Kontaovou povede věhlasný americký trenér Joyce

6. 12. 2017, 15:16
Aktuality 10
Johanna Kontaová už má po říjnovém rozchodu s koučem Wimem Fissettem nového trenéra. Bývalou světovou čtyřku a aktuálně devátou hráčku světa povede Američan Michael Joyce, jenž před pár dny ukončil spolupráci s bývalou světovou jedničkou a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Azarenkovou.
Profily hráčů
Michael Joyce

Johanna Kontaová prožila životní sezonu, přesto se v říjnu rozhodla ukončit spolupráci s úspěšným trenérem Wimem Fissettem, se kterým začala spolupracovat těsně před startem letošního roku.

A o měsíc později už má nového trenéra, s nímž v Brisbane zahájí nadcházející sezonu. Bude jím čtyřiačtyřicetiletý Michael Joyce. Britská jednička amerického trenéra angažovala pár dní poté, co Joyce ukončil spolupráci s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou a bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou, která stále řeší soudní spor o péči o syna.

"Michael je fantastickým koučem. První společný turnaj absolvujeme v Brisbane a s Michaelem jsme domluveni na celou příští sezonu. Letošní rok byl senzační, ale pořád mám pocit, že to může být ještě lepší," uvedla Kontaová.

Joyce, jenž v minulosti přes šest let vedl ruskou hvězdu Marii Šarapovovou, má být novým impulzem do týmu. Kontaová chce pod křídly Američana ještě vylepšit své žebříčkové maximum, čtvrté místo, kterého dosáhla po semifinálové účasti ve Wimbledonu. Největšího úspěchu se dočkala v Miami, když na tamním podniku série WTA Premier Mandatory získala svou nejcennější trofej. Na úvod letošní sezony triumfovala také v rodném Sydney.

Od domácího Wimbledonu se však trápila a klesla na deváté místo žebříčku. Z posledních osmi zápasů jich šest prohrála a sezonu zakončila pěti porážkami v řadě. Částečnou vinu na tom mělo zranění levého chodidla, kvůli němuž ukončila letošní sezonu předčasně a nemohla se poprat o poslední postupové místo na Turnaj mistryň.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
uz to ide
Reagovat
smazaný uživatel
vera lapko, yastremska, schmiedlova, bouzkova, lottner?
Reagovat
smazaný uživatel
asi jo
Reagovat
smazaný uživatel
dobry tu muzem psat jak chcem a lidi to tu delaji :D
Reagovat
smazaný uživatel
prijeba ny thomas
Reagovat
smazaný uživatel
nevim no, pred tyzdnom ta stefkova dostala od kuzmovej :D
Reagovat
smazaný uživatel
thomas nebrejkl z 0 40 chuj jebly :D
Reagovat
smazaný uživatel
co s nim zas je :D
Reagovat
smazaný uživatel
zdar :D
Reagovat
smazaný uživatel
:/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist