Je úžasné, co jsem dokázal, přestože jsem se ani moc nesnažil, prohlásil Tomic

24. 7. 2017, 15:42
Aktuality 40
Bernard Tomic má za sebou několik excesů na kurtu i mimo něj. Další překvapivé výroky Australana padly v nedělním rozhovoru pro Sunday Night, v němž se dokonce svěřil s tím, že tenis nikdy nemiloval a že je vlastně úžasné, co ve 24 letech dokázal, vzhledem k tomu, že se většinou příliš nesnažil uspět a své kariéře dal tak polovinu toho, co mohl.
Profily hráčů
Bernard Tomic

"Byly doby, kdy jsem do tenisu dával 100%, ale také 30%. Když to shrnu, tak jsem své kariéře dal tak 50%. Přestože jsem se moc nesnažil, je úžasné, co jsem dokázal," řekl Tomic.

Čtyřiadvacetiletý Australan byl ještě před šesti lety, kdy se jako osmnáctiletý probojoval do čtvrtfinále Wimbledonu, označen za budoucího grandslamového šampiona. Na okruhu ATP vyhrál tři turnaje a jen tenisem vydělal přes 5 milionů dolarů.

Loni dosáhl na své žebříčkové maximum 17. místo. Od té doby se však žebříčkem pouze propadá a nyní je místo nálepky grandslamového vítěze kritizován za vypouštění zápasů a nedostatečné výkony na kurtech.

"Tenis nemiluju. Beru ho jen jako práci," svěřil se a přiznal, že tenis hraje jen kvůli penězům. "Myslím, že každý by chtěl do sportu dávat 50 nebo 60% a vydělávat miliony dolarů jako já," uvedl.

Tenisovou veřejnost naposledy šokoval svým prohlášením ve Wimbledonu, že se v duelu prvního kola s Mischou Zverevem nudil a začal se snažit až na konci zápasu, kdy už bylo pozdě. Za jeho výroky s ním ukončil spolupráci jeho sponzor - společnost Head.

"Zápasy nevypouštím. Prostě jsem zklamaný a naštvaný sám na sebe. V tu chvíli je mi jedno, jaké je skóre. Myslím na úplně jiné věci, i když jsem na kurtu. Fanouškům bych rád vzkázal, aby na moje zápasy nechodili, koukali se raději jen v televizi a nic neplatili," bránil se.

Také na amerických podnicích ATP v Memphisu nebo Delray Beach očividně vypustil části utkání. Tomic přiznal, že má problémy s motivací. Některé ze slavných tenisových osobností mu následně poradily si najít jinou práci.

To ovšem nemá rodák z německého Stuttgartu v plánu. "V posledních měsících mi chybí motivace. Potřebuju si vše v hlavě srovnat. Výsledky jednou přijdou, ale rozhodnu si o tom sám. Nelituju toho, co jsem v Londýně řekl. Udělal jsem to, abych naštval pár lidí," usmál se.

Postoj Tomice k tenisu s největší pravděpodobností ovlivnil jeho otec John, který ho hrát tenis doslova donutil, což již dříve potvrdil první Tomicův trenér Neil Guiney.

Na otázku, zda si myslí, že někdy objeví lásku k tenisu, odpověděl Tomic negativně. Pro Australana je prostě tenis jen práce.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

40
Přidat komentář
letityfanousek
Tohle je výsledek toho, jak ho otec vychoval. Takže mu to takhle vrací. Je to jen vzdor a nevyřešený rodinný spor. Nejvíc chtěl nas*at tátu.
Reagovat
tito
asi tak
Reagovat
Amputace
"A nic neplatili." A z čeho si asi tak myslí, že ty milióny má? Dobrej blbeček :D

A co jako dokázal? Vydělává milióny něčím, o čem sám veřejně přiznává, že ho to vůbec nebaví. No to je tedy velkolepý úspěch...

To raději budu vydělávat padesát tisíc měsíčně něčím, co mě baví, než milión měsíčně něčím, co mě se.re... Zkrátka duševní kripl, co nemá vůbec ponětí o nějakých hodnotách v životě.
Reagovat
janek_da
GOAT
Reagovat
smazaný uživatel
dokazal leda velke ho****nikdy nebyl ani ve čtvrtfinale grandslamu
Reagovat
gigin
Byl. A hrál tam velmi dobře. Super mač.
Reagovat
Roger_Federer
;), forhende?
Reagovat
smazaný uživatel
Zober loptu, nie drogy.

Alebo aspoň knihu, preboha.
Reagovat
Roger_Federer
To co vyklada verejne a nasledne prijde o sponzora jenom ukazuje, ze je opravdu zasazeny, poskozeny otcovou vychovou..Vubec nechape co dela.
Potrebuje odbornou pomoc.
Reagovat
gigin
Měl by příjít sem. Tady mu ukážeme směr.
Reagovat
tito
Asi bych byl hodně naštvanej, kdyby odchodil zápas, na kterém bych byl. To ano. O postpubertálním obsahu ani nemluvě a ani se s tím neztotožňuji. . Na druhou stranu v záplavě korektních, nudných a podbízivých prohlášení je tu někdo, kdo se nebere tak vážně a nebere tak vážně ani sport, který dělá. A to je jen dobře. Alespoň pro tento portál, kde je někdy tenis povýšen na náboženství či kult. A ještě něco, říkat sponzorsky líbivé plky umí každý, ale na taková prohlášení, která jistě povedou k averzi fanoušků či odlivu sponzorů musí mít k....e. A ruku na srdce, opravdu byste chtěli jen Rychlé Šípy? Já teda kolikrát radši Bratrstvo kočičí pracky :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, navíc má pravdu - na to, jak no to sere, je skutečně úžasné, co dokázal. Evidentně talent jak sviňa, trochu jako Génius, kterej i v kocovině dokázal potrápit kohokoli z Big4.
Reagovat
George_Renel
Copak koule, koule ty má, ale mozek schází.
Reagovat
Amputace
Hele, mám rád kontroverzní, neuniformní sportovce se šokujícími prohlášeními a neučesaným vystupováním, ale tohle mi připadá jako z jiného světa. Proč by mělo někoho zajímat, že vydělává peníze něčím, co ho nebaví? Kvůli takovým prohlášením ten sport nikdo nesleduje. To ať si vykládá v klubech zlatokopkám - že je za vodou a nemusí se vlastně vůbec snažit. Tímhle akorát tak vysílá veřejnosti signál, že není třeba se snažit a prachy stejně přijdou. To je celkem demotivující například pro člověka, který se živí rukama, a tohle si přečte. A já si zkrátka myslím, že sport a sportovci coby jeho reprezentanti by měli fungovat na zcela opačném principu a motivovat lidi k úsilí a dřině. Tisíckrát sympatičtější mi bude sportovec typu Ronalda nebo Ibrahimoviče, kteří o sobě bez okolků tvrdí, že jsou nejlepší, vystavují se tím nařčením z arogance atd., ale pak je skutečně vidíš makat na 120%. Tenhle druh nekorektnosti (dá-li se to tak pořád nazvat) já uznávám. Ono se totiž často zapomíná, že ke sportu, k té práci a těm velkým penězům patří také nějaké vystupování - hlavně za to vystupování, za tu prestiž, někdo těm sportovcům ty obrovské peníze dává. A nelze pak označit než za hlupáky ty, kteří si to vůbec neuvědomují.

Tomicovi bych přál, aby do dvou let spadl na úroveň chalengerů, postupně prohýřil ty své milióny a na stará kolena se musel živit těžkou prací.
Reagovat
smazaný uživatel
Trosku sucitu by nezaskodilo, pozri si ten rozhovor na videu a uvidis nestastneho chlapca v depresii, strateneho, ktoreho takto do.urvil vlastny tatko. Aj preto mu australsky zvaz po tomto rozhovore ponukol pomoc.
Reagovat
gigin
Mám na to obdobný názor. Tak jak Gulbis. Tata prachů tři zadky, Ernestek se mohl pelešit s pastelkama o dušu, prostě mám v pi*i na lehátku.. Jako ono to je fakt těžko.
Reagovat
Stan_Borowitz
veřejnost dobře ví, že tohle je jen pro pár vyvolených, že se nemusíš snažit a prachy stejně přijdou. A že takoví vyvolení byli, jsou a budou. Signál, nesignál.

Taky se mi moc nepozdává tvrzení "...hlavně za to vystupování, za tu prestiž, někdo těm sportovcům ty obrovské peníze dává..." To si tedy nemyslím. Vystupování je jen takový bonus navíc, který někteří sportovci do toho vkládají, za to jim nikdo nedá ani cent. Peníze dostávají za to, že dokážou udělat zábavné divadlo, které přiláká co nejvíc konzumentů čehokoli...
Reagovat
Amputace
Já tedy názor, že se člověk nemusí snažit a prachy nebo nějaké úspěchy stejně přijdou, rozhodně nezastávám. Známou mantru o vyvolených také úplně nesdílím. Jedna věc je talent, druhá věc je dřina. Na vrcholové úrovni jsou samozřejmě zapotřebí také peníze, ale vždy se to nějak dá. Je známo i hodně příběhů o sportovcích z chudých poměrů, kterým by v začátcích nikdo nějakou "vyvolenost" rozhodně nepřisuzoval. Netýká se to samozřejmě zdaleka jen sportu. A nemyslím si, že veřejnost něco apriori ví. Vědomí široké veřejnosti začíná a končí tím, co jí ukážou média. Také je důležité brát v potaz významnost postavení sportovců ve společnosti mnoha vyspělých zemí a vliv sportu na mládež. Já vidím logiku sportu ve vztahu k divákům spíše v tom, že spousta dětí chce dosáhnout úspěchů svých vzorů, proto dřou, aby se jim přiblížili, než v tom, že veřejnost ví o jejich "vyvolenosti", takže se lidé vlastně o nic nesnaží, protože vědí, že je to stejně jen pro pár vyvolených. Takže pokud budou média ukazovat sportovce, kteří otevřeně přiznávají, že to dělají pro prachy a nebaví je to, a ne sportovce, kteří makají a chtějí být nejlepší, může se to nějakým vedlejším způsobem projevit v uvažování lidí, kteří sport sledují a mají ho rádi. Tomic je samozřejmě v tomto ohledu naštěstí unikátní, ale princip jeho vyjádření je mi odporný.

Platí se za divadlo, v tom máš naprostou pravdu. Jenže mediální vystupování, tiskovky, rozhovory, reklamy atd. jsou dnes už prakticky nezbytnou součástí toho divadla. Troufám si říct, že sledovat nějaký sport bez toho všeho kolem, bez příběhů, které píšou a zveličují právě média, by v dnešní době bavilo už jen pár fajnšmekrů. Už dávno to není jen o té hře jako takové, stejně jako skutečné divadlo už dávno není jen o hercích a jejich replikách.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jé, špatně jsem to zformuloval, teď to vidím taky... Chtěl jsem napsat, že "veřejnost dobře ví, že to, že se nemusíš snažit a prachy stejně přijdou, je jen pro pár vyvolených." Tedy že až na pár vyvolených, kteří se vždycky najdou, si to každý musí vydřít. Tak jsem to myslel, jen blbě napsal. Čili nejsme myslím ve sporu.
Reagovat
Labi
odtíkavají mu poslední momenty domnělé slávy, kdy do médii zvrací. je to imbecil
Reagovat
Permonik
Jak už jsem se jednou vyjádřil - na tohoto k.kota čeká 'spravedlivý' trest.Ještě bude hořce litovat svých výroků.
Reagovat
freeteepek
No tak je zřejmé, že ty snadné výdělky už skončili. Ještě že na chlapy nekoukám, je to nuda. Neznám ženu, která by byla v top 100 a měla ke hře takovýto přístup. U chlapů je to často jen bum bum, ale ženský se musí setsakra snažit:-)
Reagovat
s7RanG
se prober
Reagovat
Stan_Borowitz
Je fakt vidět, že na mužský tenis moc nekoukáš, když jsi naposled viděl hrát asi Ivaniševiče.
Reagovat
letityfanousek
Spousta lidí nesnáší svou práci, ale kolik z nich vydělává miliony? Tak ať se mu "daří" dál. Radost (byla) proti němu sázet, když hraje(hrál) na antuce.
Reagovat
a.magerova
http://www.elle.pl/galeria/agnieszka-radwanska-wyszla-za-maz-6/agnieszka-radwanska-wyszla-za-maz
Reagovat
letityfanousek
no sluší jí to
Reagovat
EllNino
no ... a pěkně tancovala novomanželem ... a ta hádka Janowicze a Marty Domachowské, to mě celkem nepřekvapuje :D
Reagovat
A.R.R.
Díky, ty jsem ještě neviděl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem včera na fotky, byla tam jak Caroline Wozniacki, tak i Angelique Kerber.
Reagovat
ipko
že nestihne US open
Reagovat
a.magerova
S tím se celkem počítalo kvůli termínu porodu...
Reagovat
Kozoroh
Nejde o porod, ale o zraněný loket, Djoker pravděpodobně předčasně ukončí letošní sezónu.
Reagovat
a.magerova
No však jo, když oznámil, že čeká druhé dítě, tak se počítalo, že USO stejně vypustí... a po jeho skreči ve Wimbledonu se o ukončení sezóny už taky dost spekulovalo.... takže celkem žádné překvapení.... ;-)
Reagovat
Mayo
Novak je už slabý.
Reagovat
Nola
tvoj favorit na vsetkych turnajoch a slaby? :D
Reagovat
Mayo
Už budem opatrnejší pri tipoch. Oslabol veľmi chalan ale jeho čas ešte príde, tak ako Býk napr.
Reagovat
Mayo
Robí sa dôležitý ako houno na palici.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/cIYF_62hpZc

Tohle vychytali + zajímavá reakce pi Tomice.
Reagovat
Kozoroh
https://www.coffscoastadvocate.com.au/news/mervyn-rose-star-of-the-golden-era-dies-at-87/3204396/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist