Hradecká ve Štrasburku postupuje

22. 5. 2012, 20:33
Aktuality 10
Dvousetovým vítězstvím odstartovala Lucie Hradecká svou cestu za obhajobou čtvrtfinále na turnaji ve Štrasburku. Jediná česká zástupkyně v soutěži dnes na úvod porazila Lucemburčanku Minellaovou 7-6 a 6-2.
Lucie Hradecká

Svůj druhý zápas v kariéře proti Mandy Minellaové nezačala Lucie Hradecká nejlépe. Ve svém úvodním utkání ve Štrasburku dnes brzy přišla o servis a za stavu 5-4 byla Lucemburčanka blízko zisku prvního setu. Česká tenistka však v pravý čas zabrala, srovnala a ovládla následnou zkrácenou hru. Ve druhém setu už Hradecká podobné drama nepřipustila; za stavu 1-1 šla po brejku do vedení, to si bez problémů držela a v osmém gamu při podání své soupeřky zápas ukončila.

O čtvrtfinále si česká tenistka měla podle předpokladů zahrát s německým objevem letošní sezony Monou Barthelovou. Nasazená pětka ale proti ruské kvalifikantce Alexandře Panovové předvedla nevýrazný výkon plný chyb, kvůli kterým prohrála první set 3-6. V další sadě už favoritka prohrávala dokonce 0-5 a zdálo se, že ze Štrasburku odjede z debaklem. Němka se ještě vrátila do zápasu, získala pět gamů v řadě a v tie-breaku měla dokonce setbol, ten ale zahodila a po hodině a půl prohrála 3-6 6-7.

Barthelová byla po nasazené jedničce Sabině Lisické další z favoritek, které se s turnajem rozloučily nečekaně rychle, rozhodně ale ne poslední. Turnajová trojka Marie Kirilenková dnes proti americké naději Sloane Stephensové odstartovala podle předpokladů, úvodní sadu vyhrála a v další vedla 2-0, Stephensová ale srovnala a v dramatickém závěru získala set pro sebe. Do třetího už Ruska nenastoupila a zápas skrečovala.

První kolo znamenalo konečnou také pro novozélandskou tenistku Marinu Erakovicovou. Turnajová šestka už včera rozehrála zápas s Ajumi Moritaovou, s níž rychle prohrávala 1-5. Dnešní dohrávku Erakovicová nezvládla a před Japonkou se už pošesté musela sklonit.

Jednou z mála nasazených favoritek, které zvládly svůj úvodní zápas, je druhá hráčka turnajového pavouka Francesca Schiavoneová. Italka neměla příliš práce s Rumunkou Alexandrou Cadantuovou, kterou porazila 6-1 6-2.

Výsledky - Štrasburk (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Minellaová (Luc.) 7:6 (7:3), 6:2, Schiavoneová (2-It.) - Cadantuová (Rum.) 6:1, 6:2, Stephensová (USA) - Kirilenková (3-Rus.) 3:6, 7:5 skreč, Panovová (Rus.) - Barthelová (5-Něm.) 6:3, 7:6 (9:7), Moritaová (Jap.) - Erakovicová (6-N. Zél.) 6:1, 6:3, Peerová (Izr.) - Wozniaková (9-Kan.) 7:5, 6:0, Cornetová (Fr.) - Govorcovová (Běl.) 6:4, 2:6, 6:4, Razzanová (Fr.) - Martinezová-Sanchezová (Šp.) 1:6, 6:2, 7:5, Babosová (Maď.) - Sevastovová (Lot.) 3:0 skreč, Larssonová (Švéd.) - Davisová (USA) 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), Lučičová (Chorv.) - Keothavongová (V. Brit.) 2:6, 7:5, 6:4.

Komentáře

10
Přidat komentář
MICHAELHUDY
ROČ VŠICHNI DAVAJÍ Cornet-S.Peer 2 ?????Vždyt Peer nic nehraje,hrozně přibrala na váze a nema žadný výsledky a na antuce se jí nikdy nedařilo !!!Naopak Cornet se začína opět dostavat do svojí antukove formy
Reagovat
kohlik
Co to ta hradecká vyváděla? Tolik chyb , zasloužená prohra. prohrála si to sama. madrid byl asi jenom náhoda.
Reagovat
VlS
bohužel 2. kolo nepřešla a prohrála s Panovou 3:6; 6:4; 3:6. Příliš mnoho UE
Reagovat
VlS
Letos bude největší "skrečařkou" asi Makiri. To je několikátý zápas, který při nepříznivém vývoji skrečla.
Reagovat
dadaft
jj, taky se mi u ní zdá, že je to někdy spíš psychický zkrat, než zranění.
***
Lucko, držím palce, tohle je vcelku nadějná šance na titul WTA.
pojď, pojď, pojď.
Reagovat
tommr
nečekaný výpadky favoritek - zejména Barthelový a Lisický - jí dávají velkou příležitost dojít na turnaji hodně daleko. Snad toho využije a potvrdí, že výhra nad Petrou Kvitovou v Madridu nebyla jen náhoda ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak italka se nam konecne na antuce rozjizdi...
Reagovat
Bob
zrovna jsem myslel na to, že se minulý rok dostala do finále RG. tak uvidíme, jak se jí povede..
Reagovat
dadaft
taky doufám, že se chytne. její hra na antuce je opravdu velmi stylová. krásně se na to kouká...
Reagovat
a.magerova
Jen tak dál !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist