Kar. Plíšková neměla proti Kerberové šanci. V Dubaji do semifinále nepostoupila

22. 2. 2018, 14:08
Aktuality 58
WTA DUBAJ - Poslední česká zástupkyně Karolína Plíšková končí na turnaji WTA Premier v Dubaji ve čtvrtfinále. Česká jednička v něm neměla šanci proti rozjeté Angelique Kerberové a na Němku nestačila už potřetí v řadě. Kerberovou v semifinále čeká obhájkyně titulu Jelina Svitolinová.
© Twitter iROZHLAS.cz

Karolína Plíšková po solidním vstupu do letošní sezony, kdy uhrála semifinále v Brisbane a zopakovala čtvrtfinálovou účast na Australian Open, marně hledá formu. Se svým vystoupením na Arabském poloostrově rozhodně spokojená být nemůže. V Dauhá skončila obhájkyně titulu už v osmifinále a s bilancí jedné výhry a jedné porážky končí také v Dubaji.

Pětadvacetiletá Češka sice ve druhém kole po obratu vydřela vítězství nad Španělkou Suárezovou, nicméně dnes nestačila 4-6 3-6 na rozjetou Angelique Kerberovou, se kterou prohrála už potřetí v řadě.

Plíšková v dnešním utkání nastřádala trojnásobek nevynucených chyb (33) než její soupeřka a trefila jen o šest vítězných míčů více (22). Kerberová dokonce českou servismanku přehrála na esa (3-2).

Na podání se nasazená trojka Plíšková trápila už v úvodní sadě, v níž ve třetím gamu poprvé přišla o servis. Manko brejku neměla šanci smazat. Na returnu totiž uhrála pouhých pět bodů a nijak slavněji neprobíhal pro českou tenistku ani set číslo dvě. V něm Plíšková podání ztratila hned dvakrát a znovu se nedostala k brejkbolu.

Před velkými březnovými podniky v Indian Wells a Miami tak Plíšková nemá vůbec dobrou formu, což není dobré znamení vzhledem k tomu, že na americkém kontinentu bude obhajovat dvě velká semifinále.

Otázkou je, jak moc se na posledních výsledcích české jedničky podepsala nedávná viróza, kvůli které nenastoupila ve Fed Cupu. Na páté pozici žebříčku WTA, o níž může po skončení amerických turnajů přijít, se však minimálně ještě do konce příštího týdne udrží.

Kerberová, která má letos výbornou bilanci 19-2 si semifinále v Dubaji zahraje stejně jako loni a bude v něm čelit stejné soupeřce. Loni ji před branami finále vyřadila pozdější šampionka Jelina Svitolinová. S Ukrajinkou se utká znovu po roce a má s ní jen lehce zápornou vzájemnou bilanci. Poslední tři vzájemná měření sil ovšem prohrála.

Turnajová jednička Svitolinová mezi nejlepší kvarteto postoupila po výhře 6-2 6-4 nad Naomi Ósakaovou a srovnala vzájemnou bilanci s talentovanou Japonkou.

Druhé semifinále obstarají Garbiñe Muguruzaová a Darja KasatkinováMuguruzaová druhým týdnem po sobě překonala Caroline Garciaovou. Francouzku ve čtvrtfinále zdolala 7-5 6-2, vyrovnala své dubajské maximum a bude útočit na druhé finále během dvou týdnů.

Dvacetiletá Kasatkinová v ruském derby přehrála 7-6(5) 6-1 o jedenáct let starší Jelenu Vesninovou a zahraje si o první letošní a celkově třetí kariérní finále. S Muguruzaovou oba předchozí souboje prohrála.

• WTA PREMIER DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 733.900 dolarů
čtvrteční výsledky (22. 2. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kerberová (6-Něm.) - Kar. Plíšková (3-ČR) 6-4 6-3
Svitolinová (1-Ukr.) - N. Ósakaová (Jap.) 6-2 6-4
Muguruzaová (2-Šp.) - Garciaová (5-Fr.) 7-5 6-2
Kasatkinová (Rus.) - Vesninová (Rus.) 7-6(5) 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
H. Chan/Zhaoxuan Yang (Tchaj-wan/Čína) - Šafářová/Strýcová (3-ČR) / bez boje
Rosolská/Spearsová (Pol./USA) - L. Chan/Sestini Hlaváčková (2-Tchaj-wan/ČR) 1-6 7-6(5) 10-8
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

58
Přidat komentář
Pavlis
https://www.denik.cz/tenis/petra-kvitova-je-zpet-v-elitni-desitce-necekala-jsem-tak-rychly-navrat-20180221.html
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý večer, chtěl bych Vám nabídnout jedinečný zážitek a být přímo na 2. grandslamu sezony v Paříži. Budu mít k dispozici několik vstupenek za zvýhodněnou cenu. Také se orientuji v letenkách takže zpáteční do Paříže za 1500 není problém. Poté Vám mohu poradit s ubytováním a s orientací v Paříži. Byl jsem tam již 3 krát a pojedu po čtvrté. Kdo by měl zájem o větší info napiště. Mohu zaslat i videa, které jsem pořídil z dejiště areálu Rolanda Garrose a několik selfie např s Boris Becker, Radwanska atd. Napiště a domluvíme se na všem podstatném. Děkuji a přeji příjemný večer.
Reagovat
fretek
Monika je první hráčkou, která začala řvát při každém úderu. Přesto že u hráček je to hnusné, řvou dokonce víc než muži.
Reagovat
Frick
Je vzrušená.
Reagovat
lars
ktera?
Reagovat
Torn
To je asi o vkusu. Radši budu poslouchat vřešťandu Naruši, než uhekanýho Nadala s Djokovičem.
Reagovat
tommr
dnešní porážka Garciaový znamená, že Karolína zůstane i po Dubaji na 5.místě se stejným náskokem před nejbližšíma pronásledovatelkama ...
Reagovat
Kozoroh
7. místo - Monika Selešová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-7-monica-seles/72278/

Na začátku 90. let dominovala ženské dvouhře tenistka, jejíž talent pro bílý sport objevila Jelena Genčičová, která později velké nadání rozpoznala i u Novaka Djokoviče. Kariéru Selešové hodně pošramotil incident z dubna 1993, kdy ji na turnaji v Hamburku bodnul nožem vyšinutý fanoušek Steffi Grafové, Gunter Parche. Selešová se sice k hraní profi-tenisu vrátila, byla však už jen stínem té silné hráčky ze začátku 90. let.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt faktor Vaněk teď hraje ve prospěch Kvitové. Je jasné, že Karolína může čelit nejlepším hráčkám, jen když hraje velmi agresivně s poměrně nízkým počtem chyb. A na to je potřeba sebevědomí, odhodlání a tvrdý trénink.
Reagovat
lars
A lze mit tvrdy trenink, kdyz lidske telo neni uplne fit?
Reagovat
blax
Tak tím tvrdým tréninkem se předpokládám myslí zimní příprava, kterou očividně měla Petra hodně tvrdou a teď se to vyplácí. Za to když vidím kondici a pohyb Karolíny, tak je vidět, že prostě tak tvrdě jako Petra nemakala. Nejde o několikadenní výpadek způsobený nemocí.
Reagovat
lars
A proc nemela Petra letos lepsi vysledky v Australii , kdyz melo tak tvrdou zimni pripravu ?
Reagovat
lars
* mela
Reagovat
blax
Tak Kvitový to nikdy na AO moc nešlo. Což je asi způsobený i počasím, a proto ani letos nepřepokládám, že by třeba vyhrála Miami. Ale každej, kdo alespoň trochu sleduje její zápasy musí uznat, že její kondice a obrana jsou letos úplně někde jinde. A sama ona v nějakým rozhovoru říkala, že kdyby tak nemakala, tak v Dauhá ty dlouhý zápasy nevyhraje.
Reagovat
lars
Na AO si Petra zahrala CF a SF, ale letos jen 1. kolo
Reagovat
PetaM
Od toho SF z roku 2012 neprošla přes 3. kolo nikdy ... A to je 6 let (resp. 5, když loni nehrála ...) :)
Reagovat
lars
A ?
Reagovat
EllNino
B ?
Reagovat
blax
C? Tak když 6 let nepřejde 3.kolo, tak beru, že jí to na AO nejde. Karolína prostě potřebuje dělat míň chyb a to půjde jenom tak, když bude u míč ve správný čas a ne vždycky minimálně o půl kroku pozdě. Pak to logicky lítá do autu/sítě.
Reagovat
lars
ve svem prispevku z 22.02.2018 18:59 mas "nikdy na AO"
a 3. kolo je vic nez 1.kolo s tvrdou zimni pripravou
Reagovat
PetaM
Už chápu, proč tě mám v ignoru :D Budu v tom pokračovat, čáu :D
Reagovat
lars
A proc si reagoval na muj prispevek, kdyz me mas v ignoru ? :)
Reagovat
PetaM
Protože jsem si nepamatoval, proč tam jsi :D :D
Reagovat
lars
tomu neverim :)
Reagovat
George_Renel
Nebyla před AO nemocná?
Reagovat
smazaný uživatel
Lars to neví?
Reagovat
lars
Koho se ptas ?
Reagovat
Nola
Angie!
Angie dokazala vyradit Kaju, aj vlani, ked bola psychicky a herne uplne na dne, dnesna vyhra nie ja az take velke prekvapenie, Kaja ju dokazala vyradit, ked boli obe top hrackami iba v Cincy, po tom co vynechala OH, Angie, Simona su pre Kaju najhorsie mozne superky...
Kaja mi ale silne zacina pripominat nasu Dominiku, ta po zisku TM neuhrala celkom nic, Kaja po dosiahnuti NO1 zacina pomaly herne stagnovat, snad sa mylim
Reagovat
EllNino
Zapomněl jsi na Agu, kterou Karolína v životě neporazila
Reagovat
tommr
a s wozniackou to má Karolína taky špatný. Ona prostě na tyhle kvalitní defenzivní hráčky neumí ...
Reagovat
EllNino
celkem jí to jde s Caroline, což je docela zvláštní ...ale jinak máš pravdu :)
Reagovat
tommr
s Wozniackou to má 3:6 tzn. skoro stejně jako s Kerberovou ...
Reagovat
EllNino
s Kerber i Wozniacki to má většinou hodně vyrovnané, co se týče průběhu, ale skóre je takové, jaké je :) ... a s Agou tuším ještě neuhrála ani set ... a se Simonou vyhrála jen ve Fed Cupu ... Na Svitolinu sice vcelku umí, ale naposled ji taky porazila, takže ...
Reagovat
tommr
Halep, Kerber a Wozniacki dokáže Karolína porazit jen když je v dobrý formě a soupeřky jsou naopak v útlumu - za normálních okolností na ně nemá ...
Radwanská je zvláštní případ a z ní už má Karolína určitě nějakej psychickej blok. Bylo by zajímavý jak by jejich zápas dopad ted když je Aga v ještě větší herní krizi než Karolína ...
Reagovat
lars
1. 3 prohry s Caro nemuzes zahrnovat , protoze Karol nebyla v top32, tak nemela takovy tenis. vykon, aby mohla Caro porazet
Reagovat
tommr
s podobným přístupem bychom pak ale nemohli počítat ani polovinu zápasů, který Karolína odehrála s Halepovou, Kerberovou nebo Radwanskou ...
Reagovat
lars
A ktere zapasy s Halep bys nemohl pocitat?
Reagovat
EllNino
A jde taky o to, že Dominika se svou tělesnou konstitucí a výškovým deficitem dostáhla asi na maximum možného, Karolína má daleko větší potenciál, jenže hraje tenis, který jí velké tituly přinášet nebude ...
Reagovat
lars
Proc mela byt Kerber na turnaji v Tokiu,kde Karol porazila, psychicky a herne uplne na dne ?
Reagovat
blixa
No jo, no jo, ona na to snad včas přijde, že patří k plotně. Že na to nepřišla její dnešní soupeřka v loňské sezoně, kdy šla od porážky k porážce, teď tam zase opruzuje a trapně vyhrává. No snad Kája stejnou chybu neudělá.
Reagovat
Paseka
Karolína stagnuje.Nemá co nového nabídnout. Nezlepšuje se vůbec v ničem. Hraje stejně( i hůř) jako před třema, dvěma lety a to na ty nejlepší nestačí.
Reagovat
tommr
byla dneska zcela bez šance a za Němkou zaostávala ve všech ohledech. Kerberová jí dokonce přestřílela i v esech!
Karolína je ted zcela z formy a může mluvit o štěstí, že mezi hráčkami od 11.místa níže ted není žádná, která by jí v dohledné době mohla ohrozit ...
Reagovat
EllNino
z formy je, protože byla nemocná, v Americe zase všem ukáže :)
Reagovat
tommr
jen tou nemocí to asi nebude - Karolína zrovna nezářila ani v Austrálii. Uvidíme jak si povede v Americe kde jí čekají dvě velmi těžký obhajoby ...
Reagovat
cabuna
Nemusí to být jen tou nemocí ,ale určitě tomu hodně pomohla ,nemá sílu na údery a udělala i hodně chyb , snad nabere síly na USA turnaje ,jednou je člověk na hoře jednou dole necháme se překvapit .
Reagovat
misa
Myslel jsi všem českým tenistkám s výjimkou Petry Kvitové?
Reagovat
cabuna
Chtěla bych vidět vaši formu po chřipce a atb ,je logický že po nemoci je slabá
Reagovat
tommr
no mě se zdála slabá už před tou nemocí. Vypadá ted vychrtlá až to není hezký ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ona neměla klasickou chřipku. Ale krátkodobou střevní
Reagovat
pepin
Zdá se, že vsadila na špatnou kartu.
Reagovat
tommr
myslíš trenéra? Je otázka jak dalece to byla její volba ...
Reagovat
pepin
Asi víš jak to myslím, zjednodušeně to řeknu, že asi všeobecně. Totiž spojení dvou světů je v podstatě ve velké míře odsouzené k neúspěchům.
Reagovat
FulnekUltras
Všichni víme, kde je Hrdlička zakopaný, a bude to chtít ještě nějaký čas, než to Karolína dokáže rozetnout. Nikdo jiný to za ni neudělá.
Reagovat
pepin
Klepl jsi hřebíček na hlavičku.
Reagovat
vrabejka
Super Angie :)
Další cenné vítězství proti hráčce z TOP 10 :)
Reagovat
com
takze fed cup vyhraji kazdopadne nemky
Reagovat
lars
proc?
Reagovat
tommr
kdyby se hrálo příští týden tak by Němky byly určitě velký favoritky. Uvidíme jak to bude vypadat v dubnu. Za dva měsíce se toho může hodně změnit ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist