Rakušan Koubek odchází do tenisového důchodu

6. 5. 2011, 08:45
Stalo se... 1
Ze světa profesionálního tenisu odchází bývalý 20. hráč žebříčku a vítěz tří turnajů ATP Stefan Koubek. Rakouský tenista se rozhodl ukončit kariéru ve 34 letech, rozlučku si naplánoval na konec července v domácím prostředí v Kitzbühelu.
Profily hráčů
Stefan Koubek

Ještě na loňském Australian Open se Stefan Koubek jako kvalifikant prodral do 3. kola, v něm ale kvůli zranění vzdal Verdaskovi. Od té doby na okruhu ATP vyhrál jediné utkání a letos už nezvítězil v hlavní soutěži ani na challengerech. Proto se ve 34 letech rozhodl s dráhou profesionálního tenisty skoncovat.

"Ještě jednou jsem si chtěl zahrát na Roland Garros a ve Wimbledonu, ale dělat to nebudu. Jakmile se jednou rozhodnete sončit, ztratíte motivaci," řekl Rakušan ke svému odchodu.

Aktuálně 261. hráč světa se v žebříčku dostal nejvýše před 11 lety, kdy byl světovou dvacítkou. Během kariéry vyhrál tři turnaje ATP (Atlanta 1999, Delray Beach 2000, Dauhá 2003) a 13 let byl členem rakouského daviscupového týmu. 

S fanoušky se rozloučí 30. července exhibičním zápasem na domácí půdě v Kitzbühelu, kde mu pořadatelé místního antukového klání ATP World Tour 250 nabízeli divokou kartu. Koubek ji ale odmítl.

Konflikt s krajanem Köllererem
Koubek na sebe v minulosti upozornil konfliktem s krajanem Köllererem. Během ligového zápasu neudržel nervy na uzdě  a na Köllerera "vystartoval". Podle serveru austriantimes.at předcházela incidentu slovní přestřelka obou hráčů, během které Köllerer vyrazil Koubkovi raketu z ruky a počastoval ho velmi neslušným výrazem. Koubek si to nenechal líbit a chytil svého soupeře pod krkem. "Jsem dost chlap na to, abych se nenechal urážet, tím spíš od něj," řekl tehdy Koubek, který byl diskvalifikován.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
misoSK
Skoda, ze mu tato sezona absolutne nevychadzala, este minuly rok v novembri hral v Bratislave vyborny tenis, vyzeral ze ho to bavi a nahanal body pre dalsiu sezonu aby nemusel na vacsich turnajoch do kvalifikacii, roky vsak neoklames, aj ked ma takyto nahly pokles formy trochu prekvapil...Zbohom Stefan, bol vyborny hrac, na mna posobil velmi ferovo, takze co sa tyka konfliktu s Koellererom tak by som to skor pripisal sialenemu spravaniu Daniela, ktore mi vsak tiez na okruhu chyba :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist