Kontaová se rozešla s koučem Fissettem a ukončila sezonu

19. 10. 2017, 10:07
Aktuality 0
Johanna Kontaová se opět rozhodla novou sezonu zahájit pod vedením nového kouče. Britskou jedničku už nadále nebude trénovat úspěšný belgický kouč Wim Fissette, se kterým začala spolupracovat těsně před startem letošního roku. Světová desítka se navíc rozhodla ukončit letošní sezonu kvůli zranění levého chodidla předčasně.
Profily hráčů
Wim Fissette s Johannou Kontaovou

Johanna Kontaová do letošní sezony vlétla pod vedením nového kouče Wima Fissetta ve velkém stylu. Pod křídly úspěšného Belgičana, jenž v minulosti trénoval Kim Clijstersovou, Simonu Halepovou nebo Viktorii Azarenkovou, triumfovala v rodném Sydney, nejcennější titul kariéry získala v Miami, zahrála si čtvrtfinále na Australian Open a ve Wimbledonu došla až do semifinále.

Od domácího grandslamu se ale aktuálně desáté hráčce světa a bývalé světové čtyřce přestalo dařit. Na amerických betonech vyhrála jen dva zápasy, a v Asii dokonce všechna tři utkání prohrála. Na kontě má v tuto chvíli pět porážek v řadě.

Zřejmě poslední výsledky byly podnětem k rozchodu s Fissettem. Kontaová kvůli mizérii posledních týdnů přišla o šanci startovat na Turnaji mistryň v Singapuru. Z posledního osmého postupového místa ji týden před startem akce pro osm nejlepších tenistek sezony odsunula Francouzka Garciaová.

"Po pečlivém zvážení jsme se s Wimem oboustranně dohodli na ukončení naší spolupráce. Vše proběhlo v přátelském duchu a Wimovi přeju jen to nejlepší. Společně jsme dosáhli mnoha úspěchů a děkuju mu za trpělivost, tvrdou práci a zkušenosti, které mi předal," uvedla v tiskové zprávě Kontaová.

"Mým úkolem je teď co nejdříve najít nového trenéra. Nehodlám hledání uspěchat, chci zvolit toho nejlepšího. Těším se na novou sezonu a chci se stále zlepšovat, abych byla co nejlepší hráčkou," dodala šestadvacetiletá Britka.

Kontaová nakonec do Singapuru nepřiletí ani jako náhradnice, jelikož se rozhodla letošní sezonu předčasně ukončit. Startovat tak nebude ani na "malém Turnaji mistryň" v Zhuhai. Na vině je zranění levého chodidla, jež v předchozích týdnech Kontaovou donutilo odhlásit se také z turnajů v Hongkongu a Moskvě.

"Zranění se lepší, ale stále mám doporučený klid, takže na Turnaj mistryň v Singapuru ani WTA Elite Trophy v Zhuhai raději nepojedu," potvrdila Kontaová.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist