Kontroverzní Australan Tomic chystá návrat na US Open

23. 8. 2017, 13:00
Aktuality 19
Aktuálně až 146. hráč světa Bernard Tomic se po fiasku ve Wimbledonu na kurty vrátí na závěrečném grandslamu sezony US Open. Informaci přinesl jeho manažer, který navíc oznámil, že Tomic má v plánu po US Open odehrát během šesti týdnů dalších šest turnajů.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Kariéra Bernarda Tomice nabrala úplně jiný směr, než se očekávalo. V minulosti byl nyní čtyřiadvacetiletý Australan považován za jeden z největších talentů a předpovídala se mu velká budoucnost. Vše je ale jinak. Bývalý 17. hráč světa se letos výkonnostně hodně trápí a v žebříčku klesl až na 146. pozici.

Tomic je známý pro své excesy jak na kurtech, tak mimo ně. Absolutním fiaskem pro něj skončil letošní Wimbledon. Australan v prvním kole jasně nestačil na Mischu Zvereva a tenisovou veřejnost šokoval svým prohlášením, že se během zápasu nudil a začal se snažit až na konci utkání, kdy už bylo pozdě. Za jeho výroky s ním ukončil spolupráci jeho sponzor - společnost Head.

Další rána přišla před měsícem, kdy se Tomic v rozhovoru pro Sunday Night svěřil, že tenis hraje pouze pro peníze a že je úžasné, co vlastně dokázal, přestože do tenisu málokdy dával 100 procent.

Zda bude mít dostatečnou motivaci uspět na závěrečném grandslamu sezony US Open, kde se plánuje divákům představit poprvé od Wimbledonu, a vylepšit letošní mizernou bilanci 9-15 napoví jeho prvním zápas ve Flushing Meadows.

US Open může být na dlouhou dobu posledním turnajem velké čtyřky, kde má ještě jistý start v hlavní soutěži. S momentálním žebříčkovým postavením by musel hrát doma na Australian Open kvalifikaci, pokud by neobdržel divokou kartu od pořadatelů.

Podle jeho manažera odstartuje Tomic právě na US Open svou cestu zpět do elitních pater žebříčku. "Na US Open nebude chybět," potvrdil jeho manažer Matthew Fawcett. "Po US Open má v plánu hrát v Chengdu, Tokiu, Šanghaji, Antverpách nebo Stockholmu nebo Moskvě, Vídni a Paříži," odhalil program Australana, který by tak měl po svém vystoupení v New Yorku a následné týdenní pauze odehrát během šesti týdnů šest turnajů.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
sest turnajov v siestich tyzdnoch,by v jeho pripade nemal byt problem
Reagovat
smazaný uživatel
Tak chlapi, konecne jsme nasli solidniho nastupce za 1111ho:)))
18 roku, divoska do kvaldy na USO, a prijmeni ma 100% koser:)))

Jeffrey John Wolf, nebo take jinak JJ Wolf

A tady jeho prvni dulezite vitezne krucky v tenisovem svete, pochopitelne skromne... a co asi neprekvapi, ze prave v ZOO! :D)

https://www.youtube.com/watch?v=qH_y2X6FExU

Jako junior hodne plachy hrac no...tak Wolf...uspechy veskere zadne, takze zadna ocekavani...coz je velka vyhoda, jinak genius, zatim ho nepobira ani zebricek a startuje na GS, a otazka je jestli ho zebricek vubec pobere...
...je to inteligentni a skromne zvire, PM $260, s tim si bohate vystaci:)
Reagovat
smazaný uživatel
A konecne hrac, kdy mohu vklidu napsat C'Mon Vlku!:)))
Reagovat
smazaný uživatel
A Vlk uz uhral se Smithem 3 gemy!
Toz to uz je uspech, Dzej Pi Smith je vys v rankingu o nekolik tisic pozic:D)
Reagovat
smazaný uživatel
A prvni set za nama...Vlcoun urval pekne 4 gemy:)
Snad se bude darit i v druhem sete, aspon minimalne ty 3 gemy uhrat by chtelo:)
Reagovat
EllNino
mohl by si ve 2. kole zahrát s Jellym, ale asi to nevyjde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyjde:) Ale 5 gemu je celkem solidni vysledek...
Reagovat
janek_da
takže 11
Reagovat
Pe3k
Bude se to nazývat; Návrat I diota.
Reagovat
babolat.cz
přesně tak, jsem rád, že s tebou mohu souhlasit :-)
Reagovat
Aussie
... že tentokrát by se mohl chytit. On ten jeho životní styl by se asi nedal unést příliš dlouho bez většího příjmu. Na to, aby byl Top 20 vždycky měl talent. I na víc. Než se objevili Kirgioz a Kokkinakis - toho bych také neodepisoval - byl Tomic jediný opravdový talent který Austrálie měla od dob Hewitta. Byl tam sice ještě Rafter, ten byl ale toho nechal příliš brzy - ve 28 klidně mohl hrát ještě několik let a vyhrát Wimbledon, byl ale příliš liný na to, aby tu řeholi dodržel. Mezi ním a Tomicem moc velký rozdíl nikdy nebyl, jen v tom, že Rafter vyhrál US Open a týden byl světovou jedničkou. To mu stačilo.
Od Tomiče se strašně moc očekávalo, asi ještě víc bež od Raftera a on to prostě neunesl. Bude zajímavé, jestli se přece jen dokáže vzchopit. Dávám tomu tak 50:50, že bude do konce roku zpátky ve stovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me to nezvladne, predpokladam podobny "syndrom" ala Genius Ernie Gulbis... ktery vlastne mel dost podobny postoj, nebot prohlasil, ze ve 100vce umi hrat poradne tenis jen par jedincu, jinak to jsou nudna jelita...kteri to neumi ani hrat...
Asi nejlepsim komentem k temhle hracum proslul Tommy Haas (tehdy vuci Gulbisovi), ktery proste pronesl, (dost parafrazuji) ze tihle hraci nechapou, co to tenis je, a maj pocit, ze kdyz maji talent a zazemi, tak se vzdycky nejak mohou prosadit, ale tohle se tak proste delat neda, tedy jak rekl ironicky "koupit" se ranking neda, nebo nejak to osulit......a vykaslat se na systematicky trening...a praci...coz musi byt dlouhodobe, konstantni...jinak proste nemaj sanci se prosadit...
Tohle proste nejsou leta sedesata, nebo jeste sedmdesata...nebo obdobi, kdy si Noah mohl ve volnych chvilich zpivat, ale i tenhle rebel prohlasil, ze proste je to tvrda konstantni prace a byl neustale ve stavu rozpolceni, nebot musel makat, a chtelo se mu spis zpivat...a hraci jako Gulbis, Tomic proste na to kaslali...
.
Pokud podle me hraci nemaji vzity konstantni trening a praci, mohou na par turnajich nekoho porazit, ale na delsi dobu jen tezko prorazit, nebo dokonce udelat major...no to si proste nemyslim...hlavne v soucasnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s Haasikem, tohle se proste v soucasnem tenise odrbat neda, a je to jak bumerang, ktery se ti bude vracet...i v obdobi, kdy se trebas ten hrac uklidni a zacne makat...presne jak Gulbis...on se snazi, ja bych mu to i pral, jenze promrhal toho proste hodne, a to se neda uz nejak najednou dohnat...uplne stejne, jak by si atlet myslel, ze nebude trenovat 3,4 roky, potom mesic a bude vyhravat...spis bude furt zraneny...

Gulbisovi bych to pral, aspon nejaky uspech, ale obavam se, ze to bude hodne tezke...zatim sbira dost drsne horce, co zasel...ale trebas jeste aspon jeden turnaj se mu povede... Tomic podle me jde presne timhle smerem...a skonci podobne, hlavne ve chvili az si uvedomi, ze je treba opravdu systematicky pracovat...takze moc tomu neverim, ikdyz je o 4 roky mladsi nez Gulbis...a vypada to, ze jako cas jeste ma...jenze on ty tri roky celkem proflakal...a to je v soucasne tenise asi fakt moc...ikdyz mas talent...:(
Reagovat
smazaný uživatel
se uz velmi tezce pripravuji v NY na USO!

https://pbs.twimg.com/media/DH31so_XkAIttaS.jpg
Reagovat
janek_da
tak myslim, že je to jasne

tady mi vyskakuje arabské úsloví: Psi štěkají, ale karavana táhne dál
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Torn
Asi mu došlo, že nevydělal ještě tolik, by si do konce života mohl v zubech vrtat diamantovým párátkem :D
Reagovat
Padme
:) Hihi
Reagovat
gigin
Tlačím, věřím, to půjde, ne že ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist