Isner si sáhl na dno a v Aucklandu vyřadil jedničku Robreda

14. 1. 2010, 13:28
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - Čtyři nejvýše nasazení tenisté v Aucklandu byli španělské národnosti. Do semifinále neprošel ale ani jeden. Posledního - nejvýše nasazeného - Robreda vyřadil po třísetové bitvě Američan John Isner, který mimo domácí prostředí tak daleko postoupil poprvé.
John Isner

Čtyři nejvýše nasazení tenisté byli v Aucklandu nasazeni přímo do druhého kola. Ferrer a Almgro nezvládli už své úvodní zápasy, Ferrero vzdal kvůli zranění kotníku ve stejné fázi turnaje. Do čtvrtfinále tak postoupila jen nasazená jednička Tommy Robredo.

Ale také on se s generálkou na Australian Open rozloučil nečekaně brzy. Čerstvý vítěz Hopmanova poháru se po týdnu znovu potkal s Johnem Isnerem. Zatímco v Perthu vyhrál, dnes se na Novém Zélandu z postupu radoval čtyřiadvacetiletý Američan.

"Bylo to náročné... musel jsem si sáhnout na dno," těšil se již do postele Isner, který i předchozí postupy vydřel ve třech setech. "V prvním i třetím setu jsem rychle ztratil podání. Musel jsem hrát dobře a hodně se soustředit," popsal dnešní utkání přes dva metry vysoký vítěz.

Robredo byl frustrovaný ze skvělého soupeřova servisu, před odletem do Melbourne je však s formou spokojený. "Cítím se skvěle. Hrál jsem dobře od základní čáry, výborně jsem returnoval a chyb na servisu také nebylo mnoho. Prohrál jsem, ale to se s chlapíkem jako je John, může stát."

Isner dnes nasázel 20 es a v Aucklandu překonal svůj loňský výsledek, loni však začínal v kvalifikaci. Poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje hraného mimo Spojené státy.

O své druhé finále bude bojovat s dalším nasazeným Španělem - osmičkou Albertem Montaňesem, který měl snadnou práci proti Švýcaru Lammerovi a vyhrál dvakrát 6-3.

Montaňes má možnost odvety za rok starý vzájemný souboj. Také v Aucklandu totiž s Isnerem prohrál, tehdy už v 1. kole.

O druhé finálové místo si zahraje Němec Philipp Kohlschreiber s Francouzem Arnaudem Clementem.

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 355.500 dolarů) -
čtvrteční výsledky (14. 01. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Isner (USA) - Robredo (1-Šp.) 7-6(5) 3-6 6-4
Kohlschreiber (5-Něm.) - Gicquel (Fr.) 6-3 6-1
Clément (Fr.) - Melzer (6-Rak.) 6-2 7-5
Montaňés (8-Šp.) - Lammer (Šp.) 6-3 6-3

Semifinálové dvojice: Isner - Montaňés, Kohlschreiber - Clément.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist