gasteinu nenavázala nejen na loňské umístění, ale ani na své výkony v Praze. Tam se minulý týden dostala do čtvrtfinále, v němž neměla daleko k vítězství nad pozdější vítězkou Bammerovou. V dnešním souboji s Llagosteraovou ji zradil servis, úspěšnost prvního podání měla pouhých 43 procent a soupeřka jí ho za 72 minut prorazila čtyřikrát. Sama Hradecká nevyužila žádný ze tří brejkbolů a prohrála dvakrát 2-6.

Turnaj ale nezůstane bez české účasti. Do druhého kola dnes postoupily Iveta Benešová a Barbora Zahlavová-Strýcová. Čtvrtou nasazenou Benešovou čekala nebezpečná Rumunka Alexandra Dulgheruová, se kterou si česká tenistka poradila a zvítězila 7-6 a 6-3. Barbora Zahlavová-Strýcová vyřadila krajanku Sandru Záhlavovou po setech 6-1 2-6 4-6. Její soupeřkou bude dnešní přemožitelka Hradecké Llagosteraová.

Spolu s Hradeckou se s rakouskou antukou loučí také Zuzana Ondrášková, která podlehla 4-6 a 3-6 Anně-Leně Grönefeldové z Německa. Na rakouské antuce se ještě dnes přestaví Tereza Hladíková v duelu s domácí Melanií Klaffnerovou.

 

Výsledky - Bad Gastein (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (4-ČR) - Dulgheruová (Rum.) 7:6 (7:5), 6:3, Llagosteraová (Šp.) - Hradecká (8-ČR) 6:2, 6:2, Zahlavová-Strýcová - Záhlavová (obě ČR) 6:1, 2:6, 6:4, Grönefeldová (7-Něm.) - Ondrášková (ČR) 6:4, 6:3, Cornetová (1-Fr.) - Duqueová (Kol.) 4:6, 7:6 (7:3), 6:4, Švedovová (Kaz.) - Juríková (SR) 6:1, 6:0, Mayrová (Rak.) - Dominguezová (Šp.) 6:3, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist