Plíšková v Hongkongu druhý titul nezískala, ve finále podlehla Lisické

14. 9. 2014, 10:26
Aktuality 69
WTA HONGKONG - Karolína Plíšková prohrála i své třetí letošní finále. V Hongkongu sice souboj o svůj druhý titul proti nasazené jedničce Němce Lisické výborně rozehrála, vedení 5-1 ale neudržela a prohrála ve dvou setech. Šanci na zisk trofeje má ještě ve čtyřhře, ve které ji dnes čeká finále se sestrou Kristýnou.
Sabine Lisická

Karolína Plíšková prohrála se Sabinou Lisickou i třetí letošní vzájemný zápas, i když ho dnes ve finále turnaje v Hongkongu parádně rozehrála.

Dvaadvacetiletá Češka na o dva roky starší Němku vletěla a po dvou brejících vedla v prvním setu už 5-1. Jenže v dalších čtyřech gamech uhrála jen dva fiftýny, zcela vypadla z rytmu, její snaha o zakončení výměn končila nevynucenými chybami, prohrála jedenáct výměn po sobě a dovolila soupeřce vyrovnat na 5-5. V jedenáctém gamu se sice dostala ke dvěma brejkbolům, ale rozjetou Lisickou zastavit nedokázala.

Nejvýše nasazená Němka po zisku 10 z 11 gamů otočila na 7-5 a 4-1 a vedení už si vzít nenechala. Plíšková si sice v druhém setu vzala s pomocí chybující soupeřky ztracený servis zpět, rebrejk ale nepotvrdila a po 78 minutách prohrála 5-7 3-6.

Karolína Plíšková"Gratuluju Sabině. Hrála úžasný tenis a vyhrát si dnes zasloužila," komentovala Plíšková. "Děkuju všem fanouškům za podporu a věřím, že se sem za rok vrátím."

"Bez ohledu na to, jaké je skóre, tak neustále bojuju o každý míč," řekla Lisická, jež prý v prvním setu ani na chvíli neuvažovala o tom, že ho už vypustí a bude se soustředit na druhý set. "Tenhle přístup už mi v minulosti vyhrál spoustu zápasů a ten dnešní byl jedním z nich."

Plíšková, vítězka dívčího Australian Open z roku 2010, si dnes ve finále turnaje WTA zahrála počtvrté v kariéře, titul ale získala pouze loni v malajsijském Kuala Lumpur. Letos prohrála i třetí finále: v únoru v thajské Pattayi nestačila na Rusku Makarovovou, v květnu na antuce v Norimberku podlehla Kanaďance Bouchardové.

Navzdory dnešnímu neúspěchu v hongkongském finále se rodačka z Loun posune v žebříčku WTA z 36. na 32. místo a vytvoří si nové maximum. Pokud své postavení v závěru sezony udrží, splní svůj cíl, neboť na Australian Open bude mezi nasazenými. Svou formou si navíc říká o nominaci na finále Fed Cupu.

Lisická si v Hongkongu zahrála teprve podruhé v sezoně ve čtvrtfinále a poprvé od loňského Wimbledonu ve finále. Na svůj čtvrtý titul čekala dokonce přes tři roky, v mnulosti triumfovala v sezoně 2011 v Birminghamu a Dallasu a před pěti lety v Charlestonu.

"Poté, co jsem byla loni třkrát ve finále a těsně jsem v nich prohrála, tak je tohle pro mě velký krok dopředu. Už jsem letos získala titul ve čtyřhře, ale hlavním cílem je pro mě dvouhra," zdůraznila Lisická, jež start v Hongkongu zvažovala do poslední chvíle.

"Bylo to takové spontánní rozhodnutí. Rozhodla jsem se tři až čtyři dny před turnajem, že tu budu hrát. A nakonec jsem se tu celý týden cítila moc dobře," dodala tenistka s nejrychlejším servisem v historii ženského tenisu.

Plíšková si v Hongkongu spravila chuť alespoň ve čtyřhře, v níž triumfovala společně s dvojčetem Kristýnou.

- WTA INTERNATIONAL HONGKONG -
(Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (14. 09. 2014)
• Dvouhra - finále •
Lisická (1-Něm.) - Kar. Plíšková (3-ČR) 7-5 6-3
• Čtyřhra - finále •
Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (3-ČR) - Mayrová-Achleitnerová/Rodionovová (Rak./Austr.) 6-2 2-6 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

69
Přidat komentář
freeteepek
Ten kolaps Karolíny od stavu 5:1 byl trestuhodnej. Lisická už byla hodně nalomená. Nasekala třeba 3 dvojchyby za sebou, jenomže Karolína zničeho nic znervozněla a přestal jí fungovat servis. Karolína má přitom na něm hru založenou podobně jako Kvitová. Má druhý největší počet es za rok po Sereně...
Reagovat
smazaný uživatel
Tokyo
- najradšej by som s titulom odchadzať videl Caroline alebo Anu :)
ale ak by Belinda prekvapila , tak by nevadilo :)

Soul
- dufam, že Aga obhají víťazstvo spred roka ale ked predsa len niekde zlyha tak nech to vyhra Magda alebo Karolina . :)

Gaungzhou
- tu by bolo super ak by jednotka turnaja vypadla hned v prvych kolach a vyhrala by to niejaka mlada puška (Sloane, Puig, Janka...)
Reagovat
Frick
Překvapuje mne ten outfit. Nevíte, nemá mít vyloženě funkci toho, aby se při pocení na to tělo vyloženě "nalepil" splynul s ním?

Mimoto jsem si nemyslel, že je Sabine celkem vysoká - 178 cm. Jak je celkově silnější tak to inklinuje k tomu si myslet, že je i nižší. Dle WTA "kulatých" 70 kg. Ale sluší jí to. JJ, když jsou ty kila na stehnech a zadku, místo na pneumatice :o) http://celebmafia.com/wp-content/uploads/2013/11/sabine-lisicki-in-a-bikini-at-the-pool-in-bahamas-november-2013_15.jpg
Reagovat
PetaM
Nevím, co je pěkného na tom, když má ženská větší stehna, než 80 % chlapů .. :D
Reagovat
blixa
Já v tom teda problém nevidím ... rozhodně lepší než když má větší pupek než 80% chlapů ... :D :D
Reagovat
PetaM
Takže si prostě nevybereš :D Dokonalá žena neexistuje :D
Reagovat
Fandina
Já nevidím problém ani v silnějších nohách ani v bříšku. Možná že to bříško je hezčí, alespoň je kam se zabořit.
Reagovat
misa
máš nepřeberné zkušenosti :-)
Reagovat
Fandina
to je věkem ... úsměv
Reagovat
Fandina
výhodou mládí je, že mají všechno před sebou. Ti dříve narození zas mají hodně zážitků a zkušeností. A to také není k zahození. Pojď!
Reagovat
misa
Kam?
Reagovat
Fandina
Do života ... úsměv
Reagovat
misa
Ta ženská vypadá, že dělá dřepy se 100 kg činkou. Nehezké.
Reagovat
Frick
Kdyby to měla kvůli tomu, že je vyžraná jak prase, tak by to bylo hezké. Tohle je krásná fotka z profilu...
Reagovat
misa
Když si odmyslíme ty stehna, tak to krásná fotka je, to určitě. Tobě se líbí velké svaly na ženách?
Reagovat
Frick
Ty to píšeš, jako kdyby Lisicki byla nějaká kulturistka. Dyť je to spíš holka krev a mlíko, která (pro ni naštěstí) sportuje, takže její plný tvary jsou pevné. :o)
Reagovat
misa
Tahle je lepší :-)

http://img.blesk.cz/img/2/full/1785977-img-sport-tenis-lucie-safarova-norimberk.jpg
Reagovat
blixa
Až flákne s tenisem, mohla by zkusit kulturistiku. Ruce dobrý ale musela by přidat na nohách ;-)
Reagovat
dadaft
mohlo to být ještě o chloupeček lepší, rozjeté to bylo dobře.
nicméně,
v té první části zápasu bylo vidět, jak tvrdou dokáže být soupeřkou - hrála rozhodně a když jí to tam padá.................
pokud jde o razanci, tak i díky své výšce na špičku má (bude mít) --- moc se mi líbilo technické provedení forhendu, třeba tam byla zpomalovačka na jeden forhend v běhu a bylo vidět, že Karolína má přirozený talent, kordinace byla velmi dobrá, skutečně se k míčku dokázala skvěle dostat tak, aby letěl tam, kam letěl, a kam chtěla, aby letěl - byl z toho krásný winner po lajně. ))
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a vůbec, v té první, uvolněné fázi zápasu hrála pěkně.
ale tenis je nesmírně komplexní, občas se to prostě zvrtne.
(((si vemte takového sprintera, jeden technicky náročný prvek a pak to 10 sekund rve, co to dá,,,,,,,,,,,,, - a má hotovo :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Neviete kam maju sestry Pliškove namierene do konca sezony? ake turnaje? a či bude aj štvorhra?
Reagovat
PetaM
Teď jedou do Soulu :)

Pak mi jejich cesta nějak uniká :D Předpokládám, že Karol pojede do Wuhanu a pak je přihlášená do Pekingu. O ségře nevím :D
Reagovat
smazaný uživatel
vdaka :) :D
Reagovat
Fredy
Velká gratulka ! V závěru moc pěkný tenis. Přálo taky trochu štěstí,ale to patří k tenisu. Kájo a Kristýno pojď ! ! !
Reagovat
smazaný uživatel
teraz treba začať pridavať väčšie tituly. :)
Tento rok aspoň ešte jeden :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň ten debl ať neprokaučujou, když to Karolína odevzdala Sabine, kdybych nevěděla, že jedna je pravoruká a druhá levoruká a kde mají tetování, tak nevim, která je která, to musí diváky bavit :D
Reagovat
PetaM
Ještě mají odlišné barvy raket! :D
Reagovat
smazaný uživatel
to taky, ale jinak jsou nerozeznatelný na první pohled :D to byl závěr, super že to daly, bylo by super, kdyby během pár let byly stálicemi v deblový TOP10, mají dobrou poznávací značku :D jenže zatím všechny mladý naděje se prosazujou jenom v deblu a Petra s Luckou nám nestačí :)
Reagovat
Frick
No ale když hrajou v dlouhym rukávu, tak to je průšvih. :-)
Reagovat
blixa
Teď jak stojí vedle sebe tak koukám, že nejsou stejně vysoký ! Která je menší a která větší ?
Reagovat
EllNino
Kristýna je vyšší :)
Reagovat
tommr
Karolína je o pár centimetrů vyšší ... :)
Reagovat
blixa
Hmmmm, tak díky :D :D Zase vím prd ! Ba ne, tommr ví všechno, budu mu věřit ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
má pravdu, Karolína je o 2 cm vyšší :)
Reagovat
smazaný uživatel
a už jsme v rozporu :D :D
Reagovat
Fandina
Na webu uvádějí, že Karolína má o dva centimetry /186 cm/ víc než Kristýna.
http://pliskova.net/
Reagovat
blixa
Jen dva, jo ? To bych hádal víc. Ale ono taky dělá dost třeba držení těla.
Reagovat
Fandina
Píší to tam i to, že Kája hraje pravou a Týna levou. A to je podle mě jediné rozlišovací znamení, jak je rozeznat, když hrají tenis, protože když jsou vedle sebe, tak se těžko pozná, která je která. Já pořád čekám, kdy si zahrají spolu s Bryany nějakého mixa. To by bylo pikantní, hrát proti sobě třeba ve finále.
Reagovat
Frick
PALEC NAHORU - Karolína Plíšková

Nicméně s "chlupem". Náskok 5:1 prohrává jen blbec. Taky je fakt, že cestou do finále Karolína potkala jen níže postavené hráčky než ona sama (akumulovaný kurz na finále byl asi 5,00), přičemž s Hercogovou a hlavně van Uytavanck to byl větší boj, než by možná bylo záhodno. I to a pak náročnější SF debla možná způsobilo to, že se u Karol mohla začít promítat únava. Tedy nevím, jak to bude v Soulu...

PALEC DOLŮ - Kristýna Plíšková

Jak to u Karolíny nebyl "čistý" palec nahoru, tak u Týny to zas není čistý palec dolů. Prohrát ve třech setech se Zhu není vyloženě propadák, ale ty neustálé porážky začínají být dost nepříjemné (byť pravda, měl bych dodržovat úzus, že hodnotím jen ten konkrétní týden a nehodnotím to, jak hrála hráčka na turnajích předtím).

Jinak ocenění zaslouží i vystoupení našich holek v Quebecu. Letos to bohužel sice nebylo s českým triumfem, ale i tak. Tereza Martincová se prokousala do hlavní soutěže, přestože je až ve třetí stovce (pořád ještě není tak stará, aby se třeba neposunula, byť velmi pomalu, někam výše), Barbora Krejčíková se dostala do první hlavní soutěže na WTA a hned vyhrála první kolo. No a pak samozřejmě vzepětí upadajících ex-Háček. Obě si zahrály ČF ve kterých navíc statečně bojovaly a favorizované soupeřky měly s nimi dost práce.

Katka Siniaková bohužel, sice nebyla v 1. kole favoritkou, ale tak nějak od ní jsme asi čekali, že bude již touto dobou výše. Co se dá dělat, stále je jí jen 18, tak třeba za dva roky to bude mnohem lepší. Podívejme se na Karolínu, ještě předloni se myslelo, že to s ní nebude nic moc a najednou kde je....
Reagovat
Frick
Příští týden bude určitě velmi zajímavý. Jak si poradí Plíščata s náročným přesunem do Soulu? Naštěstí Karolína má v 1. kole papírově snadnou Glushko. Bude tam hrát i Klára Koukalová. Již v 5:30 SELČ nastoupí v Tokiu Lucka Šafářová. Prosadí se na tomto kvalitně obsazeném turnaji nebo skončí hned v 1. kole na raketě Keys? S kurzem 1,57 není Lucka nijakou žhavou favoritkou. Bude zajímavé sledovat i Báru. Z nižších turnajů bude zajímavé sledovat ITF 75.000 v Albq. Bude tam hrát Andrea a Bára K. Naváží na úspěšný Quebec? Hlavní pozornost ale bude samozřejmě směřovat k jiné hráčce... Vyjde to? A co to je "vyjde to"? Vyhraný zápas? Vyhraný set? Alespoň jeden set prohrát jen o jeden brejk?
Reagovat
smazaný uživatel
pro Plíškovic sestry, Katku, Lucku a Andreu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a vlastně i Báru Krejčíkovou. První výhra na ukruhu WTA se počítá. :-)
Reagovat
Frick
debla nehodnotim
Reagovat
tommr
tentokrát s hodnocením převážně souhlas. Snad jen u tý Kristýny bych s tebou trochu polemizoval - tam opravdu nevidím žádnou "polehčující" okolnost. Prohra v prvním kole s kvalifikantkou je ostuda a to tím spíš, že Kristýna snadno získala první set ...
Ještě bych dodal, že dobrý výsledky našich budou patřičně ohodnocený i bodově a Karolína, Lucka, Andrea, Bára a Tereza se zase o něco posunou v žebříčku ... :)
Reagovat
EllNino
Moc nechápu, proč se zejtra tak zajímavej zápas Šafi - Mad nehraje na centru, ale na jedničce adostane přednost kvalda ne centru, holt chtějí na centru Japončice no ...
Reagovat
Fandina
Plíšky zatím ve finále 3:0 v prvním s jedním brejkem stream ...
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/2397551522372430.html
Reagovat
Fandina
A první set mají 6:2, tak doufám, že to bude ve dvou setech, zatím jsou Plíšky lepší.
Reagovat
Fandina
Jirka Veselý má s Benetkou první set. Tak dobře Jirko a ještě jeden. Pojď!
Reagovat
Fandina
A ve druhém se dlouho bojovalo o pátou hru a Jirka má brejk na 3:2. Tak dobře Veselko a teď udrž. Pojď!
Reagovat
Fandina
A je to tam. Druhý set 6:3. Jirka hrál dobře. A dobré body si hrál pár metrů za sítí. Gratulka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sabine...ty 3 roky na sobě neskutečně dřela, bojovala v každém zápase a ted se jí úsilí konečně vrátilo a Sabča po dlouhé době muže slavit ;)
Reagovat
Fandina
Dneska jsem jí neviděla, ale tady hrála super. Jako obvykle se někdy vyházela, ale zápsy pak stejně dotahla a nakonec i teď porazila Káju. Té jsem samozřejmě přála titul moc, protože pořád hraje líp a líp, ale vůbec mě nepřekvapilo, po tom, co jsem tady viděla hrát Sabču, že to nedopadlo. Sabča je přece jenom ranařka a když jí to tam padá jako tady, tak je to s ní těžké. Jsem na Sabine zvědavá dál. Tady to tedy vypadalo, že je ve velké formě.
Reagovat
Frick
Bohužel, letošní česká bilance z finále WTA 280 začíná být dosti ošklivá a to je 1:5. Třikrát se do finále dostala Klára, jenž ho na třetí pokus vyhrála, Karolíně se to ani na ten třetí pokus nepovedlo.

Vzhledem k počtu našich hráček v TOP 100 - osm (a vlastně i TOP 50 - pět) se jeví jedinný titul z WTA 280 jako dost málo. Zvlášť, když se člověk podívá, kolik hráček, jenž jsou horší, je už vyhrálo. Možná to skutečně chtělo (třeba od Karolíny) zkusit účast na těch nejplonkovějších turnajích v Baku a Taškentu (bože - proč tam nemůže bejt místo toho Praha a třeba Bělehrad), pak samozřejmě Lucčiny odfláknutí (hlavně ten Washington) no a nakonec samozřejmě i to, že ne všechny naše holky WTA 280 úplně holdují. Třeba Petra Cetkovská byla jen v Marakéši (ten se jí nepovedl) a Bukurešti (silně obsazeno, vypadla ve ČF s Vinci). Bára Z. - S. se zas WTA 280 účastnila hlavně v první půlce sezóny, pak už jen v Hertogenboschi, kam ale zřejmě přijela unavená z předhozího finále v Birm., navíc se asi již šetřila na Wimbledon (pokud to tak bylo, tak dobře udělala :o) ). Ona si i otázka, zda je třeba pro hráčku jako Bára motivující se plahočit na nějaký podřadný turnaj někam do Ázerbajdžánu. Na druhou stranu, prostě je to šance, jak neukončit turnaj zklamáním z prohry, že?
Reagovat
tommr
Karolína náhodou udělala moc dobře, že jela do Hong Kongu. Nebo tobě se snad zdá finále v singlu a titul z deblu málo? A kde máš navíc jistotu, že by ve finále v Tashkentu nevyhořela úplně stejně proti Knappový?
Reagovat
majkl005
Karolína je ještě vcelku dost mladá hráčka a jakým způsobem se posunula v letošní sezóně je fantastický...za dva roky, pokud to tak půjde dál, by mohla být bez problémů v Top 10
Reagovat
Frick
To bych byl opatrný. Mluvil bych o TOP 20 v příští sezóně. I to ale bude těžké. Je fakt, že Karolína bude příští rok zase obhajovat o něco více, nicméně bude nějaký prostor na zlepšení v podobě toho, že se jí vyhnou kvalifikace, příp. bude nasazená na GS...
Reagovat
majkl005
jasný, v příští sezóně by byla nejlepší dvacítka úspěch...já psal, že za dva roky v Top 10 ;) nereálné to určitě není...pokud se jí podaří vypilovat serbvis, eliminovat chyby a trošku se zlepšit psychicky tak z ní bude výborná hráčka...údery má hodně dobrý a i vcelku šikovnou ruku, pohyb má hroznej, ale pokud se zlepší v těch třech věcech co jsem psal, tak ani ten pohyb nepotřebuje
Reagovat
tommr
zápas měla skvěle rozehranej, ale pak jí úplně odešla hlava a zápas Lisický doslova darovala. Karolína hrála prakticky bez prvního servisu, kupila jednu chybu na druhou a v závěru se už ani moc nesnažila i když jí Lisická vlastníma chybama nabídla šanci na zdramatizování zápasu. Je to velká škoda, protože Lisická byla určitě hratelná ... :(
Doufám, že se Karolína z tý porážky rychle otřepe a ve finále debla už podá o něco lepší výkon. Byla by škoda odjíždět z Hong Kongu bez titulu když tu byla ve dvou finále ... :)
Reagovat
pepin
Jak je vidno, hlava je problémem většiny našich tenistek. Někde je asi chyba.
Reagovat
Fandina
že by v hlavě ... úsměv
Reagovat
EllNino
nejen našich hele ...obecně všech tenistek
Reagovat
Fandina
ono se to takhle přesně nedá psát, je to v hlavě, jasně, že je všechno v hlavě. Takže je to zbytečné to vůbec uvádět.
Reagovat
pepin
Tak někdo má ten problém třeba v ruce, hlavu má v pořádku a zase má třeba "levou" pravou ruku a těch možností je více. Je, ale asi pravda, že problém s hlavou je u ženských, a to i ne u tenistek, více méně normální.
Reagovat
Fandina
Někdo má i problém s hlavou druhých bez rozdílu pohlaví ... úsměv. Ale faktem je, že ženy jsou víc nestabilní ve výkonech, než muži v tenisu určitě, tam málokterá hraje stabilně.
Reagovat
Fandina
Škoda Kájo, dneska jsem to neviděla, ale minulé zápasy byly super a Sabča tady hrála dost dobře, tak se ani nedivím, že to dneska pro tebe nedopadlo. A samozřejmě dál držím palce do dalších zápasů. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
A gratulka k finále a třetímu letošnímu finále a posunu na žebříčku. Jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda, přesto je to super sezóna. Jen ten titul chybí no, v Soulu bude velmi těžká konkurence, ale finále Karlína vs. Aga by bylo skvělé..
Snad mi dnes udělá radost alespoň Venus :)
Reagovat
kada.tom
jj, chtělo by to korunovat titulem, ale i tak se Karolíně letos nebývale daří :-)
Reagovat
gedzitka
letošní třetí finále...
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist