Kolaps hvězd v Londýně: Selhali jednička Nadal i obhájce Murray!

11. 6. 2010, 17:06
Aktuality 19
ATP LONDÝN - Londýnský turnaj v Queen`s Clubu přišel ještě před víkendem o všechny své hvězdy. Dohrávku třetího kola nezvládl loňský šampion Andy Murray, ve čtvrtfinále pak padla i světová jednička Rafael Nadal. Španěl podlehl Felicianu Lopezovi a připsal si první porážku po 24 vítězstvích.
Rafael Nadal

Aby se do semifinále turnaje nedostal žádný ze čtyř nejvýše nasazených hráčů, se občas stává. Na trávě v lonsdýsnkém Queen`s Clubu se ale takový kolaps favoritů rozhodně neočekával.

Včera ve 3. kole padli čtyřnásobný šampion Andy Roddick a druhý nasazený Novak Djokovič. A blízko vyřazení byli Murray...

Andy Murray v souboji s Mardym Fishem prohrál první set 4-6, když na returnu uhrál pouhé dva míče. Vynutil si třetí set, ve kterém se dostal ze ztráty 0-3 a vyrovnal. Američan pak ale odmítl hrát, neboť se setmělo. A rozhodčí Cedric Mourier zápas přerušil, což se to rozjetému Britovi pranic nelíbilo. "Ještě nebyla takový tma, aby se nemohlo pokračovat. Jediným důvodem, proč nemohl hrát bylo, že jsem vyrovnal na 3-3," zlobil se třiadvacetiletý Murray. "Ale rozlobený jsem byl hlavně proto, že se mnou situaci nikdo nekonzultoval.

Fish pak v dnešní dohrávce rozhodující dějství dotáhl do zkrácené hry, ve které měl pevnější nervy a postoupil do čtvrtfinále.

"Nebylo to dobré, hráli se krátké výměny a dělal jsem hodně chyb," řekl loňský šampion Murray. "Dnes to rozhodli dva nebo tři špatné míčky a bylo po zápase."

Fish po krátkém odpočinku zvládl i následný zápas s Francouzem Llodrou a po šesti letech na trávě postoupil do semifinále.

Nadalovu vítěznou šňůru uťal krajan Lopez
Z velkých favoritů se tak do čtvrtfinále dostal jen Rafael Nadal. I světová jednička se ale v předchozím zápase trápila s Uzbekem Istominem, navíc měl Španěl zdravotní problémy.

Nadal dnes vstupoval do duelu s krajanem Felicianem Lopezem se šnůrou 24 vyhraných zápasů v řadě v zádech, na trávě neprohrál dvanáctkrát a s Lopezem vyhrál deset setů po sobě.

Předloňský vítěz turnaje se ovšem přesvědčil, že statistiky výsledky nedělají. V souboji leváků nenašel zbraň na Lópezův útočný styl a připsal si první porážku se španělským hráčem po více než dvou letech. Naposledy v roce 2008 v Římě podlehl Juanu Carlosi Ferrerovi.Nadal v utkání neodvrátil ani jeden ze tří brejkbolů a po necelých dvou hodinách prohrál 6-7 4-6. 

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky hrál alespoň v semifinále na všech šesti turnajích po Australian Open.

Dnes Nadala žádné zdravotní potíže podle všeho netrápily, přesto se Španěl okamžitě odhlásil ze čtyřhry a vyrazil za sluncem domů na Mallorku. 

"Chci si trochu užít rodinu, počasí na Mallorce a možná i trochu golfu. Bude to mít na mě pozitivní vliv a do Wimbledonu přijedu dobře namotivovaný," uvedl Nadal, jenž ocenil výkon soupeře. "Také já jsem ale hrál v některých momentech dobrý tenis, především forhend byl lepší než v předchozích dnech. To je hodně dobrá zpráva," dodala světová jednička.

Po vypadnutí Nadala už na turnaji nepokračuje ani jeden z šesti nejvýše nasazených.

Překvapiví přemožitelé Roddicka a Djokoviče v Londýně dnes papírově slabší soupeře neporazili a o finále si nezahrají. Dudi Sela podlehl Schüttlerovi, Xavier Malisse nestačil na Sama Querreyho.

- ATP LONDÝN / QUEEN`S CLUB (Velká Británie, tráva, 713.950 eur) -
páteční výsledky (11. 06. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Fish (USA) - A. Murray (3-Brit.) 6-4 1-6 7-6(2)

Dvouhra - čtvrtfinále:
F. López (8-Šp.) - Nadal (1-Šp.) 7-6(5) 6-4
Fish (USA) - Llodra (12-Fr.) 6-4 6-4
Querrey (7-USA) - Malisse (Belg.) 6-3 7-5
Schüttler (Něm.) - Sela (14-Izr.) 7-5 6-4 

Semifinálové dvojice: López - Fish, Querrey - Sela.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Beck/Škoch (SR/ČR) - Lindstedt/Tecau (6-Švéd./Rum.) 6-3 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejni muzikant, aby furt vyhraval...
Reagovat
smazaný uživatel
Seš fakt trapnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney je typickým příkladem duševně chorého člověka.Častuje nás zde ohavnými výrazy protože nám má za zlé,že někteří obhajujeme prohry Rogera.A co dělá on????To,že se Nadal vykašlal na turnaj,protože už jsou všichni favorité ze hry venku,to je opravdu ten nejhorší argument,jaký kdy zde napsal.A že už zde napsal tuny sraček!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Že to řikáš zrovna ty....
Reagovat
smazaný uživatel
všichni favoriti tento turnaj hákují, ono taky není proč se honit...
Reagovat
smazaný uživatel
Je mu něco, je zraněnej (natržený sval?)? Vynechal i debla ;(. Snad na to jenom kašle...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypadá, že si pojede pouze domů odpočinout a o víkendu nebude hrát tenis ani doma. Tak snad to tak je.. a nemlží zase!
Reagovat
smazaný uživatel
Ha!A pak kdo tady omlouvá prohry svých oblíbenců!Najednou se není proč honit!Jó to před turnajem,tos měl jiný kecy,co,fando?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bude to urcite pravda ze v tom zapase s Istominom si sval natiahol ci co. Verim ze inak by 4hru isiel hrat. Inak jak tak vyzera ta priprava tych aspirantov na titul vo Wimbledone tak Murray nic nepredviedol furt nema formu od AO, Nadal uvidime ci bude limitovany dako zdravotne ale aj ked ne tak neviem servis furt nema dobry na Wimbledon a Roddick neviem so Selom bolo vidno ze treba na neho hrat copovane lopticky a nevie ako zahrat winner. Myslim ze Roger zatial sa dobre pripravi v Halle a na Wimbleodon pride vo forme a vyhra to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
"servis furt nema dobry na Wimbledon"

Tak tohle mě pobavilo, "odborník" romismak má občas celkem slušný hlášky :D Servis určitě nemá nejlepší, ale nepřipadne mi, že by "neměl na Wimbledon" vzhledem k tomu, že z posledních tří účastí ho jednou vyhrál a 2x byl ve finále :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
dle mýho mu nic není, jen si chce dát voraz! Měl vypadnout hned v prvním kole .)))
Reagovat
smazaný uživatel
No nema dobry servis Nadal to je fakt, ked narazi na hraca s tvrdym servisom bude mat problem na Wimbledone a to ze hral finale 3x v rade a raz vyhral znaci to ze na GS Federer s Rafoom hraju fakt dobre plus Nadal je natolko dobry ze dokaze aj so svojim servisom postupit daleko na trave-ale tohto roku neviem vyhral secko na antuke a teraz prijde sklamanie-daky Soderling, Roddick v QF ho poslu domov ak budu dobre podavat.
Reagovat
smazaný uživatel
to půjde až do konce sezóny jen z kopce. Letošní RG byl patrně poslední Nadalův velký titul.
Reagovat
steve79
Dneska mi to připadalo jako kdyby Nadal nechtěl vyhrát, dnes udělal hrozně nevynucených chyb a špatně se pohyboval, nebyl u míčků včas.
Reagovat
smazaný uživatel
mal vcera daco uz s Istomin vraj pri zapase si natrhol sval. Neviem co mu ale aj keby bol zdravy tak by som ten zapas moc nefavorizoval Nadala lebo Lopez ma vyborny provy servis plus trava mu vyslovene sedi-dobry servis casto chodi na siet atd. No z tych co tam ostali dufam ze to vyhraje Hewitt.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale Hewitt hraje na turnaji s Federerem v Halle :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hej viem som sa pomylil neviem preco som v tom ze Quennse pred rokom tam prehral 2tie-breaky s Roddickom. tak potom drzim Querreymu z tych co tam ostali ma on najlepsi servis.
Reagovat
smazaný uživatel
příliš mnoho chyb... tak to nepujde.. navic lopez dobry na servisu a voleje měl taky hodně dobre.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist