Isnera zastavilo zranění kolene. Američan ve Washingtonu o třetí titul v řadě bojovat nebude

1. 8. 2017, 10:11
Aktuality 1
John Isner se domácímu publiku na turnaji ATP 500 ve Washingtonu nakonec nepředstaví. Američana trápí koleno, a proto se rozhodl pošetřit síly před blížícími se podniky Masters a grandslamovým US Open. Trojnásobný finalista tak v tomto týdnu na domácí tituly z Newportu a Atlanty, které vybojoval v posledních dvou týdnech, nenaváže.
Profily hráčů
John Isner

Isnerovi se letos na turnajích příliš nedařilo. Více než dva zápasy v řadě dokázal vyhrát pouze na Masters v Římě. V posledních dvou týdnech měl však doslova fantastickou formu, když nenašel přemožitele na domácí trávě v Newportu ani tvrdém povrchu v Atlantě a nepříliš oslnivou letošní bilanci 16-14 vylepšil na 24-14.

Americký obr vyhrál všech osm zápasů beze ztráty setu, své podání si udržel 75krát v řadě, poprvé ho ztratil až ve finále v Atlantě s krajanem Ryanem Harrisonem.

V Newportu kraloval potřetí, v Atlantě dokonce počtvrté a v žebříčku se posunul na 18. místo. Přeskočil tak krajana Jacka Socka a stal se americkou tenisovou jedničkou.

Třetí triumf v řadě ale tento týden nepřidá, přestože na právě probíhající akci ATP ve Washingtonu patřil k největším favoritům. Trojnásobného finalistu washingtonského podniku ovšem trápí koleno, s nímž měl problémy již v minulosti.

Isner nechce nic riskovat, a proto se před blížícími se turnaji Masters v Montréalu a Cincinnati a grandslamovým US Open z Washingtonu raději odhlásil. V hlavním městě Spojených států bude chybět od své premiéry v roce 2007 teprve podruhé. Ve Washingtonu nestartoval pouze před pěti lety.

Turnaj kategorie ATP 500 s oficiálním názvem Citi Open tak přišel o svou nasazenou devítku. Pozici Isnera v pavouku hlavní soutěže zaujme coby lucky loser dvacetiletý Australan Marc Polmans. Roli nejvýše nasazeného plní Dominic Thiem.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
janek_da
1111 1 111 111. 11 1111-11 ... 11111111:-/

1 111111 1111 111111 :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist