Hlaváčková porážky nelituje, Záhlavovou-Strýcovou vyřazení štve

24. 6. 2011, 08:30
Aktuality 0
Andrea Hlaváčková ve Wimbledonu odehrála vyrovnaný zápas s Jarmilou Gajdošovou, poprvé do 3. kola grandslamového turnaje ve dvouhře ale nepostoupila. Z vyřazení si však těžkou hlavu nedělá a už se těší na čtyřhru, ve které chce s Hradeckou navázat na titul z Paříže. Naopak porážky lituje Záhlavová-Strýcová, jež si věřila proti Schiavoneové.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková byla i přes prohru v druhém kole Wimbledonu s Australankou slovenského původu Jarmilou Gajdošovou se svým dnešním výkonem spokojená. Nyní si chce spravit chuť ve čtyřhře s krajankou Lucií Hradeckou, s kterou v květnu vyhrála antukový grandslam v Paříži. 

Andrea Hlaváčková"Nic si nevyčítám. Já jsem hrála dobře, ona hrála ještě líp. Byl to hezký zápas," řekla o utkání s Gajdošovou, s níž prohrála 6-7 3-6. 

"Trochu se mi nepovedla zkrácená hra, kdy mi to čtyřikrát po sobě spadlo do pásky. To člověku moc nepřidá. Ale jsem ráda, že jsem se pak zvedla a bojovala do posledního míče," podotkla Hlaváčková.

Gajdošová si podle ní vítězství rozhodně zasloužila. "Hrály jsme dobrý zápas. Ona je mezi nejlepšími třiceti, a to se dnes ukázalo," dodala.

Nyní se chystá na soutěž ve čtyřhře. "Těším se, že si to s Luckou vynahradím," prohlásila Hlaváčková, která s Hradeckou v pátek nastoupí proti Polkám Klaudii Jansové a Alicji Rosolské.

Podle Hlaváčkové je to ale těžký los. "Jsou to specialistky na čtyřhru. Hrají spolu léta a už nás jednou porazily," řekla.

Barboru Záhlavovou-Strýcovou včerejší prohra v druhém kole Wimbledonu s šestou nasazenou Italkou Franceskou Schiavoneovou mrzí. Česká tenistka je přesvědčena, že si zápas prohrála sama. 

Barbora Záhlavová-Strýcová"Hrozně mě to mrzí," prohlásila. "Myslím, že jsem v prvním setu hrála výborně a ona neměla co hrát. Nemohu říci, že mě porazila ona. Svým způsobem jsem si to prohrála sama," dodala.

"Neudělala jsem nic moc špatně. V prvním setu jsem byla myslím lepší, ale ona víc věřila, že může vyhrát. Pak jsem nehrála tak aktivně, jak bych měla," zdůraznila Záhlavová-Strýcová.

Připomněla, že podobný průběh mělo i její utkání v prvním kole na French Open, kde těsně prohrála s pozdější vítězkou Li Na. Zalitovala také, že nehrála podle plánu už ve středu. "Štvalo mě to, byla jsem na to připravená," uvedla.

Její soupeřka se svým výkonem spokojená nebyla. "Nehrála jsem tak dobře. Ale nebylo to snadné, protože ona nehraje dva stejné míče po sobě. Tak jsem to musela také střídat, prosazovat se podáním a chodit na síť," uvedla Schiavoneová. "Nakonec jsem myslím v nejdůležitějším okamžiku hrála lépe," dodala finalistka Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist