Hradecká ztratila vedení, zahodila mečboly a v Memphisu semifinále neobhájí

22. 2. 2012, 19:22
Aktuality 9
WTA MEMPHIS - Skvěle rozehrané utkání a dva mečboly. Nic z toho dnes Lucii Hradecké ve 2. kole halového turnaje v Memphisu k postupu nestačilo. Česká fedcupová reprezentantka podlehla ve třech setech Ukrajince Curenkové a neobhájí tak loňské semifinále.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v úvodním kole proti Gruzínce Tatišviliové nečelila jedinému brejkbolu a skvěle začala i dnešní souboj s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou. Česká tenistka vedla 6-3 a 2-0, pak ale poprvé na turnaji ztratila podání, potvrdit nedokázala ani následný brejk, ve třetím setu zahodila dva mečboly a soupeřce nakonec dovolila utkání otočit.

Šestadvacetiletá Hradecká v prvním setu ztratila po svém podání jen pět fiftýnů a po dvou brejcích se ujala vedení. Ve druhé sadě vedla 2-0 a posléze ještě 3-1, ani jednou ale brejk nepotvrdila, a když sama o podání ještě jednou - v dějství celkem již potřetí - přišla, byl stav 1-1 na sety.

Utkání příliš pohlednou podívanou nenabídlo a především ve své druhé polovině bylo plné nevynucených chyb. Ve třetí sadě se třetí nasazená Hradecká dokázala dostat ze stavu 2-4 a v 10. hře měla při podání soupeřky dokonce dva mečboly, jenže udělala další čtyři nevynucené chyby a bylo vyrovnáno 5-5. Rozhodnout musel nakonec tie-break, který ukončila česká hráčka znovu chybou a Curenková se mohla radovat ze šťastné výhry 3-6 6-4 7-6.

Pražská rodačka tak v Tennessee neobhájí loňské semifinále, o body za něj už ale přišla toto pondělí a klesla na 58. místo žebříčku. Na turnaji ale ještě zůstává ve hře ve čtyřhře, ve které jsou s krajankou Andreou Hlaváčkovou největšími favoritkami.

"Byl to skoro stený zápas jako v prvním kole proti Glatchové. V prvních setech obou zápasů jsem byla trochu ztuhlá, ale pak jsem vždy začala více bojovat. Dnesbyl zápas přeci jen jiný, protože třetí set byl opravdu velmi náročný. Ona (Hradecká) neuvěřitelně podávala, a tak jsem šťastná, že jsem tie-break zvládla tak dobře. Více si teď věřím a doufám, že tu udělám semifinále," řekla  dvaadvacetiletá Curenková (125. hráčka světa), která poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále. 

V něm se v Memphisu utká s místní finalistkou z roku 2010 Sofií Arvidssonovou. Švédská tenistka dnes sice od francouzské přemožitelky Hlaváčkové Pauline Parmentierové dostala kanára, nakonec ale zvítězila 7-6 0-6 6-3.

"Je to nepříjemná soupeřka," řekla Arvidssonová o Parmentierové. "Ona hraje trochu jinak než ostatní holky. Hraje hodně topspinové údery. Já jsem se dnes nechala až moc zatlačit za základní čárou. Po prvním vyhraném setu jsem si řekla 'Bože, jsem tak unavená'. Ale snažila jsem se na to zapomenout a soustředit se na třetí set," dodala osmadvacetiletá Švédka, jež v Memphisu 2006 získala svůj jediný titul z okruhu WTA.

Do čtvrtfinále v Memphisu postoupila jediná nasazená tenistka (čtyřka Marina Erakovicová z nového Zélandu) a turnaj tak bude mít zřejmě podobně jako minulý týden v Bogotě nečekanou vítězku.

V boji o poslední volné místo ve čtvrtfinále v Memphisu totiž zaváhala také nasazená dvojka Ksenia Pěrvaková, jež i ve třetím vzájemném zápase podlehla (6-7 2-6) o devět let starší Italce Albertě Briantiové.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
středeční výsledky (22. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Curenková (Ukr.) - Hradecká (3-ČR) 3-6 6-4 7-6(3)
Briantiová (It.) - Pěrvaková (2-Kaz.) 7-6(3) 6-2
Arvidssonová (Švéd.) - Parmentierová (5-Fr.) 7-6(5) 0-6 6-3
Foretzová Gaconová (Fr.) - Giorgiová (It.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta je zralá akorát k CHocholouškovy a to jak se vyházela to se jen tak nevidí
Reagovat
smazaný uživatel
musim s tebou souhlasit obzvlaste kdyz mi pokazila peknej tiket za 63 tisic fakt ji mam za to moc rad....
Reagovat
smazaný uživatel
posli ji fakturu;)
mne nastesti dnes zpet do plusu dostala Goergeovna
Reagovat
smazaný uživatel
to re melo byt na pista71
Reagovat
gerd
mě připravila taky!sice o moc menší částku než tebe,ale nas..ra..ný jsem byl taky!nepodáme na ni žalobu!
Reagovat
smazaný uživatel
Tatrmane gerde, kdy už konečně pochopíš, že za čárkou, tečkou, otazníkem a vykřičníkem vždy musí být mezera? Tuhle elementární zásadu vás ve škole nenaučili?
Kdo má tyhle směšný slitky pořád luštit?
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, teprve si vsimam tve osvety, jak muzes byt tak nedusledny, proc nevezmes vsechno z jedne vody nacisto? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš občasné chyby v i-y? Tohle mi vůbec nevadí, na to zásadně nereaguju (VIS by si už mohl odpustit zbytečné poznámky). Mnohem ostudnější jsou slitky bez mezer. To je projev totální neúcty ke čtenářům, kteří špatně čitelný slitky musí luštit.
Co je to za neschopný plkaly? Mezi slovy mezeru bez problémů dělají, ale za posledním slovem věty a tečkou už to nejde?
Reagovat
smazaný uživatel
mne vadi vsechny chyby .. :-)) Uprimne, kulturu pisemneho projevu sem nezavedes, ta bud je (davno ziskana) nebo neni.. :-) A zrovna tady nehori, taky treba zacinam malym pismenem, chybi formalni uvod, delam tedy, ze jsem vlastne vubec neodesla..... :-) Ale vsimni se, ze poznamky, ktere za to stoji, cist jdou. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist