Kouzlo Brisbane funguje dál, Štěpánek je ve čtvrtfinále

5. 1. 2011, 11:43
Aktuality 1
Radek Štěpánek v Brisbane znovu potvrdil, že se mu tam na úvod sezony daří. Vítěz premiérového ročníku turnaje z roku 2009 a loňský finalista dnes ve druhém kole vyřadil turnajovou čtyřku Mardyho Fishe z USA po setech 6-3 a 6-1.
Radek Štěpánek

Štěpánek tak znovu ukázal, že chce zapomenout na loňskou sezonu, na kterou bude vzpomínat v dobrém zřejmě jen díky finále právě v Brisbane a svatbě s Nicole Vaidišovou.

Svého osmifinálového soupeře český tenista dobře znal: proti Mardymu Fishovi nastoupil v minulosti už třikrát a ze vzájemných zápasů pokaždé odešel jako vítěz. Tentokrát proti němu Američan nastoupil jako 16. hráč světa a čtvrtý nasazený tenista turnaje, ani to ale nic nezměnilo na tom, že se Štěpánkovi proti němu daří.

V prvním setu utkání, jehož začátek museli pořadatelé odložit kvůli dešti, odvrátil Štěpánek všechny tři brejkboly svého protivníka a díky vlastnímu proměněné příležitosti získal sadu v poměru 6-3. Ve druhém setu už byl Fish při podání českého hráče neškodný: na příjmu vyhrál jen tři výměny, sám třikrát ztratil podání a po necelých 80 minutách prohrál 3-6 1-6.

V boji o semifinále Štěpánka čeká sedmý nasazený Florian Mayer z Německa. S ním se dosud střetl jen jednou a před sedmi lety na antuce v Estorilu prohrál.

Roddicka nezastavil ani agresivní Dolgopolov
Před rokem si Andy Roddick došel v Brisbane pro první titul v sezoně a na své vítězné cestě ztratil jediný set. Podobně suverénně si osmý hráč světa vede i letos. V Austrálii dnes porazil Ukrajince Alexandra Dolgopolova a s Kypřanem Baghdatisem si zahraje už o semifinále.

Druhý nasazený Roddick byl v utkání s Dolgopolovem favoritem, ale byl to jeho soupeř, kdo do zápasu vstoupil lépe. Tvrdě hrající Ukrajinec rychle sebral Roddickovi servis a vedl už 4-2. V tu chvíli ale začal úřadovat Američan; z dalších 11 gamů jich vyhrál 10 a utkání ještě stihnul ukončit za necelou hodinu.

"Hrál šíleně agresivně," komentoval úvod vítězného duelu Roddick. "V prvních šesti hrách proti mě vystartoval a já ani neudělal nic špatně. Když se někdo snaží zabít každý míč hned z prvního úderu a daří se mu to, tak s tím moc nenaděláte," dodal osmý hráč světa, který v utkání nastřílel 15 es a vybral tak 1.500 dolarů pro oběti povodní, které v těchto dnech sužují Austrálii.

"To, co tu děláme, je jen maličkost. Byl to nápad Sam Stosurové," upřesnil Roddick.

Jeho dalším soupeřem v Brisbane bude pátý nasazený Marcos Baghdatis. Ten dnes neměl příliš práce s Polákem Lukaszem Kubotem, kterého vyprovodil z turnaje za pouhých 65 minut 62 6-2.

"Dneska jsem hrál dobře, od začátku jsem byl agresivní," pochvaloval si Baghdatis. "Od té doby, co jsem překonal jetlag, jsem čerstvější. Je dobře, že si zahraju proti hráči Top 10. Bude to skvělý zápas," dodal.

Výsledky - Brisbane  - muži (tvrdý povrch, dotace 422.300 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Fish (4-USA) 6:3, 6:1, Roddick (2-USA) - Dolgopolov (Ukr.) 6:4, 6:1, Baghdatis (5-Kypr) - Kubot (Pol.) 6:2, 6:2, Anderson (JAR) - Lopez (6-Šp.) 6:3, 6:1, Mayer (7-Něm.) - Berankis (Lit.) 6:4, 4:6, 6:4, Giraldo (Kol.) - Becker (Něm.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Hanley (3-ČR/Austr.) - Erlich/Ram (Izr.) 7:6 (7:1), 6:2.

 

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Poď Radku dojdi až do finále!!!Fandíme!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist