Jovanovská a Dokicová v Malajsii utekly 'hrobníkovi z lopaty'

2. 3. 2011, 20:24
Aktuality 0
WTA KUALA LUMPUR - Talentovaná Srbka Bojana Jovanovská a Australanka Jelena Dokicová už mohly být na cestě z Malajsie domů. Obě se však na turnaji v Kuala Lumpuru zachránily, když otočily špatně rozehrané zápasy a postoupily do čtvrtfinále.
Bojana Jovanovská

Pár dní poté, co se spolu střetly poprvé v kvalifikaci na turnaj v Dauhá, na sebe Bojana Jovanovská a Ursula Radwaňská narazily znovu v Kuala Lumpuru. Oba jejich vzájemné zápasy měly společného jmenovatele: povedený obrat srbské hráčky.

V Kataru Jovanovská vyhrála po ztraceném úvodním setu 13-11 v tie-breaku třetí sady a dnes uspěla i přesto, že prohrávala už 1-6 a 2-4. Svému vyřazení ale dokázala zabránit a po dvou hodinách a dvaceti minutách zvítězila 1-6 7-5 6-4.

"Dnes bylo obrovské horko a já neměla příliš času se na to připravit. Minulý týden v Dauhá takové horko nebylo. Dnes jsem v náročných podmínkách odehrála dlouhé utkání, tak jsem spokojená, že jsem byla schopná vyhrát," řekla devatenáctiletá Srbka.

Ve svém druhém čtvrtfinále se utká s Dokicovou. "Pokusím se co nejrychleji zregenerovat a připravit se na další zápas. Musím lépe podávat a získat nějaké snadné body. Jelena je velmi dobrá hráčka, bude to zajímavé utkání," dodala osmá nasazená Jovanovská.

Také Jelena Dokicová byla velmi blízko vyřazení. Přemožitelka nejvýše nasazené Schiavoneové i ve druhém zápase v Malajsii prohrála první set, dnes s Japonkou Kurumi Naraovou ji od porážky dělily dokonce jen dva míčky.

Devatenáctiletá Naraová ve druhém setu podávala na postup do svého prvního čtvrtfinále na okruhu WTA, svou šanci však nevyužila. V následné zkrácené hře ještě odvrátila tři setboly a za stavu 6-6 ji od výhry dělily pouhé dvě vyhrané výměny, Dokicová se bojovala a vynutila si rozhodující dějství.

V něm si již méně zkušená Asiatka, které v žebříčku patří 131. místo, nedokázala udržet svůj servis a skalp bývalé světové čtyřky si nepřipsala.

"Nikdy předtím jsem ji hrát neviděla. Nevěděla jsem, co od ní mohu očekávat a jak se s ní hraje," komentovala Dokicová, jež během dvou zápasů spáchala již 22 dvojchyb. "Skoro vše mi vracela zpět, až do třetího setu snad nechybovala. Ale věděla jsem, že když druhý set vyhraju, mám velkou šanci vyhrát. Bojovala jsem až do konce a vyplatilo se," dodala sedmadvacetiletá Australanka s jugoslávskými kořeny.

Turnaj v Kuala Lumpuru si zřejmě oblíbila dvacetiletá Ayumi Moritaová. Loňská semifinalistka dnes smetla 6-0 6-4 Číňanku Shuai Zhang a na cestě do čtvrtfinále ztratila pouhých šest her.

O vyrovnání svého maxima na okruhu WTA se šestá nasazená Japonka utká s o 15 let starší kvalifikantkou Annou Kremerovou. Lucemburčanka, jež na okruhu WTA za poslední tři sezony vyhrála pouhé tři zápasy, po skalpu Dateové zdolala i thajskou naději Lertcheewakarnovou.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR (Malajsie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (02. 03. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Moritaová (6-Jap.) - Shuai Zhang (Čína) 6-0 6-4
Jovanovská (8-Srb.) - U. Radwaňská (Pol.) 1-6 7-5 6-4
Kremerová (Luc.) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 7-6(4) 6-3
Dokičová (Austr.) - Naraová (Jap.) 3-6 7-6(6) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist