Hradecká po boji padla. Safinová zaskočila Stosurovou

15. 3. 2011, 10:53
Aktuality 12
S turnajem v Indian Wells se rozloučila už i poslední česká tenistka. Lucie Hradecká nestačila ve třetím kole na Číňanku Shuai Peng, které podlehla po setech 3-6 6-4 a 5-7. Ve hře o titul už není ani třetí nasazená Samantha Stosurová, kterou překvapivě vyřadila lepšící se Dinara Safinová.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká si v boji o osmifinále připsala deset es, proti Číňance Shuai Peng ale také vyrobila osm dvojchyb. Přestože se ve druhém setu nemohla na své podání příliš spolehnout, třemi brejky si vynutila rozhodující sadu a v ní dlouho držela s favorizovanou soupeřkou krok. Set tak mířil do tie-breaku, který ovšem Shuai Peng nepřipustila. Celkově popáté prolomila podání Hradecké a za rovné dvě hodiny zvítězila 6-3 4-6 7-5.

Česká tenistka může být i přes své vyřazení s účastí v Indian Wells spokojená. Po nepovedené loňské sezoně přešla už potřetí v řadě přes první kolo turnaje WTA a ve světovém žebříčku se příští týden o několik příček přiblíží svému dosavadnímu maximu, kterým je 56. místo.

Shuai Peng je jednou ze dvou nenasazených hráček, které včera postoupily mezi nejlepší šestnáctku. Tou druhou je Dinara Safinová, která se postarala o největší překvapení dne, když porazila 7-6 a 6-4 čtvrtou nasazenou Samanthu Stosurovou.

Bývalá světová jednička, která je nyní až na 108. místě žebříčku WTA, tak dala dala vzpomenout na dobu své největší slávy. "Jsem šťastná a nadšená," radovala se krátce po svém vítězství čtyřiadvacetiletá ruská teniska, která v Indian Wells dokázala vyhrát tři zápasy za sebou, což se jí podařilo poprvé od loňského Australian Open. "

Safinová se stala světovou jedničkou v dubnu 2009, pak se ale i vinou zranění pořadím propadla a po ostudné prohře na letošním Australian Open 0-6 a 0-6 s Kim Clijstersovou uvažovala o konci kariéry. "Bylo to těžké. Řekla jsem mámě, že končím, že takhle už to dál nejde. Nevěděla jsem, jestli se ještě vrátím, ale ne nadarmo se říká, že člověk by se neměl nikdy vzdávat," prohlásila Safinová.

Ruskou tenistku ve čtvrtfinále čeká její krajanka Maria Šarapovová, která si ve dvou setech hladce poradila s Francouzkou Rezaiovou. "Bude to další těžký zápas, další velký test," očekává Safinová. Doufám, že to bude další skvělý zápas."

Důležitý zápas má za sebou i současná světová jednička Caroline Wozniacká. Dvacetiletá Dánka sice byla proti Španělce Marii Jose Martinezové-Sanchezové jasnou favoritkou, na druhé straně kurtu ale stála soupeřka, která ji v minulosti už třikrát porazila. Tentokrát ale na Wozniackou nevyzrála, za necelou hodinu a čtvrt prohrála 1-6 3-6.

"Je to hodně odlišná hráčka. Moc se proti ní nedostanete do rytmu," řekla nejlepší hráčka světa na adresu Španělky, která mezi ostatními tenistkami vyčnívá svým stylem servis-volej. "Pro mě bylo dnes důležité se dobře hýbat a dostat zpátky co nejvíc returnů. Trochu mi taky pomohlo, že nezahrála moc prvních servisů, takže jsem mohla diktovat tempo hry. Dokud jsem ji udržela u základní čáry, měla jsem pocit, že hru kontroluju," dodala Wozniacká.

Vítězství nad Martinezovou-Sanchezovou je pro dánskou hráčku navíc důležité i proto, že v Indian Wells bojuje o svou pozici světové jedničky. Tu v Kalifornii ohrožuje Kim Clijstersová, která se vrátí na tenisový trůn, pokud na turnaji dopadne lépe než Wozniacká.

Výsledky - Indian Wells - ženy (dotace 3.645.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Peng (Čína) - Hradecká (ČR) 6:3, 4:6, 7:5, Wozniacká (1-Dán.) - Martinezová-Sanchezová (28-Šp.) 6:1, 6:3, Safinová (Rus.) - Stosurová (4-Austr.) 7:6 (7:2), 6:4, Azarenka (8-Běl.) - U. Radwaňská (Pol.) 7:6 (7:3), 6:3, A. Radwaňská (9-Pol.) - Kirilenková (24-Rus.) 6:0, 2:6, 7:5, Klejbanovová (22-Rus.) - Pennettaová (13-It.) 6:3, 6:4, Šarapovová (16-Rus.) - Rezaiová (20-Fr.) 6:2, 6:2, Petrovová (18-Rus.) - McHaleová (USA) 3:6, 6:4, 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:
Mirzaová/Vesninová (Ind./Rus.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (7-ČR) 6:2, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dinare navrat preji,ale divat se na jeji hru je dost vycerpavajici. Kdyz clovek vidi to usili, jak moc chce vyhrat, po kazdem eroru naprosta beznadej, kterou dava okazale najevo. No proste moc si ten tenis neuziva, Alespon prozatim, snad se to spravi.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně má furt v obličeji výraz, jako kdyby byla chovanec ústavu pro lunatiky. A mohla by ubrat na hlučnosti, heká už skoro stejně hlasitě jako Šaropovová.
Reagovat
smazaný uživatel
"...třemi brejky si vynutila rozhodující sadu a v ní dlouho držela s favorizovanou soupeřkou krok. Set tak mířil do tie-breaku, který ovšem Shuai Peng nepřipustila."
_________

Set nemířil do tie-breaku, nýbrž mířil k vítězství Hradecké, neboť v posledním setu vedla 5:2 a za stavu 5:3 podávala na vítězství (a vedla ještě 30:15).

Jinak Safina vs. Stosur, to byl neuvěřitelnej shitfest, obě hráčky měly více než dvakrát tolik nevynucených chyb než winnerů, Safina 16 dvojchyb. Samantha měla téměř při každém podání Safiny slušnou šanci jej prolomit, ale díky hloupým chybám či neuvěřitelně špatným returnům druhého podání kde nic, tu nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecká tenis nezvládá psychicky. Asi by to chtělo psychologa, protože pak by mohla mít o dost lepší výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Jako spousta dalsich hracek i hracu je pro ne hlava velka brzda. Strach z vitezstvi zde plati na sto procent. V obou zaverecnych setech Lucka vedla 5/2. V tom druhem to jeste ustala, ale ve tretim setu prohrala pet gemu po sobe.Coz je dost sila. Ale i tak pro ni spise uspesny turnaj. Tak zmobilizovat sily a s chuti do dalsich boju.
Reagovat
smazaný uživatel
i přes tu rumunku málem nepřešla kvůli kolapsu v závěru
Reagovat
smazaný uživatel
Plně schvaluji, to že se ted přihlásila na ITF turnaj v Bahami. může se tam rozehrat a získat zase jistotu. NAvíc je to hodně blízko k Miami.
Reagovat
majkl005
a taky si na těch horších hráčkách může zkusit co jí všechno jde za údery apod.....protože aji když udělá strašně moc chyb tak s nějakou hráčkou ve druhé stovce to stejně vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
no zase tak slabý soupřky tam nejsou... hned v první kole jde na Barios, kterou šafářova porazila jen těsně. Pokud je Kvitová z formy tak prohraje
Reagovat
majkl005
a jaké jsou prosím ofic. stránky turnaje ?
Reagovat
smazaný uživatel
thebahamasopen.com Ale je to bída.Pavouky najdeš na itftennis.com/womens/
Reagovat
smazaný uživatel
nebo na wiki
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist