Hladký postup pro Vaidišovou

26. 2. 2008, 16:20
Aktuality 0
Aktualizováno 26.02. 21:32 - Na turnaji v Dubaji postoupila do 2. kola i druhá česká zástupkyně - Nicole Vaidišová si ve dvou setech hladce poradila s japonskou kvalifikantkou Aiko Nakamurovou a vyhrála 6-3 6-0. V dalším kole narazí na Srbku Anu Ivanovičovou.
Nicole Vaidišovou v druhém kole čeká Srbka Ivanovičová

Nicole Vaidišová se v Dubaji představila na prvním turnaji WTA od Australian Open, kde vypadla v osmifinále. Po té ještě pomohla dvěma body českým fedcupovým reprezentantkám k postupu do baráže o Světovou skupinu I a následně ohlásila, že se dočasně vzdává pozice v týmu. Odůvodnila to tím, že se chce soustředit na turnaje WTA - tedy vlastní profesionální kariéru.

V prvním zápase na podniku dotovaném 1.500.000 dolarů měla soupeřku na rozehrání. Aiko Nakamurová je až 110. hráčkou světa a v Dubaji musela absolvovat tři úspěšné kvalifikační duely. Nicole Vaidišová dobře podávala, jediný brejkbol odvrátila a za 52 minut japonskou soupeřku porazila 6-3 6-0.

V dalším kole ji však čeká finalistka Australian Open - Ana Ivanovičová. Srbská tenistka, druhá hráčka světa, hrála minulý týden v Dauhá, ale v závěru utkání prvního kola si poranila kotník a k dalšímu zápasu už nenastoupila. V Dubaji už ale trénuje a nic by jí nemělo bránit v tom, aby nastoupila ke čtvrtému vzájemnému duelu proti Nicole Vaidišové. Česká tenistka má pasivní bilanci 1-2.

Italka Schiavoneová vyřadila sedmičku Bartoliovou
Dva jednoznačné a jeden dramatický set nabídl duel mezi Italkou Francescou Schiavoneovou a Marion Bartoliovou z Francie. Schiavoneová v prvním setu výborně podávala a zcela zaslouženě ho vyhrála 6-1. V druhé sadě se však Bartoliová dostala do vedení 4-1 a měla tři brejkboly. Ty však v gamu s jedenácti shodami nevyužila a Italka dokázala vyrovnat na 4-4. Následně francouzská tenistka prohrávala už 0-40 při vlastním servisu a zdálo se, že to má v Dubaji spočítané. Schiavoneová však prohrála 5 míčků v řadě a Bartoliová i díky 9 dvojchybám soupeřky v druhém setu srovnala stav 1-1 na sety, když vyhrála zkrácenou hru.

Francouzské tenistce však viditelně docházely síly a kila navíc by nejraději během chvíle odhodila. Naopak Schiavoneová je na tom fyzicky velmi dobře a rozhodující sada už byla opět zcela v její režii. Italka zápas vyhrála 6-1 6-7 6-1.

Szavayové nepomohlo ani odhlášení Šarapovové
Mladá Maďarka Agnes Szavayová se měla hned na úvod postavit vítězce turnaje v Dauhá, Marii Šarapovové. Ta se však vinnou virového onemocnění z Dubaje odhlásila. Rusku tak ještě stihla nahradit Japonka Akiko Morigamiová - neúspěšná kvalifikantka. Szavayová tak měla mít o poznání snažší pozici k postupu do dalšího kola.

Jenže co se Morigamiové nepovedlo v kvalifikaci, vynahradila si proti Szavayové. Ta v utkání hodně chybovala (udělala 7 dvojchyb) a doslova tak soupeřce darovala postup. Japonka se po výhře 6-1 6-4 už může připravovat na druhé kolo, ve kterém narazí na vítězku večerního zápasu Mauresmová - Medinaová.

WTA Dubai - výsledky 2. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Mauresmová (Fra) - Medinaová (kv.-Špa) 7-6(7) 6-2
Mirzaová (W-Ind) - Duševinová (Rus) 7-6(5) 6-2
Srebotniková (kv.-Slo) - Petrovová (Rus) 6-4 6-4
Morigamiová (LL-Jap) - Szavayová (Maď) 6-1 6-4
Schiavoneová (Itá) - Bartoliová (7-Fra) 6-1 6-7(5) 6-1
Vaidišová (ČR) - Nakamurová (kv.-Jap) 6-3 6-0
Bammerová (Rak) - Makarovová (kv.-Rus) 7-6(6) 6-3
Čakvetadzeová (6-Rus) - A. Radwaňská (Pol) 6-2 2-6 6-4
Šafářová (ČR) - Sugijamaová (LL-Jap.) 1-6 6-3 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist