Šok v Londýně: Končí Roddick i Djokovič, Nadala trápilo zdraví i soupeř

10. 6. 2010, 22:50
Aktuality 13
ATP LONDÝN - Příliš nechybělo a třetí kolo turnaje v Queen`s Clubu mohlo být konečným pro všechny čtyři favority. Jednička Rafael Nadal i přes zdravotní problémy ustál souboj s Istominem ustál a Andy Murray má možnost dokonat obrat proti Fishovi zítra, Andy Roddick a Novak Djokovič už ale tolik štěstí neměli.
Andy Roddick

Španělský tenista Rafael Nadal postoupil do čtvrtfinále turnaje v londýnském Queens Clubu, s Uzbekem Denisem Istominem však měl v třísetovém duelu značné problémy.

Nadal od úvodu utkání nemohl najít recept na soupeřův servis. Za stavu 4-4 se oba tenisté museli kvůli dešti na více než hodinu schovatdo šaten. Španěl po vyhraném tie-breaku neodvrátil jediný brejkbol soupeře v druhé sadě a před rozhodujícím dějstvím se nechal důkladně promasírovat fyzioterapeutem. Istomin jej trápil tvrdým servisem i nadále, nakonec ale favorizovaná světová jednička zvítězila 7-6 4-6 6-4.

"Ucítil jsem píchnutí v zadním stehenním svalu, ale zápas jsem nakonec mohl dohrát," uklidnil fanoušky Nadal a zároveň vyzdvihl soupeřův výkon. "Jeho hra je pro tenhle povrch ideální. Nebylo to pro mě vůbec jednoduché."

První hráč světa se ve čtvrtfinále střetne s krajanem Felicianem Lopezem, se kterým v posledních pěti soubojích neztratil ani set.

Další spolufavorit blížícího se Wimbledonu Andy Roddick dokonce prohrál s Dudim Selou z Izraele 4-6 6-7. Loňský finalista Wimbledonu Roddick z porážky velké drama nedělal. "Myslím, že jsem mohl zahrát něco jinak, ale on byl perfektní," řekl na adresu Sely, jenž mu povolil jediný brejkbol.

"Nebudu z toho ale dělat paniku. Vím, jak se hraje na trávě. Jeden zápas v Queensu to nezmění. Dám si nějaký trénink, možná také zajdu do posilovny a na (atletickou) dráhu," dodal Roddick, čtyřnásobný vítěz turnaje.

Na Selu ve čtvrtfinále čeká Rainer Schüttler, jehož porazil ve čtyřech z pěti duelů. Němec do čtvrtfinále postoupil bez boje, neboť k zápasu nenastoupil Richard Gasquet.

Francouz z turnaje odstoupil kvůli zranění zad, podle prvních zpráv má i problémy s kolenem.

Večer se s turnajem rozloučil také druhý nasazený Novak Djokovič. Prohra s Belgičanem Xavierem Malissem znovu prohloubila krizi srbského tenisty, který se v letošní sezoně trápí.

Kolaps favoritů mohl završit domácí obhájce titulu Andy Murray. Brit v prvním setu proti Mardymu Fishovi uhrál na returnu pouhé dva fiftýny a prohrál 4-6. Druhé dějství ale ovládl, obrat však dokonat nestihl. Za stavu 3-3 v rozhodující sadě byl zápas přerušen kvůli tmě.

- ATP LONDÝN / QUEEN`S CLUB (Velká Británie, tráva, 713.950 eur) -
čtvrteční výsledky (10. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Istomin (16-Uzb.) 7-6(4) 4-6 6-4
Malisse (Belg.) - Djokovič (2-Srb.) 6-3 4-6 6-2
Sela (14-Izr.) - Roddick (4-USA) 6-4 7-6(8)
Llodra (12-Fr.) - Čilič (5-Chorv.) 7-6(2) 6-2
Querrey (7-USA) - Granollers (Šp.) 6-4 7-6(5)
F. López (8-Šp.) - Benneteau (9-Fr.) 6-2 6-4
Schüttler (Něm.) - Gasquet (11-Fr.) bez boje
Murray (3-Brit.) - Fish 4-6 6-1 3-3 přerušeno pro tmu

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misoSK
Tak Dudi zahral proti Andymu neskutocne,je to hrac ktory dokaze zahrat proti hocikomu a tak isto s hocikym prehrat, ale ak zvladne zapas mentalne tak je velmi nebezpecny, a to najma na rychlejsich povrchoch-peradoxne aj napriek svojmu slabemu servisu
Reagovat
smazaný uživatel
bude zaujimavy Rafa, Andy aj druhy Andy vyleteli vsetci moc skoro a naopak Roger vyzera ze v Halle ide za dalsim titulom proste zatial to vyzera ze Wimbledoon by mal zvladnut ale nakoniec dakto necakany este vybehne a spravi tam vysledok a vyradi vsetkych:D
Reagovat
smazaný uživatel
Rodyk: "Nebudu z toho ale dělat paniku. Vím, jak se hraje na trávě."
Přeloženo do normálního jazyka: Letos si ve Wimbledonu moc neškrtnu. Na finále můžu zapomenout.
Reagovat
smazaný uživatel
opět nezůstal nic dlužen své pověsti hráče s největší klikou na okruhu. Opět postupuje se štěstím, tentokrát to ještě doplnil simulováním. S Uzbekem. To je ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
spis povtrdil to, ze je mentalne nejsilnejsim na okruhu ;) zatimco dnes hraci jako Roddick nebo Djokovic sva utkani nevzladli, Rafa bojoval a urval to pro sebe
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, proti takove mentalni sile musi hrat clovek porad v hecu, jinak se to neda. I kdyz proti papirove slabsimu souperi opet dokazal proc je zrovna nejlepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
při vší úctě, vy budete zírat s otevřenou pusou, až mu štěstí přestane tolik přát a spadne zase na druhé nebo třetí místo v žebříčku. Budete se ptát, kam se poděla ta "forma" atd. Přitom to není o ničem jiném, než o tom, že má v klíčových momentech o trochu víc štěstí než vámi uvádění hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme stesti k tomu taky patri, ale vetsinou je to o pevnych nervech. Kdyz o nic nejde tak to tam pinkne skoro kazdej.
Reagovat
tito
tak tak, štěstí může platit v případě jednoho turnaje. Ale to snad není potřeba vysvětlovat někomu, kdo sleduje tenis / a popř. ho hrál - lepší varianta/ delší dobu. No jinak Rafa hrál včera špatně, spíše mi připadalo, že nebyl dostatečně koncentrovaný(!) a podcenil soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, hral opravdu nic moc. Ale nakonec se dokazal soustředit a vyhrat, coz se pocita. Jen mu zase vypadli slusnejsi konkurenty. Takhle by mel radeji taky brzy prohrat, aby tu pak vsichni nepsali, ze si to nezaslouzi kdyz nedokazal porazit Roddicka, Marray nebo Djokovice. Uz by chlapci mohly taky nekam postoupit.
Reagovat
tito
:)
Reagovat
smazaný uživatel
no, dnes mu ta klika chyběla. A to Lopez nic světoborného v prvním setu nepředvedl. Druhý jsem neviděl, protože Eurosport dal přednost nějakému idiotskému fotbalovému magazínu, kde se ptali černochů z JAR na ulici, kdo podle nich vyhraje World Cup...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist