Hradecká v Aucklandu odstartovala sezonu vítězstvím

2. 1. 2012, 10:53
Aktuality 4
WTA AUCKLAND - Českým tenistkám se zatím v úplném počátku nové sezony daří. Do 2. kola turnaje v Aucklandu postoupila Lucie Hradecká, která zdolala ve třech setech zkušenou Italku Briantiovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká se dnes na světové úrovni představila poprvé od triumfu ve Fed Cupu, ke kterému v listopadovém finále v Rusku přispěla bodem v rozhodující čtyřhře.

Novou sezonu odstartovala v Aucklandu, kde ji v úvodním kole čekala Italka Alberta Briantiová, se kterou prohrála v 1. kole loňského Australian Open. Na Novém Zélandu však šestadvacetiletá Češka své o pět let starší sokyni porážku oplatila, když i zásluhou deseti es zvítězila 6-4 3-6 6-2.

52. hráčka světa Hradecká se o čtvrtfinále utká s vítězkou duelu mezi druhou nasazenou Číňankou Shuai Peng a Francouzkou Aravane Rezaiovou.

Hradecká dnes v Aucklandu nezaváhala ani ve čtyřhře. Společně s tradiční partnerkou Andreou Hlaváčkovou, se kterou loni vyhrály Frech Open, porazily 6-1 6-4 švédský pár Sofia Arvidssonová/Johanna Larssonová.

Do hlavní soutěže podniku WTA International se kvalifikovala ještě Karolína Plíšková, která se v prvním kole utká s turnajovou sedmičkou a šampionkou z roku 2010 Yaninou Wickmayerovou z Belgie.

Úspěšný vstup do sezony má za sebou turnajová jednička Sabine Lisická. Ambiciózní německá tenistka sice v duelu s Francouzkou Virginií Razzanovou udělala 25 nevynucených chyb a 7 dvojchyb, přesto dokázala zvítězit ve dvou setech 6-4 6-4.

Vyhrála i čtvrtá nasazená finalistka z roku 2010 Flavia Pennettaová. Také Italka ale bojovala hlavně sama se sebou a silným větrem, Rumunku Soranu Cirsteaovou porazila až po proměnění pátého mečbolu 6-4 7-6. 

"Je hezké být zase zpátky. Mám tady na to místo krásné vzpomínky," řekla světová dvacítka Pennettaová, jež předloni postoupila suverénně do finále, v něm ale podlehla Wickmayerové.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů)
pondělní výsledky (02. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR)
- Briantiová (It.) 6-4 3-6 6-2
Pennettaová (4-It.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 7-6(5)
McHaleová (USA) - Dulgheruová (Rum.) 6-2 6-3
Erraniová (It.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-1
Baltachaová (Brit.) - Jonesová (N. Zél.) 6-2 4-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Této hráčce předpovídám ještě lepší sezonu než 2011, dnes byla ta výhra nad Razzanovou ale hodně vydřená. Vůbec ji nešel servis (7 DF)a udělala dost nevynucených chyb (26). Proti silnější soupeřce by možná už jela domů, ale první zápas je vždy o rozehrání, a tak věřím, že ve druhém kole už to bude lepší :)
Reagovat
VlS
Na kolik vláken to ještě dáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine je skvělá a souhlasím s tím, že sezona 2012 pro ni bude ta nejlepší, co zatím měla...Ale doufám, že se jí to podání zlepší, protože její skvěle umístěné a hlavně rychlé první podání je její největší zbraní ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem to i tu, protože tohle je článek o Aucklandu. Nemůžu za to, že se komenty nedají mazat :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist