Devatenáctiletá Arruabarrenaová si z Bogoty odváží první titul

19. 2. 2012, 21:32
Aktuality 0
WTA BOGOTÁ - Lara Arruabarrenaová-Vecinová proměnila teprve třetí start na turnaji WTA v premiérový titul. Devatenáctiletá Španělka využila slabšího obsazení soutěže na antuce v kolumbijské Bogotě, kde navíc žádná z nasazených hráček neprošla přes 2. kolo, a v dnešním finále se po vítězství nad Ruskou Alexandrou Panovovou dočkala nečekaného úspěchu.
Lara Arruaberrenaová-Vecinová

Nasazené hráčky ze soutěže popadaly jako hrušky už během dvou kol a dveře k úspěchu se rázem otevřely méně známým tenistkám. Cestu přes pět soupeřek za titulem nakonec zvládla devatenáctiletá Lara Arruabarrenaová-Vecinová, jež startovala na teprve třetím turnaji WTA.

Lara Arruabarrenaová-VecinováTalentovaná Španělka v Kolumbii začala vyřazením osmé nasazené Rakušanky Mayrové-Achleitnerové a pak už s Birnerovou, Ormaecheaovou, Gallovitsovou a v dnešním finále s Alexandrou Panovovou neztratila jediný set.

V dnešním finále proti o tři roky starší Rusce Panovové, jež hrála ve finále rovněž poprvé, třikrát přišla o servis, včetně toho za stavu 6-2 a 5-4, kdy promarnila několik mečbolů. Jenže ve 12 . hře podávala na vítězství znovu a druhý pokus ukončit zápas už po dalších nevyužitých mečbolech nakonec zvládla.

"Je to velmi speciální. Pokud byste mi to (titul) tu první den řekli, nevěřila bych tomu. Ale teď jsem vělmi šťastná a pyšná," radovala se Arruabarrenová z vítězství na turnaji, který se konal ve nadmořské výšce 2500 metrů na mořem. "Na konci jsem dnes byla trochu nervózní, ale to je normální," dodala Španělka, jež v žebříčku patří 174. místo.

Poražená Panovová si na první titul ze dvouhry musí počkat, na elitním okruhu už však vyhrála dva deblové tituly. Ten poslední získala v sobotu v Bogotě spolu s Češkou Evou Birnerovou.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ -
(Kolumbie, antuka, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (19. 02. 2012)

Dvouhra - finále:
Arruabarrenová (Šp.) - Panovová (Rus.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist