Jak můžou dovolit hrát v dešti, zlobí se Radwaňská na pořadatele French Open

31. 5. 2016, 21:28
Aktuality 77
Pořádně naštvaná byla Polka Agnieszka Radwaňská po vyřazení z deštivého Roland Garros. Druhá nasazená hráčka vyčítala pořadatelům rozhodnutí pustit navzdory špatnému počasí tenistky na kurt i to, že hazardují se zdravím hráček. Proti Cvetaně Pironkovové promarnila nedělní komfortní náskok a po dnešní dohrávce pro ni pařížský turnaj skončil.
Agnieszka Radwaňská (© FFT)

"Jsem překvapená a hlavně naštvaná. Tohle není nějaký desetitisícový turnaj, ale grandslam. Jak tady můžou dovolit hrát v dešti," sypala ze sebe jedovatá slova na tiskové konferenci.

Naříkala také na to, že kvůli míčkům nasáklým vodou musela více namáhat pravou ruku, s níž měla v minulosti velké problémy. A i dnes si ji nechala ošetřit. "Vůbec neberou ohled na to, co si myslíme a co bychom chtěli. Pro ně jsou důležitější úplně jiné věci," pokračovala sedmadvacetiletá vítězka loňského Turnaje mistryň.

Zápas Radwaňské a Pironkovové měl tři části. Po nedělní první vedla polská favoritka 6-2 a 3-0. Dnes byla od začátku "vykolejená", prohrála deset gamů v řadě a celý zápas i po dalším přerušení 6-2 3-6 a 3-6. "Za takových podmínek jednoduše nemůžu hrát. S rukou jsem musela před lety na operaci, nešlo to," zlobila se.

Kritická byla i další z dnešních poražených favoritek, šestá nasazená Simona Halepová. "Bylo nemožné hrát. Tohle je příliš. Musela jsem nejvíc ze všeho dávat pozor, abych se nezranila," řekla finalistka Roland Garros z roku 2014 po prohře 6:7, 3:6 s Australankou Samanthou Stosurovou.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

77
Přidat komentář
George_Renel
Aga a Simona mají hodně zastánců....
To když si Berdych dovolil něco říci k hraní ve vichřici či skoro potmě, tak byl kamenován.
Reagovat
EllNino
přesně tak ...
Reagovat
Lunej..
Vždy je to jen o sympatiích. Někdy mi připadá, že Tomáš je prokletý ani neví proč???? O to vic mu preju a Lukášovi taky.
Reagovat
letityfanousek
Berdychovi fandím hlavně v DC, jinak ho nesleduju, protože jeho tenis vypadá přesně jak on. Hraje precizní uhlazený tenis bez nápadu. Něco jako když se narcis parádí před zrcadlem a neví co na sebe, jaký účes zvolí, jaký gel napatlat na vlasy, jaké nové barevné hadříky si obléct.. takhle na mne Tomáš působí, ano hraje takový gay tenis.
Reagovat
George_Renel
Tvůj příspěvek je takový gay příspěvek.
Reagovat
Vojtaakk
Hlavně to vypadá, že je tam vyhnali jen na ty dvě hodiny, aby nemuseli vracet vstupné. To je na tom nejsmutnější.
Reagovat
marekv
Tak mezinárodní tenisová federace jim dává k turnaji licenci, tak by měli zasáhnout oni, a to už hodně důrazným způsobem.
Reagovat
turista
No současná klauniáda s deštěm a tmou snad konečně donutí Francouze k instalaci osvětlení a zastřešení. Snad to zafunguje jako katalyzátor nutných změn.
Reagovat
marekv
ty změny jsou naprosto nevyhnutelné
Reagovat
smazaný uživatel
Pocasi proste nenaridis, jednou je chladnejima mrholi, jindy jsou teploty ke 40 (zde ma cernoch vyhodu pred severanem), pak fouka vitr...

Me spis zarazi, ze tyto holky po hodine hry v trochu tezsich podminkach maji problem s rukou, zadama, achilovkou atd.

Libil se mi clanek Fencla na idnes.cz, ktery rika, ze za caste zraneni si mohou teniste dost sami...drive byly kurty rychlejsi a bylo proto mene vymen, dnes je to vsufe pomale, vymeny extreme dlouhe, coz se podepisuje na zdravi hracu
Reagovat
Krisboy
Za pomalejší kurty přece nemůžou hráči, ale organizátoři.
Reagovat
smazaný uživatel
Trener Fencl pise, ze si to hraci vybreceli. Stavi se to na to, aby vyhravali Nole, rafa a Mura. Kdyz je finale Nole a Rafa prodeje vstupenek jsou nekde jinde
Reagovat
makro99
já hlavně nechápu, že takhle brečí "nejtechničtější" hráčka na okruhu - čekal bych to u robustnější ranařky, kterým neletí těžký míče a nemůžou hrát winery... hlavní problem bude možná v tom, že narazila na (v daným týdnu) ještě techničtější hráčku, než je sama...
Reagovat
Davor1
O tenise vieš h*vno. Tie ťažké míče nelietali práve naopak Age, ktorá nemá takú fyzickú silu a jej hra je postavená na úplne iných parametroch, navyše ako sama povedala, ťažšie lopty jej oveľa viac namáhajú citlivú pravú ruku, s ktorou by v bežných podmienkach tie problémy nemala. A ten žvást, že narazila na technickejšiu hráčku ako ona sama? :DDD Takže doterajšia bilancia 10-2 pre Agu a v normálnych podmienkach vedenie 6-3, 3-0... dovtedy akože tá Pironkovej technika rolu nehrala, či prečo to otočila až v úplne rozdielnych podmienkach?
Reagovat
makro99
no přemýšlím, jestli na takovouto rétoriku reagovat... ale pro jednou;
obecně, špatné podmínky (vítr, déšť, krtkoviště atd.) znevýhodňují vždy především útočné hráče... známá věc;
"(v daným týdnu) ještě techničtější hráčku" - kdyby si něco o Tsvetaně věděl, nebo si si aspoň zvládl přečíst diskusi níže, možná by ti to docvaklo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste, kdyby na druhe strane stala nap Petra, madison nebo Muguruza, tak by Aga nerekla ani popel a naopak by chtela za kazdou cenu pokracovat

13 stupnu a trochu mrholeni nejsou extremni podminky, mela to resit jak Dominic a sbalit se a odejit
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktualne.cz/pariz-polil-dest-a-vztek-radwanska-nadavala-muzi-odmitli-hra/r~4b784f38277811e682380025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-4

Přečtětě si tento článek pánové. Anabel Croftová z Éček rovněž říkala, že za horších podmínek ještě neviděla hrát tenis. Prostě money talks. Pořadatelé nechtěli vracet lístky, zase to Frantíci nezvládli a kritika na jejich hlavu je oprávněná.
Reagovat
baggik
To jsou nesmysly, dnes když začínal Tomáš s Davidem tak říkali, že to počasí znevýhodňuje Davida. Ranaře znevýhodňuje silný vítr, ne mokrá antuka.
Reagovat
makro99
Déšť navíc nahrával soupeřce, jelikož se zvlhlé míče zpomalovaly. "V tomhle počasí servis skoro nefunguje a ona se výborně hýbe, takže se dal míč těžko zabít. Byl to proto boj až do konce," řekla česká fedcupová reprezentantka a poděkovala hrstce věrných diváků za podporu. Plíšková na sobě přes studené a mokré počasí měla jen tričko bez rukávů....
Trošku decentnější slovník, jako třeba "jiný názor" místo "nesmyslu" by možná nebyl úplně od věci...
Reagovat
makro99
a omlouvám se České televize za opomenutí citace :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína je trochu specifický případ, protože nerada běhá a nemá ráda dlouhé výměny. Pomalejší míče jí běhavější soupeřka snáze vrátí a tím jí dostává pod tlak. Ale stejné je to i pro ní - má víc času, protože i soupeřka pošle pomalejší úder. Zatímco Aga nemá takovou sílu, s těžkými míči dává rány jako juniorka, navíc když jí bolí zápěstí, je to pro soupeřku jednodušší. Kdyby zápas stihla dohrát v neděli, asi by postoupila se ztrátou 2 nebo 3 gamů, prohrála kvůli podmínkám. Další věc je, že její hra je založená na dobrém pohybu a ten je na mokré antuce taky těžší. Takže myslím, že tyhle podmínky znevýhodňují spíš "vracečky" než "ranařky".
Reagovat
makro99
Pomalejší míče jí běhavější soupeřka snáze vrátí x její hra je založená na dobrém pohybu a ten je na mokré antuce taky těžší - není to trošku protimluvné?
Reagovat
makro99
a není to poměrně častý znak ranařek (obvykle vysoké či robustnější typy), že mají slabší pohyb?
Reagovat
baggik
Plíšková se jen vymlouvá, podává nekonzistentní výkony celou sezonu, nota bene na antuce a když se podívám kam došla Rogers...tak se neni cemu divit. Shelby je mimochodem taky ranařka a tady se dostáváme k tomu, že sice můžeme hráčky obecně zařadit do určité škatulky, ale jsou tam velké nuance a každé sedí něco jiného a navíc všechny holky na okruhu mají své dny, dobré i špatné. Ale tady byla debata o té protivné Polce a ta s těžšími míči nepodá a netrefí se na ty lajny, prasátka atd., což dělá 90% jejího běžného výkonu, to ten kdo ji párkrát viděl hrát ví.
Reagovat
baggik
Ranařce když těžší míč tolik neletí tak ten míček aspoň neustřelí z kurtu, Žadwaňská běžně podává do půlky sítě, často hraje prasátka, s těžšíma míčema musí bejt zákonitě nahraná.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci do nich rejt, ale nebyla pro obě holky stejné podmínky? To že se s podmínkami nepopasovali stejně dobře jako jejich oponentky je bohužel jejich vina, nikoliv pořadatelů. Obě hráčky top10 měly luxusní vedení, které měly proměnit. Čtu akorát výmluvy...
Reagovat
blixa
Zkoušel si někdy hrát v dešti ? Dost pochybuju. Zvlášť pro holky je to na hranici zranění, tedy pokud nemáte muskulaturu Sam Stosur. Pro obě stejný podmínky je žvást. Proto jsou podmínky regulérní a neregulérní. Zatím co ty první by se měly blížit těm "pro obě stejný", ty druhý takový nejsou, proto by se v nich nemělo hrát.
Obecně vzato, přijde mi že v poslední době se tu neskutečně množí příspěvky naprostejch dementů. Přijde to tak jenom mě ? Jestli jo, je asi na čase asi jít o dům dál.
Reagovat
Davor1
Súhlas.
Reagovat
Lunej..
to je klasika. Když řekne něco takového tvůj oblíbenec, tak to souhlasíš, když to řekne někdo, koho nemusíš, tak je to špatně. Přijde mi, že málokdo je vůbec schopen pochopit náročnost tohoto sportu. Ano, jsou tu čím dál lepší názory.
Reagovat
blixa
No počkej. Myslíš si že to co jsem napsal je blbost ?
Reagovat
Lunej..
Ne, nemyslím, že jsi napsal blbost, naopak. Asi jsem to měla směrovat k marouskovi. :) Někdy je lepší na nějaké názory raději ani nereagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanska vs Pironkova. Obě stejná tintítka co se týče postavy. Stejné podmínky. Jen ta co prohrála se vymlouvá. Stosur vs Halep. Obě jsou na ženy docela vypracované. Obecně vzato, každá může hráčka může mít svaly jako Sam...

Chápu, že Ti asi vypadla oblíbená hráčka, ale nadávání v komentářích do dementů Ti nepomůže
Reagovat
A.R.R.
Podmínky ve kterých se hrálo, byly pro obě stejné, jde o to jestli byly regulérní a proč se za takových podmínek hrálo?

Aga není typ, který po prohře hledá výmluvy, ale tohle už asi bylo dost silné kafe, když takhle vylítla. řekla svůj názor, na to má právo.

Mě spíš než ta její prohra štve, že neměla "koule" na to, aby odmítla v takových podmínkách hrát, jak to udělali chlapi.
Reagovat
Fandina
Ten kdo to sledoval v čase, tak ví, že to odmítnutí chlapů bylo v rámci minut. Nebylo to tak, že holky hrály a kluci odmítli. Kluci hráli jen o chvilku kratší dobu než holky. Pak šli do šaten všichni.
Reagovat
Vojtaakk
Každá hráčka rozhodně nemůže mít svaly jako Sam (pokud nezobe). Záleží na somatotypu a genech.
Reagovat
smazaný uživatel
díky za názor, ale stojím si za svým. Hezký den
Reagovat
letityfanousek
přesně tak, podmínky byly stejné pro všechny zůčastněné.. Obě vítězky nemůžou za to, že to zvládly líp.
Reagovat
Lunej..
Zrovna Aga není žádná častá stěžovatelka, ano, byla frustrovaná, hrálo se jí blbě, tak to řekla. Na to má snad právo.
Reagovat
rusedski
Když se bude hrát na poli, taky to bude pro všechny stejné, když se bude vítěz tahat z klobouku, taky to bude pro všechny stejné....
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem viděl konec 3 setu, a Aga nevypadala, že by ji to na kurtu bavilo. Pirana, zatím pro mě velké překvapení. Nikde nic a najednou forma jako hrom. V zápase ji nejspíš pomohlo přerušení, ale tak už to někdy bývá. Samanthu jsem viděl jenom chvíli s Lucií, ale tady už to není takové překvapení. Ve čtvrtfinále jsem zvědavý, jak si Samantha poradí s rychlopalbou Tsvetany.
Jinak doufám, že do budoucna se v Paříži podaří alespon ten jeden kurt se střechou. Skoro dva dny bez tenisu a to je GS.....
Reagovat
EllNino
Na to, jak je Tsvetana na turnajích docela marná, jsou 3 čtvrtfinále grandslamu a vyhraný premier turnaj hodně dobré v celkovém kontrastu s její karierou :)
Reagovat
EllNino
navíc 3 výhry nad Venus na grandslamu, to je taky hodně dobrý počin :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě to beru, ještě dneska si vzpomínám na semi ve wimbledonu. Tam jsem ji většinou vždycky přál. Jsem fakt zvědavý jak zvládne ten přechod, nebo to skončí jedním výraznějším úspěchem ve Frncii.
Reagovat
makro99
přesně tak, velmi zajímavá hráčka; přitom přijde mi, že je to takovej technickej držák, žádný rány, ale precizně umisťovaný míče a skvělej pohyb (teda vždycky těch 10 dní v roce, když jí to jde...) proto mi pořád nejde do hlavy, že s takovým pojetím tenisu může mít tak obrovskký, dlouhodobý výpadky...
Reagovat
EllNino
taky to moc nechápu, připomíná mi to trochu Kaiu Kanepi, která taky dokázala občas hrát famozní tenis, ale střídala to s dlouhými výpadky ...ale to bylo hlavně kvůli zdraví :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem její první tři zápasy, kde hrála lehce a s dobrým pohybem. Dost mě překvapilo, jak vyprovodila Sáru v 1.kole. Ta tady v posledních letech končila v posledních kolech. Myslel jsem si, že Sára má nějaké zranění, ale asi to nebyla náhoda. Tsvetanu pár krát do roka shlédnu na nějakém turnaji, a co u ní bývá velký problém bývá ta hlava. Dost zápasů v pohodě vedla a přijde konec setu a není schopna zahrát balon. Tady kupodivu u ní nastala dost velká změna.
Reagovat
makro99
je to zvláštní; já ji mám rád (má takovou sympatickou nerivalitní mimiku a mimořádně elegantní pohyb) ale víc jsem jí viděl vlastně jen ty 2 Wimbledony a Sydney (na jinejch turnajích sem jí vlastně ani víc vidět nemoh;);
podobný výpadky míval třeba Gaston Gaudio (i když ten měl technicky hodně specifickou=komplikovanou hru, hlavně ten jednoručný backhand) a až po skončení kariéry sem se dočetl, že trpěl na těžký deprese...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak každej kdo hrál tenis ví, že v dešti se hrát nedá. Chlapi se na to dneska vykašlali a asi to nebylo kvůli tomu, že byli líní.... kdo tvrdí že se vymlouvají nejspíš nikdy nehrál tenis... nebo je to blázen.
Reagovat
PetaM
Já jsem teda tenis v dešti hrál a byl to boží pocit. Bohužel jsem ho v dešti hrál jen jednou, ale rád bych si to zopakoval. Super zážitek.
Reagovat
Davor1
Jasné, tvoje pinkanie v daždi kdesi za stodolou sa rozhodne dá porovnať so záverečnými kolami na Grandslame. Keby to bol tak boží pocit aj pre skutočných tenistov, tak by asi neutekali z kurtov húfne do šatní ako dnes Thiem či Goffin s Gulbisom.
Reagovat
EllNino
nemusíš shazovat lidi jen kvůli tomu, že nehrají profesionálně
Reagovat
blixa
A jako nemá pravdu nebo jak ? Nějaké pinkání pro zábavu kdy o nic nejde je srovnatelné s tenisem kdy ti jde o body, prestiž a peníze, které tě živí a kdy musíš podat maximální výkon ?
Reagovat
PetaM
Když o nic nejde? Vždy jde o výhru.
Reagovat
PetaM
A teda jako sorry, ale nikdy na kurt nejdu s tím, že si jdu přehodit míček přes síť. Ne, vždy jdu podat maximální výkon, jakého jsem schopen a vždy chci vyhrát. Opravdu na kurt nechodím a neplatím za něj jen proto, že nemám co dělat.
Reagovat
Marduch
No do prdele tohle je jednoznačně příspěvek dne :))
Reagovat
EllNino
samozřejmě, že pravdu má, ale vadilo mi, jak to podal ...
Reagovat
PetaM
Pinkám o dost lépe, než Radwanska :D :D :D Je fakt, že toho tolik nenaběhám, ale rány dávám o dost větší.
Reagovat
blixa
Ach, tak to jsi měl říct hned. To ovšem zcela mění situaci ;-) Máš o sobě docela dobrý iluze :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jestli se kapku nepřeceňuješ s těma ránama. :-)
Reagovat
PetaM
To nevím, říkalo mi to dost lidí :D Bez potvrzení od ostatních bych to sám nikdy neřekl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na cem to ujizdis proboha? ????????????
Reagovat
makro99
a vy vypadáte s Radwanskou podobně, že vás lidi srovnávají?
Reagovat
spaniel
Gratuluji, větší blbost jsem tu ještě nečetl.
Reagovat
Fandina
A víš o tom, že Serenu nebo Venus by porazil kde jaký tenista a to jsou nějaké ranařky.
Petra když vyhrála v roce 2011 Wimbledon tak potom hrála s tehdy šestnáctiletým Adamem, který i dnes nemá nějaké extra silné rány a porazil jí. Muži mají silnější rány a porazí kde jakou ženu.
Reagovat
blixa
Naprostý nesmysl. V síle ran to vůbec nevězí, Serena má tvrdší údery než některý chlapi. Zásadní rozdíl je v pohybu, ten mají chlapi úplně jinde.
Reagovat
Fandina
Naprostý nesmysl. Serena má mnohem slabší rány než kde jaký chlap.
Reagovat
blixa
Ale ? Jistě , jsou chlapi s tvrdšími údery, bezesporu, ale až bude zase turnaj kde jsou k dispozici údaje o průměrné rychlosti úderů a podání třeba takového Noleho, tak si ho srovnej se Serenou. Asi se podivíš ;-)
Reagovat
Fandina
Jen aby ses nedivil ty.
Reagovat
spaniel
Hele ježibabo, někdo tě zval do diskuse? Navíc napsalas jako obvykle naprostou kravinu. Prý kdejaký chlap :D Jo, kdejaký profesionál. Určitě ne rekreant.
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že rekreant nemůže mít silnou ránu? Takovou blbost jsem dávno nečetla a navíc tě nikdo do diskuse nezval, nebo ano? Nevšimla jsem si.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nemá ani náhodou.
Reagovat
janek_da
Když si vemu jenom servis, tak ho má rychlostně srovnatelný s průměrně servírujími hráči kousek za top100. Takže minimálně v servisu souhlas, tam je to jasně měřitelné.
Rozdíl je v pohybu, samozřejmě. A to nejen během výměny, ale třeba i u returnu. Takže spoousta těch přímých bodů, co Serena s holkama udělá by byla výměna. Chlapi to tvrději vrátí zpět a Serena je nahraná. A naopak u servírujícho chlapa by Serena nezískávala tolik přímých bodů z returnu.
Reagovat
PetaM
Na antuce se běžně hraje v dešti, od toho ta antuka taky je :) Je to sice složitější, ale jako profesionálka by sis s tím měla umět poradit. A že ti to nevyhovuje? Spoustě dalším holkám zase nevyhovují jiné věci a neslyším, že by na ten daný turnaj už nikdy nejely. Holt smůla, na GS nemůžeš 2x prohrát, abys ho vyhrála a tak je to spravedlivé.
Reagovat
lars
spravedlive ?? Nee.
kdyz do SF GS muzes postoupit hracka , aniz by vyhrala 1 game v predchozich 2 zapasech na GS
Reagovat
smazaný uživatel
Proč?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ale holky a kdyby to vyšlo bylo vše v pořádku.sampion si musí umět poradit se vším a pro všechny jsou podmínky stejné a na antuce lze hrát i v dešti!
Reagovat
smazaný uživatel
Na celým článku je pro mě nejvíce zarážející to, že Aga loni vyhrála turnaj mistryň :O
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist