Kar. Plíšková ve Wuhanu na úvod nezaváhala. Strýcová neudržela vedení, Siniaková schytala výprask

26. 9. 2017, 10:58
Aktuality 117
WTA WUHAN - Karolína Plíšková zahájila své letošní vystoupení na turnaji WTA Premier 5 ve Wuhanu vydřeným vítězstvím nad domácí Shuai Zhang, kterou porazila i v šestém vzájemném duelu. Barbora Strýcová naopak končí, jelikož neudržela vedení o set a brejk proti Jeleně Ostapenkové. O postup do třetího kola bojovala ještě Kateřina Siniaková. Česká naděje však uhrála jen tři gamy proti polské kvalifikantce Magdě Linetteové.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková vstoupila do turnaje WTA Premier 5 v čínském Wuhanu vítězně. Česká jednička si ve druhém kole po boji poradila 6-4 3-6 6-4 s rozjetou domácí hráčkou Shuai Zhang, jež minulý týden triumfovala na domácí akci v Guangzhou, a Číňanku porazila i pošesté.

Každý ze tří odehraných setů rozhodl jediný brejk. V tom prvním se z něj radovala po skončení pátého gamu česká favoritka. Ve druhé sadě se však začala trápit s úspěšností prvního podání, ve čtvrté hře poprvé v utkání ztratila servis a Shuai Zhang srovnala na 1-1 na sety. V rozhodujícím dějství obě aktérky odvrátily shodně po jednom brejkbolu a Plíšková o svém postupu rozhodla až v samotné koncovce, když na returnu využila druhý mečbol.

O zopakování svého wuhanského maxima bude česká jednička usilovat proti další domácí tenistce Qiang Wang, se kterou se utká poprvé. Plíšková se může v pondělí vrátit na tenisový trůn, na němž v létě strávila osm týdnů. K tomu ale potřebuje celý turnaj vyhrát a aktuální světová jednička Muguruzaová by musela dojít nejdále do čtvrtfinále.

Barbora Strýcová ve druhém kole neudržela nadějné vedení 6-2 3-1 proti vítězce letošního French Open Jeleně Ostapenkové. Česká tenistka podlehla nasazené osmičce 6-2 5-7 3-6, loňské čtvrtfinále neobhájí a hrozí jí vypadnutí z první třicítky žebříčku.

Strýcová vstoupila do prvního vzájemného duelu s Lotyškou výborně. V úvodní sadě si sice prohrála jednou servis, nicméně chybující Ostapenkovou dokázala třikrát brejknout. Skvěle odstartovala také druhý set. O vedení 3-1 však přišla, Ostapenková začala s rodačkou z Plzně držet krok a koncovku druhého dějství zvládla lépe.

V rozhodujícím setu už dvacetiletá grandslamová šampionka neponechala nic náhodě. Ani jednou neztratila podání, dvakrát Strýcovou brejkla a vyhrála již 19. z 22 posledních třísetových zápasů.

Ostapenková, která minulý týden slavila druhý kariérní titul v Soulu, se dále utká s Mónicou Puigovou. S loňskou vítězkou olympijských her má bilanci 2-0.

Kateřina Siniaková se dvou výher v řadě nedočká ani na turnaji WTA Premier 5 ve Wuhanu. Vítězka dvou letošních titulů na okruhu WTA ve druhém kole schytala výprask 1-6 2-6 od polské kvalifikantky Magdy Linetteové a již na 18. turnaji z 22 letos odehraných skončila nejpozději ve druhém kole.

Jednadvacetiletá česká naděje neměla po prvním a druhém podání ani poloviční úspěšnost. O servis celkem čtyřikrát přišla, dvakrát v každém setu, a dvě nabídnuté brejkbolové šance nevyužila. V závěru zápasu si nechala ošetřovat pravou nohu, nicméně jen tím o pár minut oddálila svůj konec ve dvouhře.

Již včera skončila v prvním kole loňská vítězka Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská šampionka nestačila na domácí Shuai Peng.

První zápas na turnaji stejně jako Kvitová dnes nezvládla Simona Halepová a světovou jedničkou se nestane ani po skončení wuhanského turnaje. Aktuálně druhá hráčka světa a loňská semifinalistka totiž ve druhém kole jasně podlehla 2-6 1-6 Darje Kasatkinové a připsala si třetí porážku v řadě. Ruska tak snížila vedení Rumunky ve vzájemné bilanci a v dalším kole podruhé vyzve krajanku Jekatěrinu Makarovovou.

Alizé Cornetová porazila na turnaji WTA Premier 5 ve Wuhanu další ruskou tenistku. Po Anastasii Pavljučenkovové, jež si minulý týden v Tokiu zahrála finále, si Francouzka v dnešním utkání druhého kola poradila dvakrát 6-3 s loňskou semifinalistkou Světlanou Kuzněcovovou a s o pět let starší Ruskou srovnala vzájemnou bilanci. O své čtvrté letošní čtvrtfinále si zahraje s Varvarou Lepchenkovou.

Caroline Wozniacká pátou výhru v řadě nepřidala. Bývalá světová jednička minulý týden obhájila loňský triumf v Tokiu, ale ve Wuhanu prohrála hned svůj první zápas, když ve druhém kole překvapivě nestačila 5-7 3-6 na řeckou kvalifikantku Marii Sakkariovou, která si připsala vůbec první vítězství nad hráčkou Top 10. O své největší čtvrtfinále bude bojovat proti Jeleně Vesninové.

Problémy neměla v prvním zápase ve Wuhanu Dominika CibulkováSlovenská jednička a loňská finalistka nedala šanci Jil Teichmannové ze Švýcarska, kterou jasně porazila dvakrát 6-2. O čtvrtfinále se utká s Caroline Garciaovou. Na Francouzku narazí podruhé.

Ve večerním duelu nezaváhala světová jednička Garbiñe Muguruzaová . Španělka do soutěže vstoupila výhrou 6-4 6-4 nad Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, které tak oplatila porážku z jediného předchozího střetnutí.

V osmifinále se Španělka Muguruzaová utká poprvé s Polkou Magdou Linetteovou, která je po dnešní výhře nad Siniakovou ve svém největším osmifinále.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2,365.250 dolarů
úterní výsledky (26. 9. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Shuai Zhang (Čína) 6-4 3-6 6-4
Ostapenková (8-Lot.) - Strýcová (ČR) 2-6 7-5 6-3
Linetteová (Pol.) - Siniaková (ČR) 6-1 6-2
Muguruzaová (1-Šp.) - Curenková (Ukr.) 6-4 6-4
Kasatkinová (Rus.) - Halepová (2-Rum.) 6-2 6-1
Sakkariová (Řec.) - Wozniacká (4-Dán.) 7-5 6-3
Cornetová (Fr.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 6-3 6-3
Cibulková (7-SR) - Teichmannová (Švýc.) 6-2 6-2
A. Radwaňská (9-Pol.) - Görgesová (Něm.) 7-5 7-5
Vesninová (16-Rus.) - Mertensová (Belg.) 6-2 6-4
Makarovová (Rus.) - Davisová (USA) 6-2 6-4
Garciaová (Fr.) - McHaleová (USA) 6-1 6-1
Qiang Wang (Čína) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 6-3
Lepchenková (USA) - Bertensová (Niz.) 6-4 6-4
Puigová (Portor.) - Shuai Peng (Čína) 4-6 6-3 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Ninomijaová/Voráčová (Jap./ČR) - H. Chan/Shuai Zhang (Tchaj-wan/Čína) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

117
Přidat komentář
Fandina
super,nez jsem zapla tablet, vyhrala! Tak pojd
dal taky tak!
Reagovat
tommr
Aga Radwanská nečekaně prohrála s Bartyovou. Moc velkou radost z toho ale nemám, protože jsem se těšil na čtvrtfinále Karolíny s Agou ... :(
Reagovat
sprchon
Ale prosím tě, co na tom bylo nečekanýho? :D Před zápasem jsem to viděl 50 na 50.
Reagovat
freeteepek
Kája dnes měla pěknou kliku se Zhang. Číňanka jde nahoru a od Káji dnes super akorát servis:-/
Reagovat
freeteepek
Tak ta Řekyně mi dnes pokazila dva krásný tikety s kurzy 5+:-( Caro nějak ztratila koncentraci. Že by úleva, že už má TM jistý?
Reagovat
sprchon
Po vyhraném turnaji je úplně normální, že hráčka na tom dalším vypadne hned v prvním kole. :) A Sakkari se lepší, poprvé jsem ji viděl předloni na Štvanici a to mi to nic moc neříkalo. Letos jsem ji ale viděl párkrát hrát a i znovu naživo, tentokrát ve Wimblu, kde porazila Týnu. Zlepšila se, momentálně je na svém maximu, 80. místě.
Reagovat
lars
Zhang nevypadla v 1. kole na nasledujicim turnaji
Reagovat
EllNino
ale ve 2. ano
Reagovat
lars
ale s lepsi , podle zebriku, umistenou tenistkou
Reagovat
sprchon
Není to pravidlo, ale často se to stává. I jinde než v tenise. Je to normální.
Reagovat
lars
normalni to neni.
Vypadnuti Caro je podle me zatim nejvetsi prekvapeni ve Wuhanu
Reagovat
EllNino
normální = může se to stát ...
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném druhém kole turnaje ve Wuhanu ...
Všem hráčkám už byly odečteny body za lonské výsledky z Wuhanu ...
Hvězdička (*) znamená, že hráčka je ve Wuhanu ve třetím kole a za výhru v něm může získat 85 bodů ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Karolínu Plíškovou ...

1. Muguruza 6160 (+640) *
2. Halep 5645 (+125)
3. Svitolina 5640 (+120)
------------------------------------
4. Plíšková, Karolína 5520 *
------------------------------------
5. Williams, Venus 4652 (-868)
6. Wozniacki 4640 (-880)
7. Konta 4435 (-1085)
8. Kuznetsova 4115 (-1405)
9. Ostapenko 3885 (-1635) *
10. Cibulková 3330 (-2190) *
11. Radwanska, Aga 3250 (-2270) *
12. Kerber 3236 (-2284)
13. Keys 3213 (-2307)
14. Mladenovic 3036 (-2484)
15. Vandeweghe 2764 (-2756)
16. Stephens 2712 (-2808)
------------------------------------
17. Kvitová 2357 (-3163)
------------------------------------
18. Sevastova 2295 (-3225)
19. Vesnina 2190 (-3330) *
20. Garcia 2185 (-3335) *
...

Karolína Plíšková zatím zůstává na čtvrtém místě, ale její pozice se mírně zlepšila - má menší ztrátu na druhé místo a větší náskok před pátou Williamsovou ...
Pokud se Karolína dostane ve Wuhanu aspon do semifinále posune se na druhé místo ...
Pokud by Karolína získala ve Wuhanu titul mohla by se opě stát světovou jedničkou. Podmínkou je ovšem, že Muguruza se nesmí dostat do semifinále ...

Petra Kvitová po nečekaném vypadnutí už v prvním kole neobhájí lonský titul a klesla zatím na 17.místo ...
Dostat se před ní ještě můžou Vesnina, Garcia a Kasatkina ...

Světovou jedničkou zůstává i nadále Muguruza, která si navýšila náskok na druhé místo a ohrozit jí může už jen Karolína Plíšková ...
Reagovat
Fandina
To vypadá pro Káju dobře. Super!!!
Reagovat
Frick
Jak bylo 16. výročí událostí 9/11, tak jsem začal studovat "alternatvní teorie" a začínám mít problémy věři, že to bylo tak, jak je předkládáno.

Co myslíš Fulneku? Ty asi věříš konspiraci, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Frick
Já oslovil Fulneka. Ne tebe.
Reagovat
Fandina
Fulnek se odstěhoval do Humpolce.
Reagovat
lars
nevite nekdo, proc nehrala ve Wuhanu ? Nedali ji WC ?
Reagovat
smazaný uživatel
Masha teď propaguje svou knihu...
Reagovat
Frick
Z jakýho je papíru?
Reagovat
Fandina
Jj, já byla minulý týden v Chorvatsku a v televizi, kde jsem byla mě nic nezaujalo, tak jsem přepla na BBC a tam byl s ní velký rozhovor a několikrát to opakovali.
Reagovat
Fandina
A málem jsem ji nepoznala, jak byla nalíčená a hezky se tvářila.
Reagovat
Pedronegro
jak se ten trhák jmenuje? ....počkej, budu hádat - Můj život s meldoniem ... a druhý díl asi bude WADA, blbka a CAS, ne? :)
Reagovat
janek_da
Píše knihu "Jak dostat WC a zároveň mluvit o těžkém návratu"
Reagovat
Pedronegro
jj, tak to je dilema :)
Reagovat
smazaný uživatel
Divoké karty samy o sobě snadný návrat nezaručují...
Reagovat
Frick
Je na malinách.
Reagovat
blixa
Přiznej se Fricku ! Že tys jí zabil ! ;-)
Reagovat
Frick
JE NA MALINÁCH!
Reagovat
Jabadu
"Hééézkýýýý!"
:-)
Reagovat
lars
ona ma WC na Tianjin? to teda hluboko klesla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když už hrát International, tak je Tianjin nejlepší možná volba. Po Shenzhenu nejlíp dotovaný... A nedostala tam divokou kartu i Kvitová? :D
Reagovat
lars
Podle mych informaci Kvitko tam nema WC
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tak nemá. Ale hraje tam. :D
Reagovat
slacker
v lese taky neni WC a kdyz to na clovek prijde staci rulicka papiru a jit nekam starnou kde neni videt z cesty
Reagovat
blixa
Tak až na Barušku dneska všechno v pořádku. Prostě dobrej oddíl ;-) Že, babko nepřející ;-) :-P Kdybys radši pořádně pečovala o Simonu a nezáviděla furt ... :D
Reagovat
Lunej..
Ja fandim Simone dele nez ty Zirafe, tak nemachruj. Holt si zpatecni letenku o den posune:P:)
Reagovat
blixa
Nevymlouvej se ! Víš houby o tom , jak dlouho fandím koťátku, stejně jako já vím houby o tom, jak dlouho fandíš Simoně. Tak nemachruj ty. A vůbec, MBSH !!! :P
Reagovat
Lunej..
Simone fandim od r. 2013, tos jeste bloumal v Domove duchodcu a nevedel ani, co to je tenisova raketa:)
Reagovat
blixa
Bábo drzá !!! Já ti dám domov důchodců !!! To si můžeš vymyslet, že jí fandíš od mladší doby kamenný ! :D Já jsem Garbine zageristroval někdy v r. 2012 a soustavněji jí fandím od r. 2014. To víš, koťátko je ještě mladé s drápky neobroušenými, Simona už má holt zenit za sebou, stejně jako ty :P :D
Reagovat
Lunej..
Mugu je takova rychlokvaska jako ty, objevi se a za chvili po ni nikdo ani nevzdechne:) ale ok, ja ji to dneska preju, pokeca s holkama, ona je takovy mily a kamaradsky typ..:D
Reagovat
blixa
MBSH !!!!
Reagovat
Lunej..
MDNT:)
Reagovat
Lunej..
No vida, tak je venku jak jsem psala, tak jeste Zirafka a je to:D
Reagovat
Torn
Zirafka to asi dá. :D
Reagovat
blixa
Bábo nepřející !!! :-P
Reagovat
Lunej..
Bacha na cevky, dedo, pry ve tvem veku dost praskaji:P
Reagovat
blixa
Vzhledem k dostatečnému průplachu červeným vínem jsou moje žilky v pořádku ! :-P
Reagovat
Lunej..
Jenze zase mas v haji mozkove bunky, coz jsme si tu davno vsimli:D
Reagovat
blixa
Neměj péči, buněk je dost a je o ně dobře postaráno ;-)
Reagovat
Fandina
Na nervy je prý lepší bílé víno.
Reagovat
blixa
To je pro mladý. Červené je mléko starců :D ;-)
Reagovat
Lunej..
No krabicove asi moc ne?:)
Reagovat
blixa
To neznám. Jaký je ? Poreferuj ;-) :P
Reagovat
Lunej..
To si pry kupuji duchodci, takze nevim:) tak dobre, gratuluju ti k vyhre tve oblibenkyne a preju ti hezky vecer:)
Reagovat
Fandina
Jj, říká se to o červeném, ale vážně, bílé v menší míře jasní mysl.
Reagovat
blixa
Já mám mysl jasnou dost :D Ne, mladé bílé, s typickou chutí odrůdy je super, ale nemůžu ho moc vypít, hodně kyselinek, pálí žáha, musím pak papat prášky ;-)
Reagovat
Fandina
Já mám rada ssuchý Muller Thurgau, ale jen tak občas, deci dvě.
Reagovat
janek_da
po 15 deci chutná víc
Reagovat
Fandina
Možná u tebe mezi cvoky to tak funguje.
Reagovat
janek_da
tvoje chyba, jestli nevyzkousis
Reagovat
Fandina
Já ráda chybuji, je to lidské.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Mullera bacha, je to moštová odrůda, při konzumaci velkého množství se zvyšuje riziko markantního průjmu.
Reagovat
Fandina
Už se ti to stalo?
Reagovat
smazaný uživatel
Já pravidelně čistím střeva.
Reagovat
Fandina
Pomocí Mullera?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten je odzkoušený.
Reagovat
Fandina
Tak díky za info. Člověk se pořád učí ... úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekněme, že 2x do roka se hecnu, ze začátku je sice trpký, ale když se to překoná, tak pak už to jede.
Reagovat
Fandina
To jsi dobrý. Koukám na to na netu a třeba to také vyzkouším.
Reagovat
tommr
Karolína Plíšková je zatím světlá výjimka. Je to o to cennější, že její soupeřka je ve skvělý formě a hrála proti Karolíně velice dobře ... :)
Ted by to ještě chtělo na závěr dne aby dostala výprask i Muguruza ... :)
Reagovat
com
No ale pokud zitra nevyleti Radwanska, tak si Karolina muze taky pomalu zacit balit kufry:(
Reagovat
tommr
Karolína si bude muset dát velkej pozor už na příští soupeřku. Wang je ve skvělý formě, hraje doma a může jí zle zatopit ...
Co se týče případnýho čtvrtfinále tak tam myslím nebude rozdíl jestli bude hrát Karolína proti Radwanský nebo proti Bartyový. Obě budou velice těžký soupeřky ...
Reagovat
Torn
Ale věřim, že s Barty by to dala líp hlavou. Agu fakt nemusí.
Reagovat
tommr
jednou už tu černou sérii s Agou musí zlomit. Věřím, že by se jí to mohlo povést právě ted kdy Aga není v úplně optimální pohodě podobně jako se to třeba povedlo Pengový proti Petře ... :)
Reagovat
lars
Peng hrala dobre a navic doma
Karol nema kvalitniho trenera
Ale mozne to je
Reagovat
tommr
Karolína měla kvalitního trenéra naposledy loni ...
Reagovat
Dobry-den
si snad dělá legraci, ne? Takhle se trápit se slabou Linette, to chce fakt odvahu. Snad ještě zabere!
Reagovat
rosm
no hlavne je slaboucka volnostylarka Siniakova.
Reagovat
Andrew89
nechápu co by ještě chtěl víc...soupeřka je víc než hratelná...Katko Katko, ty to se..š :/
Reagovat
Dobry-den
No tak bohužel. Byl to ostudný výkon dneska. :-)
Reagovat
Dobry-den
má tam být :-(
:-(((
Reagovat
tommr
na obranu Katky musím říct, že Linette hrála docela dobře. Slabá soupeřka to rozhodně není - v poslední době šla hodně nahoru ...
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Andrew89
tečou jak psí sliny :D
Reagovat
tommr
jj do osmifinále zatím postoupilo jen 5 nasazenejch. Pokud postoupí ještě Muguruza tak bude v osmifinále jen 6 nasazenejch ze 16 ...
Reagovat
Andrew89
to je hodně slabé :D
Reagovat
tommr
ale v poslední době spíš norma než nějaký překvapení ... :)
Reagovat
George_Renel
Kdyby dnes zůstala Bára klidná jako na posledním turnaji, mohla vítězku RG klidně porazit.
Reagovat
George_Renel
Absolutně nejtrapnější výkon dne - Simona Halep. Některé výměny byly až úsměvné. Proti tomu zlatá Kvitová včera.
Reagovat
tommr
ani mě to moc nepřekvapuje. Na obranu Halepový se dá uvést snad jen to, že má smůlu na soupeřky: na USO schytala v prvním kole Saharapovou a ted Kasatkinu. To nejsou zrovna lehký soupeřky na úvod ... :)
Reagovat
blixa
Simona out, safra to nám to kape. Uvidíme co na tu katastrofu favoritek Caro a koťátko.
Reagovat
Andrew89
podle mě jedna z nich taky půjde...:D
Reagovat
Lunej..
Mugu uz ma sbaleno a Caro se chysta:)
Reagovat
blixa
MBSH !
Reagovat
Lunej..
Bez si koupit zlevnene rohliky, holubi uz cekaji, abys stihnul prazdnou lavicku:)
Reagovat
Andrew89
Caro už se opravdu chystá :D
Reagovat
Fandina
Jj uz hraje :-))
Reagovat
Andrew89
Když to tak vidím..tak bych se nedivil kdyby Mugu letěla taky:D
Reagovat
Andrew89
Kasatkina ji totálně vygumovala....hrála fakt parádně
Reagovat
Lunej..
No, myslim, ze Simca mela ukoncit sezonu nebo me z ni opravdu jebne:D
Reagovat
Andrew89
sezona je dlouhá, zas měla naprosto skvělou antuku...:) pár turnajů ještě hraje a WTa finále má jistý:)
Reagovat
Lunej..
To uz si ani nepamatuju:):)

Co je to, dedku, za nemistny koment?:P:)
Reagovat
blixa
No mám na mysli tvoje zdraví, aby ti nejeblo, jak píšeš :D ;-)
Reagovat
Lunej..
To je najednou starosti o me zdravi, do koho bys tady vecne sil, ze? Mas smulu, vydrzim dost:)
Reagovat
Torn
A my tě tak šetříme. :D
Reagovat
Lunej..
Ty urcite:)
Reagovat
Torn
Tomu věř. :D
Reagovat
blixa
Buď Simča, nebo ty, bábi ;-) :D
Reagovat
George_Renel
Jelena-Bára = to se sešly dvě hérečky. :-b
Reagovat
blixa
Jo, ale chtělo by to lepší kus :D
Reagovat
dadaft
Strýcová - Ostapenko - duel dvou trapáckých tragédek, Jelena se ksichtí a posunkuje po každém pokaženém míčku a Bára škoda mluvit, jenom nadávky... - přecházím na Kasatkinu s Halep, tohle nemám zapotřebí

jinak za poslední dva dny se teda dějí věci, líto je mi Petry, potěšila Ash
Reagovat
d@ve
Nedívám se, ale úplně si ten match dokážu představit. :D
Reagovat
Torn
Já na něj koukám a mám pocit, že koukám na reklamu s vložkami. :D Xichty jako by něco zavánělo, nervy na pochodu...tečkou by byla už jen ťafka do nosu :D
Reagovat
Torn
Číňanky tu budou dost nebezpečné, domácí prostředí, publikum, leccos je může navnadit. I když má Kája s Zhang bilanci jasnou, tak ta malá potvora jela na vlně, vyhrál menší turnaj, určitě nic vhodného do prvního kola, takže super, že to zvládla, upřímně jsem moc nedoufal.
Reagovat
tommr
a v příštím kole čeká Karolínu v podstatě to samý - Wang je taky v pěkným laufu ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist