Jankovičová v osmifinále s Wozniackou, Clijstersová v repríze finále s Na Li

20. 1. 2012, 21:17
Aktuality 6
AUSTRALIAN OPEN ženy - Dnešní zápasy 3. kola dvouhry žen skončily bez překvapení a už v osmifinále tak dojde na reprízu loňského finále mezi Kim Clijstersovou a Číňankou Na Li. Světová jedička Caroline Wozniacká se utká s Jelenou Jankovičovou. Ani jedna ze zmíněného kvarteta ve třech zápasech neztratila ani set.
Jelena Jankovičová

Kim Clijstersová se v dnešním duelu 3. kola potkala s Danielou Hantuchovou. Se soupeřkou, ale i kamarádkou, se kterou tenisově vyrůstala od 14 let. V letech 2000 až 2007 vyhrála všech 10 vzájemných soubojů Belgičanka a dobře rozehrané utkání měla i před 14 dny v Brisbane. Semifinále ale za stavu 7-6 a 1-3 kvůli zranění kyčle vzdala a vlastně tak se Slovenkou poprvé prohrála.

Do Melbourne se však stihla dát dohromady a Hantuchovou opět porazila. Zdravotní problémy dnes trápily pro změnu Slovenku, která si za stavu 3-4 v prvním setu nechala zabandážovat kotník. Pak prohrála čtyři hry v řadě a vrátit už se nedokázala, Sice vedla 40-0 a měla tři brejkboly, zkazila ale i relativně jednoduchou smeč a nakonec prohrála 3-6 2-6.

Čekala jsem od sebe víc. Při šancích nesmím tolik panikařit a kazit nahrané údery, protože soupeřky jako Kim vám příliš dalších šancí nenabídnou. Ony naopak ví, co v takových situacích dělat a proto je tam, kde je a vyhrála tolik turnajů," řekla Hantuchová slovenským médiím.

Pátek na Australian Open:

Berdych bez ztráty servisu zdolal Andersona, pomohl si 49 winnery

Bezchybný Federer a Nadal bez ztráty setu do 4. kola

Benešová je po roce opět v osmifinále Australian Open! O čtvrtfinále s Azarenkovou

Osmadvacetiletá Clijstersová se v osmifinále střetne s Na Li a zopakují si tak loňské finále. Číňanka, jež minulý týden porazila Kvitovou a prohrála až finále s Azarenkovou, se dnes na postup moc nenadřela.V zápase se Anabel Medinaovou se ujala vedení 2-0, Španělka však v třetí hře škobrtla, zvrtla si kotník a bylo po nadějích. Po několikaminutovém ošetření se ještě zkusila vrátit, na konci gamu ale se slzami v očích vzdala.

Devětadvacetiletá Na Li má s Clijstersovou bilanci 2-5, na grandslamech ale prohrála všechny tři souboje.

"Bude to hezké si s Na Li zase zahrát a zopakovat si loňské finále," těší se Clijstersová. "Někdo to dobře nalosoval, to je vše, co k tomu mohu říct," komentovala brzké opakování finále čínská tenistka. "Na finále mám krásné vzpomínky. Po něm jsem se začala cítit skvěle a v Paříži jsem pak vyhrála grandslam. Proti Kim to bude těžké, ale je to výzva."

Post světové jedničky zatím úspěšné brání Caroline Wozniacká. Dnes si jednadvacetiletá Dánka poradila hladce 6-2 6-2 s Rumunkou Monikou Niculeskuovou.

Dánská tenistka usiluje o první grandslamový titul a v neděli se utká s Jelenou Jankovičovou. Srbkou, jež je bývalou světovou jedničkou, ale také bez grandslamové trofeje.

"Myslím, že Caroline je ještě hodně mladá a velký turnaj jednou vyhraje. Dřív, nebo později. Jsem docela ráda, že už v té situaci nejsem a můžu se soustředit na svůj tenis, a nemusím každý den odpovídat na otázky, kdy konečně vyhraju grandslam," zastala se šestadvacetiletá Srbka Wozniacké, se kterou poslední tři vzájemné zápasy prohrála. "Caroline je velmi dobrá hráčka, nikdy vám nedá nic zadarmo."

Jankovičová dnes smetla 6-2 6-0 devatenáctiletou Američanku Christinu McHaleovou. "Hrála jsem s velmi mladou soupeřkou, která má skvělé údery a velký potenciál. Hlavně na začátku to dnes bylo těžké, bylo tam několik dlouhých gamů. Ale dařilo se mí v klíčových výměnách a získávala jsem tak rozhodující míčky," komentovala Jankovičová.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky žen (20. 01. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Niculescuová (31-Rum.) 6-2 6-2
Azarenková (3-Běl.) - Barthelová (Něm.) 6-2 6-4
Na Li (5-Čína) - Medinaová (26-Šp.) 3-0 skreč M.
A. Radwaňská (8-Pol.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-2 6-2
Clijstersová (11-Belg.) - Hantuchová (20-SR) 6-3 6-2
Jankovičová (13-Srb.) - McHaleová (USA) 6-2 6-0
Görgesová (22-Něm.) - Oprandiová (It.) 3-6 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pařáci, ta má ale vysoké čelo, co?
Reagovat
smazaný uživatel
V ní vidím velký potenciál, snad vyroste ve velkou hráčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky. Všiml jsem si jí loni, když s ní dvakrát hrála Caro. :) Christina je hodně talentovaná hráčka a nic na tom nemění ani výsledek ze zápasu s Jelenou.
Reagovat
Heather_Fedex
tak uz v tomhle kole bude nekolik zhavich a atraktivnich souboju. nejvic zrejme clijsters vs li. vitezku si opravdu neodvazim tipnout a ani vlastne nevim, komu z nich vic fandit :).
pak zapas jankovic- wozniacki. taky moc narocne urcit vitezku. myslim si ze to bude trisetak a ze carol bude ve 3. sade prohravat ale nakonec to urve :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena to řekla moc dobře. Ona byla v podobné situaci jako Caro, takže ví o čem mluví... Je vidět, že ty holky mají rozum (na rozdíl od novinářů).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist