Jedničkou na Štvanici by měla být Šafářová

2. 6. 2010, 15:41
Aktuality 0
Velmi silné obsazení hlásí pořadatelé turnaje žen ECM Prague Open, který se letos na pražské Štvanici uskuteční naposledy. Jedničkou by měla být Lucie Šafářová, 25. hráčka světa, kterou doplní skoro všechny hráčky z české špičky, a i zatím poslední tenistka přihlášená do hlavní soutěže patří do osmdesátky žebříčku WTA.
Lucie Šafářová

"Je to atraktivní pole. Všechny hráčky jsou zárukou, že Praha uvidí světový tenis," řekl ředitel turnaje Vladislav Šavrda.

Vedle Šafářové, letošní semifinalistky antukového turnaje v Madridu, jsou z domácích hráček přihlášeny Iveta Benešová, Barbora Zahlavová-Strýcová, Klára Zakopalová a Sandra Záhlavová. Je pravděpodobné, že se do pavouka dostane i Lucie Hradecká, která je zatím dvě místa pod čarou. "Škoda, že se Petra Kvitová víc soustředí na betonové povrchy. To je jediná Češka, který v turnaji chybí," konstatoval Šavrda.

Na druhý pokus by měla přijet Slovenka Dominika Cibulková. Loni měla po účasti v semifinále na Roland Garros přijet jako jednička, ale kvůli zranění svůj start odřekla. Na seznamu pro Prahu dále figurují Švýcarka Patty Schnyderová, španělská antukářka Anabel Medinaová-Garriguesová nebo Rumunka Alexandra Dulgheruová.

"Mám radost, že jsou tam hráčky, který jdou nahoru razantně," upozornil Šavrda na mladé tenistky Polonu Hercogovou ze Slovinska, Chorvatku Petru Martičovou i Rumunku Dulgheruovou. "A ty doplňují zkušené jako Schnyderová, hráčka, která zažila světovou desítku," řekl.

Letošní šestý ročník turnaje žen u Negrelliho viaduktu bude zároveň derniérou. Na jeho pokračování chybějí finance a pořadatelé turnaj prodávají zpět organizaci WTA. "Když vidím před sebou tohle skvělé pole, tak mě to mrzí o to víc. Když na to ale nejsou peníze, tak nejsou a bohužel se s tím nedá nic dělat," podotkl Šavrda.

ECM Prague Open 2010:
Datum: 12. - 18. července
Dotace: 220.000 dolarů

Oficiální stránky: http://www.pragueopen.cz

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist