Je skvělé, že je letos travnatá sezona delší než v minulých letech, říká Radwaňská

5. 7. 2015, 09:49
Aktuality 0
První polovinou letošní sezony se Agnieszka Radwaňská protrápila, s přechodem na trávu se ale dostala do lepší formy, kterou potvrzuje i ve Wimbledonu. Finalistka z roku 2012 postoupila na londýnské trávě po třech hladkých výhrách do osmifinále, v němž narazí na přemožitelku Petry Kvitové Jelenu Jankovičovou.
Profily hráčů
Agnieszka Radwaňská (© Getty Images)

Agnieszka Radwaňská se v první polovině letošní sezony spíše trápila. Na Australian Open vypadla ve čtvrtém kole a na Roland Garros prohrála dokonce již své první utkání. Jejím nejlepším letošním výsledkem byla před startem travnaté sezony semifinálová účast na domácím turnaji v Katovicích. Kvůli nevýrazným výkonům vypadla Polka z Top 10, aktuálně ji patří 13. příčka.

S přechodem na trávu se však Polka dostala do lepší formy - zahrála si semifinále v Nottinghamu a v Eastbourne se došla ještě o kolo dál, v boji o titul ale nakonec podlehla osmnáctileté Belindě Bencicové ze Švýcarska.

"Po French Open jsem byla hodně zklamaná, prohra v prvním kole grandslamu je vždycky špatná. Vzala jsem si pak pár dní volno a poté jsem se rozhodla, že bych ráda před Wimbledonem odehrála více zápasů. Přijala jsem proto divokou kartu na turnaj v Nottinghamu, což mi určitě hodně pomohlo. Je skvělé, že je letos travnatá sezona o něco delší než v minulých sezonách," konstatovala Polka.

Zlepšenou formu potvrzuje Radwaňská i ve Wimbledonu, kde postoupila po třech hladkých výhrách bez ztráty setu už do osmifinále. "Cítím se teď mnohem lépe než na začátku sezony. Na trávě hraju moc ráda a rozhodnutí odehrát na ní více zápasů bylo správné. Rozehrála jsem se a získala nějakou sebedůvěru a herní pohodu, je to teď mnohem lehčí," řekla finalistka londýnského grandslamu z roku 2012.

Důvod svých nezdarů z úvodu sezony Radwaňská nezná. "Nebyl to žádný velké problém, žádné zranění, to ne. V trénincích jsem hrála dobře, ale nedokázala jsem bohužel tu dobrou úroveň přenášet do utkání. Je proto dobře, že jsem teď odehrála hodně zápasů, konečně se zase cítím sebevědomě."

V All England Clubu obhajuje Polka z loňské sezony osmifinálovou účast, vloni tu vypadla s Ruskou Makarovovou. Letos změří ve čtvrtém kole síly s bývalou světovou jedničkou a přemožitelkou Petry Kvitové Jelenou Jankovičovou (aktuálně 30. na žebříčku WTA), s níž má Radwaňská bilanci 5-3, na trávě spolu však ještě nehrály.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist