Kouč Azarenkové: Vika se na tuhle chvíli moc těšila a k návratu má obrovskou motivaci

6. 5. 2018, 14:24
Aktuality 5
Viktoria Azarenková tento týden odehraje poprvé od loňského Wimbledonu turnaj mimo USA. Po nekončících soudních tahanicích o syna, kdy Běloruska nemohla vycestovat mimo Spojené státy, se bývalá světová jednička představí na turnaji WTA Premier Mandatory v Madridu. Vika je profesionál, na tuhle chvíli se hrozně moc těšila a má tak teď obrovskou motivaci, řekl v rozhovoru pro web WTA kouč běloruské hráčky.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková (© Jimmie48 Photography, WTA)

Viktoria Azarenková se na kurty po porodu syna Lea vrátila loni na trávě na Mallorce a poté odehrála ještě Wimbledon. Od té doby však řešila soudní spor o péči o syna se svým bývalým přítelem Billem McKeaguem.

Skoro rok se na turnajích kvůli soudnímu procesu neobjevila, neboť nemohla vycestovat z USA. Na okruhu WTA se tak bývalá světová jednička představila znovu až letos v Indian Wells, kde skončila ve druhém kole. Odcestovat směla též do Miami a tam už to bylo mnohem lepší. Běloruska se na Floridě rozehrála do parádní formy a uhrála semifinále.

Začátkem května ale Běloruska své fanoušky potěšila ještě více, když oznámila, že odehraje antukové turnaje v Madridu, Římě i grandslamové Roland Garros. "Vika je teď hrozně šťastná, že může znovu hrát bez omezení," řekl v rozhovoru pro web WTA trenér bývalé jedničky Slava Konikov.

"Je mnohem psychicky i fyzicky silnější, než byla třeba před měsícem a je připravená hrát. Bylo to pro ni velice těžké období, ale teď konečně přišla obrovská úleva, kdy může vycestovat z USA a věnovat se tenisu naplno tak, jak byla zvyklá," uvedl trenér Bělorusky.

"Musíme teď jít krok za krokem, ale já věřím, že vše půjde dobře. Vika je profesionál a když je na kurtu, tak se maximálně soustředí na tenis a na trénink. Je důležité, aby teď moc nepřemýšlela nad tím, co je špatně, musí prostě hrát, hrát a zase hrát. Musíme se snažit o to, aby její hra byla co možná nejjednodušší, protože je jasné, že bude chvíli trvat, že se dostane do své normy, ale tak to prostě je."

"Vika to ale určitě zvládne. Tenis miluje a je maximálně připravená dát návratu všechno. Strašně moc se na tuhle chvíli těšila, takže má obrovskou motivaci. Je navíc šťastná i mimo kurty, většinu času tráví se synem Leem, kterého miluje a který ji dodává svým smíchem dostatek energie," dodal trenér.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

5
Přidat komentář
Marduch
Těžký los pro Karolinu.
Reagovat
Dobry-den
Kája už se třese.
Reagovat
bIbec
Viktorka je velká hráčka. V Madridu dojde daleko.
Reagovat
blixa
Druhé kolo je daleko ? :D
Reagovat
Fandina
První zápas super, ve druhém kole jí ale držet palce nebudu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist