Jedničky nezaváhaly. Francie hraje ve finále Davis Cupu s Belgií 1-1

24. 11. 2017, 16:17
Aktuality 14
DAVIS CUP - Týmové jedničky potvrdily role favoritů a finále Davis Cupu mezi Francií a Belgií je tak po pátečních dvouhrách vyrovnané. Host dostal do vedení finalista Turnaje mistrů David Goffin, který porazil Lucase Pouillea. Jo-Wilfried Tsonga si pak na tvrdém povrchu v hale v Lille suverénně poradil se Stevem Darcisem.
David Goffin

Sedmý hráč světa David Goffin, který se před týdnem na Turnaji mistrů blýskl semifinálovou výhrou nad favorizovaným Rogerem Federerem, dosud nikdy Lucase Pouilleho neporazil a ve vzájemné bilanci prohrával 0-3. Dnes v Lille však potvrdil svou životní formu a skvělou úspěšnost v Davis Cupu. 

Šestadvacetiletý Goffin v dvouhodinovém utkání zvítězil 7-5 6-3 6-1, když po svém podání ztratil jen sedmnáct míčků a nečelil jedinému brejkbolu. V Davis Cupu vyhrál šestnáctou z posledních 17 dvouher.

"Tlak byl na mých bedrech, ale byl jsem připravený bojovat," přiznal Goffin po zápase před více než 25 tisíci diváky. "Dorazil jsem sem s velkou sebedůvěrou, které jsem využil. Před zápasem jsem si řekl, že klíčem k úspěchu je hrát dobrý tenis, soustředit se na každý bod a být uvolněný," dodala belgická jednička.



Jo-Wilfried Tsonga si v druhé dvouhře počínal podobně suverénně. V souboji třicátníků se Stevem Darcisem ukázal, proč je ve světovém žebříčku o 61 míst výš než belgický protivník, a za necelé dvě hodiny zvítězil 6-3 6-2 6-1.

"Bylo důležité vyrovnat. Nikdy není snadné, když váš parťák prohraje první zápas. Jste pak trochu zklamaný za něj, za tým a je těžké s tím jít na kurt. Ale já dnes odvedl dobrou práci. Každý teď máme a po bodu a stát se může cokoliv," řekl Tsonga.

"Stále je před námi spousta práce. Máme jen jeden bod a potřebujeme další dva. Musíme se dál soustředit na náš společný cíl, kterým je vyhrát celý avis Cup a ne jen jeden zápas," dodal patnáctý hráč světa,



Do sobotní čtyřhry jsou nahlášené dvojice Gasquet/Herbert a Bemelmans/De Loore, nominace se však ještě mohou změnit.

"Máme hodně kombinací, které připadají v úvahu," řekl Goffin. "Dobrá zpráva je, že jsem dneska nemusel vydat moc sil. Ve třech setech to šlo docela rychle," nastínil Goffin možné nasazení i do sobotní čtyřhry.

Goffinovu nominaci do deblu nevylučuje ani kapitán Van Herck. "Udělal dneska dobrý dojem, samozřejmě, že je to jedna z možností," potvrdil. Složení páru bude zvažovat i kapitán Francie Yannick Noah, s Gasquetem by mohl hrát Tsonga. "Večer si to mezi sebou rozhodneme," uvedl.

Belgičané dosud Davisův pohár nikdy nezískali, na listinu vítězů se mohou zapsat jako šestnáctá země v historii. Domácí výběr v Lille usiluje o jubilejní desátý triumf, naposledy Francouzi slavnou trofej vyhráli v roce 2001. Od té doby ve finále třikrát neuspěli.

• DAVIS CUP 2017 - FINÁLE•
Lillle, tv. povrch / hala
páteční výsledky (24. 11. 2017)
Francie - Belgie 1-1 ... po pátečních dvouhrách
Pouille - Goffin 5-7 3-6 1-6
Tsonga - Darcis 6-3 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
Deblík je hodně vyrovnaný a fandí se tam jako o život.
Držím palce mému Ríšánkovi, aby vyhrál. A zítra se uvidí, jak na tom která země bude.
Reagovat
brixner
Ale jen čajíček voproti dnešnímu Blek Frajdej! Kámoš to vzal hodně vážně, takže silnou koženou bundu, za pas dvě kudly a do kapes tři boxery, že prej na vobranu, dokonce prej přemejšlel vo granátu, ale ten by mu asi rozmetal tu vysněnou televizi, vo který mluví už asi dva tejdny a že prej má tak vysoký rozlišení, že ze mě vymámil mojí plyšovou škrabošku s gumou, co mám na spaní, aby mu to jeho vostříží zrak nepoškodilo. Pomodlil se votčenáš, kopl do sebe dvě lampy vodky a zhltnul deset deka gothaje, což mu údajně přidává na síle, hlavně teda ta stoličná, skočil do svýho Vopla a vyrazil. No a zrovínka ve chvíli, kdy ze mě slezla sousedka, že prej už nemůže a musí se jít vošplouchnout a zkontrolovat, jestli její dva spratkové vypili tu colu s rohypnolem a já s chutí ukusoval z nádherně propečenýho jehněčího jakožto odměny za perfektně vykonanou práci, zazvonil mi mobil! No, lek sem se, pravda, ale bleskově sem utřel mastný prsty do peřiny a zved ho. Kámoš! A že prej se na to může vysrat, páč televizí měli jen tři kusy a ještě k tomu dostal na budku vod ňákejch Rumunů, kteří si ho spletli se šéfem pracovní agentury, kterýmu se prej náramně podobal a tu Toshibu zkrátka nemá a má tím pádem zkaženej celej pátek. A já tak lehce hodil vokem po televizi, co má sousedka a po zjištění, že celou dobu čumim na Teslu Rubín mi spad kámen ze srdce, páč sem pochopil, že sem u normálních lidí!
Jehněčí u normální sousedky-no nemám se ale dobře? :-))
Reagovat
Fandina
:-))
Jj, Jehněčí u normální sousedky? Tak se máš opravdu dobře :-)).
Reagovat
Fandina
Ale jinak si mě moc pobavil. Pěkné.
Reagovat
smazaný uživatel
NRP
Reagovat
peek
Já byl vybírat ve slevě nějakej ten Smith and Wesson či Glock, a ve frontě přede mnou zdržoval nějakej chlápek, měl toho jak Rambo do Vietnamu. Tak se ptám, co blbne, a že prej kdybych měl za souseda takovýho vobšourníka jako von, tak bych taky zbrojil. Tak si dám bejt tebou pozor.
Reagovat
brixner
No jo, neni nad bezpečnost sousedek, to souhlasim! Jenže ten pan Rambo by to měl bez špičkovýho výcviku asi dost těžký...Jedna sousedka mi jednou, jen tak mýrnyxtýrnyx, vobjednala tretry a že prej chce vědět, jestli v nich budu ještě rychlejší, než normálně sem a já se marně voháněl argumentama vo tom, že moje rychlost je prostě samotná dokonalost a dokonalost se prostě už zdokonalovat nedá, to dá rozum. Depá, ani slyšet, prej "Vobuj to a zklapni, nebo ti jednu...", tak sem to nazul na svoje svalnatý hnáty a když se sousedka votočila, aby si se mnou udělala selfíčko, já už tam nebyl! No a když sem se konečně za dědinou zastavil, uznal sem, že tydle botky s hřebíčkama se do mojí vejbavy náramně hodí a vod tý doby je v baťůžku nosim furt. Takže ten týpek, než by natáh svýho AK47, já zmizim hbitě jako Bolt a von ho může v klídku zase zajistit a šoupnout na skříň. Kdepak, kámo, žádný samopaly nebo napalmy, je to jen vo rychlosti! Chápeš, jó, rychlost - ta je důležitá! Vo drtivý akceleraci radši taktně pomlčim! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
NRP
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
peek
Se teda dost divim, že sousedka chce, abys byl rychlejší. Mně to teda manželka spíš vyčítá, že jsem moc rychlej. :-)
Reagovat
Krisboy
Takže zatím podle očekávání. Těsím se na neděli. Žou s Dejvem by mohla bejt pěknej zápas.
Reagovat
dunphy
David zahrál naprosto skvěle. Bylo vidět, že mu Londýn dodal sebevědomí. Jsem na něj příští rok zvědavý a moc mu nějaký ten větší úspěch přeju. :)
Reagovat
Krisboy
Chtěl jsem na něj naložit pětikilo, ale vyměkl jsem a nenaložil, srab :)
Reagovat
kada.tom
taktéž jsem očekával, že možná buchne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist