Pironkovová a Stosurová po dvoudenní pauze předvedly 'dešťové' obraty proti favoritkám

31. 5. 2016, 17:56
Aktuality 41
Počasí během letošního French Open nedělá radost tenistům, pořadatelům ani fanouškům. Ale přeci jen se najde někdo, kdo z deště dokázal vytěžit. Cvetana Pironkovová a Samantha Stosurová v neděli v osmifinálových duelech prohrávaly, po dvoudenním čekání ale nepříznivý vývoj proti favorizovaným soupeřkám Agnieszkce Radwaňské a Simoně Halepové otočily a postoupily do čtvrtfinále.
Cvetana Pironkovová

Maximem bývalá wimbledonské semifinalistky Cvetany Pironkovové na Roland Garros bylo třetí kolo z loňska. Letos ho dokázala znovu vylepšit a v neděli nastoupila ve svém premiérovém osmifinále proti Agnieszce Radwaňské. Nedařilo se jí, prohrávala 2-6 a 0-3 a zdálo se, že turnaj pro ní skončí. 

Duel ale přerušil déšť, v pondělí se vinou špatného počasí v Paříži vůbec nehrálo  a šestadvacetiletá Bulharka si tedy pobyt ve francouzské metropoli ještě prodloužila. A nejen o dva dny.

Tenistky nastoupily do dnešní dohrávky za neustálého mrholení a nevlídné počasí bylo trestem hlavně pro favorizovanou Polku. Pironkovová totiž vývoj druhé sady otočila z 0-3 na 6-3 a nastartovala obrat.

Nezastavila ji ani další pauza kvůli dešti, který duel na dvě hodiny přerušil. Bulharka vyhrála nakonec deset gamů v řadě a náskok 4-0 už ve třetím setu nepustila. Světovou dvojku nakonec porazila 2-6 6-3 6-3 a bilanci vzájemných duelů upravila na 3-10.

"Nehrála jsem dobře. Nejsem typ hráčky, která má ráda pomalé kurty a těžké míčky. Ale snažila jsem se nemyslet na to, že prší a soustředila jsem se jen na další výměnu," řekla Pironkovová.

Ta si o své druhé grandslamové semifinále zahraje se Samanthou Stosurovou, která rovněž využila dvoudenního volna k vymyšlení vítězného plánu. Její souboj se Simonou Halepovou byl v neděli přerušen v prvním setu za stavu 3-5, Australanka ale duel otočila a vyhrála 7-6 6-3. 

"Jsem velmi šťastná, protože to bylo náročné utkání. Nejhorší na tom je to čekání. Někdy se dá hrát, i když prší, ale člověk musí zůstat pozitivně naladěný. A já se s tím dnes vyrovnala lépe a tu dohrávku jsem zvládla dobře. Byla jsem připravená a přesně jsem věděla, co mám změnit a co chci hrát," řekla Stosurová.

• FRENCH OPEN 2016 •
Francie / Paříž, antuka, 12.032.000 dolarů
úterní výsledky žen (31. 05. 2016)
• Dvouhra - osmifinále •
Pironkovová (Bulh.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 2-6 6-3 6-3
Stosurová (21-Austr.) - Halepová (6-Rum.) 7-6(0) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Ma3ek
Boze ten zensky tenis...to by ani v TV nemali davat to su romany nie tenosove zapasy serena je inde
Reagovat
makro99
Jsem na ten zápas ještě kouknul a je to až fascinující, jak Tsvetana neuvěřitelně využila těžkých podmínek a přehrála Agu doslova jejíma vlastníma zbraněma (pěkné klišé:) lepším pohybem (!) technikou (úhly při prohozech z těžkých pozic, výměny u sítě), trpělivostí a taktikou - spousta výměn relativně pomalé, ale precizně umísťované dlouhé míče - pravý rožek, levy rožek, hravý rožek... a Aga musí na té šlichtě běhat a běhat..
Reagovat
makro99
Reagovat
Haitik
V Paříži opět poprchá..
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/737912809732857858
Reagovat
Frick
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/13239231_584275521739677_4061649285601209104_n.jpg?oh=0a5f44c88c17c5ad80e1904e3ade32e2&oe=57CBB81D&__gda__=1473974444_268c7c141fc6031da39429659f112031
Reagovat
kada.tom
a pořád stejně ubohé a trapné ...
Reagovat
marekv
pořád stejně vtipné
Reagovat
Fandina
Zítra snad bude líp.
https://www.facebook.com/luciehradeckafanpage/photos/a.823438881041055.1073741828.822488474469429/1154859904565616/?type=3&theater
Reagovat
patriks
Co je to za divný zvyk, dávat zápasy, které se dohrávají z minulého /předminulého/ dne, až jako druhé v pořadí ???
Reagovat
Kytka
Dřepěli asi do 19.OO hod. v šatně tak si asi Frantíci myslí, že si rádi posedí zase. Tohle jim nepomůže, protože v té šatně budou muset dřepět zase už od 11.00 hod., kdyby náhodou nějaká z žen nenastoupila. Ale je to kravina, měli by hrát první, zejména ti co čekají 2 dny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska se začínalo dohrávkami, že. Takže bych to zvykem nenazýval.
Reagovat
Vojtaakk
Je to kvůli tomu, aby když musí skončit kvůli tmě, tedy pozdě, měli hráči trochu času se lépe vyspat atd. Tohle není ten případ, ale uplatňuje se to plošně.
Reagovat
Ravik
a já se směju. Pirana parádně otočila zápas a pšonce už nezbylo nic než začít brečet jak to bylo ne fér twl za ty prachy co bere bych ji kopnul do toho jejího polskyho nafoukanýho zadku to samý tu druhou ubrečenou z Rumunska. Je to hnůj tyhle profesionálové rozmazlení
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mam pocit, ze to je chovani primadon. Kdyby Aga mela proti sobe nejakou utocnou hracku, to by rada za deste hrala

Jinak extremni podminky vypadaji jinak. Teplota byla 13 a mrholilo, fotbalisti behaji v mrazu a nikdo se nezajima jestli proti tomu neco maji
Reagovat
letityfanousek
Naše holky nekňučely, prostě hrály a vyhrály!
Reagovat
svetova.dvojka
bulharská rasistická pipka, který vypadá jako šlapka z Dubí fuj. Anežky je mi líto , že prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
moderator?
Reagovat
Frick
Rasistická? Rasismums v zápase dvou bílých Slovanek?
Reagovat
svetova.dvojka
Pokud to nevíš tak Bulhaři utlačují romskou a tureckou menšinu a to přesto, že 25% obyvatel Bulharska má alespoň ze čtvrtiny romský původ, protože Bulhaři si podmaňovali romské ženy. Bulhaři jsou rasisté, utlačují romskou menšinu. Pironkova klidně může být částečná Romka a přesto Romy nesnáší.
Reagovat
letityfanousek
Kolik % zdejších tenisových odborníků snáší tu menšinu? Drtivá menšina
Reagovat
safi1313
Upřímně řečeno kdo nesnáší v dnešní době cikány tak se nedá považovat za rasistu, jelikož je nesnáší 99% populace:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Já mám raději Romy, než ty tzv. "slušné Čechy" kteří ovšem viděli slušnost a slušné chování akorát tak v televizi... ,viz. to jak se určitá skupinka českých primitivů naváží do romské rodiny paterčat, holt "slušní Češi" se nezapřou ubožáci na entou, kteří si o sobě myslí, že jsou něco víc, a urážkami našich romskou spoluobčanů si dodávají jakýsi pocit důležitosti, přitom žijí jen ty svoje mizerné jak by řekli Romové gádžovské životy..., protože jen mizerný člověk, může psát takové hejty na adresu lidí, které ani nezná, ale pomlouvá je jen kvůli tomu, že mají jinou barvu pleti.
Ať žije tenis a slušní lidé !
Reagovat
janek_da
Mi nevadi Romove, Euskaldunakiové, ani třeba Hanreni. Mi vadí, že je politicky nekorektní nazývat národy česky.
Reagovat
George_Renel
Zajímavé, přitom se ve tvých příspěvcích často chováš jako ten největší primitiv.
Reagovat
makro99
taky sem si všiml...
Reagovat
letityfanousek
Agina go home :)
Reagovat
pockerface
Letošní RG je značně neregulerní. Kdyby se zápasy odehráli tak jak měli, tak by na 95% postoupila Aga a u Simony a Sam si nejsem jistý, tam by to možná šlo do 3.setů a Sam by to i tak možná otočila. Takže déšť nám pěkně zamíchal se QF. A vůbec to počasí asi způsobilo pár nečekaných výsledků.
Reagovat
letityfanousek
a jestli zasáhla příroda, všichni (všechny) jsou na tom stejně. Zbytečné jsou nářky všech. Těší mne výhra Bulharky, byla překvapivě lepší než mistryně světa v pinkání. Bylo to bardzo fajne :)
Reagovat
vrabejka
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-french-open/270882/jak-nas-muzou-nechat-hrat-v-desti-zurila-radwanska-muzi-se-vzbourili.html
Zajímavé
Reagovat
PetaM
Sorry, ale tohle si dovolit říct Petra, tak to by byl kolotoč ...
Reagovat
lars
Kde by to byl kolotoc ?
Reagovat
Fandina
Tady?
Reagovat
EllNino
Aga opět neunáší, tyhle řeči jí grandslam nevyhrajou, zkušeností na vypořádání se s podmínkami má víc než dost ...
Reagovat
vrabejka
Něco na tom asi bude. Thiem dokonce bojkotoval zápas a odešel do šatny. Jak už v turnaji nejsou Federer a Nadal tak pořadatelé kašlou na zdraví hráčů.
Reagovat
Kytka
Na té mokré antuce a v té zimě tam je to o zranění. A nachlazení taky. Ale zajímavé, že staří kozáci - Nole, Bautista Agut, Tomáš a David poslušně dřepěli v šatně, dokud to nerozpustili a mládí se vzbouřilo.
Reagovat
turista
Thiem je sice mladý hráč, ale tak vynikající antukář, že si to co udělal může dovolit.
Reagovat
smazaný uživatel
žvatly žvatly, tak měla taky odejít :D proč si nestěžujou ty, co vyhrály :)
Reagovat
vrabejka
Jedna z nich by mohla vyhrát celý turnaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem pro. Ideálně Cveta, specialistka travařka coby vítězka RG - to zní dobře.
Reagovat
Fandina
to zní opravdu dobře
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist