Ivanovičová po dvou letech ovládla halu v Linci a poletí na Bali

17. 10. 2010, 22:38
Aktuality 2
WTA LINEC - Srbka Ana Ivanovičová si dnes v Linci zahrála v prvním letošním finále a po dvou letech se dočkala titulu na místě, kde triumfovala naposledy. Ve finále deklasovala Švýcarku Patty Schnyderovou.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Bývalá první hráčka světa Ana Ivanovičová se ze svého posledního titulu radovala před dvěma lety právě v Linci. Pak už si zahrála jen jedno ve finále v Indian Wells. Dnes se třiadvacetiletá Srbka dočkala svho celkově devátého vítězství, když ve finále zdemolovala Švýcarku Patty Schnyderovou 6-1 6-2.

Turnaj mohla zakončit dokonce 'kanárem', ale podruhé v utkání ztratila servis, byť vedla už 30-0. Pak si poprvé své podání udržela Schnyderové, ale další drama už rodačka z Bělehradu nedopustila.

Ivanovičová, která v čele žebříčku strávila 12 týdnů, přitom neměla v plánu v Linci vůbec startovat. Po odstoupení zraněné Sereny Williamsové, ale 29. hráčka světa na poslední chvíli přijala od pořadatelů pozvání a během týdne neztratila jediný set.

"V minulých zápasech jsem si zvedla sebevědomí a to mi dnes hodně pomohlo. Hodně jsem riskovala a věřila svým úderům. Jsem za to moc šťastná," řekla Ivanovičová. 

Díky vítězství na podniku kategorie International si šampionka předloňského Roland Garros zajistila účast na druhém ročníku turnaje na Bali, kam ji pořadatelé údajně pozvali již na divokou kartu. 

Schnyderová naopak ani na třetí pokus nezlomila prokletí rakouského turnaje. Jednatřicetiletá Švýcarka ve finále v Linci prohrála už v letech 2005 a 2007.

- WTA INTERNATIONAL LINEC (Rakousko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (17. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
Ivanovičová (7-Srb.) - Schnyderová (Švýc.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
UnrealTom
super konečně se snad blýská na lepší časy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem většinu jejích zápasů v Linci. Byla vynikající.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist