Koukalová se Smitkovou postupují, Voráčové v Norimberku vítězství uniklo

18. 5. 2015, 15:17
Aktuality 78
Dvojnásobné zastoupení bude mít český tenis ve druhém kole turnaje v Norimberku. Svůj úvodní zápas dnes po boji vyhrály Tereza Smitková i Klára Koukalová, kterou v utkání o čtvrtfinále čeká druhá nasazená Angelique Kerberová. Mimo hru už je po dnešku Renata Voráčová, jíž těsně uniklo první vítězství na okruhu WTA od roku 2013.
Klára Koukalová

Jako první dnes v Norimberku vybojovala postup Klára Koukalová, která v Německu chtěla ukončit svou sérii tří porážek v řadě. Podařilo se jí to v duelu s domácí Annikou Beckovou, proti níž se už ve druhé hře dostala do vedení. Němka srovnala, a po dalším brejku Koukalové ještě snížila na 4-5, vzápětí ale znovu ztratila podání a tím i celý set.

Napínavou podívanou viděli diváci v Norimberku i ve druhé sadě, v níž Becková znovu rychle smazala náskok české tenistky a poté sama 78. tenistce světa odskočila o brejk. Koukalová srovnala a za stavu 5-4 si vypracovala první mečbol; svůj return ale poslala do sítě a o dva gamy později promrhala další dvě šance na ukončení zápasu. Set tak musela rozhodnout zkrácená hra, v níž měla česká tenistka za stavu 6-4 další dva mečboly. Ani tentokrát se Koukalová neradovala, vzápětí si ale vypracovala šestý mečbol a ten už proměnila.

V dalším kole čeká na Kláru Koukalovou další domácí hráčka - turnajová dvojka Angelique Kerberová, která dnes ve dvou setech vyřadila švédskou kvalifikantku Rebeccu Petersonovou.

Postup Koukalové napodobila za necelé dvě hodiny Tereza Smitková, která si poradila s Andreeou Mituovou z Rumunska po setech 6-1 3-6 a 6-3. Také Smitkovou čeká ve druhém kole nasazená hráčka - zkušená Italka Roberta Vinciová.


V prvním kole naopak skončila Renata Voráčová. Česká veteránka, která si musela účast v hlavní soutěži vybojovat v kvalifikaci, čeká na výhru na okruhu WTA téměř dva roky. V Norimberku byla vítězství blízko, nad Stefanií Vögeleovou vyhrála první set a ve druhém vedla 4-1, ale ani tentokrát postup neslavila. Švýcarka utkání otočila a zvítězla 6-7 6-4 a 6-2.

Jednička Petkovicová se zranila
Hned po prvním kole se s turnajem rozloučila domácí nasazená jednička Andrea Petkovicová. Jediná zástupknyě elitní světové desítky šest dní před startem Roland Garros nedohrála zápas proti Kazašce Julii Putincevové, které vzdala v prvním setu za stavu 0-5 kvůli zranění stehenního svalu.

"Stalo se to během mého druhého gamu na servisu. Při dopíhání kraťasu jsem ucítila píchnutí ve stehně," řekla zklamaná Petkovicová. Bylo to docela bolestivé, tak už jsem pak nemohla dobře běhat. Nevím, proč se to stalo, všechno předtím bylo v pohodě. Teď to ale cítím i při chůzi," dodala světová desítka, jejíž start v Paříži je ohrožen.

Další dvě německé favoritky v Norimberku svůj úvodní zápas zvládly. Po Kerberové se do 2. kola dostala i třetí nasazená Sabine Lisická, jež zdolala 7-5 6-4 Španělku Silvii Solerovou-Espinosaovou, přestože v obou setech byla brejk dole. 

"Na první zápas to bylo docela dobrý výkon. Je hezké tady být. Je to speciální pocit hrát na turnaji ve své rodné zemi. Moc jsem se na to těšila a teď si to užívám," řekla Lisická. "Možná jse udělala pár chyb a dvakrát ztratila podání, ale celkově jsem se svou hrou spokojená," dodala bývalá wimbledonská finalistka.

Výsledky - Norimberk (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Koukalová (ČR) - Becková (Něm.) 6:4, 7:6 (8:6)
Smitková (ČR) - Mituová (Rum.) 6:1, 3:6, 6:3
Vögeleová (Švýc.) - Voráčová (ČR) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2
Putincevová (Kaz.) - Petkovicová (1-Něm.) 5:0 skreč Pe.
Kerberová (2-Něm.) - Petersonová (Švéd.) 7:5, 6:4
Lisická (3-Něm.) - Solerová (Šp.) 6:4, 7:5
Doiová (Jap.) - A. K. Schmiedlová (5-SR) 6:2, 6:1
Witthöftová (8-Něm.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:7 (2:7), 6:3, 6:3
Bertensová (Niz.) - Švedovová (Kaz.) 6:1, 6:3
Arruabarrenaová (Šp.) - Babosová (Maď.) 6:2, 7:5
Friedsamová (Něm.) - Mariaová (Něm.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Bogdanová/Hrdinová (Rum./ČR) - Piraženková/Dzalamidzeová (Běl./Rus.) 6:4, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

78
Přidat komentář
Grape
Terka schytala od Roberty slušný výprask...
Reagovat
PH94
Nevíte někdo jak je na tom Laura Robson? :)
Reagovat
COMEON
tiež by som to rád vedel :) :/
Reagovat
Frick
HM, tak Maruška se dostává do výsledkové krize. Ani hard jí nepomohl :-(
Reagovat
Frick
Viděli jste ty záběry s Číšou? Hrozně smutná věc během toho veselí. :*-( Prý je to ALS. Je ztracen. :*-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je to smutný. :(
Reagovat
Cico93
Videl, veľmi smutné.;-((((
Reagovat
Frick
No, prý asi něco s kolenem. Co si budem namlouvat - Luccčiny akcie na TOP TEN se tím o něco zvýšily.
Reagovat
tommr
všechno nasvědčuje tomu, že Bouchardová a Petkovicová lonský semifinále na FO neobhájí a v žebříčku se propadnou. Ani tak to ale Lucce na posun do desítky nejspíš nebude stačit, protože k tomu by potřebovala udělat letos lepší výsledek než lonský čtvrtý kolo a to je bohužel velice nepravděpodobný ...
Reagovat
misa
Lucka obhajuje 4. kolo a neřekl bych, že má formu...
Reagovat
VlS
Hoši, vy tu Lucku furt neznáte. Vždyť v tom jsou s Petrou stejný, jak v ní buchnou saze, tak to bude jízda, když nebuchnou, tak nic. akorát se u toho Lucka netváří trpitelsky a nevysílá do kosmu signály zmaru a beznaděje.
Reagovat
misa
Člověk se učí celý život :-)
Reagovat
Frick
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/11222931_464948843672507_7881496029521345968_o.jpg

Nevíte, tohle kurt č. 1 ve Wuhanu? Nyní se tem bude hrát ITF 50.000 i s naší Maruškou. V prvním kole bude favoritka.
Reagovat
Fandina
OT ... Petruška s rodinou
https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial/photos/a.582809258449824.1073741828.185199214877499/939643502766396/?type=1&theater
Reagovat
Frick
Ten chlap s brýlemi je bratr?
Reagovat
PetaM
Sportka!
Reagovat
aligo
z jejího fans webu:
Nicole se bohužel stále trápí se zraněním kotníku. Poslala mi zprávu a svolila, abych Vás, věrné fanoušky, informoval :)

"Bohužel ani Norimberk ani French Open nestihnu. Noha se nehojí tak rychle, jak bych chtěla... doufám, že stihnu za dva týdny turnaj v Marseille."

Zatím bohužel Nicole opravdu neví, kdy bude fit, a tak ani nezažádala o divokou kartu na turnaj ITF s dotací 100 000 amerických dolarů v Marseille. Pokud bude fit, tak bude hrát pouze v případě, že se alespoň do kvalifikace dostane žebříčkově. Držme tedy palce!
Reagovat
Frick
Bylo
Reagovat
vrabejka
Kvalda RG by měla byt zítra ne? Ale nikde nevidím ani žádný pavouk. Talže asi až ve středu :(
Reagovat
Patri.k
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html už ho doplnili :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tam se nedá nic najít, ten web je strašlivý. Lepší hledat třeba tady na LIVE. Pavouk kvalifikace mužské dvouhry je tady: http://www.livescore.in/cz/pavouk/6Rv9h2sD/ELyLRejp/#draw, ženská tu bohužel zatím není.
Reagovat
Patri.k
No, odpoledne to ještě platilo, ale teď už tam řadu informací doplnili
Reagovat
smazaný uživatel
Celý ten web je špatně udělaný. Všechno je to strašně rozcourané, člověk buď uscrolluje, nebo si to musí v prohlížeči zmenšit (ale i pak je potřeba brutálně scrollovat, pokud se to nemá zmenšit pod hranici čitelnosti). Evidentně je to výsledek (bohužel v praxi hodně častý) špatně zvládnuté honby za responzivností webu.
Reagovat
Fandina
Nahoře teď přidali ikonku Schedule. Když na ní klikneš, objeví se i nabídka draw. Doufám, že tam postupně přidají i Live score atd.. Takže alespoň to, že je to teď nahoře na úvodní stránce.
Reagovat
smazaný uživatel
Je hezké, že to tam přidávají, ale ten web je z podstaty špatný, mizerně použitelný (například v porovnání s tím, co bylo na ostatních GS). Vím, že použitou filosofii layoutu leckdo považuje za "moderní", ale jakmile chce člověk získávat informace a ne se rozplývat nad tím, jak je to "cool", uvítá raději takovou podobu, jako mají např. Wimbledon nebo US Open.
Reagovat
tedi
http://www.rolandgarros.com/en_FR/draws/index.html

muzska kvalda je tady. zenska jeste asi neni, ze by zacinaly o den pozdeji?
Reagovat
Frick
http://www.wtatennis.com/news/article/1978722/title/ids-serve-speed-leaders

Denisa Allertová dala 8. nejrychlejší servis historie, 2. nejrychlejší sevis sezóny a je jedinou Češkou, co servírovala nad 200 km/h. Ani si nevzpomínám, že by se to tu někdy vyzdvhihlo.
Reagovat
slacker
A jake je poradi tenistek podle delky odpalu?
Reagovat
janek_da
už to víš?
Reagovat
aligo
není jedinou Češkou přes 200...
Reagovat
Frick
http://www.wtatennis.com/news/article/1978722/title/ids-serve-speed-leaders

Podle tohoto zdroje je.
Reagovat
aligo
a podle jiných není
http://sport.idnes.cz/delovy-servis-hradecke-tentokrat-nepomohl-i-tak-utoci-na-svetovy-rekord-1oy-/tenis.aspx?c=A090717_161419_tenis_bur
Reagovat
smazaný uživatel
Je možné, že to je proto, že WTA hodnoty z turnajů ITF neuznává kvůli přesnosti měření. Podobně takhle nechtěli v ATP uznat Grothův rekord, který byl naměřen na challengeru.
Reagovat
aligo
oni i rychlosti z Tokia předloni nebyly brány v potaz... tam si Venus vylepšila rekord a nebyl jí uznán... Rychlosti se berou hlavně z těch větších turnajů a pár malých aby se neřeklo...
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastně v tom roce 2009 to byl ještě turnaj WTA, jsem si uvědomil. Ale je otázka, jak to tam s tím měřením bylo. Každopádně si člověk nemůže být jistý ani u jestřába, ten naměřil Báře 224 km/h :-D
Reagovat
aligo
na to si pamatuju :D
Reagovat
aligo
http://www.tennis-arena.cz/svetovy-rekord-nebo-australska-blamaz--5616cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Letos se v Praze rychlost podání bohužel neměřila. Je možné, že se Lucka opět pohybovala v podobných číslech, hlavně ve finále ;-)
Reagovat
aligo
pšesně
Reagovat
Frick
No jo, třeba to chtělo centrkurt a ne Černoškovu ješitnou parodii.
Reagovat
Fandina
Co je malé, to je milé.
Reagovat
VlS
Podívej se na Barču na AO :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpomínám si, že se to tu řešilo už krátce poté, co byly zveřejněny statistiky z AO. Podobně se tu třeba kdysi řešilo, že na loňském Wimbledonu nejrychleji servíroval Jiří Veselý (230 km/h) a mezi ženami byla Tereza Smitková třetí nejrychlejší (190 km/h).
Reagovat
smazaný uživatel
Proč na live hraje Petko v Putincevou, když je ten zápas už v odehraných??
Reagovat
Frick
Mají šanci? Kláře nevěřim :-( I když je pravda, že Angie se dneska překvapivě dost zapotila. Obávám se ale, že její výkon bude s každým kolem stoupat.
Reagovat
Grape
No, na těchto malých turnajích hned před GS obvykle nebývá o překvapení nouze, šanci má podle mě kdokoliv proti komukoliv. :-)
Reagovat
Frick
Terka by možná mohla mít vyšší šanci, ale v prvním kole Bobina dost řádila, tak taky to nevidim nejlépe.

Nicméně je to trochu škoda. Přijde mi, že se Terka není zatím schopna se trochu více prokousávat. Od Limoges je to 1/2 roku a že by tam byl nějaký extra porgres. Bez 160 bodů z listopadového Limoges by byla v race na konci TOP 100 :-(
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.novinky.cz/muzi/369691-vyroste-v-dubaji-nejoriginalnejsi-sportoviste-sveta-rozhodnou-miliardari.html začíná se to pomalu realizovat, také tam píšou že by to bylo skvělé místo pro konání páteho Grandslamu, ale na GS je potřeba více než 7 kurtů
Reagovat
aligo
a hráči by si furt stěžovali, že se ty ryby hýbou... Maria by byla nepříčetná :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Je to určitě pěkný , ale pátý GS prostě nechci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ony už jsou tu částečně pátý i šestý - Indian Wells a Miami. Hraje se grandslamovým pavoukem (i když neúplným, 32 nasazených má v 1. kole volný los), jsou společné pro obě pohlaví (i když se nehraje mix), odměny jsou tam docela vysoké (i když ne jako na skutečných GS) a také zejména v IW je ten areál vysloveně "grandslamový", s velkým centrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Je celkem vtipné, jak jsi označil turnaje v IW a Miami za pátý, resp. šestý GS, a vzápětí jsi vyjmenoval spoustu ALE, z nichž vyplývá, že to ve skutečnosti s GS nemá vůbec nic společného. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Označil jsem je za "částečně GS". Jsou někde na půl cesty od klasického turnaje ATP Masters 1000, resp. WTA Premier Mandatory, k plnohodnotnému grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečná diskuze. Podle queshe je 5. GS Madrid a 6. New Haven.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle queshe jsou jenom 4 GS. Pátý a šestý GS jsou jenom PR žvásty a megalomanie Amíků.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tvůj názor, podle mě ale nejde o nic jiného než o megalomanii amerických organizátorů, která se skutečnými GS nemá nic společného.
Reagovat
janek_da
je celkem vtipné, že 3 argumenty, z toho 2 vyloženě organizační, považuješ za "spoustu ale" ;-)
Reagovat
VlS
Tak jedno společný bych viděl - 7 kolovej pavouk, to je jen na GS, v IW a Mia.
Reagovat
slacker
7 kol? Jen 6. To prvni kolo je defakto jeste kvalifikace
Reagovat
smazaný uživatel
To o té "kvalifikaci" by ale šlo tvrdit i na většině běžných turnajů. Úplný pavouk je ve WTA Premier a vyšších jen u Madridu, jinak jsou všude neúplné (s volným losem - např. 56 nebo 28). V ATP je to ještě markantnější, tam je ve všech kategoriích turnajů jen několik málo úplných pavouků (i u 250), jinak jsou všude neúplné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže na většině WTA turnajů mají v prvním kole volno 2 - 4 hráčky, maximálně 8. V IW a Miami je to 32. To už je celkem rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Maximálně je to 16 (WTA/Eastbourne, ATP/Barcelona, ATP/Nottingham, ATP/Washington D.C., ATP/Winston-Salem, ATP/Paříž), nikoli 8.
Reagovat
smazaný uživatel
V Eastbourne hrajou všechny od prvního kola. ATP nesleduju, jak je to tam, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Není pravda. Pro letošek je v kalendáři WTA napsáno 48. V loňském roce bylo 32 hráček - to opravdu hrály všechny od začátku. Jinak v minulosti byl pavouk o 48 hráčkách např. v Montrealu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je možný, já koukal na loňský rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně ani tak mi z toho nevyplývá, že by jich bylo 16 nasazených rovnou do druhého kola, to při tak nízkém počtu hráček ani nedává smysl.
Reagovat
slacker
a jak by teda vypadal jiny pavouk s 48 hrackami nez se 16 hrackami nasazenymi do 2 kola?
Reagovat
smazaný uživatel
Leda něco v tom stylu, jako když v československých zprávách po emigraci Navrátilové hlásili něco jako: "Už známe všechny semifinalistky Wimbledonu" a pak řekli tři jména :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině :-D
Reagovat
FulnekUltras
Absolutně odmítám, že by Navrátilovou v československých médiích mezi roky 1975-89 takto "zasklívali". Pouze byla uváděna jako hráčka bez státní příslušnosti, později USA. Samozřejmě - pokud nehrála v závěrečných kolech GS s čs. hráčkou (Mandlíková), žádné další bližší informace se o ní neuváděly - leda na Hlase Ameriky, kde to zase bylo vyšponované z opačné ideové strany, často velmi tendenčně až lživě antikomunisticky.
Reagovat
FulnekUltras
asi tak jako v dnešní České televizi... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
O tom, co jsem napsal, existuje důkaz v archivu ČT. Podobně se zacházelo s dalšími sportovci (a umělci, vědci...), kteří se "odrodili dělnické třídě", přestože někteří byli třeba i přesvědčení komunisté (jen si to představovali jinak, než to v reálu vypadalo). Postupně se to ale během 80. let uvolňovalo.
Reagovat
FulnekUltras
Jednorázový exces nějakého tehdejšího horlivce na konci Televizních novin nebo v Brankách, bodech, vteřinách samozřejmě nelze vyloučit...podobně se chovají režimní přicmrndavači v čt i dnes, např. při několikatýdenním předběžném líčení "hrůz", které údajně měly čekat olympioniky v Soči... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nijak. Máte pravdu, tady to holt jinak nejde.
Reagovat
slacker
No ja si umim predstavit i jine pavouky pavouky s 48 hrackami. ten nejextremnis pripad je
1. kolo 24 zapasu
2. kolo 12 zapasu
3. kolo 6 zapas
4. kolo 3 "QF" zapasy
5. kolo 1 "SF" zapas, 1 hracka postupuje bez boje primo do finale
6. Finale

Je to jen legrace a dukaz ze ja rozhodne premyslet a domyslet umim.
Reagovat
Patri.k
Aspoň stihne kvalifikaci, která začíná zítra :D
Reagovat
horska.kraslice
Škoda, doufala jsem, že by to mohlo vyjít, byl to poměrně dobrý los. Snad bude ještě příležitost. Jinak Kláře a Tereze gratulace, obě neměly lehké soupeřky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist