Osmnáctiletá Bencicová dorazila Radwaňskou kanárem a v Eastbourne slaví první titul

27. 6. 2015, 16:52
Aktuality 268
WTA EASTBOURNE - Belinda Bencicová si v 18 letech připisuje svůj první triumf na turnaji WTA. A hned na podniku kategorie Premier. Talentovaná Švýcarka se z premiérové trofeje raduje na trávě v Eastbourne, kde v dnešním finále přehrála favorizovanou Polku Agnieszku Radwaňskou. Svůj triumf zakončila kanárem.
Belinda Bencicová

Belindě Bencicové se v této sezoně dlouho nedařilo. Jakž takž se jí povedly pouze březnové turnaje v Indian Wells a v Miami, kde se dostala shodně do osmifinále. Na ostatních jedenácti turnajích skončila vždy v prvním, nebo maximálně ve druhém kole. 

Výrazně ožila až na trávě. Před dvěma týdny v nizozemském Hertogenboschi si bývalá juniorská vítězka Wimbledonu zahrála poprvé ve finále turnaje WTA a tento týden znovu na zeleném pažitu svůj nejlepší výsledek ještě vylepšila. Na podniku WTA Premier s dotací 731.000 dolarů v Eastbourne nenašla přemožitelku hned v šesti zápasech a v 18 letech si dokráčela pro svůj premiérový titul.

Švýcarské tenistce se slovenskými kořeny usnadnila cestu za trofejí i zranění soupeřek. V osmifinále jí vzdala kvůli problémům s břišními svaly Kanaďanka Eugenie Bouchardová, ve včerejším semifinále odehrála pouhé tři gamy proti Caroline Wozniacké, jež odstoupila pro bolesti zad. 

V dnešním finále si Bencicová poradila i se světovou třináctkou Agnieszkou Radwaňskou. Bývalou světovou dvojku zdolala v prvním vzájemném souboji za dvě a čtvrt hodiny 6-4 4-6 6-0, když v rozhodujícím setu prohrála pouhých deset míčků.



"Zápas pro mě začal velmi dobře. Byla jsem soustředěná a hrála jsem hodně uvolněně. Prohraný druhý set mě samozřejmě mrzel, navíc jsem začínala být trochu unavená. Bylo tam dost dlouhých výměn a dost jsem se naběhala," komentovala Bencicová. "Ale na třetí set jsem se znovu dokázala velmi dobře zkoncentrovat a od stavu 3-0 jsem byla opět uvolněná."

V 18 letech a 109 dnech je Bencicová nejmladší vítězkou turnaje WTA Premier od roku 2008, kdy Caroline Wozniacká ovládla New Haven ve věku 18 let a 43 dní.

Bencicová si tak zvedla sebevědomý před Wimbledonem, na který má hezké vzpomínky. Letos na něm bude Švýcarka, jež minulý měsíc v Praze dosáhla po boku Češky Kateřiny Siniakové i na titul ve čtyřhře, usilovat o premiérovou výhru mezi ženami. V prvním kole ji čeká bývalá semifinalistka Bulharka Cvetana Pironkovová.

"Hrát budu už v pondělí a čeká mě Pironkovová, což je pro mě velmi těžký los. Ona hraje ve Wimbledonu vždy skvěle. Zítra si půjdu lehce zatrénovat a hlavně si chci trochu odpočinout. Ve Wimbledonu si nemám co dokazovat, jen chci hrát uvolněně a být spokojená se svými výsledky," řekla Bencicová.

Šestadvacetiletá Radwaňská si dnes zahrála finále poprvé od loňského srpna a celkově pojednadvacáté. Šampionka z roku 2008 marně bojovala o 15. titul. V 1. kole Wimbledonu ji čeká Lucie Hradecká.

"Se svou přípravou na Wimbledon jsem spokojená. Myslím, že jsem odehrála řadu dobrých zápasů tady i v Nottinghamu. Takže uvidíme, jak mi to půjde v Londýně," řekla Radwaňská.

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 731.000 dolarů
sobotní výsledky (27. 06. 2015)
• Dvouhra - finále •
Bencicová (Švýc.) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6-4 4-6 6-0
• Čtyřhra - finále •
Garciaová/Srebotniková (4-Fr./Slovin.) - Yung-Jan Chan/Jie Zheng (Tchaj-wan/Čína) 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

268
Přidat komentář
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni. Všem hráčkám už byly odečteny body za lonskej Wimbledon ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou ...

1. Williams, S. 11161 (+6291)
2. Sharapova 5710 (+840)
3. Halep 5420 (+550)
-----------------------------------
4. Kvitová 4870
-----------------------------------
5. Wozniacki 4760 (-110)
6. Ivanovic 3765 (-1105)
------------------------------------------
7. Šafářová 3275 (-1595)
------------------------------------------
7. Suarez Navarro 3275 (-1595)
9. Makarova 3145 (-1725)
------------------------------------------
10. Plíšková, Karolína 3140 (-1730)
------------------------------------------
11. Kerber 2855 (-2015)
12. Radwanska, A. 2780 (-2090)
13. Petkovic 2575 (-2295)
14. Bacsinszky 2495 (-2375)
15. Williams, V. 2456 (-2414)
16. Svitolina 2395 (-2475)
17. Errani 2130 (-2740)
18. Muguruza 2065 (-2805)
19. Lisicki 1890 (-2980)
19. Stosur 1890 (-2980)
21. Bouchard 1872 (-2998)
...

Po odečtu bodů za lonskej Wimbledon si Petra a Lucka o něco pohoršily, ale v elitní osmičce zatím zůstávají. Karolína Plíšková se naopak posunula do první desítky ...

Petra Kvitová klesla v žebříčku na čtvrté místo. Na druhý místo se může vrátit jen pokud sama dojde aspon do finále a Sharapova a Halep udělají podstatně horší výsledek. Mnohem pravděpodobnější ale je, že Petru předstihne ještě Wozniacká ...

Lucka Šafářová klesla na dělené 7.místo s poměrně velkou ztrátou na Ivanovicovou. Na šestý místo by se mohla vrátit jen v případě postupu do semifinále a výš a současným brzkým vypadnutí Ivanovicový. Spíš ale bude muset tvrdě bojovat o místo v elitní osmičce zejména s CSN, Makarovovou a Karolínou Plíškovou ...

Karolína Plíšková se posunula na 10.místo s minimální ztrátou na Makarovovou. Zezadu se ale na ní tlačí Kerberová a Aga Radwanská ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku hlavně vypadnutí Bouchardový z top-20 do který se naopak po nějaký době zase vrátila Stosurová ...
Reagovat
FulnekUltras
Tak Peti, zase tvrdě do práce...
Reagovat
smazaný uživatel
"Mnohem pravděpodobnější ale je, že Petru předstihne ještě Wozniacká ..." Čekáš, že Petra uhraje jen 2 kola? :D Protože bych se hodně divil, kdyby se Caro dostala v OF přes Angie.

Petra má celkem pohodový los. 1. kolo - Bertens. Tak bude to o tom, než se rozkouká. 1. set může být vyrovnaný. 2. kolo Linette/Nara. Pravděpodobnější než prohra je, že kurt během zápasu zasáhne meteorit. Do 3. kola je největší "hrozba" Janković. Petra jí nedávno smetla na pomalé antuce. 4. kolo asi Aga - tady je v případě top výkonu Agy a blackoutu Petry prohra možná, ale pořád dost nepravděpodobná. QF - tam je teoreticky nejnebezpečnější možná soupeřka Keys, ale v takhle pokročilé fázi Wimbledonu už bych jí proti Petře nevěřil. SF - Angie v hodně velké formě. Tady už na výhru bude potřeba top výkon, ale mód Robocop asi může pošetřit až na finále. Nemyslím, že by Petra vypadla s nějakou no name hráčkou, jako se jí to občas stává na jiných GS. Za posledních 5 ročníků má 2 tituly, 2 prohry se Serenou a jediný horší výsledek je prohra s Flipkens, i k té ale došlo až v QF, takže to bylo s hráčkou ve formě (byť jí asi Petra porazit měla).
Reagovat
FulnekUltras
dobrý souhrn ;)
Reagovat
COMEON
fakt dobre zhrnuté :) like.
a to s tým meteoritom bolo dobré :D
Reagovat
sprchon
Souhlas. Já osobně tipuju to semifinále s Angie, kde to bude obrovská bitva. Doufám, že k ní dojde. :)
A ve finále nějaké překvapení... Třeba konečně zase Venus.
Reagovat
LukasH
Bude záležet na prvních kolech, který vnímám jako větší nebezpečí než Agu nebo Angeliku. Petra na ně dost umí hrát a zná je. Největší problém má tradičně se soupeřkama, od kterých neví, co čekat. Jednoznačně byl nejhorší rok 2013, protože tam se vůbec Petra nemusela do QF ani dostat. Vzdala jí Yarka a Makarka jí pěkně drtila než se to přerušilo pro tmu. V roce 2012 už pak hrála dost dobře, jenže Serena byla k neporažení...
Reagovat
ludolf
Před zápasem s Flipkensovou měla zdravotní problémy (myslím že teplotu) a v zápase bylo vidět, že už nemá energii.
Reagovat
FulnekUltras
jj, i tak to bylo hodně těsné a chyběly snad dva povedené voleje na síti...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to s Belindiným sebevědomím nebude tak tvrdé :-)
"Bencicová si tak zvedla sebevědomý před Wimbledonem, na který má hezké vzpomínky. Letos na něm bude Švýcarka, jež minulý měsíc v Praze dosáhla po boku Češky Kateřiny Siniakové i na titul ve čtyřhře, usilovat o premiérovou výhru mezi ženami."
Asi neumím číst mezi řádky, ale loni 2+1 zápasy vyhrál místo Belindy kdo?
PS: "Sebevědomí je podle vzoru stavení, Jouzo." :-)
Reagovat
sprchon
Mě spíš zarazilo to sebevědomÝ. :D
Jinak je asi myšleno celkové vítězství, tedy titul z Wimbledonu, který tam Belinda získala jako juniorka. ;)
Reagovat
dadaft
http://www.tenistime.cz/wp-content/gallery/wimbledon/wimbledon-3.jpg
Reagovat
tommr
hezkej pohled. Předpokládám, že ten velkej kurt v popředí je centrkurt a ten kruhovej za ním je C1? :)
Reagovat
janek_da
Vpravo vzadu za auty se stojí fronta na lístky (mimo zvlášť placené kurty)
Reagovat
Fandina
Tam někde se stojí fronty na lístky. Tady je přehled cen lístků.
http://www.wimbledon.com/en_GB/tickets/2015_tickets_what_you_need_to_know.html
Reagovat
Fandina
Je to tak. Centru kurt vpředu a kruhá jednička vzadu.
Reagovat
Fandina
kruhová
Reagovat
FulnekUltras
za 13 dní sraz na nádvoří pod balkónem... ;)
Reagovat
Fandina
Petruško pojďDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!
Reagovat
FulnekUltras
joooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Frick
Vlastně ještě jedna věc by je mohla spojovat - USO 2015 by mohlo být jejich prvním GS. Terka se (dost možná) dostane do kvaldy na umístění, Maruška dostane divokou kartu.
Reagovat
dadaft
být na místě, tak se před obědem usalaším na dvojce a jsem tam až do večera - Kyrgios, Hewitt, Šafářová a na konec domácí Watson,,,,,,,,,,,,,, co víc si přát.
Reagovat
sprchon
Já nevím, co bych si vybral. :D Rozhodně bych chtěl vidět naše holky plus asi 15 dalších a to se prostě za jeden den nedá. A jak známo, další den už třeba možnost nebude, protože ne všechny se dostanou dál. ;)
Reagovat
Fandina
Já byla vloni na prvním a druhém dnu a viděla jsem všechny naše holky a kluky, kromě Berdi, který hrál na dvojce a tam jsem neměla lístky.
Reagovat
Fandina
To znamená, všechny, kteří hráli první kolo. A někdy jsem samozřejmě přecházela z kurtu na kurt, u všech jsem celý zápas neseděla.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik a které dvorce jsou televizní? Děkuju moc!
Reagovat
FulnekUltras
viz podobný dotaz a odpověď na horním konci diskuze k článku Rozlosováno. Kvitovou čeká Bertensová...

http://mappinglondon.co.uk/wp-content/uploads/2011/12/wimbledon.png

podle me kurty 4 az 11 jsou bez kamer
Reagovat
kada.tom
teda ale dát mi Serenu i Viku ve stejný čas ... :-/
no, holt Serena mi poběží v televize a Vika na streamu :-))

už se na zítřek těším :-))
Reagovat
tommr
to si se asi špatně díval: Azarenka začíná ve 12:30 na C12 a Serena až ve 14:00 na C1 ...
Reagovat
kada.tom
jo, vlastně no jo ... tak tím líp ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/BenRothenberg/status/615118881418530816
Reagovat
Frick
Oni v Británii nemaj vložky a tampóny? Já myslel, že tyhle věci chyběly naposledy u nás za Husáka.
Reagovat
FulnekUltras
Vaty bylo dost.
Reagovat
klarat
Tara Moore řekla, že má noční můry, že hraje Wimbledon v té bílé a má červenou nehodu. Bylo to poté, co po prohře na AO promluvila Heather Watson. Ale ten novinář je s prominutím blb.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Reagovat
smazaný uživatel
aha, PetraFans byla rychlejší :) tak nic
Reagovat
smazaný uživatel
JE TO TAM! ČR v roce 2017 uspořádá ME v basketu žen!
Reagovat
smazaný uživatel
Super, snad se jim bude doma zase dařit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám. :) Hlavně je to ale důležité v tom, že jako jediný tým máme zajištěnou účast a nebudeme muset hrát kvalifikaci...

Jinak se to uskuteční v Praze a Hradci Králové. Tady jsou podrobnosti... :)
http://www.sport.cz/ostatni/ostatni/clanek/687184-
Reagovat
Frick
Královka, ZS v Hradci a O2 arena
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, všechno je v tom článku... Už se těším do Prahy! :)
Reagovat
Frick
Jinak zimák v Hradci je vynikající, i když je několik desítek let starý. Celistvý prstenec strmých tribun.

http://abload.de/img/dsc043675jsez.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom pro zajímavost: Loni se MS U-17 žen konalo u nás v Plzni a Klatovech, přičemž v Klatovech se hrálo taky na zimáku (který už je ale dost starý). Přesto si tam holky nemohly vynachválit tu atmosféru... :)

Jediné místo, kde se mi na basketu fakt nelíbilo, bylo v Tipsport aréně v Holešovicích. Byl jsem tam loni na zápase ČR - USA (generálka před MS žen) a je to strašně hnusná hala... Moc se nedivím, že už tam Sparta nechce hrát ani hokej. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasné tak to je super naše holky nebudou muset do kvalifikace. Už se moc těším
Reagovat
smazaný uživatel
A tys mi tvrdila, že už to má Srbsko. :D Ono sice Srbsko taky kandidovalo, ale dali to nám... Za odměnu budu dneska večer přát Srběnkám ve finále ME proti Francii (ale to bych přál stejně). :D
Reagovat
smazaný uživatel
já vím :) ono to bylo na Wikipedii že to bude mít Srbsko :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Reagovat
tommr
tak si měla pravdu - program zahajuje Djokovic a Petra bude hrát až zítra. Je vidět, že Angláni nemají žádný vychování ...
Z našich se první hrací den představí Lucka Šafářová, Karolína Plíšková, Bára Strýcová a Petra Cetkovská. Doufám, že aspoň zápas Lucky bude někde k vidění ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by nebyli vychovaní? o.O Jen proto, že dodržují tradici?
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč nejsou vychovaní? Vždy první den začíná vítěz minulého roku na cenru a v úterý vítězka minulého roku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako že nejsou gentlemani, žena by měla mít přednost. ;)
Reagovat
blixa
Tradice z dob, kdy ještě muži měli ve všem navrch ;-) :D
Reagovat
FulnekUltras
A buďme s Petrou rádi, že dosud ještě nějakého místního globalistického multikulturalistu nenapadlo skoncovat ve Wimbledonu s trávou a změnit ji na slowhard...
Reagovat
Kozoroh
Pokud by se jednou tráva vyměnila za beton (nebo něco jiného), tak to WCH zabije a GS turnaj přesunou do Číny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je stejně jen otázka času. Za pár desetiletí se GS budou hrát v Šanghaji, Abu Dhabi, Dubaji a Singapuru :)
Reagovat
Fandina
Třeba se to každý rok střídá, jeden rok v pondělí pán, příští rok dáma.

Jinak pro odlehčenou, do restaurace také vstupuje první pán, aby prozkoumal prostor a uchránil dámu, jako gentelman. To samé může platit i tady, když zahajuje turnaj ... úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Nestřídá se to, co sleduju tenis, vždy to tak bylo, že začínal na Centru mužský obhájce titulu :D
Reagovat
Fandina
Díky za vysvětlení, to jsem nevěděla.
Reagovat
Kozoroh
" program zahajuje Djokovic a Petra bude hrát až zítra. Je vidět, že Angláni nemají žádný vychování ..."

Lol, lol, lol! Ty jsi nevěděl, že obhájce mužského titulu vždy Wimbledon zahajuje??? :O
Reagovat
tommr
dneska porazila ve finále v Grand Baie La Croisette Američanku Danielovou 7:5 6:2 a vyhrála už druhej turnaj za sebou ... :)
V žebříčku se posune už do čtvrtý stovky ... :)
Reagovat
Frick
Takz dovolená se Marušce vyvedla, to je fajn. :o) 24 bodů se hodí, nicméně doufám, že už na žádný 10.000 nikdy hrát nebude. Je to pod její úroveň.
Reagovat
tommr
Marii je teprve 16 let takže zatím není žádnej turnaj mezi dospělejma pod její úroven ... :)
Reagovat
Frick
V tomhle věku už Hingisová vyhrávala GS :o)
Reagovat
tommr
jenže časy se mění a jak už bylo dole v diskusi zmíněno dneska je Petra jediná hráčka narozená 1990 a později, která má GS titul ...
Reagovat
Frick
Jasně :o) Ale zkrátka beru to tak, že se teď Marii nedařilo, tak si chtěla trochu zvednout sebevědomí. Tedy, že to nebrala jako turnaj, co by jí měl někam posunout.

Věřím, že skutečně bude hrát už nejhůř 25.000...
Reagovat
tommr
dneska porazila ve finále v Lenzerheide turnajovou jedničku Kolarovou 6:3 6:4 a vyhrála zatím největší turnaj v kariéře ... :)
Díky titulu si výrazně polepší i v žebříčku a posune se už na dosah druhý stovky ... :)
Reagovat
vrabejka
Zájimávé zápasy 1.Kola
Muži:
Nole - Kolja. Už v Halle dokázal Kolja pořádně potrápit Federera může se mu to podařit znovu ted. Myslím si že si to Nole asi pohlídá, ale doufám že mu Kvezme aspon set. Tip 3:1 pro Noleho
Verdasco - Klizan. Tip 3:2 pro Kližana
Berdych Chardy. Jeremy dokázal pořádně potrápit Andyho na RG. Ale tohle není antuka snad to Tom zvládne lehce ve 3.setech
Ženy:Tady je těch zajímavých zápasů o dost více.
Hantuchová - Cibulková. Národní derby, větší formu má Dominika, ale klidně muže byt tříseťák. Každopádně Cibulková vyhraje
Bencic - Pironkova. Tohle muže byt hodně dobrý zápas. Tstvetsana opět chytá svojí trávařskou formu, no Belinda předvádí svůj životní tenis. Doufam v krásný tenis. Kdo vyhraje to je mi jedno.
Masha - Konta. Mladá Britka se RUsky vůbec nezalekne a m boji padne ve třech setech.
Bára - Sloane. Favoritka jasná Sloane. No pokud Bára dokáže proti ni zahrat svůj varialiabilní tenis šanci určitě má.
Siniaková - Allertová - první z českých derby. Přát budu více Katce.
Kr. Plíšková - Smitková. Terka obhajuje lonske skvělé osmifinále. Stejně doufám v novuzrození Kristýny ta přece jen ty body potřebuje jako sůl.
Hradecká - Aga. Z pohledu českého diváka asi nejzajímavější zápas 1.kola. Když Lucka nebude dělat příliš chyb muže klidně postoupit.
Reagovat
janek_da
víš, že v roce 2005 Chardy vyhrál juniorský Wimbledon?
Reagovat
vrabejka
Juniorsky :D A co vyhrál na trávě v mužích?
Reagovat
janek_da
a co vyhrál na trávě Berďa? :D
Reagovat
Fandina
finále GS?
Reagovat
janek_da
to prohrál
Reagovat
Fandina
ale byl tam, už mezi dospělými, Chardy ne. Ale je to jedno. Samozřejmě, že vyhrát juniorský Wimbledon není jen tak.
Reagovat
lars
CF,SF wimblu :)
Reagovat
janek_da
ale vyhrál kdysi jenom v Halle. jasne že Tomáš by měl postoupit, ale nepodceňovat Chardyho. Když umí zahrát i na trávě.
Reagovat
lars
a jakou mel konkurenci Chardy v 2005 ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ana Konjuh - Alize Cornet bude taky zajmavej zápas, na Anu se hodně těším. Mohla by překvapit. :)
Reagovat
sprchon
Alizé to na trávě nejde, naopak Aně jo. :) Jsem to taky zvědavej, podle kurzů je Ana favoritka.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/news/article/4825755/title/10-things-to-know-the-top-10

Mě zaujalo tohle:
Serena has almost as many majors as every other active player combined.
Serena Williams has 20 Grand Slam titles - every other active player combined has 21 Grand Slam titles ( ... )
If the World No.1 wins Wimbledon, she has as many majors as all other active players combined...
Reagovat
blixa
Já to pořád říkám, že není fér aby tady hráli mimozemšťani. Potvory nenažraný ! ;-)
Reagovat
FulnekUltras
látek všelijakých nepovolených...
Reagovat
tommr
mě zase nejvíc zaujalo tohle:

Petra Kvitova, the World No.2, became the first player born in the 1990s, male or female, to win a Grand Slam title by winning here in 2011. She did it again in 2014. No other '90s baby has won one.

to jen podtrhuje jakej je Petra talent, ale i jak s tím talentem mrhá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem věděla dávno, ale tamto je pro mě novinka... :))
Reagovat
lars
Co je novinka?
Reagovat
smazaný uživatel
To, co mě zaujalo viz první příspěvek ve vláknu, to jsem nevěděla. :-)
Reagovat
sprchon
To je dobrý, no. :D Ona sama má 20 GS titulů, všechny ostatní aktivní hráčky mají dohromady 21. :)
Reagovat
lars
Nojo Li-Na s 2 GS musela ukoncit loni
Reagovat
FulnekUltras
možná kdyby nemrh(?)ala ;), tak už nikdy nic pořádného nevyhraje...cesty sportovního osudu jsou občas opravdu křivolaké...Maša se na WTA prsí už přes deset let, řve čím dál víc, a nakonec bude za jeden vyhraný Wimbl ještě ráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to ale podtrhuje to, jak talentem mrhají ostatní dívky narozené po roce 1990, protože ještě nebyly schopny vyhrát GS ...
Reagovat
LukasH
Tak prostě pochop, že Petra není konzistentní a důvod, proč to tak je. Bylo o tom napsáno víc než dost. Osobně to vnímám tak, že by Petra potřebovala prorazit ještě na jiným GS, popř. i vyhrát jinej GS. MOhlo by se jí to jednou podařit, až se dostane do "svýho" módu. Mimo GS je to ok...
Reagovat
FulnekUltras
Klidně se to může povést i na "zakletém" USO - hlavně v sobě už zase překonat snad i určitý psychoblok...
Reagovat
smazaný uživatel
Že o někom, kdo je stabilní top 10 hráčkou, dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou, vítězkou celkem 16 titulů, trojnásobnou vítězkou Fed Cupu, prohlásíš, že mrhá talentem, zase dokazuje, že jsi i.diot.
Reagovat
LukasH
Já chápu, že si to lidi fakt myslí. Řekla to třeba i Davenport. Ono to k tomu hrozně svádí, pokud se nad tím člověk nezamyslí opravdu hodně - třeba ve smyslu - kolik hráček hraje tak jako Petra? Dneska žádná. Maria, Serena - obě hrajou o hodně bezpečnějším stylem, ve kterým je Petra jalová. A hrát "high-risky" game celej rok prostě není možný. Ten obrovskej talent je totiž mimo jiný v tom, že tak Petra dokáže hrát buď celej turnaj (Wimbledon) nebo od toho čtvrtifinále výš. Jak jsem psal, celej rok je to ok. Vyhrávat premiery všech typů na rychlých površích.....akorát ty GS to tak nějak kazí. Hráčka Petřiných kvalit by tam ty vyšší kola prostě měla zdobit. Snad se jí to podaří brzy zlomit....
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si taky přál - a Petra bezpochyby taky - aby se prosazovala i na ostatních GS, ale že to nejde proboha ještě neznamená, že mrhá talentem. Stejně jako to, že jí nesedí takový tréninkový dril jako některým jiným hráčkám ještě neznamená, že je to flákač, přestože si to někteří hlupáci myslí.
Reagovat
tommr
nepřeháníš to trochu s těma ostrejma výrazama? Všichni víme, že jsi zaslepenej fanatik, ale nemusíš se prezentovat i jako hulvát ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ten poslední, kdo mi tady může vyčítat fanatismus. Možná jsem nemusel být takový hulvát, za to se omlouvám, ale s tebou to někdy ani jinak nejde.
Reagovat
LukasH
To máš prostě tak....třeba u Lucky úplně vidíš, jak je nadřená. Je to její hrou. Prostě je vše tak, "jak by mělo být" - tj. krůček po krůčku, škoda Lucko, teď to nevyšlo, ale hrála jsi mnohem líp, tak příště....
Petra to prostě má tak, že dá pauza a pak hned vyhraje Madrid. Nebo že se utápí a pak najednou zas vyhraje (turnaj). Působí to dojmem náhody. Je to prostě buď a nebo. A příprava má zřejmě mnohem menší vliv než u většiny hráček. Nikde není vidět žádná dřina. Petra buď zlehka soupeřky přejede nebo krutě vyhoří. A pokud jí to nejde, stává se z ní úplně průměrná hráčka. Jenže tohle se prostě nepřijímá - všeobecně. Paradoxně by se do Petry rejpalo daleko míň, pokud by hrála a měla výsledky jako Tomáš....
Reagovat
lars
A ma Petra optimalniho trenera ??
Reagovat
LukasH
To může posoudit jen ona sama....
Reagovat
FulnekUltras
Lepšího těžko najde. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě s tebou souhlasím, ostatně já za tu dobu, co Petru sleduju, jsem přesvědčeno o tom, že u ní výkon tak z 80 % závisí především na jejím psychickém rozpoložení. Pokud je v pohodě, vyhrává, i když to třeba vypadá, že tolik natrénováno nemá a naopak. Letošek je toho důkazem.

K Tomášovi - jeho nevýrazné výsledky na GS se omlouvají tím, že je tu silná čtyřka, Petra tuhle "obhajobu" nemá. Jenže u Tomáše to je spíš výmluva, když se člověk podívá, s kým na posledních GS prohrál, tak to vesměs nebyli hráči ze silné čtyřky, ale hráči na jeho úrovni. Takový Wawrinka hraje podobně nahorů dolů jako Petra, a GS už má dva. Přitom to není výkonnostně jiná kategorie než Tomáš..
Reagovat
Bob
Jsem rád, že nevyhrála Radwanska. Pinkálistky nesnáším. Zase se našla ranařka, která jí přestřílela. A její volba nabrat do týmu Navrátilovou taky nebyla žádná výhra. Dlouhou to nevydrží. Radwa zažívá propad a zřejmě tomu bude i opakovat. To ale nikomu nevadí, takže to je jedno.
Reagovat
Bob
*A zřejmě to bude i pokračovat :D
Reagovat
George_Renel
Ale Martina již pěkných pár týdnů v tým Agy není....
Reagovat
janek_da
Zklamu tě. Belinda je spíš taky typ pinkálistky.
Reagovat
blixa
Tvl. Belinda a "ranařka" :D :D To by mě zajímalo, jestli pisatel tak mocně hulí že nevnímá realitu, nebo jestli tady slintá přestože ji v životě neviděl hrát. Když porazila Agu tak to jistě bude ranařka :D
Reagovat
A.R.R.
Si to včera neviděl, když dala Bel ránu, tak Agu sbírali z kurtu nééééé :-D

Bob nemá Agu rád, on si sem občas přijde zaonanovat, když prohraje a zřejmě to bude velký odborník a tenis hodně sleduje, když neví že Martina u Agy není už dva měsíce.
Reagovat
Mayo
už zajtraaa vuhúúú
Reagovat
FulnekUltras
pre niektorých až pozajtra... ;)
Reagovat
Frick
https://instagram.com/p/4bX91fu7iA/?taken-by=lucie.safarova

Nemá nějaký vyběhlý žíly?
Reagovat
smazaný uživatel
Necítím tlak před Wimbledonem - Serena
"V posledních letech moje zápasy na GS nebyly tak jednoznačné. Jsou tam už určité problémy a je jen na mně, co udělám. Pracuji denně, ale čas a věk nelze zastavit. Dnes je tenis jinde než před deseti lety. Možná, pokud bych Wimbledon vyhrála, ten tlak bych cítila. Ale jsem okay, protože to beru tak, jak to je. Nejsem tu jedinou favoritkou a na to berte ohled. Chápu, že se od světové jedničky stále očekává jen vítězství, ale ono to zkrátka nejde. Je tu tolik šikovných holek. Navíc jsou dobré i mladší hráčky. Když vítězím, lidé si říkají jaká nuda to je a když prohraju hned se ptají co se s ní děje. Vím, že jakmile mi nejde servis má hra se otevírá a mám problém. Uvidím, co se tu stane. Ale jak říkám, pokud vyhraji, budu moc ráda, ziskat Serena Slam by byla nádhera, ale pokud se mi to nepovede, zabít se nepůjdu. Je to sport a mně se libi vidět vítězit i ostatní hráče. Však i fanoušci to rádi vítají, někoho jiného"
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš sem kopírovat každý příspěvek ČS=TS ...
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš, a co by pak dělala chuděra?!
Reagovat
smazaný uživatel
:) typická Serena, a pak jde a roznese všechny na kopytech :D
Reagovat
dadaft
je to tak jak říká, má to složitější a složitější,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale pořád je dost dobrá na všechny. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tyvole, kolik hodin trávíš za tím PC? Vidím tu furt jen Kvitovku..
Reagovat
lars
A jak Kvitovka vypada? :)
ja ji nevidim :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím její příspěvky na TP, pro ty méně chápavé.
Reagovat
smazaný uživatel
tady je Kvitovka na dobové fotografii, jak jinak než u PC ;)
http://www.pepik.net/obr/pc/pc6.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD, už dávno som sa tak nepobavila
Reagovat
blixa
Nejen Kvitovka. Vlevo iqe, vpravo Frick a úplně vpravo slacker ;-)
Reagovat
Fandina
A blixa je v počítači?
Reagovat
blixa
Blixa už je 20 let po smrti ;-)
Reagovat
Fandina
Takže v počítači ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/a.539766246045057.113174.247405601947791/959052694116408/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
no ale na Petru nemá protože Petra je nejlepší tenistka a má dva Wimbledony a s Petrou se nemůže nikdo rovnat
Reagovat
Fandina
Petruška je nejlepší!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
blixa
Žabař je to ! :D
Reagovat
Frick
Čím si zasloužila v anketě samostatnou položku? To jako tam chtěl dát Luboš Z. poůvodně loňskou finalistku, ale když se podíval na její výsledky, tak se zděsil a začal hledat dále v minulosti a jelikož Marion už plete svery v houpacim křesle, tak tam dal včeličku?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že je schopná na trávě porazit úplně každou, tak se ani nedivím :)
Reagovat
Fandina
Je to tak a navíc, předloni tam porazila Serenu a ve Wimbledonu má dobrou bilanci.
2014 čtvrtfinále
2013 finále
2012 čtvrtfinále
2011 semifinále
2009 čtvrtfinále
2008 1. kolo
Reagovat
lars
Ne kazdou. napr. Kerber
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto oprávněně, vzhledem k tomu že u Sabine funguje Kvitová-Wimbledon-efekt.
Reagovat
Frick
https://instagram.com/p/4cZtjYo-Am

Starou vydru Mášenu pustil k vodě a pořídil si novější model :-D
Reagovat
Frick
No, tak to je nadělení. Ale nějak mi přijde, že pro ty naše holky je výhra Premiéru věcí neuvěřitelně složitou. Ve světle toho, že ho nezřídka kdy získávají holky na jejich úrovni - tedy holky, co jsou na (tehdejší) úrovni Káji, Bary, Klary, Petry C., Ivety nebo samozřejmě Nicole...

Aspoň, že ta Lucka to zlomila...

------------------------------------------------

Pokud se podívám zpětně:

2015 - Belinda
2014 - Pavljučenková 2x, Pironková
2013 - Barthelová, Vesninová, Kanepiová
2012 - Kanepiová, Paszeková
2011 - Görgesová
2010 - Dulgheru
2009 - Dulgheru
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wimbledon.com/en_GB/interactive/galleries/2015-06-27/practice_makes_perfect.html?id=270615_playersjb_05
Reagovat
VlS
Krásný fotky
Reagovat
Titan
Ana Konjuh velice povedená...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
zdá se že tam panuje dobrá nálada :)
Reagovat
smazaný uživatel
zdá se že tam panuje dobrá nálada :)
Reagovat
dadaft
Máša má zajímavá sluchátka.
nic takového jsem ještě neviděl -- konstrukcí to asi budou "špunty", ale mají zajímavou nadstavbu.
to je teď "in"?
Reagovat
blixa
Nedá se říct že je to "in". Je to jedna z tzv. sportovních verzí špuntů. Nevím, jestli s tím opravdu hraje nebo trénuje, ale je to k tomu určené. Prostě když to pořádně nasadíš (Marfuša to koukám nosí jen nastrčené), tak to neuletí z hlavy ani při prudčích pohybech. Jiný význam to nemá, tržním podílem je to spíš okrajovka. Tahle verze je navíc designově efektní, jsou jiná s obdobnou funkcí která zdaleka nejsou tak nápadná.
Reagovat
Fandina
Ty se musíš také ke všemu vyjadřovat ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ale jinak samozřejmě ti to jen říkám, je to tvoje věc, co děláš, tvoje ... úsměv
Reagovat
blixa
Tak sluchátka jsou do jisté míry moje hobby, dalo by se říct, že jsem sluchátkový hifista. Takže snad proto.
Pokud ti moje příspěvky přijdou blbé nebo bezcenné, tak je prostě nečti. Dá se to řešit i ignorem.
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že se mi tvoje příspěvky nelíbí?
Reagovat
blixa
Dříve ne ale v poslední době mám takový dojem.
Reagovat
Fandina
Ale ne, mám tvoje příspěvky ráda, jen nechápu, proč ses musel tak vyptávat, když jsem se tě ohledně videa se stavbou zeptala, jestli je to o tobě. To bylo divné. Jinak jsi super.
Reagovat
Fandina
oprava ... ne stavbou ale svatbou ... úsměv
Reagovat
Fandina
Přece když napíši, že se musíš ke všemu vyjadřovat, tak to neznamená, že se mi tvoje příspěvky nelíbí. Ale jinak je asi zbytečné v téhle diskusi pokračovat. Jen jsem si rejpla. Nepochopil.
Reagovat
dadaft
a co máš za sluchátka?
já poslouchám bedny.
ale kdysi jsem nějaké zkoušel - nejvíc se mi líbily nějaké sennheisery, otevřené, přes celé ucho..... ty hrály fakt dobře. ))
Reagovat
blixa
Jooo, otevřený Senny, to je klasika, ty mám moc rád. Měl jsem 580tky, 600, 650 který mám dodnes a pořád je občas hraju když mám náladu. V cenovce do 10000 nic lepšího není. Jinak dneska hraju hlavně OPPO PM-1, Grado PS1000e a Senny HD 800. Střídám dle chuti , nálady a druhu muziky. Na ven mám pak Senny IE 80, ale tomu venkovnímu poslechu moc nedám.
Reagovat
dadaft
ty jo, to je nejvyšší liga. ))
počítám, že i železo tomu bude odpovídat...
Reagovat
blixa
No jako zdroj používám především počítač (USB) a již drobet obstarožní CD mechaniku CEC TL5100 , jako převodník a sluchátkový zesilovač pak OPPO HA-1 nebo kombinaci Pathos Converto/Aurium, na ven pak FiiO X5. Hele, proti klasické "bednové" sestavě CD/převodník (streamer), předzesilovač, koncák, bedny, kabely pořád za hubičku ;-)
Reagovat
dadaft
hezký.

"obstaróžní" není sprosté slovo, já mám jako cd-přehrávač Philips CD960 z roku 1980 ------ dokud se nerozpadne není důvod měnit - skvělý stroj s vynikajícím zvukem.
:))
Reagovat
dadaft
1989 samozřejmě. ))
Reagovat
blixa
No jooo, 960tka, to je legenda ! To ti držím palce aby ti vydržel co nejdéle ;-)
Reagovat
George_Renel
Asi už si chrání sluch sama před sebou.... ;-)))
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktuality.sk/c/189593/wta-eastbourne-som-pysna-na-slovenske-korene-tvrdi-vitazka-bencicova/
Reagovat
smazaný uživatel
jen nevím, jakej má smysl být pyšný na své kořeny. Prostě tradiční výroky sportovců.
Reagovat
VlS
Určˇitě je to hezčí, než se za své kořeny stydět
Reagovat
Pedronegro
asi tak, navíc když tam má takové rodinné vazby, žádný div, spíš palec hore
Reagovat
smazaný uživatel
Asi cítila potrebu to povedať. Má švajčiarske i slovenské občianstvo.
Reagovat
smazaný uživatel
V USA před každým GS mezi fanoušky i odborníky probíhá anketa, dotazy.. Koho chcete ve finále?
Fanoušci za oceánem mají asi jasno
"Chceme finále Kvitová - Serena, jediná hráčka, která může Serenu zase porazit. Sharapova na Serenu hrát neumí"
A koho chcete ve finále vy? dokonce i v USA jí mají radši než tady. Nechtěla by Petra náhodou změnit občanství na Čínské, Japonsko nebo Americké tam alespoň není tolik dementních "fanoušků" jako tady
Reagovat
smazaný uživatel
Co takhle to pořád nekopírovat z jedné stránky? ;)
Reagovat
misa
Lucka Š. - Petra K.
Reagovat
VlS
Nejsou čirou náhodou ve stejný půlce pavouka?
Reagovat
smazaný uživatel
ne
Reagovat
lars
Jako Americani by fandili Petre ??
Reagovat
misa
Bílí určitě ;-)
Reagovat
lars
Pochybuji .V tymu Sere jsou bili :))
Reagovat
Titan
Barevné peníze nesmrdí... Ani krvavé diamanty ne...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ti "dementní" fanoušci jsou naprosto všude. Třeba takové Rumunsko,že? ;) :D
Reagovat
vrabejka
Promin že ji nevidíme jako jasnou vítězku jako ty.
Reagovat
vrabejka
Kája- Genie
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys začal víc psát na čínské, japonské nebo americké servery, tak se ten poměr demence obrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by nekdo me zajem a chtel vyhrat autogram Denisy Allertove, sdilejte tuto fotku na fanclubu: https://www.facebook.com/719458394775483/photos/a.721335617921094.1073741828.719458394775483/873554582699196/?type=1&theater
Reagovat
Pedronegro
že by neměla lepší fotku?
Reagovat
smazaný uživatel
Fotky jsou moje, ona je podepsala a poslala mi
Reagovat
Pedronegro
aha, tak to je sběratelsky vzácné
Reagovat
smazaný uživatel
http://mootennis.com/2015/06/26/wimbledon-2015-preview-of-the-womens-draw/
Reagovat
blixa
Tak kdyby to dopadlo takhle, vůbec bych se nezlobil ;-)
Reagovat
Pedronegro
i tak by to bylo fajn, ještě tu Serenu by mohla některá šmiknout i dříve
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, to druhé SF taky odhaduju ... :)
Reagovat
Fandina
Pěkné. Semi Kája, finále Peta. To by se mi líbilo a mohlo by to být i semi Šafi nebo Kája a to samé ve finále.
Jinak jsem se hrozně rozesmála překladači, o Báře mi to napsalo cituji nádherně šílená česká hráčka ... já nemůžu, sorry.
Reagovat
Fandina
Ve finále myšleno s Petrou.
Reagovat
VlS
moc pěknej výsledek, gratulace k 1. titulu
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/pcb.958871647467846/958871407467870/?type=1&theater
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/pcb.958871647467846/958871630801181/?type=1&theater
Reagovat
EllNino
baví tě to furt kopírovat z ČS=TS ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
a od koho jiného to mám kopírovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Existuje spousta stránek, že kterých lze čerpat info. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale ČS=TS je nejlepší :)
Reagovat
misa
Tím slovem komentuješ ten monstrózní zadek?
Reagovat
smazaný uživatel
2 monstrozní zadky :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/687045-kvitova-pred-obhajobou-ve-wimbledonu-moc-si-to-uzivat-nebudu-budou-to-nervy.html#hp-sez
Reagovat
Fandina
To věřím, že to budou nervy. Tak moc držím palce Petruško pojďddddddddd!!!
Reagovat
smazaný uživatel
pamatuji si to 1.kolo v roce 2012 tam byla Petra hodně nervozní a hodně toho kazila, teď je ale zkušenější a ví co to je obhajovat velký titul. Petro pooojď budu držet palce až do konce.
Reagovat
vrabejka
NA RG opravdu svou zkoušenost v prvních kolech ukázala že :D
Reagovat
Fandina
Na to si také pamatuji. Rodiče v královské loži a Petra pak říkala, jak byla nervozní. Hrála s vysokánskou Amanmuradovou, která má klučičí postavu a navíc ještě byla oblečená v kalhotech. Já ji snad ani jinak oblečenou na kurtu neviděla. Vždycky je má.
Reagovat
Fandina
Reagovat
FulnekUltras
To je ovšem normální samec... ;)
Jinak těsně před koncem krásný dešťový poplach, vnitřní lóžové utrpení Jiřího Kvity, šťastní angličtí důchodci v pláštěnkách - a po přerušení už jen tři Petina esa plus snadno proměněný mečbol...no v úterý s Bertens to snad bude víc v klidu... ;)
Reagovat
tommr
Petra bude hrát až v úterý? Já myslel, že jako úřadující šampionka bude zahajovat program na centru už v pondělí? :)
Reagovat
smazaný uživatel
V pondělí zahajuje Novak. Jako měla by dostat přednost žena... :D
Reagovat
tommr
to jsem netušil, že jsou Britové takový nevychovanci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna od anglických gentlemanů by to čekal málokdo :-)
Reagovat
Fandina
OT ... jestli to sem už někdo dával, tak sorry.
http://www.frekvence1.cz/zabava/video-djokovic-rozvasnil-fanynky-a-vyprovokoval-ke-striptyzu-i-soupere-17686.shtml
Reagovat
Mayo
Belinda je do dvoch rokov svetová 1 a taktiež aj vyhrá dovtedy GS titul.
Reagovat
smazaný uživatel
A nepovídej :D Ale na top 10 jí věřím. Snad tam bude jednou s Anou Konjuh a Markét Vondroušovou. :)
Reagovat
misa
To usuzuješ ze zisku titulu v Eastbourne, kde buď nejlepší hráčky pravidelně nehrajou vůbec nebo zápasy flákají, nechtíc se vyčerpat před Wimbledonem?
Reagovat
Fandina
Uvidíme, třeba jí tam Hingis dotlačí. Hlavně bude záležet i na Sereně, jak ještě bude hrát a pak jsou tu i další adeptky na trůn, s daleko agresivnějším stylem hry. Ale jinak se mi hra Belindy líbí. To určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Belindě! Viděl jsem necelé dva sety, pak jsem usnul (v noci jsem se díval na MS ve fotbale žen). :D Belindě to moc přeju a myslím, že ten její podpis bude čím dál cennější... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka s Beth jsou nasazené trojky a jsou v půlce s Hingis/Mirza. Na rozehrávku mají dívky s Divokou kartou, takže snad pohoda :)

H+H to teda schytaly, jsou sice 8. nasazené, ale v Osmině s finalistkami FO - Casey a Jarkou. V případném ČF by potkaly Hingis/Mirzu, takže v SF případně opět proti Lucce s Beth ...

Hrajou i sestry Williamsovy, opět celkem smůla, protože jsou přilosované do vrchní části, takže v případném ČF proti Lucce s Beth - ale záleží, jak si povedou, už dlouho nemají žádný výsledek - i když u nich to až tolik neznamená ...

Krajicek/Strýcová v prvním kole proti Voráčové. Ve druhém případně proti Koukalové. V Osmifinále případně s Babos/Mladenovic - u kterých jsou navíc Plíškovice v případném druhém kole ...

Katka hraje opět s Belindou. První kolo celkem v pohodě, ve druhém by mohly čekat Pavlyuchenkova a Kudryavtseva ...

Bude hrát i Smitková se Xu, v prvním kole proti Garcii a Srebotnikové.

Snad jsem na nikoho nezapomněl - PS.: debla hraje i Bouchard ... :D
Reagovat
Fandina
Háčka to chytly. Ale držím palce. A jsem zvědavá na Plíščata, ale druhé kolo je síla. A dobré to nemá ani Terka v první kolo Garcia Srebotnik.
Reagovat
lars
Busicka v delbu to je husty
Halep taky v deblu :))
Reagovat
horska.kraslice
Zajímavý pár Keys Robson. Ovšem hned v 1. kole proti Makarova Vesnina.
Reagovat
Mayo
kks, až teraz som si všimol, že táto Belinda porazila Agnešku a dokonca kanárom...no to sa mi dejú veci :O
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/a.250000751688276.60469.247405601947791/958964080791936/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Petra : Nemyslím si, že si to půjdu užít. Obhajuji titul, takže to pro mě bude těžké a cítím se nervózní. Někdy mi pomáhá když mám menší pauzu a pak všechnu sílu vložím v důležitém okamžiku do hry. Bylo hezké porazit letos Serenu. Vím že to neznamená že ji budu porážet stále ale může mi to pomoct kdybych se sní měla utkat znovu. Ráda bych se sní utkala třeba ve finále. Cítím se tu dobře a všude kolem, mě obklopuje historie. Možná vzpomínky z minulého roku mi dodají i více sebedůvěry.
Reagovat
misa
Se Serenou se Petra může utkat jedině ve finále, ne "třeba ve finále".
Reagovat
FulnekUltras
další důkaz, že Petru pavouci nezajímají...
Reagovat
smazaný uživatel
A nemyslela to spíše tak, že by se s ní ráda utkala, ale nemyslela zrovna Wimbledon?

Řekla "kdyby se s ní měla utkat znovu" - neřekla při tom, že zrovna ve Wimbledonu.
Reagovat
FulnekUltras
je to možné - v každém případě může mít Petra oprávněnou sebedůvěru, že si při vlastním optimálním výkonu dokáže poradit s každou...
Reagovat
Fandina
A nebo také to, že řekla třeba ve finále může znamenat, že v Madridu to ve finále nebylo. Ale nevím, jak to myslela.
Reagovat
PH94
Belina nejvíc top
Reagovat
smazaný uživatel
Belinda je do roka v top 10. Do dvou let vyhraje GS. Za tři roky první dovolená v Jugoslávii... atd. Ale těm prvním dvěma věcem věřím :) Btw. neví někdo, kdy naposled vyhrála teenagerka Premier? Já v tom nemám přehled. Aga - škoda. Dobrý turnaj až na finále. Myslím, že ve Wimbledonu vypadne s Češkou - buď v 1. nebo 4. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
No, loni Medison Keys, ale té už bylo pár měsíců 20 ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teda loni Eastbourne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle všeho Vika v Miami 2009 dokonce PM - tehdy jí bylo necelých 20. Pak ještě taky 2009 vyhrála Dulgheru tehdejší Premier ve Varšavě, když jí chyběl přesně týden do 20. narozenin. Takže od té doby, co se to hraje pod názvem Premier, je Belinda nejmladší. V nejbližší době jí může o rekord připravit asi jedině Ana Konjuh, ale musela by to stihnout nejpozději někdy do začátku příštího roku. Tak možná Moskva, jestli tam bude hrát.
Reagovat
skott
Ještě po Azarence a Dulgheru vyhrála v roce 2009 Eastbourne Wozniacki jako teenagerka.
Reagovat
Roger_Federer
Ten turnaj ve Varsave byl celkem naslapany, byl jsem tam.
Sharapova se tam vracela po zraneni a byla za hlavni hvezdu.
Dulgeru jako zcela neznama hracka prosla kvalifikaci a turnaj vyhrala, porazila tam Errani, Hantuchovou, Voskobajevu..a ve finale v te dobe dost solidne hrajici K.Bondarenko..
Reagovat
skott
Alonu Bondarenko, ne Katerynu.
Reagovat
Roger_Federer
Jj..bylo to Alona, dival jsem se.
Jeste k Dulgeru..mesic predtim vyhrala jedno Itf ve velikem stilu.

25.04. Dulgheru A. - Záhlavová S. F 6-4, 6-4
24.04. Dulgheru A. - Voráčová R. SF 6-3, 6-2
23.04. Dulgheru A. - Mladenovic K. ČF 6-0, 6-0
22.04. Dulgheru A. - Floris A. OF 6-0, 6-0
21.04. Dulgheru A. - Schaefer A. 1K 6-1, 6-0
20.04. Dulgheru A. - Smith A. Q-OF 6-0, 6-0
19.04. Dulgheru A. - Kozic N. Q-2K 6-1, 6-1
Reagovat
skott
pamatuju si, že tenkrát jsem až do Varšavy o Dulgheru nikdy neslyšel, přestože jinak většinou znám všechny hráčky první dvoustovky. Vzala se jakoby odnikud, a vlastně dodnes je to věčná outsiderka a snad nejpodceňovanější tenistka na okruhu.
Reagovat
Roger_Federer
Uz jsem se te jednou ptal, ale nepamatuju si jestli si odpovidal.
Pamatuju si tento nick mnoho let zpatky z tipovani.cz..nahoda, nebo stejny nadsenec?
Reagovat
skott
to byl zřejmě někdo jiný, na tipovani.cz jsem nikdy nechodil;)
Reagovat
skott
a jinak Varšava moc našlapaná nebyla, spíše naopak to byl po dva ročníky které se konal jako Premier nejhůře obsazený turnaj této kategorie. A ten rok 2009 tam bylo snad 5 hráček první padesátky a zajímavý byl právě jen účastí Máši, která hrála na divokou kartu.
Reagovat
Roger_Federer
Covece mas naprostou pravdu..Byl jsem tam 09 i 10, opradu mnohem lip obsazeny byl ten rok 10..dival jsem se.
Pamatuju si z 09 Masenu a vyhru Dulgeru a nejakou historku z Klaarou Zakopalove.
Areal byl cely v rekonstrukci, vsude bahno a po zemi desky, ToiToiky misto zachodu.
Reagovat
skott
já jsem tam sice nebyl, což mě dodnes mrzí, že jsem tenkrát nezaregistroval Máši účast, ale ten areál byl i z televize poznat, že je nedůstojný a ošklivý. Ani lidí tam tenkrát moc nebylo, hlavně proto že organizátoři byli tuším rozhádaní s Radwaňskýma. A špatný počasí to podtrhovalo, pamatuju si i na jednu fotky Máši jak trénovala s raketou v jedné a deštníkem v druhé ruce..:-)
Reagovat
skott
Keys loni bylo v době, kdy vyhrála Eastbourne 19, takže je poslední teenagerka, která vyhrála Premier před Belindou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo vlasněěěěěě :D Já myslel, že je rok 2016 :D :D :D No, těsně vedle :D
Reagovat
lars
jaky VS jsi "studentem" ? :))
Reagovat
blixa
Matfyz to nebude :D
Reagovat
horska.kraslice
Nezdá se vám, že se v poslední době nějak romnožili kanárci?
Reagovat
horska.kraslice
rozmnožili omluva
Reagovat
FulnekUltras
romnožení je taky pěknej prevít... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu hezké finále, především v prvním a ve druhém setu ze sebe obě vydávaly maximum. Pak mi ale přišlo, že to Belinda vzala do svých rukou, začala více riskovat a hlavně přemýšlet a byla to sprcha pro Agu v podobě kanára - prakticky v žádné hře neměla game ball ... Absolutně bez nároku.

Belinda hrála opravdu chytrý a pěkný tenis. Veliká gratulace, Top 20 se přiblížila, snad ta noha není moc vážná a dovolí Belindě hrát na 100 % i ve Wimbledonu ... Super první titul, navíc v Eastbourne ... Krása. :)
Reagovat
Kozoroh
Nepřekvapilo by mě, kdyby Radwaňská ve Wimbledonu bouchla už v 1. kole. Prospěch by z toho měla Lucka Hradecká :-)
Reagovat
FulnekUltras
Mám stejný názor. Pokud se Lucka od začátku chytne, není to vůbec vyloučeno.
Reagovat
Mayo
Lucka pôjde pekne domov (:
Reagovat
smazaný uživatel
Nepôjde, pretože hrá aj štvorhru ;))
Reagovat
Mayo
(: tak nech sa jej darí
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Belinda.
Reagovat
lars
mela 2 x skrec
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že spíše jenom jednou. Genie by stejně porazila, stačily 3 hry - které si navíc uhrála s Caro :D Takže kdybychom si ty 3 hry převedli do zápasu s Genie, tak měla jen v SF w. o. :D
Reagovat
lars
tak Busicka uz treba nejela na max. vykon ve 2.setu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga skrečovala?
Reagovat
lars
ne. pri ceste do finale mela Belinda 2x skrec
Ale asi dobre , ze vyhrala
Reagovat
COMEON
Prvý titul už v osemnástich a hneď Premier!
Dúfam, že na Wimbledone dá QF alebo aspon 4. kolo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Opatrne s preceňovaním, inak jej prajem, ale...
Reagovat
kada.tom
Bylo to hezké finále. Škoda, že to Aga v tom 3. setu už nezvládla.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/a.250000751688276.60469.247405601947791/958901487464862/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
sorry chybný odkaz. Tady je správný https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/pcb.958943730793971/958943317460679/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/pcb.958943730793971/958943290794015/?type=1&theater
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/pcb.958943730793971/958943294127348/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/pcb.958943730793971/958943454127332/?type=1&theater
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/pcb.958943730793971/958943324127345/?type=1&theater
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/pcb.958943730793971/958943307460680/?type=1&theater
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/pcb.958943730793971/958943507460660/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist