Kotyza měl ke Kvitové důrazný proslov. Někdy není zbytí, řekl trenér

27. 10. 2015, 11:45
Aktuality 130
Neobvyklý trénink absolvovala Petra Kvitová den po prohře v prvním utkání na Turnaji mistryň. Polední seance v Singapuru začala půlhodinovým a především netradičně důrazným proslovem trenéra Davida Kotyzy.
Profily hráčů
Petra Kvitová a David Kotyza

Kvitová v pondělí podlehla v úvodním utkání Bílé skupiny Němce Angelique Kerberové 2-6 6-7 a především v prvním setu působila odevzdaně. Sama po utkání uvedla, že se od začátku cítila "divně" a nedokázala si vysvětlit proč.

"Dlouhodobě Petra není typ, na který se má tlačit a mluvit negativně. Ale někdy není zbytí," řekl Kotyza českým novinářům a dodal, že příliš často podobný proslov ke Kvitové nemívá, ale prý měl i hlasitější. "Šlo o konflikt toho, co je vidět navenek, a toho, co Peťa cítí uvnitř. Snažili jsme se s Davidem (kondičním trenérem Vydrou) pochopit, kde byl problém. Abychom věděli, co případně můžeme změnit," uvedl.

Po zápase absolvovala světová pětka fyzioterapii, musela na dopingovou zkoušku a kouč Kotyza ani nechtěl prohru rozebírat v noci. "Nemělo cenu se o tom bavit v jednu ráno," prohlásil trenér. Proto měl ke své svěřenkyni řeč až na kurtu na začátku tréninku.

Hodně při tom gestikuloval, chvilku seděl, chvilku stál a vypadal rozčileně. "Spíš jsem si připravoval obsah sdělení. Emoční náboj leckdy neovlivníte," řekl Kotyza, který trénuje Kvitovou sedm let. Pod jeho vedením vyhrála dvakrát Wimbledon, jednou Turnaj mistryň a na začátku roku 2012 útočila na post světové jedničky.

Kotyzu projev Kvitové zklamal

Zápas a především herní projev Kvitové trenéra rozladil, jelikož předtím měl dojem, že je jeho svěřenkyně na tom dobře. "Nic nenasvědčovalo tomu, že by se měla cítit nepohodlně. Signály byly slibné. Vydržela týdenní kvalitní přípravu v Prostějově, i tady měly tréninky stoupající tendenci. Proto jsem byl překvapený, že to vypadalo jinak," řekl.

Na tréninku působila Kvitová prázdně. Na kurtu odehrála asi čtyřicet minut. Měla zarudlé oči, Kotyza mluvil častěji než jindy a ukazoval co a jak hrát.

Masters v Singapuru není pro Kvitovou zatím ideálním místem. Loni zde mezi zápasy netrénovala vůbec. "Viděl jsem, že se potýká s vyprázdněností, to byla nouzová varianta," vzpomínal Kotyza. Tentokrát je situace jiná, proto se rozhodl pro důrazný proslov. "Teď jsem tápal. Nevěděl jsem, jestli jí něco nebylo," uvedl.

Konkrétně Kotyza problém rozebírat nechtěl. "Na hodnocení je ještě brzo," řekl. Potřebuje hráčku především nabudit. "Má ještě dva zápasy na to, aby ze sebe vydolovala lepší pocity a aby to otočila. Myslím si, že herně je připravená dobře," věřil Kotyza a doufal v lepší představení ve středu proti Lucii Šafářové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

130
Přidat komentář
FulnekUltras
ví, že občas zaberou i ostrý řečičky.
Což kdys pomohlo našim borcům v Naganu,
jimž malá Peťa fandívala brzy po ránu.

Jen správnou chvíli nutno vystihnout,
a z leklé ryby zase Lvici vystřihnout...

Zítra čest královny je opět v sázce,
pročež nelze duel vzdávat nijak hladce.
Na cestu dál teď svítí pouze vítězství,
tam, kde už všechno může být i o štěstí.

Nejvyšší čas zbavit se rychle útlumu,
nenapínati nám už dále nervy na gumu
a předvést navzdory vzdušné vlhkosti,
proč jsi pro Ultras navždy Její Výsostí... ;)

Poooooooooooooooooooooojď a Lucce příliš neuškoď !!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Milý brachu, pravdu díš
Již není co dodat více
Snad opět zamíří výš
Její Veličenstvo Lvice

:-)
Reagovat
FulnekUltras
Po druhém Peti singapurském zápase
dát uznání Davidovi je opět načase.
V tom vztahu někdy vážně není zbytí
slov sprškou zchladit uvadlé Kvítí. ;)
Reagovat
freeteepek
Dle mého laického názoru není nevyrovnanost jako nevyrovnanost. Pokud Petra celý týden předvádí super výkony se vzrůstající tendencí a pak přijde den D a ona se necítí v důsledku čehož se ani pořádně nesnaží, tak je něco špatně.
a/buď má měsíčky a s tím se prostě muselo počítat
b/nebo je nemocná a mělo by se to léčit (např. na depresi existují prášky stejně jako na chřipku)
c/potřebuje dostat pořádně rákoskou na holou aby se probrala:-)
Já myslím, že tu náladovost lze tolerovat u normální ženský, ale ne u vrcholný sportovkyně, protože tohle je její práce a tak k tomu taky musí přistupovat. Má veškerý předpoklady k úspěchu, tak co dělá???
Reagovat
smazaný uživatel
Že se v jednom zápase daří a v jiném ne, to je na okruhu, a na tom ženském obzvlášť, naprosto běžná věc, je tedy nesmysl to vyčítat speciálně Petře a tvářit se, že je jediná, když zcela objektivně není.

a) to se klidně může stát a nedá se s tím dělat celkem nic
b) srovnávat depresi s chřipkou je hovadina největšího kalibru, protože zajedno na chřipku prášky nejsou, na depresi sice ano, ale jsou to celkem svinstva, zadruhé deprese se nedá na rozdíl od chřipky jen tak vyležet.
c) myslím, že hrubé násilí nic nevyřeší :-)

Já myslím, že je potřeba reflektovat realitu, a ta je taková, že náladovost a nevyrovnanost na ženském okruhu je pravidlo, nikoli výjimka, a že Petra úspěšná je. A to tak, že velmi.
Reagovat
smazaný uživatel
vrcholova sportovkyne je take normalni zenska, v praci obcas z nejakeho duvodu selhavajici.. :-) Na niternostech je hloupe, ze se pro pochopeni druhymi musi racionalne zhodnotit a na takto utvorenem zaklade formulovat navenek - ale jakmile to nekdo dokaze, poradi si prece sam.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Rafa doplácí na var. a)-krámy!
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Rafa doplácí na var. a)-krámy!
Reagovat
Fandina
Zápas s Šafi zítra by byl i tak sledovaný a teď ještě k tomu, jestli na Petry výkon bude mít vliv kartáč od Kotyzy. Moc ti to Peti nezávidím. Nicméně držím palce. Ať vyhraje ta lepší a ať je to pěkný mač. A trochu víc věřím Petře. Pojďte holky.
Reagovat
freeteepek
Co bys udělala ty?
Reagovat
Fandina
Mně celkem hodně o té situaci vypověděl tenhle odstavec.

"Dlouhodobě Petra není typ, na který se má tlačit a mluvit negativně. Ale někdy není zbytí," řekl Kotyza českým novinářům a dodal, že příliš často podobný proslov ke Kvitové nemívá, ale prý měl i hlasitější. "Šlo o konflikt toho, co je vidět navenek, a toho, co Peťa cítí uvnitř. Snažili jsme se s Davidem (kondičním trenérem Vydrou) pochopit, kde byl problém. Abychom věděli, co případně můžeme změnit," uvedl.

Z uvedeného jsem pochopila, že nějaké takové proslovy se dějí a že vlastně šlo o to, aby s Vydrou Kotyza věděli, proč Petra prohrála.

Takže já osobně nic moc jiného nečekám, ale co ostatní, veřejnost, která si o tom přečetla. To nedovedu posoudit, co ty z výhry nebo prohry Petry z toho vyvodí. A Petře tuhle situaci nezávidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Je neuveritelne co si dovoli Kotyza ventilovat na verejnost, co u kazdeho jineho tenisty zustava pod poklickou. Divim se, ze ho Petra nevyhodila. Absolutne neprofesionalni
Reagovat
smazaný uživatel
Klid, on tam ty novináře na trénink nezval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vedel, ze tam jsou a daval jim na toto tema rozhovor. Na to, ze je kralovsky olaceny Petrou, je to pekna drzost. Udelat to treba Sharapove, tak je venku na hodinu
Reagovat
smazaný uživatel
A co měl dělat, když se ho zeptali? A nemyslím si, že by Šarapovová byla až taková slepice, aby kouče vyhodila kvůli takové banalitě.
Reagovat
freeteepek
A co konkrétního řekl prosím Tě?
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se pořád řeší Petřina nevyrovnanost. Dejme tomu, že Petra nevyrovnaná je, i když v kontextu s ostatními hráčkami ze špičky rozhodně ne tak moc, jak je jí tu neustále předhazováno. Ale je to opravdu problém? Limituje ji to nějak?

1. Brání jí to vyhrávat velké turnaje? - NE.
Od roku 2011 každoročně vyhraje alespoň jeden turnaj kategorie GS/PM/P5, což jsou ty nejprestižnější turnaje. A to včetně letoška, kdy zápasila (a zápasí) s následky nemoci.
2. Brání jí to ve vylepšení pozice na žebříčku? - NE.
Od roku 2011 je s dvoutýdenní výjimkou pořád členkou top 10, několikrát byla i světovou dvojkou a měla i párkrát blízko k postu světové jedničky. Pro doplnění - Caro nebo Aga, což jsou hráčky obecně považované za vyrovnané, měly ty pohyby žebříčkem daleko výraznější.
3. Brání jí to porážet hráčky světové extratřídy? - NE.
Letos jako jediná porazila Serenu ve dvou setech, na cestě za triumfem v Nev Havenu porazila dvě hráčky top 20 a dvě hráčky top 10.

Z toho celkem jednoznačně vyplývá, že ji ta nevyrovnanost nijak zásadně nelimituje a tedy ani není žádný zvláštní důvod, proč by kvůli tomu měla nějak zásadně překopávat přípravu - efekt něčeho takového je přinejmenším sporný a spíš by tím víc ztratila než získala, protože některé věci by tak jako tak ovlivnit nemohla.
Reagovat
Jabadu
Přesně! Získáváš růžového bludišťáka.
:-)
Ne, vážně jsi to hezky napsal. Kdybys někdy potřeboval, abych dal někomu za tebe do tlamy, můžeš se na mě s důvěrou obrátit.
:-)
Reagovat
Frick
Ok, tady souhlasím. Chce se to jen vyrovnat s tím, co mnozí čekali po sezóně 2011 - že tu bude nová královna, co bude pár let kralovat ženskému tenisu. Je tu "pouze" vynikající hráčka, co vyhrála pravidelně velké turna vč. GS, ale na dominanci to nestačí.
Reagovat
Frick
Samozřejmě ale pálí otázka - skutečně se dá změnami jenom něco zhoršit? Nemohlo by to být naopak a nemohlo by být tak dobře, že se Petra skutečně přiblíží očekávání z konce roku 2011?

"Lepší vrabec v hrsti než-li holub na střeše"

X

"Risk je zisk"
Reagovat
aligo
Risk nemusí být vždy zisk...viz Geniee... Změnila trenéra když se jí dařilo ajak to s ní nakonec dopadlo... Musí žalovat US open aby měla na chleba....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím. Vzhledem k výše jmenovanému jsem toho názoru, že by riskovala příliš mnoho. Současný stav rozhodně není žádná tragédie, ba naopak.
Reagovat
freeteepek
Brání jí to využít naplno svůj potenciál? Ano!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kulový, ona svůj potenciál naplňuje slušně. Což jsem vysvětlil výše.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že toto na veřejnost nepatří a nemá se tahat. Upřimně řečeno mě Kotyza překvapil. Jak jsem psala. Nejdřív řečičky o tom, jak Petra musí málo trénovat, pod dohledem lékařů a blablabla. A když nastane to, co můžeme očekávat od této vleklé a nepříjemné nemoci, Petra v ostrém zápase nestačí na zdravou natrénovanou soupeřku z top 10, je velký křik a problém. Petra trénuje jen 40 minut, je prázdná, má zarudlé oči. To má být motivace. No jen doufám, že můj pocit ohrožení spolupráce je lichý ! A kartáč od trenéra - no na náctileté, kteří nic nevyhráli, snad. Ale na 25. letou dvojnásobnou vítězku Wimbledonu a zaměstnavatelku ? No to teda nevím....
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Ani bych se nedivil, kdyby to bylo tak, ze ji do zapasu nuti Kotyza kvuli penezum. Jiny rozumny hrac by prerusil na pul roku. Je to velky hazard ze strany Petry, aby pak nemela trvale nasledky
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysl. Byl to Kotyza, kdo jí na jaře navrhl, aby si vzala měsíc pauzu..
Reagovat
VlS
Souhlas, na veřejnost to nepatří praní domácího prádla. Možná to je od Davida pokus o formu nátlaku.
Jinak, jak říkala Lucka, Ze začátku byla vyvalená z toho, jak na ní Rob někdy řve.
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš jako kdyby Kotyza aktivně běžel za nejbližším novinářem, aby mu to vyslepičil.
Reagovat
VlS
Nedělám nic, na otázku novinářů pro takový případ existuje standardní odpověď " bez komentáře"
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže tím by si moc nepomohl, když tam ti novináři byli a celou scénku sledovali.
Reagovat
VlS
No tak
1) nebudu dělat scénky po dozorem novinářů, ne?
2) pořád lepší to bez komentáře, než něco co vyznívá :" žádnej objektivní důvod není, prostě se na to vyprdla, tak jsem jí tady před váma seřval".
Ale škoda slov, ty máš svou realitu dokonala a skutečnosti jsou ti šumák.
Reagovat
smazaný uživatel
1) a kde jinde než na tréninku se takový proslov hodí?
2) když už to proběhlo a všichni to viděli, mlčením do novin by to akorát zhoršil - noviny by o tom napsaly tak jako tak. A nakonec do těch novin nic závadného neřekl

Děláš drama z něčeho, co ve skutečnosti žádným dramatem není.
Reagovat
Jabadu
Řeší se kraviny. Každý trenér musí občas zvednout hlas, stejně jako rozumní rodiče okřiknou gizda a dříve si to mohli dovolit i učitelé.
Nevýhodou je asistence dnes všudypřítomných novinářských mr ... , které se naučily používat ajfoun.
K věci:
1. Petra výrazně zhubla, má fakt vysportovanou postavu.
2. Ke známému problému s astmatem se přidal další a z medicínského hlediska mnohem závažnější problém. Laicky řečeno jde o podobně nebezpečnou nemoc jako žloutenka.
3. Byť je tělo Petry nyní mnohem svalnatější, přesto vydrží tak set a půl. Na to člověk nemusí být trenér, to každý vidí.

Popřejme Petře i Lucce hodně zdraví, nemějme v nejbližších dnech přehnaná očekávání a buďme rádi, že je vůbec můžeme vidět na tak prestižním podniku.
99,9 % tenistek na světě se to totiž nikdy nepodaří!
:-)
Reagovat
petrulinka
Hezky napsáno, jen ve skutečnosti mně Petra připadá spíše hodně vychrtlá, než že by měla vysportovanou postavu. Upřímně řečeno jsem se jí zděsila a téměř jsem ji nepoznala.
Reagovat
majkl005
napřed byla vždycky moc tlustá, teď zas moc vychrtlá :D ach Péťo, divím se ti, že se na celej tenis nevytento a byl by klid :D
Reagovat
tommr
Petra trochu shodila, ale vychrtlá není ani náhodou. Máš o vychrtlosti dost zajímavý představy. Jako vychrtlá by se dala ze špičkovejch tenistek označit třeba Barthelová nebo Ula Radwanská ... :)
Reagovat
VlS
No já bych tam spíš zařadil Baroni nebo Makarovou. Petra určitě není vychrtlá, ale v porovnání s jinejma nemá moc svalů.
Reagovat
Jan
Ano, vzhledem k Petřiným nemocem teď může/musí trénovat méně. Je pravda, že je skvělé, že i díky tomuto handicapu je stále tam, kde je a na TM. Takže ji všechno omlouvá, ale někdy (dost často - podle hry) dokáže pěkně nasrat všechny včetně trenéra.
Reagovat
Fandina
A ty máš dojem, že to dělá naschvál, že naschvál dělá chyby a chce naštvat lidi?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak si především myslím, že takovéto interní informace mezi Davidem a Petrou nemají vůbec v médiích zaznít. David by mněl dostat Nobelovku za dlouhodobou součinnost s Petrou, protože nějakou státní cenu od"našeho" presidenta, by s díky odmítl. Petra je holt Petra, dokázala toho hrozně moc a můžu ji, ale dívat se na její hru většinou nemůžu! Ale - ještě více takových kvítek!
Reagovat
FulnekUltras
Adoptovaný otec, neformální psychoguru a nejlepší životní parťák v jedné osobě si to může dovolit... ;)
Reagovat
FulnekUltras
k první větě kmenového příspěvku...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak si především myslím, že takovéto interní informace mezi Davidem a Petrou nemají vůbec v médiích zaznít. David by mněl dostat Nobelovku za dlouhodobou součinnost s Petrou, protože nějakou státní cenu od"našeho" presidenta, by s díky odmítl. Petra je holt Petra, dokázala toho hrozně moc a můžu ji, ale dívat se na její hru většinou nemůžu! Ale - ještě více takových kvítek!
Reagovat
misa
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/1547610
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat
smazaný uživatel
Bezlepková dieta? Pokud si myslí, že jí to pomůže, ať to zkusí, ale podle mě pokud nemá vyloženě nesnášenlivost na lepek - a že se těsně nevešla do nějakých hodnot považovaných za normál ještě neznamená, že má nesnášenlivost na lepek, pochybuju, že to bude mít nějaký větší efekt.
Reagovat
petrulinka
Tak Novakovi to pomohlo a lepek dost zatěžuje organismus. Uškodit jí to nemůže
Reagovat
smazaný uživatel
Novak má ale alergii na lepek, to je závažnější problém než nesnášenlivost, kór když i Petra přiznává, že jí ta nesnášenlivost vyšla jen veeelmi mírná (podle mě se prostě těsně nevešla do nějakých hodnot považovaných za normál, než že by šlo o skutečnou nesnášenlivost). A zdravý člověk s lepkem problémy nemá.
Reagovat
aligo
Že už mám koupený lístky na FC... Kdybych to býval věděl tak bych nejel... Snad se holky ještě zmatori a plná O2 hala je nakopne, jinak budu fakt nasranej!!!
Reagovat
Serpens
Loni to bylo na TM taky k pláči, a na FC úplně něco jiného. To není o formě.
Reagovat
aligo
Doufám, ale vloni hřála aspoň povedená Asie
Reagovat
Kytka
Radši ať ještě něco uhraje na TM, FC už má několik a je to pouze kolektivní soutěž pro zpestření a aby holky užili taky nějakou legraci spolu.
Reagovat
aligo
Radši ať vyhrajou obojí
Reagovat
Kytka
to by bylo nejlepší. Ale když bych si měla vybrat, tak TM je prestižnější.
Reagovat
aligo
Ale na FC mám lístky a nechci jed na něco co prohrajou, takže Petra vyhraje TM v singlu Lucka v deblu a obě pak ještě vyhrají FC
Reagovat
aligo
Kéž by
Reagovat
slacker
k placi je ze tuzku zacly hrat vsechny 3 nase nejlepsi najednou. Neni cim zapomenout ze to jedne chvily moc nejde.
Reagovat
Kytka
Přesně tak. A i Bára Strýcová letos spadla asi o 15 míst.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandit Petře musí být fakt o nervy. Já ji zas až tak v průběhu roku nesleduju, ostatně jako většinu WTA, ale občas se na její zápasy podívám a držím jí palce, když jí to zrovna sedne, hraje neuvěřitelně. U ní to je však jednou tak a jednou tak, nikdy nevíte, s čím do zápasu přijde, její utrápené výrazy, když jí to zrovna nejde, jsou iritující, jak je již níže zmíněno. Je to extrémně nekonzistentní hráčka, která potřebuje pro skvělý výkon ideální podmínky a navrch k tomu hraje obrovskou roli psychické rozpoložení, jakoby se dokázala vyhecovat jen v důležitých zápasech Fed Cupu, jenže Turnaj mistryň je taky velká motivace a nedivím se Kotyzovi, že se ji snaží nakopnout, aby tam zahrála odpovídajícím způsobem, když už se tam dostala, problém je ale to, že se na ni nesmí tlačit, ona sama by měla chtít zatnout a dát do toho vše, na co v dané situaci má. Na druhou stranu to mají ty naše české holky momentálně těžké, vzhledem k tomu, že Lucka je po hospitalizaci v nemocnici a Petra po mononukleóze, což se vždycky zrádné a může se to ještě dlouho projevovat v té únavě. Jejich zítřejší souboj bude tím pádem nesmírně zajímavý a řekla bych, že i nevyzpytatelný, přestože vzájemná bilance hraje přesvědčivě do karet Petře.
Reagovat
Kytka
No nesmí tlačit. S ženskýma je to těžké, když už nevědí jak se vyhnout výtkám trenére, vytáhnou pláč. To s kluky je asi jednodušší.
Reagovat
smazaný uživatel
to máš pravdu, s klukama to bude pro trenéry jednodušší, ale já to myslela tak, že její vztah s trenérem je spíš na přátelské úrovni, než aby si jeho rady brala víc vážně, nejspíš potřebuje prostor a nenechá se do ničeho tlačit, má svoji hlavu, ale bohužel ne tak zarputilou, a proto hraje tak nevyrovnaně a někdy to vypadá, že ji to ani nebaví, to se s ní pak asi těžko pracuje, no uvidíme, jak se s tím popere zítra, zda si vzala ten proslov k srdci a jak se bude cítit po fyzické stránce...
Reagovat
Fandina
Já se nedomnívám, že Petra je tvrdohlavá a že si nedá domluvit. Podle mě chce hrát dobře pokaždé, ale vždycky to nejde. Ona nehraje tak, že vypouští, hraje pořád. Můj názor.
Reagovat
Fandina
A někdy se tváří otráveně, to je pravda, ale pořád to není co třeba Klárka, která když hraje, vypadá strašně a jinak je to milá holka. A třeba Petra se včera tvářila normálně a stejně prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Klárka je vůbec případ. Můj názor je popsaný výše, podle mě má Davida za trenéra tak dlouho, protože s někým novým by neměla takový přátelský vztah, a jí to takhle vyhovuje, nebude nic měnit, je to o jejím přístupu a taky hodně o fyzickém stavu, aby ji zrovna netrápilo nějaké zranění, což se občas stává, není to typ hráčky se silnou fyzičkou, a s tou její psychikou je to záludné, musí si to sednout, já jsem strašně zvědavá na zítřek :)
Reagovat
Fandina
Já si nemyslím, že je tak nevyrovnaná psychicky, jak to píšeš, podle mě hodně věcí ovlivňuje i její náchylnost k nemocem. Jak jsem psala. Můj názor, nikomu ho nenutím.
Reagovat
tmora
Petra jiná nebude a už se nezmění, není typ hráčky Sharapova, Azarenka, apod. - ktere se neustale motivuji a chodí hrát zápas s tím, že ho vyhrajou. To je zásadní rozdíl. Je to znát i v rozhovorech naše hráčky Petra, Lucka si jdou zápas užít, je sranda a pod kecy.. TOP hráčky chodí vyhrávat zápasy, zábava jde stranou. Neříkám, že na to Petra nemá, ale chybí ji to obrovské odhodlání a makat na sobě.. That's it!
Reagovat
PetaM
Promiň, ale to, že si jdou zápasy užít ... To říká spousta holek. Především proti hráčkám top 10, top 5 a především to slyším říkat hráčky, které mají jít proti Sereně. Ale to je jen taková fráze, nikdo si zápas nejde užít. Všechny jdou bojovat. Nikdy jsem nikoho neviděl si zápas užívat, jak to vůbec vypadá, když si zápas užívají?
Reagovat
slacker
To vypada tak ze jsou vecne vytlemene po kazde dvojchybe, autu nebo siti
Reagovat
Serpens
NO na Idnes toho moc vidět není, škoda. Kotyzu vidět řvát by bylo zajímavé :D
Reagovat
Kytka
To bych taky ráda viděla.
Reagovat
Jan
V podstatě Petra za ty jalové výkony posledních let už potřebovala dostat "na prdel", bez ohledu na mononukleózu. Ta ji sice omlouvá, ale její výkony tahají Kotyzu i fanoušky za nervy 4 roky. Čest vyjímkám, které nás naopak vynesly do nebe. Když vidím ty otrávené obličeje, když se jí v zápase nedaří ...
Reagovat
Fandina
Takže, jestli jsem to dobře pochopila, Petra když hraje špatně, tak je to proto, že se jí nechce.
Reagovat
Jan
To jsem neřekl.
Reagovat
Fandina
Na mě to tak působilo, jako by mohla za to, že jednou hraje dobře a jindy ne.
Reagovat
Jan
Já bych řekl a zmiňoval jsem to víckrát dříve i ostatní, že Petra je v přípravě do určité míry laxní, při tréninku úsměvy a pak při zápase potí krev, slzy a otrávené obličeje, když jí to nejde. Ale asi ani Kotyza neví jak to vlastně je :)
Reagovat
Fandina
Z toho článku jasně vyplývá, že Kotyza byl přesvědčen, že je všechno v pořádku, natrénováno a výsledek nikde. Tak proč si myslíš, že je Petra v tréninku laxní, když Kotyza se zlobil, že bylo všechno připraveno a nic.
Reagovat
Fandina
Jinak jen odbočka, Petru jsem v Římě viděla na tréninku s Babos a obě si vzájemně dávaly do těla. Žádná laxnost tam nebyla, naopak.
Reagovat
Jan
Působí to tak, když vidíš její výkony jako třeba s Kerberovou teď.
Reagovat
Fandina
Moc jí pitváte. Nějak se tváří. Je to pořád dokola.
Reagovat
Fandina
Nehledě k tomu, že řekla v pozápasovém rozhovoru, že se snažila hrát na riziko a vzniklo z toho víc UE. A v zápase se tvářila normálně.
Reagovat
smazaný uživatel
To neřeš, když si někdo vezme do hlavy, že je Petra laxní, nevymluvíš mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se nezmění. Buďto se s tím smiř nebo se na její zápasy nekoukej. A z dnešního Kotyzova výstupu bych nic nevyvozoval, ono to asi nebude poprvé, co na ní zvednul hlas. Jen mu u toho obvykle neasistujou novináři.
Reagovat
Jan
Pořád je to naše nejlepší hráčka :) To nejde nekoukat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mé sympatie má Lucka,
ač bohužel nevěřím jí,
na Iqeovou v dnešní formě,
přecjen asi nebude mít.

Iqeová hraje tužku,
o tom vůbec není sporu,
avšak Lucka po nemoci,
asi dá málo odporu.
Reagovat
smazaný uživatel
Budu se kojit nadějí, že Kotyza zná Petru už léta a ví co má dělat. Ale pochybnosti mám. Když Petře sdělili dg, tak to bylo řečí o lékařském dohledu a jak nějak dodělat sezonu nic nečekat a nebýt v plném treninku. Teď něco vypustil, jak to Petře v treninku jde, načež Petra včera vyhučela. A najednou křik, proč vyhučela. No to je jako vysvětlovat lidem kteří netrpí migrénou , migrénozní bolesti. Vono to nejde, že? Nikomu nepřeju mononukleozu! Ale fakt je, že kdo to neměl, tak netuší a plodí tady nesmysly, viz níže. Já mám zkušenost osobní s únavovým syndromem po EBV viroze ! Nejradši bych.... když čtu ty " kydy" , že se někdo na únavu vymlouvá.
Reagovat
Fandina
Moje dcera měla mononukleozu a hodně dlouho trvalo jednak než na to přišli a potom než se z toho nějak dostala, byla i tak unavená, že nechodila ani do školy. Takže žádná legrace to není.
Reagovat
Fandina
Takhle byla nemocná čtvrt roku a pak ještě asi další půl rok se z toho lízala.
Reagovat
Kytka
Nebyla mononukleóza náhodou taky příčinou, že skončila celá kariéra Robina Söderlinga?
Reagovat
Lina
Bohzužel ano.
Reagovat
misa
Není se co divit, vzhledem k soupeřce nejdůležitější zápas skupiny...
Reagovat
tommr
holky by to neměly brát tak prestižně zvláště ted když už jsou obě skoro bez šance na postup. Hlavně aby to zase neskončilo zraněním jako v NH ...
Reagovat
smazaný uživatel
Prdlajs bez šance, ještě pořád mají postup ve svých rukou.
Reagovat
PetaM
Nejsou bez šance. Jen stačí, aby Angi vyhrála oba své zápasy a Petra taky. Takže ze 75 % to můžou holky ovlivnit.

25 % - Lucka zítra prohraje
25 % - Petra porazí Mugu
25 % - Lucka se nechá porazit od Angi
25 % - Angi vyhraje nad Mugu (v tomto jediném případě holky nemůžou samy sobě pomoct ;) )
Reagovat
PetaM
A druhý scénář:

25 % - Lucka porazí Petru
25 % - Lucka porazí Angi
25 % - Petra porazí Mugu
25 % - Angi porazí Mugu (a opět zde to ani jedna neovlivní)
Reagovat
tommr
ty tvoje teorie jsou sice hezký, ale mají jednu vadu: Petra neporazí Muguruzu a Lucka neporazí Kerberovou. Zejména u Lucky jsem o tom po jejím dnešním žalostným vystoupení v deblu stoprocentně přesvědčenej ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by Petra neměla porazit Muguruzu?
Reagovat
misa
Mugu by měla být pro Petru lepší soupeřka než neúnavná Kerberová.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně to si myslím.
Reagovat
PetaM
Souhlasím s tím, že Lucka neporazí Angi. Ale Petře dávám velkou šanci, že porazí Mugu.
Reagovat
slacker
Tvoje keci maji dve vady. vari z vody a vzdy uvaris co nejcernejsi brecku
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka hrála proti Buburuze výborně,až do konce zápasu jsem se klepal o svých vsazených 2.200 Kč,který jsem dal na Španělku.Věřím,že Lucka má na to Petru porazit,zvlášť pokud bude Kvítí dělat tolik UE a ani proti Kerber není bez šance.Osobně si myslím,že Lucka má větší šanci ze skupiny postoupit než Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsme se včera dívali každý na jiný zápas - Lucka byla dost jalová a nebýt Mugu tak tragická při proměňování šancí, mělo to hodně rychlej průběh.
Reagovat
Chrenda
No to si nemyslím. Myslím, že Petra Lucku zase "spolehlivě" porazí. Dokonce si myslím, že postoupí do semifinále. Teď se zdravě naštve a dokáže Kotyzovi, že si kritiku nezaslouží.

Do semíčka jde taky Maruška a bude to móc zajímavý zápas mezi Flávií a Simonou. Netroufám si věštit. Z Bílé skupiny myslím že postoupí nakonec ještě Angie.

Krásné by bylo finále Petra-Maria, ale to už jsem tu psal a myslím, že je to pořád reálné.
Reagovat
pockerface
Ona Petra působí tak trochu prázdně od té doby co randí s hokejistou. Aby nám Petra nechtěla začít hnízdit. Najednou jí může jít na nervy trable s nemocí, trénink, cestování a určitě jinak se díváte na tenis, když nikoho nemáte než, když má partnera, tak si můžete říkat co chcete, ale částečně hlavou jste prostě i jinde než jen u tenisu. A Petra sama říkala, že by snad chtěla hrát nejdéle do 30.let. Já doufám, že nepůjde herně a psychicky stále níž a níž, a že to nezačne pomalu (tím myslím třeba do roka, dvou) balit.
Reagovat
pockerface
Nejvíc uvolněni mi přijde právě když je s partnerem, jde to z těch fotek a videí vidět. Při zápase nemá tu jiskru v oku a přijde mi dost nervozní.
Reagovat
VlS
možná líp pozdě, než nikdy.
Reagovat
Fandina
Všimla jsem si včera, při záběrech do hlediště, že byl Kotyza rozmrzelý. Samozřejmě mě to netěší, že ho Petra tak zklamala a že to takhle u nich v týmu vypadalo i se slzičkama Petry. A doufám, že to vyřeší a zase bude líp. Jak tak Petru sleduji od roku 2010, když ve Wimbledonu zahrála SF se Serenou, tak pořád je herně jednou nahoře a podruhé níž. A doufám, že i tohle je něco podobného a zase se zvedne. Nepřála bych si samozřejmě, aby mononukleoza nějak ve větší míře bránila hrát Petře o něco hůř, než tomu bylo doposud v její kariéře. Držím palce Peti pojď!!!
Reagovat
tommr
na obou je jasně vidět jejich tréninkovej výpadek po prodělaných zdravotních potížích. S tím už ted nějaký burcování nebo pohovory nic neudělají ...
Otázka je spíš jestli se s tím dá něco dělat výhledově. Tady věřím spíš Lucce u níž by to měla bejt jen otázka času než se zase dostane do optimální pohody. U Petry bude třeba změnit celej její přístup k přípravě i k zápasům a tady si nejsem jistej jestli toho pod Kotyzou ještě někdy bude schopná ...
Reagovat
mayday
Není to už trochu pozdě? V 25 se dají dělat změny v přípravě a v celkovým konceptu, to jo, ale konkrétně u ní mě to moc nesedí, že by toho byla schopná.
Reagovat
tommr
tak zrovna Lucka je názorným příkladem toho, že se ty změny dají udělat i v pozdějším věku. U Petry si ale nejsem jistej jestli má k tomu potřebnou vůli ... :(
Reagovat
mayday
No však jo, tak jsem to myslel, změna je možná i v pozdějším věku klidně, ale je potřeba vůle, to u Petry podle mě je nereálné.
Reagovat
EllNino
pokud má vůli na to vyhrát Grandslamový turnaj a hrát se zdravotními problémy na podobné úrovni jako světová špička, tak to zase tak horký nebude
Reagovat
mayday
Řeč je ale trošku o něčem jiným.
Reagovat
EllNino
Petra není dříč, má to prostě od "boha" dané, sama říkala, že moc netrénuje a tenhle přístup se nezmění, alespoň podle mě
Ale pořád jí tento "laxní" přístup vynesl 3 Fed Cupy, 17 titulů WTA včetně 2 GS ...nárazovost ji zdobí, bohužel konzistentní prostě nikdy nebude
Reagovat
Fandina
Souhlasím s příspěvkem, ale já jsem pochopila, že Petra trénuje, ale netrénu tak, jako jiné hráčky, které hrají stylem ve kterém potřebují všechno doběhnout, ona trénuje, ale jinak, na kurtu.
Reagovat
EllNino
ona nepotřebuje drilovat údery jako třeba Lucka, nebo aspoň ne v takové míře, protože má prostě od přírody božský švih levačkou, proto si třeba dost v tréninku ulevuje, muj názor, možná se mýlím
Reagovat
Fandina
Já mám takový dojem, že to bylo spíš směrováno, že nemusí tak pilovat kondici, aby na kurtu dlouho vydržela, že se snaží ukončovat výměny brzy. Takže údery trénuje, ale kondice že je u ní až na druhém místě. Ale třeba jsem to špatně pochopila.
Reagovat
mayday
Jo, s tím já souhlasím, všichni víme, že když je v laufu, drtí všechno okolo a vyhrává. Ale zároveň jí tento laxní přístup přináší periody, a ne krátký, kdy hraje vyloženě otřesně, plus vše okolo, výrazy apod.
To asi myslel Tommr, že by se dalo změnit, aby se okamžiky jako včera objevovaly co nejmíň. A s tím já souhlasím, daleko lépe se fandí hráčkám, který do toho dají vše, který makají a nejsou líný, než že má Petra ,,něco od boha" a jednou za dva roky s tím vyhraje GS.
Reagovat
EllNino
jistě, Petra to občas má "na salámu" a podle mě tomu nedává 100% ...
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo je dneska konzistentní?
Reagovat
slacker
ja dneska jsem
Reagovat
mrafe
tak ty tady na portále jsi celý rok v top formě, o tom nikdo nepochybuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by Petra měla měnit něco, co zcela objektivně funguje?
Reagovat
misa
Letos to funguje skvěle!
Reagovat
smazaný uživatel
I přes tu bídu jí to vyneslo tři tituly, takže celkem i jo.
Reagovat
misa
Myslel jsem to trochu jinak :) I přes tři tituly to od Petry byla asi nejslabší sezona od jejího průlomu do top 10, což bylo samozřejmě taky dost ovlivněné její nemocí.
Reagovat
Chrenda
No to by si jeden hlas vymluvil a stejně to bude k ničemu. Petra je labilní a s tím nikdo nic nenadělá. Jednou bude hrát tak a podruhé onak. Nakonec je to vlastně dobře, aspoň se člov?k může tešit na překvapení, ať už pizitivní nebo negativní.
Reagovat
mayday
Tak tak. Totální uzlíček nervů. Ale buďme rádi, že máme takovou hráčku, která je sem tam schopná něco velkýho vyhrát a všechny drtit, když dojde lauf.
Reagovat
Chrenda
Přesně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist