Karolína Plíšková v Aucklandu prošla kvalifikací bez ztráty setu

2. 1. 2012, 05:24
Aktuality 3
WTA AUCKLAND - Karolína Plíšková prošla bez ztráty setu kvalifikací na úvodní turnaj sezony v Aucklandu. Devatenáctiletá Češka tak bude na Novém Zélandu usilovat o teprve druhý postup přes první kolo hlavní soutěže podniku WTA.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková měla formu už na konci loňské sezony. V Tokiu nejprve poprvé v kariéře prošla kvalifikací na turnaj WTA a pak zářila na podnicích ITF. Dva z pěti turnajů vyhrála, dvakrát prohrála až ve finále. Do nového roku tak vstupuje už jako 145. hráčka světa a v prvních dnech sezony 2012 se zdá být dobře připravená.

Devatenáctiletá rodačka z Loun, jež se zatím nejvíce proslavila juniorským titulem z Australian Open 2010, totiž bez prohraného setu prošla kvalifikací na turnaj WTA International v Aucklandu. Nejdříve na Silvestra porazila americkou veteránku Craybasovou, na Nový rok Francouzku Feuersteinovou a dnes i Moniku Puigovou z Portorika.

V rozhodujícím kole kvalifikace Plíšková vedla už 6-3 a 3-1, soupeřku ale nechala vývoj druhé sady srovnat. V klíčovém sedmém gamu pak Puigová vedla 40-0, česká tenistka ale hru nevzdala a po několika shodách důležitý game nakonec získala a utkání zlomila.

Plíšková v hlavní soutěži vyhrála dosud pouze v roce 2008 na antuce v Praze, kde došla do čtvrtfinále. Dalších pět startů - z toho čtyři na divokou kartu - už v žádný postup neproměnila. Nyní v Aucklandu bude čelit jedné z nasazených soupeřek: Shuai Peng, Kuzněcovové, Wickmayerové nebo Niculescuové.

V hlavní soutěži se představí také Lucie Hradecká, kterou čeká Italka Alberta Briantiová. Nejvýše nasazenou je Němka Sabine Lisická.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů)
výsledky Karolíny Plíškové v kvalifikaci (31. 12. 2011 - 02. 01. 2012)

Kar. Plíšková (ČR) - Craybasová (USA) 7-6(4) 6-0
Kar. Plíšková (ČR) - Feuersteinová (Fr.) 6-2 6-3
Kar. Plíšková (ČR) - Puigová (Porto.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Této hráčce předpovídám ještě lepší sezonu než 2011, dnes byla ta výhra nad Razzanovou ale hodně vydřená. Vůbec ji nešel servis (7 DF)a udělala dost nevynucených chyb (26). Proti silnější soupeřce by možná už jela domů, ale první zápas je vždy o rozehrání, a tak věřím, že ve druhém kole už to bude lepší :)
Reagovat
VlS
Na první kolo těžkej los, bude to mít Karolína složitý. Tak přeju hodně tenisovýho štěstí
Reagovat
smazaný uživatel
No vzhledem k tomu, jak dopadly ostatní kvalifikantky, bych řekl asi nejlepší možný výsledek losu. Papírově hůře postavená než Yanina tam byla jen Monica Niculescuová a s tou bych Karolíně moc šancí nedával vzhledem k tomu, jak dokázala vyškolit loni na US Open i daleko zkušenější Lucku Šafářovou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist