Hopman Cup: Američané se na výhru s Francií nadřeli

1. 1. 2013, 16:56
Aktuality 3
HOPMAN CUP - Americká dvojice John Isner a Venus Williamsová patří k favoritům letošního Hopman Cupu, dnes se však pořádně nadřeli na bod proti Francii. Isner nejprve nestačil na Tsongu a Williamsová pak nebyla daleko od hladké porážky s Johanssonovu, tandem ze Spojených států ale zabral a nakonec po dramatické čtyřhře vyválčil bod. Ve čtvrtek se tak USA utká se Španělskem v přímém souboji o finále.
John Isner a Venus Williamsová

Američané jsou na Hopman Cupu favority skupiny B a po prvním zápase měli na kontě bod za výhru nad Jihoafrickou republikou, zatímco jejich dnešní soupeři Francouzi prohráli se Španělskem.

Ve druhém kole začala lépe Francie, která se ujala vedení 1-0 po dvouhře mužů. Zásluhu na tom měl Jo-Wilfried Tsonga, který si poradil hladce 6-3 6-2 s Johnem Isnerem.

Tsonga si v pátém vzájemném utkání s Isnerem připsal teprve druhou výhru. "Nikdy není jednoduché hrát proti Johnovi, takže jsem spokojený s tím, jak jsem dnes hrál," komentoval Tsonga, který i prvním zápase proti Verdaskovi neztratil set. "Je to opravdu dobrý začátek roku 2013," pochvaloval si.

"Dnes to určitě nebyl můj nejlepší zápas. Zkazil jsem hodně úderů, ale nedělám z toho vědu," komentoval isner, který nastoupil se zatejpovaným kolenem. "Trochu mě bolí, ale není to nic hrozného."

Bývalá světová jednička Venus Williamsová se pak postarala o vyrovnání, na bod se ale nečekaně hodně nadřela. S Mathilde Johanssonovu totiž po čtyřech ztracených servisech prohrávala už 3-6 a 1-4, poté už ale o žádné své podání nepřišla a utkání po boji otočila. 

"Mathilde je těžká soupeřka. Ona míčky trefuje velmi tvrdě a nízko, a jelikož já jsem vysoká, tak je to pro mě těžké vracet," komentovala Williamsová.

Favority byli Američané i v rozhodující čtyřhře, vítězství se však znovu nerodilo snadno. Vítězný bod přidali až po výhře 10-8 ve třetím setu. 

Isner s Williamsovou zůstali neporaženi a v tabulce se dotáhli na vedoucí Španělsko. Právě s Fernandem Verdaskem a Anabel Medinaovou se ve čtvrtek ráno utkají v přímém souboji o postup do finále.
- HOPMAN CUP -
(Austrálie - Perth, tv. povrch)
úterní výsledky (01. 01. 2013)
Skupina B:
USA - Francie 2-1
Isner - Tsonga 3-6 2-6
V. Williamsová - Johanssonová 3-6 7-5 6-4
V. Williamsová/Isner - Johanssonová/Tsonga 6-7(5) 6-2 10-8 

Tabulka:
1. Španělsko 2 2 0 4:2 8:5 2
2. USA 2 2 0 4:2 8:7 2
3. Francie 2 0 2 2:4 6:8 0
JAR 2 0 2 2:4 6:8 0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Noo, udrel som slušnú čiastku na víťazstvo Srbov v HC za dvojkový kurz..Pozeral som si súperov a nemali tam s kým prehrať..Amíkov som si však vôbec, ale vôbec nevšimol..Wtf, lajdák jeden..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, uf, vysněné finále začíná dostávat reálné obrysy. Zatím jsem neviděl jediný zápas, ale John nevypadá moc ve formě. Alespoň potvrdili role favoritů na debl, nechápu, co vyváděli, taky co Venus ve dvouhře.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Venus a John měli namále, ale zvládli to. Takže si pořád myslím, že bude finále Srbsko - USA. :) Americká dvojice se o postup utká se Španělskem. Musím říct, že Španělé mě docela překvapují. Hlavně jsem nečekal jejich výhru nad Francií... No uvidíme. Zítra se chci určitě dívat na zápas Any proti Barty a potom následně i na mix. Mohl bych se dívat i na zápas Vika - Sabine v Brisbane (začátek v 10:00), ale od deseti se hraje taky čtvrtfinále ČR - USA na MS juniorů v hokeji. Vzhledem k důležitosti zápasu dám přednost hokeji... Doufám, že se to nebude moc natahovat, abych pak dobře stihnul Anu. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist