Kr. Plíšková vybojovala na Mallorce premiérové čtvrtfinále na trávě

21. 6. 2017, 14:24
Aktuality 10
WTA MALLORCA - Kristýna Plíšková vybojovala na turnaji WTA International na Mallorce postup do svého prvního čtvrtfinále na trávě na okruhu WTA Tour, když dnes ve druhém kole porazila 6-3 7-6 italskou veteránku Francescu Schiavoneovou. Její další soupeřkou bude CiCi Bellisová, nebo Mona Barthelová.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková na posledních dvou turnajích ztratila vedení 1-0 na sety a jak na French Open, tak minulý týden při svém prvním letošním vystoupení na trávě v 's-Hertogenboschi skončila v prvním kole.

Na právě probíhající akci WTA International na Mallorce ale už nezaváhala. Proti osmé nasazené Timee Babosové sice druhou sadu ztratila, nicméně tentokrát si pro vítězství ve třech setech došla a přerušila sérii tří porážek.

Statistiky zápasu
Schiavoneová - Plíšková
4 esa 9
7 dvojchyby 2
55% 1. podání do kurtu 55%
71% úsp. po 1. podání 81%
46% úsp. po 2. podání 60%
25 vítězné míče 23
19 nevynucené chyby 17
1/1 brejkboly 2/8
čas 1:41

Dnes podala až na zaváhání ve druhém dějství velmi slušný výkon, když proti italské veteránce Francesce Schiavoneové, s níž prohrála oba předchozí vzájemné duely, parádně servírovala a díky jednomu brejku v každém setu měla zápas pod kontrolou.

Když měla ovšem utkání dopodávat do zdárného konce, přišlo první zaváhání. Pětadvacetiletá Češka si totiž prohrála podání čistou hrou, přitom předtím nečelila jedinému brejkbolu. Vzápětí si vynutila tie-break, ve kterém však prohrávala už 1-5 a vypadalo to, že se rozhodujícímu dějství nevyhne.

Nepříznivý vývoj ale pěti body v řadě otočila a měla první mečbol. Ten ještě nevyužila. Italce se podařilo skóre otočit a vypracovat si první setbol. Plíšková nakonec těžkou koncovku psychicky zvládla, zkrácenou hru vyhrála 9-7 a postoupila do svého premiérového čtvrtfinále na trávě na okruhu WTA Tour.

V něm vyzve Monu Barthelovou, se kterou prohrála letošní finále v pražské Stromovce, nebo talentovanou Američanku CiCi Bellisovou.

• WTA INTERNATIONAL MALLORCA •
Španělsko, tráva, 250.000 dolarů
středeční výsledky (21. 6. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Azarenková (Běl.) - Ozakiová (Jap.) 6-3 4-6 7-6(7)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Schiavoneová (It.) 6-3 7-6(7)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Grönefeldová/Peschkeová (3-Něm./ČR) - Parraová/Solerová (Šp.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
dneska podala docela solidní výkon a zaslouženě postupuje. Dlouho to vypadalo na jasnou výhru, ale za stavu 5:4 ve druhým setu měla Kristýna menší blackout a nedokázala zápas dopodávat i když předtím (a i potom)byla na servisu naprosto suverénní. Naštěstí to ale napravila v TB, kterej dokázala otočit z 1:5. Lob kterým proměnila mečbol bude jistě patřit mezi zápasový HL ... :)
Ve čtvrtfinále by mohlo dojít na odvetu za letošní finále PO ... :)
Reagovat
vendulkabendulka
Dělám si čárku pokaždé kdy Kristýna neměla "menší blackout".
.
Ani jednou, přátelé! ;)
Reagovat
horska.kraslice
Ty blackouty mívá i Kája, sama říká, že ve druhém setu na kurtu občas usne. Kája to ale většinou dokáže rozchodit a v závěru se hecne. Kristýna se to teprve učí.
Reagovat
VlS
No, na to učení už nemá nekonečně času, to by už umět měla.
Reagovat
horska.kraslice
No jo, asi dlouho vzdorovala trenérskému působení, takže je opožděná (to nemyslím jako diagnózu.............:-) ). Teď má konečně trenéra, kterému věří, takže to snad postupně přinese ovoce. Pozdě, ale přece.
Reagovat
lars
A jak casto mas "mensi blackouty" Ty?
Reagovat
vendulkabendulka
V podstatě vždy, když vidím jak nějaký jouda neumí používat velká písmena na začátku osobních zájmen.
Například teď.
Reagovat
lars
az nebudes ve stavu "mensiho blackoutu" , tak to tady napis a posli mi o tom vzkaz na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
Šláčkéřovi dělá problém víc věcí :-)
Reagovat
com
zaslouzila by par facek :D ..za celou hru se Italka nedostala k brejku a nakonec to vyhaluzila tak tak.. vtipny jak si tam ted Azarenka chysta veci, asi pocita s tim, ze se na kurtu zdrzi vic jak pet minut :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist