Kar. Plíšková i Záhlavová-Strýcová končí v Pekingu už v prvním kole

28. 9. 2014, 13:33
Aktuality 203
WTA PEKING - Českým tenistkám se dnes na turnaji v Pekingu nedařilo. V prvním kole turnaje v čínské metropoli končí jak Karolína Plíšková, jež prohrála se slovinskou kvalifikantkou Polonou Hercovou, tak i Barbora Záhlavová-Strýcová, která v úvodním kole nezaskočila světovou dvojku Simonu Halepovou.
Karolína Plíšková

Karolíně Plíškové se na turnajích po US Open dařilo. Nejprve si zahrála finále na turnaji v Hongkongu, v němž však prohrála s Němkou Lisickou, o týden později už ale v Soulu oslavila druhý turnajový triumf a minulý týden si zahrála osmifinále prestižního turnaje v čínském Wuhanu.

Dnes se však úspěšnější ze sester Plíškových nepovedl vstup do turnaje WTA Premier v Pekingu. Karolína Plíšková, aktuálně 31. tenistka světa, tu již v prvním kole nestačila na slovinskou kvalifikantku Polonu Hercogovou, které podlehla ve třech setech.

Plíšková přitom vstoupila do utkání lépe než její slovinská soupeřka. Hned ve třetí hře Hercogovou brejkla a ujala se vedení, které však příliš dlouho neudržela. Sama si pak totiž servis dvakrát neudržela a soupeřku pustila do vedení 4-2. Češka pak sice ještě srovnala na 4-4, ani to jí ale nepomohlo, neboť v samotném závěru úvodní sady si podání znovu prohrála a první sadu tak ztratila poměrem 4-6.

Ve druhém setu se ale česká hráčka zvedla a byla to ona, kdo na kurtu dominoval. Plíšková zpřesnila svou hru a nedělala tolik zbytečných chyb a během pár minut si vypracovala nadějné vedení 5-1. Díky dobrému podání pak set v osmé hře bez problémů dopodávala a srovnala.

Herní pohodu z druhého setu ale Plíšková do rozhodující sady nepřenesla a hned v úvodu umožnila soupeřce vedení 3-0. Češka pak už na hru Slovinky recept nenašla. Hercogová utkání ukončila v osmé hře třetího dějství, kdy si na returnu vypracovala první mečbol zápasu, který bez větších potíží proměnila a zvítězila tak 6-4 2-6 6-2.

Nástrahy prvního kola nezvládla v Pekingu ani Barbora Záhlavová-Strýcová, která ale měla mnohem těžší soupeřku - světovou dvojku Simonu Halepovou. Rumunka v utkání, jenž trvalo hodinu a 29 minut hry, ani jednou nepřišla o své podání, zatímco česká hráčka si servis prohrála celkem čtyřikrát.

V prvním setu Halepová Strýcovou jasně přehrávala, ve druhém ale Češka srovnala krok a větší část sady byla Halepové vyrovnanou soupeřkou. Za stavu 5-4 si ale rodačka z Plzně znovu prohrála podání a druhá nasazená Rumunka zvítězila 6-1 6-4.

Světová čtyřka Maria Šarapovová, jež před týdnem ve Wuhanu překvapivě nestačila na Švýcarku Bacsinszkou, vstoupila do soutěže dostavané 5,5 miliony dolarů vítězstvím nad Kaiou Kanepiovou. Ruska si s Estonkou poradila 6-4 6-1 a vyhrála i čtvrtý vzájemný zápas. Ve druhém kole narazí na Ukrajinku Jelinu Svitolinovou.

"Myslím, že jsem hrála s těžkou soupeřkou, s níž jsem v minulosti měla potíže. Ona je schopná hrát opravdu dobře, během své kariéry už porazila spoustu Top hráček. Ve světovém žebříčku sice klesla, ale věděla jsem, že mě čeká těžký zápas," komentovala Šarapovová, jež udělala šest dvojchyb.

"Myslím, že jsem podávala docela dobře. Hrála jsem agresivně a dostávala jsem jí pod tlak," dodala sedmadvacetiletá Ruska, jež se v druhém kole utká s o sedm let mladší Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou.

Naději kvalifikovat se na Turnaj mistryň si drží světová osmička Angelique Kerberová. Německá favoritka sice s Australankou Casey Dellacquaovou ztratila set, nakonec však zvítězila 6-1 3-6 6-3 a postoupila do 2. kola. V boji o Singapur je na devátém místě.

Ještě více se na postup nadřela jiná Němka Andrea Petkovicová. Nasazená patnáctka proti Rumunce Monice Niculescuové musela odvracet tři mečboly, nebezpečí ale zažehnala a nakonec po téměř tříhodinové bitvě zvítězila 2-6 7-6 6-4.

Nejsnadnější výhru dne zaznamenala šestnáctá nasazená Venus Williamsová. Čtyřiatřicetiletá Američanka v metropoli nejllidnatějšího státu světa smetla Britku Heather Watsonovou za hodinu a sedm minut hladce 6-3 6-1.

Sérii tří porážek ukončila
Samantha Stosurová. V Pekingu třicetiletá Australanka porazila 6-4 6-2 Italku Francescu Schiavoneovou, s níž si ve 13. vzájemném duelu poradila už podeváté. Ve druhém kole vyzve Wozniackou, jež usiluje o Turnaj mistryň.

Roberta Vinciová teprve podruhé z posledních sedmi turnajů zvládla nástrahy 1. kola. V Pekingu dnes italská tenistka zdolala 6-2 2-6 6-1 Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu a čeká ji souboj s šampionkou z roku 2011 Agnieszkou Radwaňskou.

Další Italka Sara Erraniová naopak v Pekingu přes první kolo dvouhry nepřešla. Světová dvanáctka v něm nestačila na Japonku Kurumi Naraovou, které podlehla 6-3 3-6 4-6.


- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 5,427.105 dolarů)
nedělní výsledky (28. 09. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hercogová (Slovin.) - Karolína Plíšková (ČR) 6-4 2-6 6-2
Halepová (2-Rum.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-4
Makarovová (12-Rus.) - Muguruzaová (Šp.) 6-7 (8-10) 6-4 6-4
V. Williamsová (16-USA) - Watsonová (Brit.) 6-3 6-1
Vinciová (It.) - Švedovová (Kaz.) 6-2 2-6 6-1
Stosurová (Austr.) - Schiavoneová (It.) 6-4 6-2
Šarapovová (4-Rus.) - Kanepiová (Est.) 6-4 6-1
Naraová (Jap.) - Erraniová (11-It.) 3-6 6-3 6-4
Petkovicová (15-Něm.) - Niculescuová (Rum.) 2-6 7-6 (11-8) 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hlaváčková, Šuaj Pcheng (5-ČR/Čína) - Medinaová, Švedovová (Šp./Kaz.) 7-5 6-2
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

203
Přidat komentář
lars
Tomas, Halep hraji debla ?
Reagovat
Frick
Ale žádná pohoda, klídek, tabáček to nebyla. V 1. setu měla Lucka nakročeno prohrávat 0:4 a v tom druhym musela odvracet za stavu 3:3 4x brejkbol...

Ale výhra to je a jde se dál. Druhé kolo s Monou třeba bude snazší. Hrály spolu 2x loni a Lucka jí nepustila ani set...
Reagovat
George_Renel
ve dvou setech. To jsem ani nečekal. Gratulace!
Reagovat
Frick
1) Petra Kvitová - Wimbledon (Grandslam)
2) Petra Kvitová - Wuhan (Premier 5)
3) Petra Kvitová - New Haven (Premier)
4) Karolína Plíšková - Soul (International - 500 000 USD)
5) Klára Koukalová - Florianopolis (International - 220 000 USD)

...

6) Kristýna Plíšková - Nottingham (ITF 75 000)
7) Petr Cetkovská - Olomouc (ITF 50 000)
Denisa Allertová - Istanbul (ITF 50 000)
9) Kristýna Plíšková - Preston (ITF 25 000)
Kateřina Siniaková - Maribor (ITF 25 000)
Denisa Allertová - Budapešť (ITF 25 000)
Denisa Allertová - Siofok (ITF 25 000)
Denisa Allertová - Plzeň (ITF 25 000)
Denisa Allertová - Alphen (ITF 25 000)
Lucie hradecká - Chiasso (ITF 25 000)
Barbora Krejčíková - Toruň (ITF 25 000)
Reagovat
tommr
to docela ujde. Chybí mi tam jen nějaká výhra Lucky Šafářový - u ní je to ale takhle odjakživa - na to jak je dlouhodobě vysoko má těch titulů pomálu ...
Reagovat
Fandina
Tereza Smitková Karshi(ITF 25 000)
Reagovat
pockerface
hm,tak Lucka dokázala urvat 1.set.Nevypadalo to s ní moc dobře,ale na konec zabojovala a je to tam.Tak Luci ještě jeden :-) a A.Ivanovic taky zatím jede.Tak holky honem do druhého kola.
Reagovat
PetaM
Chudák Belinda :(
Reagovat
PetaM
Super! Lucik získala první set v TB! Jen tak dále, pojď!!! :)
Reagovat
pockerface
Lucko zaber,první set ještě není ztracený.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to Giorgi padá, tak je to jako Petra ve Wimblu=rychlost, přesnost
Reagovat
Frick
A nebyl, yeah. Je to bojovnice!
Reagovat
Frick
15 se 44 je méně než 50 s 136:!

Aby vám děti chodily šejdrem!
Reagovat
Frick
Může 11. hráčka WTA hrát na ITF 10k?
Reagovat
Frick
Palec nahoru - PETRA KVITOVÁ

Samozřejmě, jak jinak. Výhra na turnaji Premier 5 se zktátka musí počítat. Jedná se o celkově pátý triumf Češky na WTA turnaji v tomto roce.

Palec dolů - KATEŘINA SINIAKOVÁ

Za těžký debakl s hráčkou, co je řádově o stovku míst níže to ani jinak nejde. Pokud byl na vině zdr. problém, tak bych to samozřejmě vzal zpět.

Tento týden potěšila samozřejmě i Karolína Plíšková. I přesto, že měla v Hong Kongu a Soulu velice náročný program, dokázala ve Wuhanu porazit Sam s Andreou a nakonec vzít i set Petře, což se jiné hráčce ve Wuhanu nepovedlo.

Špatné to nebylo ano od Báry, i když Kerber asi nebyla hráčka, se kterou by se mělo prohrávat 1:6 1:6.

Klára bohužel, nemá teď dobré období. Snad to není začátek úplného konce (Ale i kdyby skončila dnes, nebyla by to špatná ani krátká kariéra, samozřejmě)

Lucka zřejmě nebyl zdravotně úplně fit a těsný zápas s Lisickou nakonec nedala, pro mne to není žádná trága.

Kristýna po volném 1. kole kvaldy nakonec vypadla v tom dalším, ale soupeřka byla těžká.

Nicole pokračovala ve vcelku úspěšném návratu na kurty, byť žádný zázrak to také nebyl, ale asi by nebylo na místě mít nějaké velké nároky. Tak, jak to je, není zatím špatné.

Tereza naopak úlohu turnajové jedničky vůbec nezvládla a skončila už v prvním kole. No, ale Bondarenko bylo už v TOP 30, není to jako kdyby prohrála s nějakou 25-letou holkou z 300. místa, co to nikdy nikam výše nedotáhla. Nicméně by to chtělo začít sbírat body, aby si upevnila pozici v TOP 100 a udělala bodový "polštář" do Wimbledonu 2015...

Lucie Hradecká skončila na ITF 25k v SF, to není úplně dobré. Taková hráčka má na ITF 25k pomýšlet jen na celkovou výhru.

Maruška Bouzková skončila na ITF 10k v SF. Trochu jsem pomýšlel na to, že by to mohla celé vyhrát, ale soupeřka v SF byla asi zrádná. Rumunka Gallovits byla v kariéře už na 54. místě, ale od 1. kola AO 2013, kde dostala double-kanára od Sereny, nehrála a tak i vypadla z rankingu. Tento turnaj byl pro ní vůbec první po návratu.
Reagovat
Frick
Koukám, že je tam pár překlepů, pardon.
Reagovat
tommr
z větší části s tebou souhlasím jen s tím hodnocením Lucky se jako obvykle úplně neshodnem. Když hrála to co se od ní čekalo tak si jí kritizoval a ted když poprvé jako nasazená vyloženě selhala a neobhájila lonský čtvrtfinále tak jí najednou šetříš? To je docela paradox, nemyslíš? :)
Reagovat
Frick
Psala na sociálních sítích o nějaké viróze. To je první věc, jenž ji omlouvá, druhá věc je to, že Sabine je určitě do prvního kola silná hráčka (a nějaký slabý období taky nemá, když vyhrála WTA 280) a třetí věc je to, že to byl těsný zápas a ne hodinový splachovák 2:6 3:6...
Reagovat
tommr
určitý polehčující okolnosti tam samozřejmě byly, ale pro mě je směrodatnej konečnej výsledek a ten byl ten, že Lucka vypadla už v prvním kole s nenasazenou hráčkou a přišla o spoustu bodů. Moh následovat i propad v žebříčku, ale Lucka měla štěstí v neštěstí v tom, že její největší soupeřky taky neuspěly ...
Jinak doufám, že se už Lucka dala jakžtakž dohromady a v Pekingu udělá to třetí kolo a v něm aspoň trochu potrápí Serenu ... :)
Reagovat
blixa
Ty seš teda krutopřísnej ! :( Na sebe taky ? ;-)
Reagovat
Patri.k
čtu tady komentáře typu, jestli se dá na sázení vydělat, jak se počítají kurzy a tak, no pokud tu chodí opravdu takové iq tykve, tak to sem radši nebudu ani chodit.
Reagovat
blixa
No jo, vy, členové Mensy, si tu moc neužijete ;-)
Reagovat
PetaM
Dobře, měj se. ;)
Reagovat
skott
Slovenky po šestnaácti letech od silného ročníku Hantuchové právě bojují o svůj první triumf v soutěži proti americkým superfavoritkám.
Tereza Miháliková prohrála svůj singl s Tornado Ali Black a Viki Kužmová aktuálně hraje druhý set proti CiCi Bellis...

http://www.tennisjuniortv.com/live/eng_partido_live_2.asp
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info. Kvalita streamu dobrá, ale ta kamera je strašně nízko... Já teď koukám na basket (USA - Srbsko), ale jinak doufám, že CiCi vyhraje. :)
Reagovat
skott
tak CiCi se trošku zalekla, měla šance na začátku druhého setu jít do trháku, ale potom darovala brejk Viki 3 dvojchybami v gemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, škoda... CiCi je možná moje budoucí favoritka. Na letošním US Open mě hodně zaujala. Hezká, milá a šikovná. :)
Reagovat
skott
myslíš hodně dopředu :-) herně je jinde než obě Slovenky, to je jasné. myslím, že nakonec rozhodující bod přidá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak CiCinka vyhrála. :) Jo, musím myslet dopředu. Mě dřív zaujala Maria Shishkina, ale ta se teď nějak vytratila... :(
Reagovat
skott
Američanky potvrdily úlohu obrovských favoritek, už předtím rozdrtily v semi Rusky. Slovenky bohužel už potřetí znova pod vrcholem, ale není to až tak směrodatné, juniorský fed cup je jen jedním z ukazatelů.
To mě překvapuje, že znáš Mariu Shishkinu. Popravdě, když teď vidím její velkou rivalku Tornado Ali Black se kterou sváděla bitvy už někdy v deseti letech, tak mě docela mrzí její zamrznutí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zase překvapuje, že tebe překvapuje, že ji znám. :D V minulosti jsem tady o ní několikrát psal. Viděl jsem ji poprvé v dokumentu, který běžel na Nova Sport (viz odkaz)... Koukal jsem nedávno na fotky, že je teď taková mohutnější. Letos toho moc neodehrála. Taky asi měla nějaké zdravotní problémy... Je to škoda. :(
http://www.youtube.com/watch?v=cbS0ycWJJEw
Reagovat
skott
tak nevěděl jsem, že sleduješ juniorský tenis, ale teď čtu nová Sharapova a začíná mi to být jasný... prý měla problémy v Bolletieriho akademii, možná to je důvod.
Fyzicky na tom byla neuvěřitelně už když jsem jí před lety zaregistroval poprvé, nikdy jsem popravdě neviděl tak mladou tenistku s takovým pohybem jako má ona. teď už druhým rokem jsem jí hrát neviděl, tak nevím jak je na tom vyjma výsledků.
Reagovat
smazaný uživatel
Juniorský tenis moc nesleduju. Spíš jenom určité hráčky, které mě zaujmou... Marii jsem náhodou viděl v tom dokumentu na Nova Sport a zalíbila se mi. Svůj první turnaj ITF hrála už ve 14 letech a start měla opravdu impozantní (z kvalifikace prošla až do čtvrtfinále). Dívej, co jsem tady napsal na den přesně před dvěma roky (předmět: "Malá Maruška")... Asi jsem jí to zakřikl. :(
http://www.tenisportal.cz/zpravy/petrovova-je-v-tokiu-ve-finale-vyradila-stosurovou-10929/
Reagovat
skott
Pravda, už jednou si mě překvapil s Veronikou Kudermetovou... musím říct, že přehled vážně docela máš:-) Tenhle první turnaj Marii si pamatuju velice dobře, Amelia Island býval totiž nádherný turnaj WTA. Ona na to nepochybně má, ale zřejmě tam jsou nějaké osobní problémy, protože nevěřím, že by najednou jen tak z ničeho nic ztratila výkonostní náskok prakticky dvou roků na svoje vrstevnice.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, ty máš paměť. :) Tak Veronika aspoň hraje a je teď ve čtvrté stovce... Máš pravdu. Pamatuju si, jak turnaj WTA v Amelia Islandu vyhrála sympaťačka Tatiana Golovin (rok 2007). :)
Reagovat
majkl005
nevíte někdo jak si vůbec vedou naše holky právě v tomto juniorském FC ?
Reagovat
skott
Češky se nekvalifikovaly, tohle je už finále.
Reagovat
majkl005
vím, že je to finále :) jen mě zajímalo, jak dopadly naše....je to škoda
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím stránku na live výsledky z itf turnajů ?
Reagovat
VlS
Google nebo yahoo znáš?
Reagovat
smazaný uživatel
znám ,ale nešlo mě to najít :)
Reagovat
VlS
Nekecej, když tam zadáš ITF tennis, tak ti to bajde stránky ITF a tam se už proklikáš
Reagovat
VlS
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/organisers-info/live-scoring.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
kolik si tím tak člověk průměrně přivydělá třeba za měsíc? Přemýšlím, že začnu, asi u Tipsportu, ale má to vůbec cenu? Dík
A ještě jeden dotaz, zkoušel jsem si jen tak cvičně vsadit podle tipsportu, a řekněme, že vsadím za kurz 2,00 a 8,00, to se násobí na 16,00, takže vážně pak vyhraju 16násobek? Snažil jsem se nějak pročítat ty jejich pravidla, ale přišlo mi to jako hodně keců a málo informací ;-) díky
Reagovat
PetaM
Tak, podle mě, když vsadíš na kurz 2,0 třeba 10 Kč, dostaneš zpátky 20 Kč. :D A když máš ten 16násobek, tak asi jo :D

Jako vydělat :D Kámoška mi o tom řekla, že se zaregistrovala a sází, ale že prý jenom malé částky, třeba 5 - 20 Kč. A že v pohodě měla 800 Kč :) Ale pak zase spadla :D :D Takže záleží, pokud umíš a chceš riskovat s penězi, tak si můžeš vydělat, když máš šťastnou ruku a vsadíš na úplného outsidera, který porazí favorita :D
Reagovat
smazaný uživatel
díky :) no to byl jen příklad s tou osmičkou :D Teď ještě počkat pár měsíců do osmnácti.
Reagovat
freeteepek
Já jsem si vsadil, že Serena vypadne ve 3. kole ve Wimbledonu v kombinaci s tím, že Djoker vyhraje. Kurs asi 74:1! Jinak je to sázení dost riskantní, hlavně ženský. Moc Ti ho nedoporučuju. Vydělávat se tím nedá:-(
Nejjistější je asi sázení na celkovou vítězku turnaje, kdy i Serena má kurs větší než 2. A když dojde daná hráčka do finále, máš poloviční kurs, takže netratíš. Nemusí vyhrát!
Reagovat
smazaný uživatel
díky...no občas mám takový intuitivní pocity, kdo vyhraje, třeba na tomhle turnaji s Muguruzou proti Halep, na to bych spolíhal :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to se ti bude stopro darit:-)
Reagovat
mayday
Nejsem žádnej sázkařskej expert a není problém z 5000 udělat za měsíc 15 000. Vydělávat se tím dá, mnohem, mnohem důležitější než detailní znalosti je železná disciplína.
Reagovat
lars
z 5k na 15K / mesic bych chtel videt
Ty sazis ??
Reagovat
smazaný uživatel
to je jasny:: tak to jen znasob a z 30 klacku udelej 90 treba a ses v klidu:-)
muzes si otevrit kolik chces uctu...chce to prece jen tu disciplinu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tím chtěl autor říct, že je potřeba se držet na uzdě a vsadit 30 klacků zrovna o disciplíně není :)
Každopádně je to jako úplně jiné sázení, hodně se dá naučit, ale ve finále to je stejně jen o štěstí.
Reagovat
Fanda67
Anakin01
Špatně položená otázka. Spíš kolik průměrný sázkař prodělá. 95% sázkařů prodělává 5% je v plusu a asi 1% se tím živí. Vzhledem k tomu, že se u nás protočí ročně v "hazardním průmyslu" přes 100 miliard korun,prodělá průměrný sázkař cca tisíce korun za rok ( jsou v tom ale i kasína, výherní automaty, sportka , kurzové sázky )
Takže můžeš snít o tom, že budeš patřit k těm 5% vydělávajícím, ale porážet profesionální bookmakery je obtížné ...
Reagovat
smazaný uživatel
first serve points won 2/21 9%!! :D
"Even for Errani, that's very Errani"
Reagovat
smazaný uživatel
Kerberova mala vypadnuť :(
Stosurova mala vypadnuť :(
Vinciova mala vypadnuť :(
Karolina mala postúpiť :(
Garbine mala postúpiť :(
Baška mala postupiť :(
Danka mala postupiť :(

na druhu stranu

Vee ide ďalej :)
Nara ide ďalej :)
Errani je von :)
Maria ide ďalej :)
Reagovat
Patri.k
škoda no, Strýcová nakonec nepřekvapila, Koukalová navázala na svou mizernou šňuru a Karolíně možná chybělo trošku štěstíčka, přeci jen bylo vidět, že Hercegna byla rozehrátá a 2 vyhraný zápasy za sebou z kvalifikace ji pomohly.
Reagovat
PetaM
Hele lidi, sází tady někdo z vás u Tipsportu? :)
Reagovat
majkl005
já :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já, ale jenom na pobočkách.
Reagovat
Fanda67
Pokud te baví platit MP ...
Reagovat
smazaný uživatel
Baví, nebaví... Když jsem sázel přes net, tak mě to lákalo dávat každou blbost a ve výsledku jsem prodělal daleko víc. :D
Reagovat
Fanda67
To chápu. Ale pak to musíš brát jen jako zábavu. Pokud davas cca 5 zápasů na tiket, tak se ti dlouhodobě nevrátí ani polovina vkladu (čistá matematika)
Reagovat
PetaM
A tak ty Monty .. :D :D Já nerad utrácím peníze, proto se vůbec rozhoduju, jestli začít sázet :D :D No ale láká mě to aspoň zkusit :D Seknout s tím můžu vždy no :D
Reagovat
smazaný uživatel
No pozor, já jsem od LOH v Londýně přes dva litry v plusu (mám zapsáno 2216). :D Ale je to teda hlavně díky loňskému roku, kdy jsem často vyhrával (a to byly všechno výhry kolem litru). Letos je to teda mizérie, za letošní rok jsem v mínusu 1266. :D Třeba předminulý víkend jsem po dlouhé době vyhrál litr, ale včera jsem zase prohrál tři kila jenom kvůli tomu, že Francie prohrála basket s Tureckem o dva body. :D Asi je to tím, že letos moc riskuju (nechávám se nalákat na vyšší kurzy), anebo si to prostě hůř promyslím. Taky je to často o štěstí, protože jsem měl už několik tiketů, které mi nevyšly o kousek (jeden zápas, o jeden gól apod.). Jinak dávám na tiket většinou tři zápasy. Když jsou menší kurzy tak čtyři, ale to je maximum. Občas dávám i sólo sázku, ale spíš výjimečně. To musí být buď velký kurz anebo velký vklad, což se mi po letošních zkušenostech moc nechce...
Reagovat
PetaM
No a ono když je tam více zápasů, tak člověk nedostane nic? Nebo se mu sečte/odečte podle toho, jestli tipl dobře a tak? :D
Reagovat
Michaelus
Buď všechno nebo nic :D
ale někdy jsou ty kursy vážně šílené třeba 15 za 3 zápasy...
Reagovat
PetaM
Tak to je ale trapné :D :D :D
Reagovat
lars
Muzes se pojistit na 1,2,3,.. chyby, ale pak ti klesne vyhra
Reagovat
EllNino
No doufám, že Daniela s Klárou nehodlaj končil, ale poslední dobou je to teda bída ...
Reagovat
skott
Danky sezona je opravdu hrůzostrašná, drží jí jen pár kol na grandslamech. Bohužel, ona je taková že se nikdy nesníží k výběru slabších turnajů a se svojí cenou dolů nejde, ani když se jí dlouhodobě nedaří.
Reagovat
EllNino
přesně, pořád objíždí velký turnaje a nebýt toho čtvrtfinále v Charlestonu, semifinále Marrakeche a 3. kola AO, tak by to letos bylo zabitý ...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych,Isner-Andujar,Nadal...škoda, na to bych se podíval, nebýt toho že není stream a je škola... :)
Reagovat
PetaM
Bože, Casey, tak to jsi totálně zazdila. Byla jsi mnohem lepší než Angi, no, škoda ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak jsem viděl jen podání ruky. Proběhlo normálně:-)
Reagovat
Faddova
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/BynuhFhIMAA8gn7.jpg

Škoda, že zápas Jelena vs. Alize se hraje v době, kdy budu ve škole.. Kdybych byl doma, tak se na něj podívám na 100%.. Tak aspoň zítra stihnu Grigora noo.. :D
Reagovat
EllNino
hm, takže Lucku neuvidíme, jak ironické -_- :D
Reagovat
Faddova
Paráda... :-( Kirilenko x Piroňková na trojce a Lucka x Kamila na čtverce? Někdy mi připadá, že kurty (a hrací časy) přidělují podle toho, jak kdo vypadá, ne podle žebříčku... viz US Open (Marusja + Anča)
Reagovat
EllNino
no Lucka a Camilla jsou ale pěkný obě ...bohužel Kiri a Piro taky :/
Reagovat
skott
Kiri má v Číně, potažmo celé Asii dlouhodobě největší fanouškovskou základnu a popularitu (mimo Ruska). Nehledě na to, že tam dosáhla na svůj nejcenější titul v kariéře.
Reagovat
Faddova
Aha, díky za info.
Reagovat
misa
Lucy až na 4. kurtu :-((
Reagovat
tommr
zajímavý je, že na oficiálních WTA stránkách ten program ještě není a objeví se tam až úplně naposled ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
hezky odvrácený mečbol!! :D
Reagovat
Faddova
Bára jí slušně zatápí, ale moc jí nevěřím ;-)
Reagovat
dadaft
na každý pád pere se o to.
Reagovat
smazaný uživatel
Bára ty Tatry co teď dávala :D:D
Reagovat
Faddova
Simona se slušně vyhazovala, ale ani Tatry nestačily ;-) ...škoda té 2chyby na závěr
Reagovat
smazaný uživatel
se mi dneska hrozně líbila jako ženská, outfit, účes, nevím, prostě jí to seklo. A je vidět, jak s rozmyslem umísťuje údery, Barča ve 2. setu zabrala, ale bohužel.. Pro mě to byl takový klidný pohodový nedělní tenis, tichý, žádné šíleně agresívní pojetí od BL, takže za mě spokojenost.
Reagovat
misa
Však jsem psal, že je to tvoje milá :-)
Reagovat
Faddova
jo, taky jsem si říkala, že vypadá nějak líp
Reagovat
sprchon
2. set hraje Bára zatím úžasně :)
Ted to byla velká paráda, to co uběhala
Reagovat
tommr
sleduje někdo tenhle zápas? Myslel jsem, že Kerberová soupeřku sfoukne, ale zatím to vypadá na drama ... :)
Reagovat
PetaM
Casey se konečně rozehrála a předvádí to, na co má! :D
Reagovat
freeteepek
Jsi to zařekl. Drama u konce.
Reagovat
freeteepek
Teď měla Kerberová při podání Casey kliku. Potom úžasná smeč od základní čáry a Casey se dostala pod tlak. Následovala dvojchyba a bylo to v háji...
Reagovat
PetaM
No, ta smeč ty jo ... Mně se nikdy smeč od BL nepovedla :D :D Jenom jednou a to jsem stál asi krok před BL ... :D

Jinak si teda myslím, že ta smeč Angi byla tak krok za BL :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak vidím Plíšková asi na turnaj šampionek může zapomět.
Protože tady je žebříček kdo by se tam měl dostat.
Na turnaj mistrin
1.Serena
2.Sharapova
3.Halep
4.Kvitová
5.Bouchard
6.Radwanska
7.Wozniacka
8. Ivanovic
Stím , že osmé místo to nemá tak jisté , protože je možnost udělit WC , ale to se myslím ještě ani nestalo.

Turnaj šampionek
1.Makarova
2.Cibulkova
3.Penneta
4.Petkovic
5.Suarez
6.Venus
7.Cornet
8.Muguruza
9.Peng
10.Lisicki
11.Plíšková

S tím , že se má dostat jen 6 hráček a 2 na WC karty nevim či tady se už dávají
Vycházím ze zdrojů:http://live-tennis.eu/wta-race
předposlední odstavce http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/202152-petrovova-vyhrala-poprve-tenisovy-turnaj-sampionek/
a http://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/2014/
Doufám , že jsem to napsal správně , ale myslím že je to tak .
Reagovat
PetaM
Ano, na TŠ se dávají 2 WC - jedna je rezervována pro Pironkovou. Druhá je volná, většinou pro Ivanovic, ale ta letos pojede na TM.

Je ale fakt, že dost holek TŠ odmítá a nejezdí tam :) A třeba dostane tu WC :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš , že Pironkova tam zase poleze ? :)
Reagovat
EllNino
to je jasný, když je to domácí :)
Reagovat
blixa
Proč je jedna rezervována pro Pironkovou ? Má ji předplacenou nebo co ?
Reagovat
smazaný uživatel
domácí hráčka
Reagovat
blixa
No a co jako ? To je zásluha ?
Reagovat
PetaM
Bohužel, dokud se tento turnaj bude konat s Sofii, tak ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, marketing.
Reagovat
blixa
To je přece hovadina. WC uděluje WTA nebo pořadatel ?
Reagovat
blixa
To by mělo třeba znamenat, že na TM nebude hrát Ivanovič, ale nějaké děvče ze Singapuru na WC ?
Reagovat
EllNino
ne to je blbej příklad, ale na každejch turnajích dostává WC domácí hráčka :D ....
Reagovat
blixa
Na běžným turnaji jasně, ale tady má být 8 za zásluhy, ne za to že se to hraje někde. I WC na takovém turnaji by měla být za zásluhy.
Reagovat
EllNino
já bych teda nedával žádnou WC a prostě jen 8 hráček podle toho, jak se tam dostanou, jinak to ztrácí smysl ...:)
Reagovat
blixa
Tak jedna WC, udělovaná výjimečně má asi smysl, třeba po návratu nějaké velké hráčky po zranění, která začne hrát výborně ale díky třeba tomu, že přišla o půlku sezony nemá na to body. Takhle se to i praktikuje na TM, kdy snad jedinou nabídku na WC dostala po svém návratu Kim, ale ta ji odmítla. Ovšem to co dělají na tom turnaji šampionek, to je šílený.
Reagovat
skott
Kim naopak po svém comebacku a vítězství na US Open 2009, nabídku divoké karty na Turnaj mistryň nedostala.
Reagovat
blixa
Hmm, divný, tak já mám jiné informace. Ale nepřu se.
Reagovat
VlS
Já s tebou souhlasím, ale to by muskela WTA ty divošky zeušit, pak by to bylo fér.
Reagovat
tommr
kdyby měli nějakou konkurenceschopnou domácí hráčku tak možná jo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To by ale museli mít nějakou hodně konkurenceschopnou... Myslím, že Anička je pro diváky velké lákadlo. :)
Reagovat
Davor1
napísal si úplnú hlúposť. Na Turnaji šampioniek môžu štartovať len hráčky, ktoré vyhrali turnaj kategórie 280 myslím, takže hneď padá niekoľko hráčok- Cibuľa, Venus, Penneta a myslím že ani Peng taký turnaj tento rok nevyhrali...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud máš pravdu budu strašně rád , právě proto sem to tak nějak napsal a budu rád za každé informace .
Reagovat
Davor1
áno, je to tak, takže Karolína má celkom veľkú šancu.
Správne je ten rebríček takto:
1. Makarova
2. Petkovič
3. Suarez- Navarro
4. Cornet
5. Muguruza
6. Lisicki
7. Plíšková
je treba však počítať s tým, že jednú WC dostane Pironkova a druhú dajú niekomu ako minulé roky Ivanovič, tipoval by som to na Venus alebo Jankovič... Plíšková je len pár bodov za Lisickou, takže kľudne sa na to 6. miesto môže dostať ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Chybí ti tam Dominika, která vyhrála Acapulco.
Reagovat
lars
On pocita s tim, ze bude Cibule zranena :))
Reagovat
tommr
Cibulková je nějak vážně zraněná?
Reagovat
EllNino
to byla ironie :DD ...
Reagovat
tommr
no ale v Pekingu chybí ...
Reagovat
EllNino
aha ...to ani nevím :)
Reagovat
tommr
ty to máš ale taky špatně - vypadla ti Cibulková což ty tvoje propočty dost zásadně znehodnocuje. Karolína má po dnešní porážce jen minimální šanci, protože její ztráta na Muguruzu je už příliš veliká ...
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí si vyguglovat. Už jsem to tu psal minulý týden. Venus a Flavie v 6 nejsou, vyhrály "lepší" turnaje...
Reagovat
PetaM
Dominika jo :) Jinak to má špatně no :D
Reagovat
smazaný uživatel
dobře takže počítá se jen turnaj 280 a více?
Reagovat
EllNino
jen 280, žádný více :D ...
Reagovat
Davor1
nebolo Acapulco vyššia kategória ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo.
http://www.wtatennis.com/tournaments/tournamentId/87/title/abierto-mexicano-telcel
Reagovat
Davor1
ok, vďaka ;)
Reagovat
PetaM
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/Draws/2014/1002.pdf

Acapulco je 280. Jinak by to Dominika nevyhrála :D :D Ne, nic proti :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že vyhrála Acapulco a Kuala Lumpur "nechala" Donně. :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/race-to-sofia

Cibulková vyhrála Acapulco, ale i když se odečtou Venus, Pennetta a Peng, tak je Plíšková až osmá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady máš průběžné pořadí hráček, kterých se to momentálně týká (přičemž první tři nejspíš postoupí do Singapuru)... :)
http://sofia-tennis.bg/en/wta-rankings
Reagovat
PetaM
1. Dominika Cibulkova
2. Ekaterina Makarova
3. Andrea Petkovic
4. Carla Suarez Navarro
5. Alizé Cornet
6. Garbine Muguruza
7. Svetlana Kuznetsova
8. Sabine Lisicki
9. Karolina Pliskova
10. Elina Svitolina
11. Kurumi Nara
12. Klara Koukalova
13. CoCo Vandeghe
14. Monica Niculescu
15. Caroline Garcia
16. Mona Barthel
17. Mirjana Lucic-Baroni
18. Karin Knapp
19. Monica Puig
20. Maria-Teresa Torro-Flor
21. Donna Vekic
Reagovat
tommr
Penneta, Venus Williams a Peng ovšem nesplnujou základní kvalifikační předpoklad pro účast na TŠ: aspoň jeden titul z turnajů kategorie International ...
Reagovat
smazaný uživatel
jo děkuji vám všem .
Reagovat
smazaný uživatel
odkaz: http://sofia-tennis.bg/bg/wta-klasirane
Reagovat
pockerface
trochu odbočím od hry.Ale nezdá se Vám,že Simona trochu přibrala?.Zdá se mi,že je v obličeji kulatější.Není to nic důležitého,taková blbost,ale jak jsem jí po delší době vidí, (od Wimbledonu jsem neviděl žádný její zápas),tak mi přijde prostě "oplácanější".Nebo to dělá ten stream :-)
Reagovat
tommr
ten stream spíš zeštíhluje - nohy Karolíny na něm vypadaly jak tyčinky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Kristýna má nohy jak tyčky, když jsem ji viděla naživo, je hrozně hubená a tím, jak je ještě vyšší než já, tak dělá ještě hubenější dojem. A Karolína je stejná, takže stream zase tak neklame.
Reagovat
dadaft
jj, Plíščata jsou hubeňoury.
Reagovat
pockerface
tak ne,na hodně blízkém záběru je OK.Ale na první moment jsem si říkal,že mi přijde,že nabrala nějaká kg.No a Karolína měla opravdu dnes ty nožky jako laňka.
Reagovat
Davor1
či pribrala to ťažko povedať, možno kilo-dve, to by ale nemal byť žiadny problém. Horšie je, že herne išla od Wimbledonu ohromne dole a už by sa patrilo zastaviť ten prepad, veril som, že zaútoči na Serenu o post koncoročnej jednotky ale americké betóny jej absolútne nevyšli a zatiaľ sa trápi aj v Ázii...najhoršie je, že prehráva s hráčkami ako Rybárikova, Lučič- Baroni či Muguruza, čo sa jej predtým nestávalo, slabšie hráčky porážala ako na bežiacom páse, snáď sa rýchlo vráti do formy a do konca roka ešte niečo vyhraje :/
Reagovat
pockerface
no dneska asi vyhraje.Bude to asi hodně rychlý zápas jestli se Bára ve 2.setu nevzpamatuje.
Reagovat
Davor1
dnes musí vyhrať, herne je úplne inde ako Bára, vypadnuť si môže dovoliť najskôr v osemfinále s Petkovič/Keys, čo sa dúfam nestane ;)
Reagovat
pockerface
tak Simona už je na TM,tak si tělo a hlava možná podvědomě daly pauzu.Myslím si,že na TM bude Simona hrát úplně jinak než poslední měsíc.
Reagovat
Davor1
snáď budeš mať pravdu :))
Reagovat
blixa
Jinak ? Myslíš tím hůř ? ;-)
Reagovat
pockerface
Simona do dnešního dne měla první větší krizi v sezoně.Holt to na ní padlo v Americe na betonech.Ale málo která tenistka hraje celý rok výborně aniž by neměla během sezony malou herní krizi.
Reagovat
Davor1
v tejto sezóne žiadna, všetky si tým prešli ;)
snáď len Bouchard ide konzistentne, akurát nič veľké nevyhrala...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta měla taky výpadek, americké betony. Možná ve "středu pole" se najde hráčka, která byla po celou sezónu konzistentní, ale tam si toho asi nikdo nevšimne :)
Reagovat
smazaný uživatel
hádám, že Simona vyhraje Peking.
Serena je nějaká špatná, Sharapova vyhrává akorát na antuce, Petra bude po minulém týdnu mimo, Caro už bude taky unavená, proti Eugenii nebyla v pohodě, Ana na větších turnajích pravidelně vyhoří, Kerber je neschopná vyhrát cokoliv, Bouchard taky neuspěje 2 týdny po sobě.

Tak je to jasný.
Reagovat
Michaelus
To snad ne :D
Petra naopak ožije než upadne jako minulý rok doufám :))
Reagovat
tommr
nepřekvapilo by mě to ... :)
Reagovat
tommr
to byla reakce na "blbce" ne na "Michaeluse". Kdyby Petra pokračovala v dobrých výkonech i v Pekingu tak bych byl velice příjemně překvapenej ... :)
Reagovat
blixa
Sim tě , vínečko, pohodička, ostatní vystresované, zase je je rozmázne :D

https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial/photos/a.582809258449824.1073741828.185199214877499/807416015989146/?type=1
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se Halepová strašně líbí , takže nevím nepzonám to na ní.
Reagovat
misa
Vážně? Tak to tě potěší tahle fotka:

http://photos-g.ak.instagram.com/hphotos-ak-xpf1/10005362_1541170846118902_1376949142_n.jpg

Wuhan, tento týden.
Reagovat
tommr
tady je vidět jak oblečení zkresluje. Podle týhle fotky se zdá být Petra štíhlejší než Wozniacká i když na kurtu to obvykle vypadá obráceně ... :)
Reagovat
blixa
He ? Vezmi si brýle :D Petra má štíhlejší nohy než Caro a ta zase štíhlejší pas. Obojí je dobře vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, Simča je fakt kočka, krásně se směje a musím uznat, že tady na té fotce vypadá nejlíp :)
Reagovat
misa
Je to šikulka a má krásné šaty.
Reagovat
tommr
Bára ztratila servis už ve třetí hře a vypadá to, že s ní Halepová nebude mít žádný problémy ...
Reagovat
EllNino
pšt :)
Reagovat
pockerface
musí tam být děsný dusno.Holky hrají chvíli a leje z nich jako z v..a :-)
Reagovat
EllNino
Teď to byl od Baruš krásnej míč :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda, komu mám fandit? :)
Reagovat
EllNino
sobě :DD
Reagovat
pockerface
já fandím Báře,ale s největší pravděpodobností vyhraje Simona.To by musela Simona hrát hodně mizerně a Bára zase nad svoje možnosti.
Reagovat
misa
Asi Simoně, když to je tvoje milá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje milá, to zní dost divně :D:D Já mám ráda i Barču, líbí se mi její hra, ale Simoně víc věřím. To má Simča lesklý outfit nebo je to pot? Nějak to blbě vidím, vypadá to, jako když má na kurtu večerní šaty, ale sluší jí to. I Barče.
Reagovat
EllNino
lesklý Lunejko, prej pot, už nepij :DDD ....
Reagovat
smazaný uživatel
Hele nebuď drzej jo? :D Pěkný výměny a pěkný tenis, teda pro mě. :)
Reagovat
EllNino
:D :D nejsem , jsem upřímnej
Reagovat
lars
A proc mas jiny username ???
Reagovat
smazaný uživatel
Protože jsem starej smazala, v návalu emocí a když jsem tu pak některým lidem potom psala, tak aby věděli, že jsem to já :)A taky si mě pletli s chlapem, což byla pro mě hrozná urážka :D:D
Reagovat
misa
Někteří lidé bez TP nemůžou žít.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud narážíš na mě, tak já klidně přiznám, že na TP chodím ráda, za tu dobu si tu člověk vytvoří určitý vztah, pozná fajn lidi, i naopak, když je toho moc, dá si pauzu, ale nevidím v tom nic špatnýho. Je to vlastně jediný portál, kde se dá opravdu popovídat o tenise na určité úrovni, až na pár výjimek. :)
Reagovat
misa
Ano, na tebe, ale jen v dobrém :-) Zvláštní je, že se ještě nevrátil quesh.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, já to tak beru. Ano, možná se řadím mezi TP závislačky, tudíž jsem psychicky nemocná, ale holt každý máme něco :D:D
Reagovat
blixa
Klid, každý máme svoji obsesi ;-)
Reagovat
blixa
A někteří bez jazzu ! ;-)
Reagovat
sprchon
Dneska prostě Kája neměla svůj den. Nešel jí servis ani nedokázala ukončovat výměny... Tak snad příště :)
Teď fandit Báře "Sčikóva" nebo jak jí to tam říkají. :D
Reagovat
smazaný uživatel
ve 3. setu téměř všecko uhrála na returnu

statistika na servisu:
91% prvního podání
po 1. servisu: 2/21 (9%)
po 2. servisu: 1/2 (50%)

šílený :D
Reagovat
misa
Erraniová má horší servis než řada juniorek. Její postup na US Open a hlavně vyřazení Venus mě šokoval.
Reagovat
Fandina
Sara všechno doběhne a ještě si umí připravit situaci na úder a také je dobrá na síti a dává kraťasy. Servis je hrozný.
Reagovat
Faddova
tak to je fakt šílené... taky se mi zdá neuvěřitelné, že porazila na US Open Venus, úlet
Reagovat
smazaný uživatel
ale za její vypadnutí jsem rára. podotýkám, že do wuhanu jsem Káje velmi fandila, ale po těch řečech, rozhovorech a obecně chování během wuhanu si řikám, že je moc nafrněná a trošku potřebuje zchladit hřebínek.
prohlášení typu "vyhrávám díky hlavě" totiž může vypustit minimálně vítězka GS.
Reagovat
EllNino
ale prosímtě, zase tolik toho Karol neřekla ....navíc nevíš co řekla, media si to ruzně přetočí pro sebe, takže ty titulky jsou jak z bulváru a vytržený z kontextu, navíc, tohle přesně ona neřekla :) ...
Reagovat
pockerface
no a dneska kvůli hlavě prohrála.Vztekala se,chyběl pohyb,energie.Petra,ale vyhrává a prohrává také jen díky hlavě.Kolik jen zápasů Petra prohrála kvůli hlavě.Buď jak buď tenis je min. z 80% o hlavě.Takže to její prohlášení se mi zdá logické.
Reagovat
pockerface
no to jsem možná napsal blbě o Petře,že vyhrává jen díky hlavě.To samozřejmě ne,ale zrovna u Petry hlava-psychika,pohoda,sebevědomí jsou alfou a omegou jejího tenisu.Když si věří nekazí míčky,když je její sebevědomí dole zkazí i míček,který by nezkazila juniorka.A Karolína to má taky tak no.Z jedné věty přece nebudeš dělat závěry zda je nebo není Karolína sympatická,namyšlená.
Reagovat
pockerface
dnes to nemělo šťávu,spousta chyb a vztekání.Buď na ní padla únava nebo jak psal vedle Tommr jí několika denní pauza vyvedla z rytmu.Hlavně,aby jí vyšla příští sezona.Standartně se dostávala na turnajích min.do 3.kola a vyšel jí nějaký GS.Nejlépe už AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí sice asi nebudeš na konci sezony mezi top 30 ale i tak Super.
Reagovat
tommr
Karolína si dnešní porážkou hodně zkomplikovala situaci, ale šanci na umístění mezi první třicítkou na konci roku pořád ještě má. Musela by ovšem na příštích dvou turnajích udělat aspoň jeden dobrej výsledek ...
Horší je to s jejíma šancema na účast na letošním TŠ - ty už jsou po dnešku prakticky nulový ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Aha tak to jo a na turnaj šampionek jde jen tak která vyhrála titul Wta v tom roce?
Reagovat
EllNino
prvních 6 v žebřícku mimo hráčky, které hrají na turnaji mistryň, který vyhrály WTA International, a pak 2 divoké karty :)
Reagovat
PetaM
Tak v RACE rankingu je 23. Tak se snad posune :) Uvidíme, ještě rok nekončí :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist