Koubek se stal kapitánem rakouského daviscupového týmu

31. 1. 2015, 00:22
Aktuality 5
Bývalý profesionální tenista Stefan Koubek se stal kapitánem daviscupového týmu Rakouska. Vítěz tří turnajů ATP podepsal se svazem roční smlouvu.
Profily hráčů
Stefan Koubek

Osmatřicetiletý Rakušan vystřídal ve funkci Clemense Trimmela, jehož kontrakt nebyl po minulé sezoně prodloužen. S Trimmelem na lavičce postoupilo Rakousko v roce 2012 do čtvrtfinále Davis Cupu, o rok později však sestoupilo ze Světové skupiny.

Snahu o návrat mezi elitu zahájí Rakousko pod vedením nového kapitána 6. až 8. března v utkání prvního kola Euro-africké zóny ve Švédsku. V případě úspěchu ve Skandinávii se v polovině července utká na domácí půdě s Nizozemskem o postup do baráže.

K dispozici by měl mít Koubek dva hráče Top 100 Dominika Thiema a Andrease Haidera-Maurera. Start zkušeného Jürgena Melzera bude záviset na jeho zdravotním stavu. Sáhnout může také po deblovém specialistovi Alexanderu Peyovi.

Koubek, jehož maximem ve světovém žebříčku bylo 20. místo, ukončil kariéru v roce 2011. Rakousko reprezentoval v Davis Cupu třináct let.

Koubek chytil krajana Köllerera pod krkem
V závěru kariéry na sebe Koubek upozornil konfliktem s problémovým krajanem Köllererem. Během ligového zápasu neudržel nervy na uzdě a na Köllerera "vystartoval".

Podle serveru austriantimes.at předcházela incidentu slovní přestřelka obou hráčů, během které Köllerer vyrazil Koubkovi raketu z ruky a počastoval ho velmi neslušným výrazem. Koubek si to nenechal líbit a chytil svého soupeře pod krkem. "Jsem dost chlap na to, abych se nenechal urážet, tím spíš od něj," řekl tehdy Koubek, který byl diskvalifikován.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
jmeno Stefan mi pripomnelo ranni zapas "meho" Stefana, pardoon.. :-) Kozlov prohral v QF na challengeru v Mauri-Hawaj s McGee, byla jsem strasne zklamana, vcera paradne presel pres Russela (ten jeste loni dal napr. Mahuta, Hewitta, Younga) a 20 let je uz i kuriozni vekovy rozdil hracu. Dneska ale neunasel, po prohranem TB a servisu na zacatku druhe sady, pokud jsem dobre rozumnela, dostal za napaleni micku trestny game a uz se nevzpamatoval. Je to na tyhle decka neskutecny pretlak - Stefanovi bude zitra 17. A vypada jako Ivanek vystrizeny z ruske pohadky.. :-)
Reagovat
EllNino
Jááá spísničkou jdu jak ten ptáček ;) no on je fakt takovej pohádkovej, máš recht :)) ale neskutečně mu to pálí, až z toho mrazí..
Reagovat
smazaný uživatel
no, jestli myslis do lidi.. ;-)... bylo to jen nad hlavu, okamzity zkrat, frustrace decka. Jinak jiste ano, zajimave prechody na sit po podelnych jedovatych BH slajzech a absolutni riziko v ciselne tisni, Ivanek Nebojsa.. :-) V Maui si to ale nakonec kluci rozdelili docela prekvapive.. :-)

predchozi prispevek: *rozumela. Broz nikdy nespi.. :-))
Reagovat
EllNino
to jo :) náhodou si to dobře rozdělili :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pri účasti Thiema by Švédov zdolať rozhodne mali, zaujímavejší bude duel s Holandskom, ale ani "Tulipány" nie sú nezdolateľné.

Pozoruhodné je, že Koubek po prvý raz nastúpil v Davis Cupe na kurt práve proti Švédom, v piatich setoch porazil Gustafssona a v štyroch prehral s Normanom.

V roku 2004 sa blysol výhrami bez straty setu nad Rusedskim a predovšetkým Timom Henmanom, ktorý v tom roku okúsil atmosféru Turnaja majstrov. Zároveň však treba dodať, že sa hralo na antuke. Naposledy nastúpil pred štyrmi rokmi proti Simonovi, uhral však len slabých päť gemov. Celková DC bilancia v singli 12-13. Proti Čechom v DC nikdy nehral, ale v roku 2000 si zmeral sily s Dominikom Hrbatým (prehral 0-3) a Jánom Krošlákom (vyhral v dvoch setoch).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist