Kližan v hale znovu ožívá. V Sofii je už ve čtvrtfinále

9. 2. 2017, 13:35
Aktuality 2
ATP SOFIE - Martinovi Kližanovi se stejně jako loni v hale daří. Slovenský tenista je na turnaji ATP v Sofii po výhře 7-6 6-2 nad kvalifikantem Danielem Brandsem z Německa už ve čtvrtfinále. O úspěšnou obhajobu loňského semifinále ho čeká souboj s turnajovou jedničkou Dominikem Thiemem, nebo Nikolozem Basilašvilim.
Profily hráčů
Martin Kližan

Martin Kližan stejně jako loni vypadl na úvodních třech turnajích sezony již v prvním kole. I letos začal vítězit až na halovém podniku v bulharské Sofii, kde loni postoupil mezi nejlepší čtyři.

Slovenský tenista se ve druhé polovině loňského roku hodně trápil. Poslední soutěžní zápas na okruhu ATP vyhrál v červenci na challengeru v Praze. Od té doby prohrál všech deset utkání a první výhry se dočkal až letos právě v Sofii, když v prvním kole porazil Andreje Kuzněcova.

36. hráč světa je po dnešním vítězství nad kvalifikantem Danielem Brandsem už ve čtvrtfinále a jediný krůček ho dělí od úspěšné obhajoby loňské semifinálové účasti.

Kližanovi chvíli trvalo, než si na nepříjemnou a agresivní hru Němce zvykl. V prvním setu musel dokonce likvidovat manko brejku. V momentě, kdy se Slovákovi podařilo získat ztracený servis zpět, tak srovnal mířidla a na kurtu byl rázem jasně lepším hráčem.

Úvodní dějství Kližan vybojoval v tie-breaku a ve druhé sadě už neponechal nic náhodě. Dvakrát svému německému protivníkovi sebral servis a odvrátil všechny tři brejkbolové hrozby.

Slovenský tenista přerušil šňůru porážek na poslední chvíli. Za týden ho totiž ještě čeká obhajoba velké porce bodů v Rotterdamu, kde loni získal svůj celkově čtvrtý kariérní titul.

Ve čtvrtfinále, do něhož se probojoval naposledy v červenci v Hamburku, kde si došel pro titul, si zahraje s turnajovou jedničkou Dominikem Thiemem, nebo Nikolozem Basilašvilim z Gruzie.

Roli favorita potvrdil i Gilles Müller. Nasazená pětka neměla větší potíže s ruským tenistou Michaljem Južným a momentálně 89. hráče porazila již počtvrté v řadě. V boji o semifinále Lucemburčan vyzve turnajovou čtyřku Roberta Bautistu, se kterým má negativní bilanci dvou výher a čtyř porážek.

Téměř dvouhodinovou bitvu zvládl srbský tenista Viktor Troicki. Nasazená devítka udolala v tie-breaku třetího setu Robina Haaseho a také si zahraje čtvrtfinále. V něm narazí na domácího Grigora Dimitrova, nebo Jerzyho Janowicze.

Turnaj dnes přišel o svou nasazenou jedničku Rakušana Dominika Thiema, na kterého si vyšlápl Gruzínec Nikolož Basilašvili.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 540.310 dolarů
čtvrteční výsledky (09. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Basilašvili (Gruz.) - Thiem (1-Rak.) 6-4 6-4
Dimitrov (3-Bulh.) - Janowicz (Pol.) 4-6 6-3 7-5
Müller (5-Luc.) - Južnyj (Rus.) 6-3 7-5
Kližan (8-SR) - Brands (Něm.) 7-6(3) 6-2
Troicki (9-Srb.) - Haase (Niz.) 2-6 6-4 7-6(3)
Darcis (Belg.) - Seppi (It.) 6-3 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Denis92
Thiem otrasny vykon, radsej mohol zostat doma.
Reagovat
kada.tom
Dom je docela nulovej, Gruzínec mu nedává moc šancí, byť Dom tedy dává i dost UE ... nechápu, proč vůbec do Sofie jezdil, měl jet jen ty 500ky v dalších týdnech :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist