Hurkacz v Montréalu vyhrál i čtvrtou třísetovou bitvu a zahraje si o druhý titul z Masters

14. 8. 2022, 00:13
Aktuality 13
ATP MASTERS MONTRÉAL - Hubert Hurkacz potřeboval také ve svém čtvrtém zápase v Montréalu všechny tři sety a i tentokrát našel cestu do dalšího kola. Pětadvacetiletý Polák zdolal 5-7 6-3 6-2 Caspera Ruuda a podruhé v kariéře postoupil do finále turnajů Masters 1000. O titul si šampion z Miami 2021 s Pablem Carreñem, který se přes Brita Daniela Evanse dostal do svého největšího finále.
Hubert Hurkacz (© AFP)

Hubert Hurkacz prožívá další velmi povedenou sezonu a v Montréalu ukazuje svou sílu na těch největších akcích. Rodák z Vratislavi se letos může pyšnit bilancí 32 výher a 13 porážek, triumfem na trávě v Halle, dvěma skalpy rozjetého Nicka Kyrgiose za poslední dva měsíce a čtyřmi semifinálými účastmi v tomto roce.

Po nezdarech v úvodních zápasech ve Wimbledonu a Washingtonu se znovu rozjel v kanadské metropoli, ačkoli měl ve všech čtyřech zápasech potíže, a v tom druhém v pořadí dokonce likvidoval mečbol. Pětadvacetiletý Polák ale v klíčových momentech pokaždé zabral a postupně vyřadil Emila Ruusuvuoriho, kterému vrátil týden starou porážku, Alberta Ramose, devět utkání neporaženého Nicka Kyrgiose a dnes po setech 5-7 6-3 6-2 žebříčkově nejvýše postaveného semifinalistu Caspera Ruuda.

Hurkacz měl výborný vstup do zápasu a dostal se do vedení 3-0. Náskok brejku však neuhájil, dovolil Norovi srovnat a nakonec úvodní dějství ztratil. Druhou sadu naopak zahájil prohraným servisem, ten si ale okamžitě vzal zpět a od té doby byl na kurtu lepším hráčem. K postupu, na nějž potřeboval dvě hodiny, si pomohl 18 esy a celkem 47 vítěznými údery. Světové sedmičce oplatil letošní prohru z French Open.

V historii Canadian Open, které se hraje od roku 1881, je vůbec prvním polským finalistou. Na Masters si o titul zahraje podruhé, loni triumfoval v Miami a získal svůj nejcennější vavřín. Ve finálových duelech na nejvyšším okruhu je neporažen, uspěl před třemi lety ve Winston-Salemu, loni v Delray Beach, Miami a Métách i letos v Halle.

O celkově šestou trofej se utká s 23. hráčem světa Pablem Carreñem (H2H 1-2). Španěl ve večerním semifinále udolal po třech hodinách boje 7-5 6-7(7) 6-2 Brita Daniela Evanse, postoupil do svého největšího finále a může se stát prvním nenasazeným šampionem turnaje od Guillerma Cañase v roce 2002.

Bývalá světová desítka Carreño má na kontě dvě grandslamová semifinále (US Open 2017 a 2020) a dvě semifinále na podnicích Masters (Indian Wells 2017 a Miami 2018). Až nyní v 31 letech postoupil do prvního velkého finále, svého celkově 12. na okruhu ATP. Dosud vyhrál šest turnajů - pět na akcích kategorie ATP 250 a jeden na ATP 500. Nejcennější a zároveň poslední triumf slavil loni na antuce v Hamburku.

• ATP MASTERS 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 5.926.545 dolarů
sobotní výsledky (13. 8. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Hurkacz (8-Pol.) - Ruud (4-Nor.) 5-7 6-3 6-2
Carreňo (Šp.) - Evans (Brit.) 7-5 6-7(7) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
super. Mám radost, že vyhrál, on měl také velkou radost a HuHu byl zklamaný. Přála jsem mu sice, aby prvních šest finále na okruhu vyhrál a byl rekordmenem, nicméně, Bustička je moje láska a tak jsem hrozně ráda, že vyhrál. A ve třetím hráli s HuHem super výměnu, kterou hlavně Bustička úžasně zahrál a vyhrál ji.
Reagovat
Vlk-v-trave
ma prvni Masters:) A nutno rict, asi zaslouzene... Hubert ten 3 set dost nezvladal...
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Slušely by tomu 3 sety
Reagovat
EllNino
Konečně se bývala juniorská světová jednička dostala do první stovky - ve 25 letech :)

Ale lepší pozdě, než nikdy :)
Reagovat
mahycek
Ach ten Hurkacz mi vyřadil Nicka, nebyl jsem 2
dny v obraze, tak nyní řeším resty. A sere mě
polák, už když vyřadil Rogera ve Wimbledonu a teď
australana
Reagovat
Nola
jj, snad vyradi aj Busticku, a bude klus
Reagovat
annah
Já už jsem mu ten Wimbl odpustila včetně toho kanára. On za něj nemohl. To Roger. Bustička ani HuHu mě nezajímají, tak je mi jedno, kdo vyhraje. Hlavně ať je to pěkný zápas. Já se dívat nebudu.
Reagovat
Krisboy
HuHu - král saka smile
Reagovat
Mantra
kde ta bába vězí?

"bustička" ve finále a vona nikde smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No skoda Danyho...
Hubert by si mel dojit pro druhy Masters!
Reagovat
EllNino
Už pak nemohl, ale Tommy a Danny na mě udělali za celý turnaj největší dojem :)

Černí koně pro všechny zbývající turnaje v USA
Reagovat
HolyMotors
Koukám na Dannyho s Bustou, neuvěřitelný zápas, už to mělo jít dávno za Bustou, Danny se drží na vlásku, ale v nejtěžších chvílích zahraje ty nejlepší věci, podobně jako s Paulem mám pocit. Skvělý tenis od obou.
Reagovat
Krisboy
Snad HuHu laťku udrží vysoko a finále bude taky pěknej tenissmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist